Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
396.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: had2008

merhaba,
    önce klavye olayına değinmek isterim, şirketimizde de kullanılıyor n serisi inspiron serisi vs. evet klavye bu şekilde. ben 1 ay araştırma yaptım o fiyata o özelliklerde başka pc bulamadım, yemişim klavyesini sanki dizgi yapıyorum dedim ve aldım, çok da memnunum :) yalnız minik 2 problemim var. birincisi bataryadaki gevşeklik. elime alıp bir yere taşırken o kısımdan tuttuğumda bariz oynuyor yerinden, bazı baktıklarımda da vardı, ikinicisi cdrom da da aynı şekilde gevşeklik var. ha süper çalışıyor en ufak bir problem yok o ayrı ama rahatsız edici. şu anda yanında olan kullanan arkadaşlar fikirlerini belirtebilirler mi? gerçi haftaya servis geliyor ama bir de sizde öğreneyim dedim. son olarak ilk açılıştaki sistem yedekleme/geri yükleme hakkında bilgi almak istiyorum, yapmalı mıyım? uzun zaman akacak ve tek başıma yapabilir miyim zor olur mu yapan varsa bilgi verebilirse memnun olurum. yapmadığım için habire masaüstüme sync adında bir klasör açılıyor otomatik olarak, geri dönüşüme atıyorum sonra bir daha :) sizlerde de olan var mı bu durum?
    teşekkürler.

dell laptop demin geldi şimdi windows kuruyorum ... ve evet pil hareket ediyor (anahtarlardan biri sabit kilit biri yaylı kilit ikiside kapalı iken biraz daha az hareket ediyor ona dikkat edin --bide hareketi yukarı aşağı doğru yani araya ufak bi kağıt yada plastik sıkıştırsak hareket gider ... dvd okuyucu titreme yapıyor baya altına bişi sıkıştırınca yada kucağa alınca ses kesiliyo ... kasanın biraz esnemesi gerekiyo ki dvd sürücü titremesin... onun dışında yanında ram de aldım ama laptopun altında açılabilecek bi kapak var ama oda açılmıyo kırılcak gibi baya esniyo korktum yaw :S daha yeni ...

• quote:

Orijinalden alıntı: xpugur

quote:

merhaba,
    önce klavye olayına değinmek isterim, şirketimizde de kullanılıyor n serisi inspiron serisi vs. evet klavye bu şekilde. ben 1 ay araştırma yaptım o fiyata o özelliklerde başka pc bulamadım, yemişim klavyesini sanki dizgi yapıyorum dedim ve aldım, çok da memnunum :) yalnız minik 2 problemim var. birincisi bataryadaki gevşeklik. elime alıp bir yere taşırken o kısımdan tuttuğumda bariz oynuyor yerinden, bazı baktıklarımda da vardı, ikinicisi cdrom da da aynı şekilde gevşeklik var. ha süper çalışıyor en ufak bir problem yok o ayrı ama rahatsız edici. şu anda yanında olan kullanan arkadaşlar fikirlerini belirtebilirler mi? gerçi haftaya servis geliyor ama bir de sizde öğreneyim dedim. son olarak ilk açılıştaki sistem yedekleme/geri yükleme hakkında bilgi almak istiyorum, yapmalı mıyım? uzun zaman akacak ve tek başıma yapabilir miyim zor olur mu yapan varsa bilgi verebilirse memnun olurum. yapmadığım için habire masaüstüme sync adında bir klasör açılıyor otomatik olarak, geri dönüşüme atıyorum sonra bir daha :) sizlerde de olan var mı bu durum?
    teşekkürler.

dell laptop demin geldi şimdi windows kuruyorum ... ve evet pil hareket ediyor (anahtarlardan biri sabit kilit biri yaylı kilit ikiside kapalı iken biraz daha az hareket ediyor ona dikkat edin --bide hareketi yukarı aşağı doğru yani araya ufak bi kağıt yada plastik sıkıştırsak hareket gider ... dvd okuyucu titreme yapıyor baya altına bişi sıkıştırınca yada kucağa alınca ses kesiliyo ... kasanın biraz esnemesi gerekiyo ki dvd sürücü titremesin... onun dışında yanında ram de aldım ama laptopun altında açılabilecek bi kapak var ama oda açılmıyo kırılcak gibi baya esniyo korktum yaw :S daha yeni ...

ram yuva kapağının her yanında tırnak var yavaşça ne kadar dikkatli çıkarsamda minnacık bi tırnak kırıldı sadece bakmak için açmıştım ram takmak için sonra tekrar açaçağım ama korkuyorum doğrusu dell bu n5110 larda iyi tasarım yapamamış özellikle hdd anakarta monte olması can sıkıcı ama klavye hakkında çok konuşuldu ben sorun görmedim artık nasıl tuşa basıyorlarsa bilemiyorum ben bir esneme görmedim zaten eğer çok yoğun kullanılıcaksa usb bir klavye alınır olur biter laptop klavyesi ile iş yapmak zor ben 15 tl lik bi a4 klavye aldım rahat rahat kullanıyorum ses kartıda sorun çıkardı gittim creative usb ses kartı aldım biraz masraf çıkardı ama dert etmiyorum sonuçta 900 tl ye geldiği için bugünlerde bakıyorum fiyatlar uçmuş

• merhabalar arkadaşlar laptop geldi kullanıyorum iki gündür. Dikkatimi çeken bi olay var. Fan çalışmazken bilgisayardan sanki fan çalışıyor gibi bi ses geliyor kaldırıyorum altına bakıyorum fan dönmüyor. üflüyorum fan öyle hareket ediyor ama ses hala kesilmiyor cok gariptir. Bilgisayarın ortalarına doğru ses artıyor touchpadin altında. Galiba harddiskten geliyor. Eğer öyleyse de sorun yok yakın zamanda ssd almayı düşünüyorum harddisk yerine.
  • merhaba arkadaşlar
    ben de dell n 5110 9712 kullanıcısıyım ve bu laptoptan 2 tane aldım.
    i7 işlemci 500gb harddisk, 4gb ram ve 1gb nvidia 520 ekran kartı var.
    bilgisayarla oyun oynamıyorum çizim amaçlı aldığım bu 2 bilgisayar 2 boyutlu autocad programında bile sürekli donuyor.
    6 senelik pentium m 1.72ghzlik sony laptobum inanın bugüne kadar hiç donmadı aynı programda.
    touchpad kısmı arasıra takılıyor ve bir yerden ileri gitmiyor.
    bilgisayar arasıra mavi ekran çıkıyor.
    laptop diye güvenip seyahate gidemiyor ve uzun süre bir çizimin başına oturamıyorum.
    bazen sıkıntı yaratmadığı da oluyor ama 6-7 saat çalışıp bilgisayarın takılmadığı hiç olmadı.
    sizlerden de sorun yaşayanlar olmuş ama ama ben hiç böyle sıkıntılı karın ağrısı bir bilgisayar görmedim.
    güzel tarafları da var sesi ve ısınmaması gibi ama bana öyle geliyor ki ben arızalı bir seriye rastlamışım.
    ne yapmalıyım.
    yardımcı olursanız çok sevinirim.

• ayrıca şöyle bir sorun da var bilgisayar açıkken elime alıp yan masaya götürsem bilgisayar kapanıyor.
    ve akşamdan açık bıraktığım laptop sabah geldiğimde kapanmış oluyor ve açtığımda windows normal olarak başlasını seçerek açabiliyorum.
    bazen açıkken çat diye güç kesiyor ama biri değil her ikisi de aynı sıkıntıyı yapıyor.
    biraz araştırdım laptopun modeli b 63f45 miş.
    bu seriyi kullanan arkadaşlar bu sorunlarla nasıl başediyorlar yardımlarını bekliyorum.
    saygılarımla...
  • Arkadaşım bende i7 kullanıyorum sanırsam laptoplarımız aynı. Ben öyle bi sorun yaşamıyorum. Programı çalıştırdığın ekran kartı nvidia mı intel mi ona dikka et. Bu konuda bilgin yoksa konu içerisinde nasıl yapılacağı geçiyor onu uygulamalısın. Kapanma sorununu ben anlamadım açıkçası bilgisayarı alalı 3 gün oluyor öyle abes bi sorunla karşılaşmadım ben. Isınıyor ondan kapanıyor olabilir diyeceğim o zaman hata vermez bilgisayar normal başlar. bence müşteri hizmetlerini arayıp durumu belirtmelisin. Sana yardımcı olacaklardır bi kaç test yaptıracaklar eğer bi sorun varsa ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenkonu

merhaba arkadaşlar
    bilgisayarla oyun oynamıyorum çizim amaçlı aldığım bu 2 bilgisayar 2 boyutlu autocad programında bile sürekli donuyor.
    6 senelik pentium m 1.72ghzlik sony laptobum inanın bugüne kadar hiç donmadı aynı programda.
    laptop diye güvenip seyahate gidemiyor ve uzun süre bir çizimin başına oturamıyorum.
    bazen sıkıntı yaratmadığı da oluyor ama 6-7 saat çalışıp bilgisayarın takılmadığı hiç olmadı.
    sizlerden de sorun yaşayanlar olmuş ama ama ben hiç böyle sıkıntılı karın ağrısı bir bilgisayar görmedim.
    güzel tarafları da var sesi ve ısınmaması gibi ama bana öyle geliyor ki ben arızalı bir seriye rastlamışım.
    ne yapmalıyım.

Yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum.Format atıp temiz bir kurulum yap driverların eksiksiz olsun.Özellikle ekran kartı sürücülerini güncel kullanmaya çalış.

• Selamlar, Laptop'um geldi bütün driverleri dell'in kendi sitesinden 64 bit olarak kurdum,(windows7 ultimade)
    Ancak şöyle bir sorunum mevcut:
    1. olarak kamera driverlerini bulamadım, bütün driverleri yüklememe rağmen kamera çalışmıyor.
    2. olarak: wirelless ethernet vs.. bütün adaptörleri bütün driverleri kurdum. ancak ethernet kablosu ile çalıştırınca 120 kb/sn indirme yapabilirken kabloyu çıkarıp modemin yanında olmama rağmen wireless ile indirme hızı 8-10 kb/sn 'yi geçmemektedir. bu konu benim için çok büyük sorun teşkil etmektedir, bağlantı yapıldı gösteriyor, sinyal kalitesi mükemmel, sorun yok ama hız çok çok düşük. (başka bilgisayarlarda denedim, modemde veya bağlantıda sorun yok onlar gayet hızlı)
    bu sayfada Network kısmında olan bütün driverleri kurdum, ancak düzelmedi. sorun neden kaynaklı olabilir.?
    Bu konuda bilgisi, tecrübesi olan, beni aydınlatabilecek birisi varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yspolat

quote:

merhaba arkadaşlar
    ne yapmalıyım.

Yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum.Format atıp temiz bir kurulum yap driverların eksiksiz olsun.Özellikle ekran kartı sürücülerini güncel kullanmaya çalış.

her ikisine de format atıcam ama en azından mousedaki problem bana sorunların yazılımsal değil donanımsal olduğuna işaret ediyor gibi.
    bu laptopda hangi yazılımı önerirsiniz.

• yokmu bilen anlayan birisi, wifiden bağlantıda sorun yaşıyorum. 5-6kb/sn den hızlı indirme yapamıyorum. kablo takınca sorun yok, wireless ile bağlanınca sorun var.
    başka bilgisayarlar hatta cep telefonları bile sorunsuz. ancak benim laptopta wifi de sorun var. bütün driverleri yeniden yükledim gene aynı. ekran görüntü ekte, yardımcı olabilen olursa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: filimadam

yokmu bilen anlayan birisi, wifiden bağlantıda sorun yaşıyorum. 5-6kb/sn den hızlı indirme yapamıyorum. kablo takınca sorun yok, wireless ile bağlanınca sorun var.
    başka bilgisayarlar hatta cep telefonları bile sorunsuz. ancak benim laptopta wifi de sorun var. bütün driverleri yeniden yükledim gene aynı. ekran görüntü ekte, yardımcı olabilen olursa sevinirim.

Intel Centrino Wireless-N 1030 driverını yükleyip tekrar dener misiniz acaba?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yspolat

quote:

merhaba arkadaşlar
    ne yapmalıyım.

her ikisine de format atıcam ama en azından mousedaki problem bana sorunların yazılımsal değil donanımsal olduğuna işaret ediyor gibi.
    bu laptopda hangi yazılımı önerirsiniz.

64 bit kurman gerekiyor öncelikle windows modeli sana kalmış 7 ultimate kurabilirsin professional da olur

• Öyle basit bir çözümü olsa çoktan halletmiş olurdum,3 gündür uğraşıyorum resmen.

Sorun şöyle:
    Acsess point'ler, uydunet internet vb. 802.11n türü bağlantı kullanmakta.
    ttnet, superonline vb. ise 802.11g bağlantı kullanmakta.
    baktım ttnet vs diğerlerinde normal çalışıyor, uydunette sorun var onu irdeleyeyim dedim.
    modemin kablosuz ayarlarından 802.11n mode'yi devredışı bıraktım.
    daha sonra laptop'un bağadaştırıcı ayralarından'da 802.11n modunu devredışı bıraktım. sorun çözüldü.
  • Ayrıca internet sitesinde neden kamera driverleri yok.
    ne kadar driver varsa hepsini yükledim, gerekli gereksiz bir ton driver koymuşlar ama kamera driveri yok, Dell Webcam Central 'ı kurdum Dell webcam central'ı da açınca önce driveri yükleyin diyor. nerede bu driver??*
  • quote:

ayrıca şöyle bir sorun da var bilgisayar açıkken elime alıp yan masaya götürsem bilgisayar kapanıyor.
    ve akşamdan açık bıraktığım laptop sabah geldiğimde kapanmış oluyor ve açtığımda windows normal olarak başlasını seçerek açabiliyorum.
    bazen açıkken çat diye güç kesiyor ama biri değil her ikisi de aynı sıkıntıyı yapıyor.
    bu seriyi kullanan arkadaşlar bu sorunlarla nasıl başediyorlar yardımlarını bekliyorum.
    saygılarımla...

windows la alakalı ... pil ayarlarını kurcala biraz ... normalde 360 dakika hiç bişi yapmazsan hibernate moduna geçiyo yani uyumaya başlıyo (elektiriğe bağlı olsa bile) .normalde 3 mod var hepsini ayarlar (gelişmiş mod kısmı var ordan ayarla ;) ) .. hdd nin bile ne kadar kullanmadıktan sonra durucağı yazıyor orda 820 dakika civarı elektirikte iken mesela)

• quote:

Ayrıca internet sitesinde neden kamera driverleri yok.
    ne kadar driver varsa hepsini yükledim, gerekli gereksiz bir ton driver koymuşlar ama kamera driveri yok, Dell Webcam Central 'ı kurdum Dell webcam central'ı da açınca önce driveri yükleyin diyor. nerede bu driver??*

ben ayrıca bi kamera driver ı kurmadım ... ama direk program olarak gelmiyo ... ama bi kaç yerde karşıma geldi mesela msn i ilk açtığımda kameradan foto çekmek için açıldı yani kamera çalışıyo ... dell download kısmındaki driverlardan başka bişi kurmadım (windows 7 kendi kurmuş olabilir)

• quote:

quote:

ayrıca şöyle bir sorun da var bilgisayar açıkken elime alıp yan masaya götürsem bilgisayar kapanıyor.
    saygılarımla...

windows la alakalı ... pil ayarlarını kurcala biraz ... normalde 360 dakika hiç bişi yapmazsan hibernate moduna geçiyo yani uyumaya başlıyo (elektiriğe bağlı olsa bile) .normalde 3 mod var hepsini ayarlar (gelişmiş mod kısmı var ordan ayarla ;) ) .. hdd nin bile ne kadar kullanmadıktan sonra durucağı yazıyor orda 820 dakika civarı elektirikte iken mesela)

benim bilgisayarın açık kalma sebebi downloaddır.
    yani indirme tamamlanmadan kapanması normal midir?

• quote:

quote:

merhaba,
    teşekkürler.

merhaba tekrar, biraz içim rahatladı, teşekkür ederim. iç özelliklerden anlarım da hiç notebook kullanmadım bazı donanımsal şeyleri çözemiyorum. ısınmasında olduğu gibi. tabii ki ısınma oluyor her daim buz gibi değil :) ama bu normal mi değilmi bunu nasıl ölçebilir değerlendirebilirim? işlemciyi ısıtmada yaptığım en ağır şey nette tv izlemek video izlemek film izleme vs. bu zamanlarda fanım 2 3 dakikada bir devreye giriyor o kadar. yani bu ısınma olayı nasıl ölçülür normal mi anormal mi diye? (gerçi soğutucu fan da alacağım ama 1 ay zamanım var.)

bir de tekrar sormak istedim, cd driver %100 sabit değil, onda da kıpraşmalar var ( durduk yere değil, dokunup kurcaladığımda hareket kabiliyetini görebiliyorum =) bu normal mi, aynı seriden değil de başka laptopları inceledim, az oynayan ve taş gibi sabit olanlar da var. bu arada hiç sorun yaratmıyor tıkır tıkır çalışıyor, dediğim gibi normal mi anormal mi bilemedim. :) b33h33 seri benim ki, aynısından kullanan varsa karşılaştırabilir mi acaba?

çok teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

saygılarımla...

benim bilgisayarın açık kalma sebebi downloaddır.
    yani indirme tamamlanmadan kapanması normal midir?

Yüksek performans modunda bilgisayar hiç kapanmıyor eğer sarja takılı bırakıyorsan bu modu seçersen bilgisayarın sabaha kadar açık kalır. Aslında öyle de kapanmaması gerek ama anlamadım çalışan program olduğu için kapatmaması gerek neyse sonuç olarak yüksek performans modunda bilgisayarın kapanmaz downloadında yarıda kesilmez ;)

• quote:

quote:

Ayrıca internet sitesinde neden kamera driverleri yok.

ben ayrıca bi kamera driver ı kurmadım ... ama direk program olarak gelmiyo ... ama bi kaç yerde karşıma geldi mesela msn i ilk açtığımda kameradan foto çekmek için açıldı yani kamera çalışıyo ... dell download kısmındaki driverlardan başka bişi kurmadım (windows 7 kendi kurmuş olabilir)

Benim bildiğim kadarıylada bi kamera driveri yok bende msnden kontrol ediyorum kamera çalışıyor mu diye. İsterseniz sizde msnden ses ve görüntü kurulumundan bi kontrol edin..

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.