Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
396.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dell Inspiron 5110 B35F23 sahibim. Buna ssd taktırmak istiyorum. Mümkün müdür? Ya da nerden anlayabilirim uygun olup olmadığını?

Özellikleri:

Inspiron - Dell - Tip: Notebook, İşlemci çeşidi: Intel Core i3, İşlemci hızı: 2.3 GHz, L2 cache : 3 MB, Bellek boyutu: 2 GB, Bellek çeşidi: DDR3, Ekran boyutu: 15.6", Ekran çözünürlüğü: 1366 x 768, Ekran kartı çeşidi: Adanmış, 3D görüntü: Hayır, Hard disk çeşidi: HDD, Hard disk boyutu: 320 GB, Hard disk dönüş hızı: 5400 rpm,
  • Yardımcı olacak bir arkadas yokmu bekliyorum.turboboost,u açma kapama ayarı nerdedir arkadaslar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackers

Selam arkadaşlar,

Dell Inspiron 5110 B35F23 sahibim. Buna ssd taktırmak istiyorum. Mümkün müdür? Ya da nerden anlayabilirim uygun olup olmadığını?

Özellikleri:

Inspiron - Dell - Tip: Notebook, İşlemci çeşidi: Intel Core i3, İşlemci hızı: 2.3 GHz, L2 cache : 3 MB, Bellek boyutu: 2 GB, Bellek çeşidi: DDR3, Ekran boyutu: 15.6", Ekran çözünürlüğü: 1366 x 768, Ekran kartı çeşidi: Adanmış, 3D görüntü: Hayır, Hard disk çeşidi: HDD, Hard disk boyutu: 320 GB, Hard disk dönüş hızı: 5400 rpm,

Evet takılabilir bendede değişik modeli var bu Dell den ama Dell harddisk kötü bir yerde 320 gb harddiski sokup yerine ssd takip çıkan hdd yi ssd Caddy. (hddnin bağlantı hızı cd rom sürücüne. Göre hızlı biri Sata 2 diğeri Sata 3 gibi ama emin değilim bağlantı birimleri hakkinda) İle dvd rom sürücünün yerine takabilirsiniz. Cihaz garantisi devre dışı kalır
    Youtube da video vardı biraz zahmetli anlamiyorsaniz bilen kişi yapmasına fayda var. Diğer laptoplar çoğunda hdd tek vida ile açılıp en acemi kişinin bile yapabileceği şekilde idi. Dell bu modellerde anakarttin altına saklamis. (şu ana kadar gördüğüm diğer laptoplara gore)

Mobileden yazılmıştır imla hataları için kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizcaptain -- 5 Nisan 2013; 10:39:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar pc açılışında Dell Diagnostic den test yaptırdım bu hatayı verdi ;

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

Hata Kodu :

Error Code 2000-0123

Validation 19665

Msg : Memory - integrity test disperancy

Problem nedir sizce ? Ramlarda bir sıkıntı var gibi görünüyor.

Servisi çağırmak mı lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho23 -- 6 Nisan 2013; 23:37:09 >
  • Bu konuyu açan benim ama o kadar uzun sürdir takip edemiyorum ki :) şimdi sizden yardıma ihtiyacım var.

İş yerinden bilgisayar verdiler ve şu an ihtiyaç fazlası oldu

bilgisayarımı satmak istiyorum ikinci el için fiyat ne olmalı ?

DELL 5110

i5 2410M 2,30 ghz CPU
    4gb ram
    500 gb HDD

SİZCE FİYAT NE OLMALI ?
  • arkadaşımda dell n5110 var.ben satın alıcam ama laptop unda internet çok yavaş.youtube dan felan video izlenmiyor bilgisayarında wifi arada bi kesiliyor ama aynı evde yaşayan başka arkadaşlarımda böyle problemler yok.satın almalı mıyım ? birde format atamıyoruz cd sini bulamadığını söylüyor format atmaya kalksak nasıl atabiliriz ?
  • herhangi bir windows7 dvd si ile format atabilirsiniz.
    sorununuza gelince, interneti kullanırken bilgisayar fişe takılı mı oluyor yoksa pilde mi çalışıyor?
  • hem fişe takılıyken hemde pilde oluyor.pc de wifi anlık gidip geri geliyor
  • Bios ayarlarında Speed'li seçenek
  • Tesekkurler cevap icin kardes.
  • Nvidia chip HDMI girişinin sağ tarafında. Yaklaşık sdxc tuşlarının altında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: narkoz__70

arkadaşlar soğutucusuz ısılar normalmi geçen deli aradağımda açılıştaki fn basılı tut olayı testini yaptırdılar bi sorun yok dediler biosunu filan güncelledimde anormallik varmı sizce ona göre servisi zorla buraya getirip fanını filan değiştircem fanı tertemiz bilgisayarın onuda söyleyim

kardeşim cevabın için teşşekkürler ve şu sıcaklıklar normalmi sence onada bi yorum yapsan

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtulus cakici

Slm arkadaslar,dell n5110 i7 laptop aldım.ama turboboost 2.20 den uzerine çıkmıyor.ne yapmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.turboboost,u açma kapama ayarı nerdedir arkadaslar?

Bios >> Advanced >> Speedstep

Pil ayarlarından, gelişmiş ayarlar >> işlemci güç kullanımı max.'ı %99 yaparsanda otomatikman kapanır.
    Güç yönetiminin çalışma prensibide bundan ibarettir, turbo boost'u ve harici ekran kartını kapatarak pil ömrü optimizasyonunu sağlamak.

Amacınız turbo boost'u açmak ise, yüksek performans pil seçeneğinin seçili olduğundan ve bios ayarlarının doğruluğundan emin olunuz.

Not/Öneri: i7 işlemci bu laptop'a birkaç beden büyük gelmektedir. Turbo boost'u kapatarak laptop'ın gereksiz ısınmasını, fan ani hızlanma yavaşlama seslerini engelleyip; ısı düşüklüğünün verdiği avantaj ile ekran kartına kısmi overclock yapabileceğinizden, dolaylı olarak oyun performansı artışı gibi bir çok fayda sağlar. Yaptığım her türlü testte %33 kullanımın üstüne çıkamadım işlemcide, bu laptop'a olması gereken işlemci i5'tir.

• Değerler gayet normaldir. Daha düşük sıcaklık değerleri masaüstünde sağlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValarAlp -- 11 Nisan 2013; 18:25:41 >
  • Bilgiler icin cok tesekkurler arkadasım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maho23

Arkadaşlar pc açılışında Dell Diagnostic den test yaptırdım bu hatayı verdi ;

Hata Kodu :

Error Code 2000-0123

Validation 19665

Msg : Memory - integrity test disperancy

Problem nedir sizce ? Ramlarda bir sıkıntı var gibi görünüyor.

Servisi çağırmak mı lazım ?

Bende de aynı sorunu verdi. Ram sorunu bu. Hemen teknik desteği aradım ve hata kodunu gösterir video çekerek mail attım. Bu gün yarın geri dönerler. Yani demek isteğim 0123 hatası Memory (RAM) hatasıdır. Garantisi var ise teknik desteği arayın.

Gel gelelim benim sorunuma. Bana 5110 un alt kasası lazım sıfır veya ikinci el. İnternette araştırdım ancak bulamadım. Temin edebileceğim yeri veya satan varsa pm ile bana ulaşırsa sevinirim.

• arkadaşlar burdaki kişi bu laptopdan 20 30 derece düşüş olmuş bu soğutucuyla yaparsanız burda boyutları filan var

• Merhabalar bende dell inspiron n5110-9774 var bu i3 işlemcili 3gb ramli olan cihazdan. Sorunum şu ki bu cihazın recovery partitionu etkin olarak işaretlendi ve bir daha açılmadı ben de usbden farklı win7 kurmaya çalıştım ancak recovery kısmı etkin olduğu için yeni win7 kurulumu ilk restarttan sonra yine boot manager hata ekranında çakılıp kaldı. Recovery kısmını silmeden işletim sistemi yükleyemedim anlayacağınız. Mecburen hhdyi komple biçimlendirdim. Şu an cihazda sacma sapan 32 bit bir win7 kurulu ve çeşit çeşit sürücü çakışmaları ve tuhaf hata ekranları yüzünden alet kullanılmaz hale geldi.
    Aslında bu duruma gelmeden önce dell datasafe local bacup ile kurtarma cd si veya dvd tarzı birşey oluşturulabiliyormuş ben onu da yapmamıştım.
    Sizlere durumu ayrıntılı olarak anlattım ve yardım rica ediyorum ben bu cihazı ilk aldığım günkü gibi stabil hale getirmek istiyorum. Öğrenciyim ve bilgisayarımın bozulması çok büyük bir soruna dönüştü.
    Benim bu bilgisayarı ilk haline döndürecek bir çözüme ihtiyacım var:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulastr -- 12 Nisan 2013; 21:14:55 >

• Arkadaşlar laptopun ekranını dokunmatik yapmamız mümkün mü acaba ?
    burada gerekli aparat satılıyor ancak deneyen var mı böyle bir şey ?
  • Local Back Up la sistemi geri yuklesem fabrika ayarlarina. Bios a09 a geri doner mi. A11 acilma suresini cok uzatti gozle gorulur bir iyilesmede yok sistemde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.