Şimdi Ara

dell u2515h hdmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    dell u2515h modelini almayı planlıyorum. yalnız epey bir araştırmama rağmen bağlantı konusunda emin olamadığım bir nokta var.

    windows 10, geforce 650m ve dahili intel hd 4000 ekran kartı olan laptop'a hdmi üzerinden bağlamak istiyorum. ancak bir kaç kişi tam çözünürlükte (2650x1440) ve 60hz'de görüntü alamadığından bahsetmiş. sanırım bu 24 ve 27 inch versiyonlarında da geçerli. siz de böyle bir sorun yaşadınız mı?

    yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevineceğim.

    teşekkürler.



  • Dell u2515h hdmi 1.4 portuna sahip lakin bağladığınız cihazında bu portu destekliuor olması gerek yanlış bilmiyorsam. Bu model için en iyi çözüm displayport var ise bağlanan cihazda monitörün vaad ettiği hz ve çözünürlüğü kullanabilirsiniz. Çünkü bazı ekran kartları hdmi 1.4 desteklemiyor olabilir. O yüzden ekran kartının özelliklerinide, alacağın monitörün desteklediği port ve vaad ettiği çözünürlük, hz değerlerini iyi tespit et sonra aldıktan sonra tam anlamıyla kullanamassın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patronas kullanıcısına yanıt
    Çok sağol cevap için.

    Bir şey daha soracağım, bir şekilde laptopların nvidia optimus sistemiyle alakalı olabilir mi bu? çünkü dahili hd kart maks 1080p veriyormuş hdmi ile.

    Tekrardan teşekkürler.
  • ripleytom R kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Tabi ki olabilir bu teknoloji paylaşımlı ekran kartı ile harici ekran kartı arasında geçiş yaparak sistemi optimize ediyor böylelikle pil tasarufu ve gereksiz enerji sarfiyatı ile ısınmayıda minimize ediyor. Eğer sistem harici ekran kartını görmüyor ya da geçiş yapamaz ise performans düşüşü yaşanacaktır. Paylaşımlı ekran kartları 1080p nin üstünü desteklemez diye bir kaide yok. Örneğin intel hd 5500 1440p yide destekliyor. Bunun için yine paylaşımlı ekran kartının özelliklerine bakmak gerekir. Ayrıca işin içine oyun girdiği zaman paylaşımlı ekran kartı istediği kadar yüksek çözünürlüğü desteklesin hüsrana sebep olur özellikle fps oyunlarında ki, sistem gereksinimlerine göre oyunu açmayabilirde.

    Bu yüzden en iyisi kullanılacak portların tipi ekran kartının özellikleri sizin monitörü vaad ettiği çözünürülük ve hz değerlerini maksimumda almanıza yarayacaktır. Baktığınız modeli almayı bende düşünüyorum ama ben display port ile kullanacağım için 2k görüntü ve 60 hz alacağım (araştırmalarımda genelde bu bağlantıyı kullanmayı tavsiye ediyorlar)




  • patronas kullanıcısına yanıt
    evet displayport en garanti yöntem olmalı.. benimki maalesef hd 4000, samsung'u aramama rağmen net bir bilgi veremediler hdmi hakkında
    yoksa monitor fiyatı için gayet iyi duruyor, güle güle kullanın
  • Daha monitörü almadım ama senin ekran kartını biraz araştırdım ve hdmi ile "hack" yapılmadan 1920*1080 destekliyor."Hack" derken neyi kastediliyor bilmiyorum. Yazılımsal bi müdahale ile belkide hdmi ilede yüksek çözünürlüklere çıkabiliyordur. Displayportun varsa 2560*1600 max çözünürlük destekliyor.tabi çözünürlüğü desteklemesi demek özellikle oyunda iyi performans vereceği anlamına gelmiyor.Eğer ekran karı gibi sorunları çözebikirsen, bu modelin dell p2416d
    modeli var yine qhd onuda inceleyebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kart derken intel'i kastediyorsun herhalde,
    hack dediği olay şöyle bir şey olabilir,http://www.notebookcheck.net/2560x1440-or-2560x1600-via-HDMI.92840.0.html (çoğu forumda gördüm)
    sonunda bir bilgisayarcıya göstericem laptop'u
    evet o model de iyi.. ama onun da tedarik sorunu var gibi
  • Evet intel hd 4000 paylaşımlı ekran kartını kasttetim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dell u2515h hdm 1.4 portuna sahip lakin bağladığın cihazi desteklemez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinemhkn S kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler,
    laptop için sistem fena olmasa da bunu desteklememesi üzücü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.