Şimdi Ara

Dell S2417DG veya AOC AGON AG241QX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/dell-s2417dg-23-8-1ms-165hz-hdmi-display-4xusb3-0-g-sync-wqhd-oyuncu-monitor-pm-HB000003WAHD
    http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-led-23-8-ag241qx-144hz-1ms-adaptive-sync-2k-dp-port-gaming-monitor.html

1060 6gb kullaniyorum 8320 4.5 ghz islemci var bunlar degisir mesele yok.gsync mi alayim freesync mi diye de sormuyorum bugun nvidia yarin amd kullanirim yani simdi 1060 var diye de gsync almam fast sync diye surucuden ayar kullaniyorum o da gayet guzel.

benim sorum dell icin newegg'de sanirim kullanicinin biri color banding var fena demis basima gelmeyen bir seyd midir ben 95'ten beri 586 pc kullaniyorum ya da bildigim ama ingilizce terim ismini bilmedigim bir sey neyse demis bunu almayin oteki gosterdigim aoc agon alin.nedir bu color banding olayi dell sabikali mi bu konuda?su anda bunu kullaniyorum.ilk ciktiginda 2500 liraya freesync full hd monitorleri gorunce bu ne huleyn diye kafam bozup almistim 370'e mi ne.
    http://www.hepsiburada.com/dell-e2216h-21-5-5ms-analog-display-full-hd-led-monitor-pm-bd804488

youtube nesli olmadigimiz icin aklima simdi geldi neymis bakayim diye bisi anlamadim.14" tuplu 1024x768 kullandim ben banding manding yok piksel bozulmasi beni bozmaz 2k ekranda o kadar da titiz biri degilim ama gecen forumda gordum 4 5 tane yesil cizgi olmus color banding diyor dedim fena bir seymis.bu aoc agon'un gsync olani da var ama 2000 lirayken simdi 3200 lira olmus.bu durumda ya dell'i cok ucuz satiyorlar ya da aoc daha iyi.

not:ben basligi acarken aoc 1600 liraya yakindi 1.5 saat sonra 1270 liraya dusmus siparis gectim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 29 Aralık 2017; 12:0:0 >

• 1.498,99 olmus.
  • Merhaba dell s2417 dg kullanıyorum 1 aydır ve dediğiniz color banding olayı benim monitörümde de var. (REV 003) Nvidia kontrol panelinden gama ayarı ile makul bir seviyeye getirebiliyorsunuz.
  • halikarnas1970 kullanıcısına yanıt
    iste hocam gozumle gormeyince boyle bilenlere sorma ihtiyaci hissediyoruz.bi islemci sorunu filan olsa testine videosuna bakariz da monitoru de netten video ile ne kadar anlayabileceksiniz?bi cozumu en azindan var diyorsunuz bakalim gelsin gozumuze bisi carparsa yazariz tesekkur ederim.
  • Arkadaşlar monitör almayı düşünüyorum sizce nasıl genellikle film izliyorum ara sıra oyun oynuyorum fiyatı 550 TL görünüşü özellikle ince olması hoşuma gitti sizler ne düşünüyorsunuz?

ASUS 21,5" VZ229HE 5ms 75Hz Full HD IPS Ultra İnce Monitör

Tepki Süresi: 5ms / 75hz
    Çözünürlük: Full HD 1920 x 1080
    Ekran Boyu: 21.5 inch
    IPS PANEL: Var
    x2 HDMI Var
    x1 VGA var

Dell S2417DG veya AOC AGON AG241QXDell S2417DG veya AOC AGON AG241QXDell S2417DG veya AOC AGON AG241QX

• SinirliBiber kullanıcısına yanıt
    ozellik olarak baktiginda super 550'ye ama vatanda 587 diyor diger yerlerde 600 kusur.550'ye nereden buldun bilemiyorum.bu ozellikleri begendiysen mesele yok ama biri cikar der ki asus marka alma su markayi al yoksa monitor ozellikleri nasil diye sorma guzel.IPS olunca gercekte 6 8 kac ise artik ms olayi can sıkar mı oyunlarda esas bunu sormalisin.griden griye diye IPS'lerde de 3 4 yaziyorlar siyahtan beyaza 6'dan asagi IPS olmaz benim bildigim.TN'de de o 1ms dedikleri yine griden griye.siyahtan beyaza 5ms olur TN panel tabi gorus bildirmek isteyen olursa 1ms gercek degil ama yine de biraz daha kaliteli hizli panel diye dinleriz.
  • AG241QG (Gsync) olanını kullandım. Görüntüsü leş gibi. Ama akıyor. VA veya IPS panel daha iyi görüntü veren modellere yönelin. 2K çözünürlük güzel olsa da TN panel keyif vermiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BimBitmiş

AG241QG (Gsync) olanını kullandım. Görüntüsü leş gibi. Ama akıyor. VA veya IPS panel daha iyi görüntü veren modellere yönelin. 2K çözünürlük güzel olsa da TN panel keyif vermiyor.

aksin diye vermiyor muyuz zaten parayi?hem goruntu hem hiz oyle bir sey yok.IPS panel iyi hos da 4200 lira fiyati var yani benim aldigim alete 3 bin fark atan bir goruntu guzelligi yoktur bence.

http://www.sinerji.gen.tr/asus-27-pg279q-4ms-2560x1440-165hz-gaming-ips-2k-g-sync-eyecare-assassins-creed-origins-oyun-hediyeli-pmu402631

dandik dell monitor kullaniyorum ciktigindan beri yillardir TN'ye ben alistim bana kotu gelmez ama bana gelir diyen yukaridaki alete bakacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

amd adam gibi gpu cıkarsada maliyeti az olan freesync a yönelsek ama nerde hayal kuruyorum sadece

şu monitorun g sync olanı 3000 tl ye yakın fiyati var ya abi bu nedir bi tane alet koydunuz altı üstü nasıl 2 kat fiyat farkediyor anlamadım ki

amd vega gibi felaketler cikarmaya devam eder surucu sorununu duzeltemezse ben gecmem bir daha amd'ye filan.aoc g-sync olani 2 bin liraymis sonra bitmis 3 bin uzerine cikmis nasil becerdilerse.dell gsync olani almadim o belirttigim banding muhabbeti oldugu icin ve gsync lag yapiyor dediler.cok gerekli bir sey olarak gormedim 60 alti alirsan ise yarar dedi bir arkadas.ayar kisariz ben son ayar olacak delisi degilim.1060 ile freesync monitor nasil oluyor onumuzdeki hafta burada yazarim izlenimlerimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Aralık 2017; 18:17:45 >
  • wilson fisk.... benim kullandığım dell s2417 dg için bugün çok enteresan bir şeyle karşılaştım, dün mesajda behsettiğim color banding ile ilgili. Ekran kartım nvidia gtx 1080, bugün deneme amaçlı komşumun ati kartını taktık benim bilgisayara ve o color bandingden eser yoktu. Enteresan.
    Tabii sonradan reddid ve nvidia formlarında bu çok konudan bahsedildiğini okudum. Çok tecrübeli değilim bu konularda ama sorunun yazılımsal bazı olaylardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Color banding sadece bazı oyunlarda başıma geldi bu arada, yüksek çözünürlüklü filmlerde youtube vs. ekran çok başarılı. Ölü pixel ve ışık sızması gibi problemede rastlamadım, tabii sende bilirsin ki bu birazda şans işi.
  • halikarnas1970 kullanıcısına yanıt
    deme hocam yav amd kartlari daha yeni satmistim.surucusu mu farkediyor ki?bi gelsin bakayim da sorun olursa birinden bi fs destekli amd kart bulup deneyelim sagolun bilgi verdiginiz icin.tabii ki bunlar kismet meselesi ayni monitoru aliriz sende olmaz bende olur kucuk bir fark yuzunden.bunlar olabilir.
  • monitor dun aksam geldi 5 saat kullandim karistirdim filan ama o color banding denen sey neyin nesiyse gozume bir sey carpmadi.bu konuda baya bisi anlattim bakabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/2k-144hz-su-bu-ss-siz--130680164

bu konuda ozellikle bahsetmek istedigim iki sey var birincisi ayagini takmak cok zor inceleme videolarinda bile bahsetmisler.

ikincisi yine nette gordugum kadariyla asagidaki boslugu kablo saklamak icin kullanin demisler ama oyle yaparsaniz resimdeki gibi kablo coplugu olur.

Dell S2417DG veya AOC AGON AG241QX

bunun yerine ust tarafta da bosluk var kablolari oradan gecirirseniz asagida kablo olmaz kablolar monitorun arkasinda kaliyor.

• Wilson Fisk güle güle kullan monitörünü... Sorun çıkmamasınada çok sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnas1970

Wilson Fisk güle güle kullan monitörünü... Sorun çıkmamasınada çok sevindim.

hocam tesekkur ederim is bir yandan misafir var bir yandan bi de forum su basliginiza mesaj geldi diye bildirmeyince boyle oldu ilgilenemedim baslikla.yarin gidiyor misafirler arkadaslar ne istersiniz yeni resim cek yukaridaki delikten gecirince nasil gorunuyor o nasil bu nasil sorulari alirim cunku ekran karti bolumundeki baslikta ozellikle monitoru ovmeye calismiyorum orada 2k 144hz gosteriyorum.bu baslikta goruntu kalitesi, benim VA panel daha iyi gibi konular olabilir lakin adamlar 1500 liradan 1805 liraya cikarmislar aletin fiyatini hani bu fiyati da gorunce hic ovesim gelmiyor ben 1200'e dusurecekler dogru yolu gorecekler dedim zam yapmislar.

• Arkadaşlar bu 2 monitörden hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

quote:

Orijinalden alıntı: halikarnas1970

Wilson Fisk güle güle kullan monitörünü... Sorun çıkmamasınada çok sevindim.

hocam tesekkur ederim is bir yandan misafir var bir yandan bi de forum su basliginiza mesaj geldi diye bildirmeyince boyle oldu ilgilenemedim baslikla.yarin gidiyor misafirler arkadaslar ne istersiniz yeni resim cek yukaridaki delikten gecirince nasil gorunuyor o nasil bu nasil sorulari alirim cunku ekran karti bolumundeki baslikta ozellikle monitoru ovmeye calismiyorum orada 2k 144hz gosteriyorum.bu baslikta goruntu kalitesi, benim VA panel daha iyi gibi konular olabilir lakin adamlar 1500 liradan 1805 liraya cikarmislar aletin fiyatini hani bu fiyati da gorunce hic ovesim gelmiyor ben 1200'e dusurecekler dogru yolu gorecekler dedim zam yapmislar.

Merhaba ben de sizinle aynı ekran kartına sahip olan bir Bilgisayar alacağım. Monitör olarak da bu ikisi arasında kalmıştım. Hangisini tavsiye edersiniz veya aynı fiyatlarda daha iyi bir monitör mevcut mu? Yardım ederseniz sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• pm
  • TN panellerin genelinde sorun yok DELL'de sorun var ikinci değişimde (rev a02) aynı sorun tekrar başıma geldi, 3 yıl garantisi olmasına rağmen color banding garantiye girmiyormuş, kesin bir şekilde öğrendim dell Türkiyeden, bende mecbur iade ettim. 1700 tl ye 2k g sync 165hz monitör aldım diye yüzümde gülücükler açmıştı, 1 haftadır kargo ver al boşuna stres oldum. Buyrun Monster lapop TN paneli vs dell s2417dg TN paneli.
    Monster:https://image.ibb.co/mtgMcS/46930336_1e27_4382_8a6d_6387cd722062.jpg
    DEll:https://ibb.co/jXKbsS?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.