Şimdi Ara

Dell Vostro 1015 aldım! Kullanıcı yorumları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
29.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekranda dalgalanmalar oluyor. Değiştirilmesi için haftaya göndermeyi düşünüyorum. En kısıkta ve en parlakta olmuyor ama orta yerlerde can sıkıcı ve göz yorucu bir dalgalanma söz konusu.
  • Gönderdikten sonra gelişmeleri foruma yazarsan diğer kullanıcılarda faydalanmış olur bekliyoruz kardeşim...
  • Kimi hocam ben senin yazdıklarını daha yeni anlayabildim. sanıyordumki senin bahsettiğin sadece ekranı artırırken veya kısarkenki dalgalanma. Benim ise kısıkken özellikle bordo ve mavi renklerdeki dalgalanma. acaba aynı şeydenmi bahsediyoruz?

    Benim mesela tam parlak değilken yandan bakıldığında dalgalanma oluyor. Tam parlakken ise hiçbir dalgalanma olmuyor. Şimdi paketledim yarın gönderecektim ama senin önceki mesajın dikkatimi çekti. Sendekide böyle bir sorunsa modelde var demektir. Bu durumda göndermeyi düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygarabi -- 21 Şubat 2010; 18:14:52 >
  • Maalesef bu ekran olayı çok can sıkıcı. Alacak olan arkadaşlar bir daha düşünmeli. Ekran eski monitörler gibi titriyor. Değiştirme ihimalim var ama daha net karar vermedim
  • Vostro 1015-65F22B Modelini almış bulunmaktayım Ankarada bir mağazadan 957TL/8 Taksit şeklinde ödedim Fiyatını araştırmadan aldım Bu konuda yorumlarınız bekliyorum Kullanmaya başlayalı 3 gün oldu Bir günüm tamamen ubuntu'yu kaldırıp xp kurmak ve driver larını yüklemekle geçti Driverların çoğunu web sayfasından indirip kurdum fakat wirelles ve audio driverleri sürekli hata verdi Bu iki driver için yaklaşık yarım gün uğraştık Ürün bana geyet kullanışlı geldi Şu anda olumsuz bir yönüyle karşılaşmadım Fakat bilgisayar üreticilerinin driver konusunda daha verimli olması gerektiğini düşünüyorum Bahsedilen ekran titreme bende olmadı
  • Öncelikle hayırlı olsun, gayet uygun almışsın. Bahsettiğimiz titremeyi şöyle anlayabilirsin. Öncelikle FN tuşu ve ekran parlaklığı kısma tuşuyla ekranı 2 3 basışla kıs. Sonra windows klasik temasına geç, masaüstü açık mavi kalsın. sonra dikkatli bak. Hatta ekranı hafif eğerek bak. Tiremeleri görürsün. Bildiğim kadarıyla bu modele has birşey bu. Özel bir sistem kullanılmış.
  • Ben aslında çözümünü buldum. Ubuntuda da oluyor bu dalgalanma. Fakat ekran kartı sürücüsünü dell in sitesindenindirmeyin. Windows 7 güncelleştirmeleri arasında da var bir tane onu yükleyin. Ekran kartının kullanıcı ara yüzünden ekran gamasını birazcık artırın veya düşürün. Kesinlikle çözülüyor titreme olayı. Fakat bu kezde renkler biraz açılıyor veya koyulaşıyor. Ama dediğim gibi kesin olarak halloluyor.

    Birde bu titremenin sebebi ekranın enerji verimliliğiymiş. Notebookcheck sitesinde yazıyordu. Harbiden tasarruflu modda 6 saate kadar dayanabiliyor.

    Ben özellikle birde Mac OS X Leopard yükledim, ekran kartı hariç herşey full çalışıyor. Mac da pil 6 saati rahat görüyor. Ekran kartını tanımamasının kötü tarafı sadece şu çözünürlük 1280 de kalıyor 1366 ya çıkmıyor maalesef.

    Genel olarak süper bir laptop. Mesela şuan iş yerimde. Şuan hp pavilion bilgisayarı 1 yıldır kullanıyorum. Karşılaştırmak gerekirse bu laptopun pili 2 saati görmüyor, dell süper, bu 3,2 kg dell 2,3 kg.

    Kötü tarafları

    -Eğlence bilgisayarı değil, iş bilgisayarı, ses filan sembolik, ama kulaklıkta daha kaliteli ses veriyor.
    -Nümerik tuş takımı yok
    -e-sata yok.




  • Toygarabi'nin ekran yorumuna tam cevap yazmayı düşünüyodum ki ardından sürücü problemli olduğunu o da anlamış ekran sürücüsünü değiştirdiğimde bende de problem çözüldü.Yanlız ben şu konuya değinmek istedim vostro 1015 serisinin bazılarının wireless kartı broadcom bcm 4310.dell'in websitesinde vista ve xp sürücüleri arasında verilmemiş.hatta ve hatta win7 sürücüleri arasında da verilmemiş fakat anladığım kadarıyla win7 bunu otomatik tanıyo.Eğer vista ya da xp yükleyecek arkadaşlar varsa ve broadcom_4310 sürücüsünü bulamayanlar varsa ben 2 saatlik uğraş sonunda buldum bi mesaj atın.yanlış wireless sürücüsü yüklediğinizde mavi ekran hatası alıyosunuz,dikkat edin.Ayrıca bios update i mutlaka yapın a02 şimdilik en iyisi.
  • Şu dalgalanma olayını bende deneyeyim inşallah çözülür bu kadar para verip böyle bir sorunla karşılaşmak gerçekten can sıkıcı
  • Evet dediğim gibi ekran gamasını ve karşıtlığını değiştirince olmuyor. Zaten konuyla ilgili zaman geçtikçe bir açıklama gelir dell den. Ben müsait bir zamanımda mail atmayı düşünüyorum. Sizlerde atarsanız iyi olur arkadaşlar.
  • Sonuç olarak dalgalanmayı çözebilen var mı? çözdüyse ilgili driverı yada nasıl yapıldığını paylaşabilir mi?Ben bi türlü çözemedim.
  • Açıkçası hayır. Hangi sürücüyü yüklersek yükleyelim benzer sıkıntı yine var, bazen azalıyor o ayrı. Benim dediğim son sürüm driver i yükleyerek ekran gamasını değiştirdiğimizde azalıyor, hatta yok oluyor. Ama bu kezde ekran çok açık renkte oluyor. Şuan için benim düşüncem farklı monitör programlarını deneyerek ayarlamak.

    Eğer bu bir üretim hatası değilse ekran yenileme sıklığının azaldığını gösterir. Yani hertz olan bu yenileme hızı galiba düşüp artıyor. Monitör programlarıyla çözülebilir sanırım. Daha denemedim ama akşam deneyecem inşallah.
  • Merhabalar, ben Donanım Haber'de son birkaç gündür dolaşıyordum, istediğim her bilgiye ulaşabilmem gerçekten hoşuma gitti, ben de üyelik açayım dedim az önce ama zaten daha önce açmış olduğumu farkettim (Nick kabul etmeyince anladım, ne zaman açmıştım acaba???) Neyse bu konuyu işgal etmemin sebebi; benim de çok ucuza(600 TL) bir Dell Vostro 1015 (Model numarasını bilmiyorum ama T6570 işlemci, 2GB Ram, 250GB HDD olan model) bulmam oldu, bu kampanya cumartesi günü (Kampanya Erzurumda bilgi almak isteyenler msj atabilir) mutlaka almayı düşünüyorum, fakat bir sorun var, şu ekran olayı gıcığıma gitti, ben Dota (Warcraft 3), World of Warcraft, Rome: Total War, Diablo 2 gibi klasik ve yüksek sistem gerektirmeyen oyunları oynarım, bu yüzden sistemin çok rahat kaldırabileceğini düşünüyorum, sorunum sistem değil, ekran titreşmesi, acaba oyun oynanamıyacak kadar kötü mü titreşiyor, yoksa sadece text okurken mi zorlanıyorsunuz???

    2. sorum ise şu, acaba Windows 7 Professional 32 bit yüklesem, yukarıdaki oyunlar çalışmamazlık yapar mı? Eğer Diablo 2 bile çalışmayacak olursa Xp yükleyeceğim.

    Bu da sizinle tanışma mesajım olsun, cevaplarsanız sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim.




  • Blooddin sanırım o oyunları ziyadesiyle kaldırır. Ama ekran problemi var, biraz can sıkıcı. Onun dışında aşırı parlak ve güzel bir ekranı var. Bahsettiğin kampanya nerede bahsedebilirmisin. 600 lira ise düşünmene gerek yok 10 tane bile alabilirsin, şuan 900 den rahat satarsın.
  • Bloodin kendi adıma konuşayım ekrandaki titreşim öyle oyun oynamayı yada film izlemeyi etkileyecek bir rahatsızlık vermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Merhabalar, ben Donanım Haber'de son birkaç gündür dolaşıyordum, istediğim her bilgiye ulaşabilmem gerçekten hoşuma gitti, ben de üyelik açayım dedim az önce ama zaten daha önce açmış olduğumu farkettim (Nick kabul etmeyince anladım, ne zaman açmıştım acaba???) Neyse bu konuyu işgal etmemin sebebi; benim de çok ucuza(600 TL) bir Dell Vostro 1015 (Model numarasını bilmiyorum ama T6570 işlemci, 2GB Ram, 250GB HDD olan model) bulmam oldu, bu kampanya cumartesi günü (Kampanya Erzurumda bilgi almak isteyenler msj atabilir) mutlaka almayı düşünüyorum, fakat bir sorun var, şu ekran olayı gıcığıma gitti, ben Dota (Warcraft 3), World of Warcraft, Rome: Total War, Diablo 2 gibi klasik ve yüksek sistem gerektirmeyen oyunları oynarım, bu yüzden sistemin çok rahat kaldırabileceğini düşünüyorum, sorunum sistem değil, ekran titreşmesi, acaba oyun oynanamıyacak kadar kötü mü titreşiyor, yoksa sadece text okurken mi zorlanıyorsunuz???

    2. sorum ise şu, acaba Windows 7 Professional 32 bit yüklesem, yukarıdaki oyunlar çalışmamazlık yapar mı? Eğer Diablo 2 bile çalışmayacak olursa Xp yükleyeceğim.

    Bu da sizinle tanışma mesajım olsun, cevaplarsanız sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim.


    Bahsettiğin oyunların hepsini çok rahat bir şekilde kaldırabilir. Sadece Rome oynarken ayarları fullersen belki savaşlarda biraz yavaşlayabilir diye düşünüyorum o kadar. Ekran titretme mevzusu çok nadir ortaya çıkan ve çok hassas gözleri bazen rahatsız edebilen bir sorundur, belki sen ürünü aldıktan sonra farkemeyeceksin bile. Dolayısıyla özellikle ürün o fiyatta ise düşünmene gerek yok, hemen alabilirsin.




  • Hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için, malesef 10 tane alamıyorum, kişi başı 1 adet, stoklarla sınırlı kampanya, yarın olacak. Merak etmeyin, burası Erzurum, akşamdan sıraya girecek adamın sabah buzdan heykelini bulurlar, ama ben planımı yaptım tabii ki... Erzurum'da yarın sabahın köründe boş vakti olan ve katılmak isteyen arkadaş varsa bana ulaşabilirler, özel mesaj atın, msn veririm, konuşuruz detayları.
  • Özür dilerim, Flood olacak ama kafama takılan bir soru var, Dell'in ana sitesinden gördüğüme göre bu laptopların HD 4530 seçeneklisi de var. Aynı chipseti kullanıyorlardır büyük ihtimal, buna göre acaba biz sonradan harici bir HD 4530 takabilir miyiz? Çünkü en zayıf noktası ekran kartı...
  • Ekran kartı takılabilirse gayet iyi olur.
  • Herkese Selam!!! Biliyorum burası değil yeri ama lütfen okuyun, şimdi size gördüğüm afişin, büyük umutlarla Erzurum gibi bir yerde gece 1'de girdiğim sıranın ve sonrasının öyküsünü anlatacağım:

    2 Mart salı günü Erzurum'un Cumhuriyet Caddesi'nde yürürken, Cumhuriyet İş Hanı önünde bir afiş gördük, afişte aynen şöyle yazıyordu: Altın Açılış, 6 Mart'ta Sabah 06:00'da Nokia 5800 299 TL, Dell Vostro 1015 599 TL, LG 32" LCD TV 699 TL, 60 adet için geçerlidir... Her Türk Genci gibi o günün akşamından itibaren parayı denkleştirmeye ve geceden sıraya girmek için plan yapmaya (Ne de olsa İstanbul'da oturduğum için bu konuda tecrübeliyim) başlamıştım. O gün için borç harç bir yerlerden 600 TL'yı denkleştirdim, Aklımda Dell Vostro 1015 vardı tabii ki, hatta burada kullanıcılara bile sordum, saolsunlar beni yalnız bırakmadılar o konuda... Bir arkadaş ayarladım, o da 5800 alacaktı, o gün gece saat 01:00'da gittiğimizde bizden önce 5 kişinin gelip beklemeye başladığını gördük (Dumur!!!), aslında bizim amacımız sadece kontrol etmekti ama sıraya girmek zorunda kaldık ve o ara aslında 3 ürünün değil onlarca ürünün indirimde olduğunu öğrendik, ben daha da heyecanlanmıştım çünkü 23 liraya A4Tech G7 kablosuz klavye mouse seti filan da vardı, saat 2'ye geldiğinde yaklaşık 25 kişiydik ve bir Bonus Card davası açıldı, biz bir saat gibi bunu tartıştıktan sonra yaklaşık saat 03:00'da sırada 80 kişi varken beklenen açıklama içeriden geldi, bir kâğıt dağıttılar ve aynen şöyle yazıyordu: ALTIN AÇILIŞ'TA KAMPANYALI ÜRÜN FİYATLARI, SADECE BONUS CARD İLE 11 AY TAKSİTLİ YAPILAN ALIŞVERİŞLERDE GEÇERLİDİR!!!! (2. Dumur!!!). Tabii ki sırada 2 kişi hariç kimsenin bonusu yoktu, ve o saatte o 80 kişilik grubun % 60'ı (ben de dahil) içlerinden "iyi niyet"lerini belirterek dağıldılar.

    6 Mart Sabahı Saat 11:00 : Arkadaş bir tanıdığından kart bulmuştu. Ama istediğimiz ürünler için çok geçti, yine de gitmeyi denedik ve yaklaşık 150 kişilik bir grupla karşılaştık (açılıştan 5 saat sonra hâlâ 150 kişi!!!) kartı bulduğumuz abinin içeride tanıdıkları vardı, onlardan başta bahsettiğim 3 ürünün açılır açılmaz bittiğini öğrendik, ama başka ürünler vardı. Yine de sıraya girelim dedik, sırada öğrendiğimiz şeyler daha da şok ediciydi, 60'ar adet olması gereken o 3 üründen mağaza açıldığında içeride sadece 4 adet Dell Vostro ve 11 adet 5800 varmış. Gerisi??? Her açılışta olduğu gibi güvenlik görevlileri ile başka AVM çalışanları tarafından sömürülmüş, hem de mağaza açılmadan... (Skandal!!!) Neyse yarım saatten fazla sırada bekledikten sonra içeri girdik, diğer ürünleri de yaklaşık bir yarım saat araştırdık, ben tabii ki üzgündüm, bilgisayar olmadan diğer ürünler bir işime yaramazdı ama arkadaş bir tane taşınabilir HDD bir tane de kablosuz mouse aldı, bu sefer de kasa sırası beklemek zorunda idik, yaklaşık 7-8 metrelik kasa sırası 10 dakikadan sonra 10 santim ilerlemişti ve içeride havalandırma yoktu, ben stres ve tansiyona bağlı burun kanaması yaşayınca arkadaşı sırada tek bırakmak zorunda kaldım ve çıktım, AVM'nin üst katında yaklaşık bir buçuk saat bekledikten sonra arkadaş geldi ve sıranın yeni bittiğini söyledi ve bizim de maceramız orada bitti, bu arada saat 15:30 sıralarını gösteriyordu...

    İşte benim Dell Vostro 1015 hâyâlim ve onun Titanikvari batışı. Forumun bu başlığında emeği geçen, bana yardım eden ve bu yazıyı okuyan herkese teşekkür ederim, Afişlerinde bilgilendirme yapmayıp da bizi gece 2 saat bekleten Gold Computer'a da "en içten sevgi dilekleri"mi iletirim. Bu Dell Vostro sevdalısı şimdilik aranızdan ayrılıyor. Şimdiki amacım para biriktirip (yaza kadar biriktiririm herhalde...)daha iyisi, daha ucuza çıkmazsa Packard Bell TJ75-JO-114TK (Core i5 430M, Ati HD 5650, 4GB DDR3, 320 GB 5400 RPM) almak, sanırım Emall isimli internet sitesinde peşin 1.430'muş, ben biriktirene kadar daha da düşer umarım. Görüşürüz!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 6 Mart 2010; 22:29:26 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.