Dell Inspıron 15r 5520 bir laptopa sahibim fakat touchpadini kapatamıyorum. Yazı yazarken oyun oynarken problem çıkarıyor denemediğim yol kalmadı fakat bir türlü kapanmıyor. Windows 10 kullanıyorum. Fare özelliklerinde, ek özelliklerde hiç bir şekilde touch pad ile ilgili bir ayar yok. Normalde ek ayarlarda ELAN Touchpad şeklinde bir sekme görünüyor fakat bu bende yok. Driver'ı yüklemeye çalıştığımda driver düzgün yüklenemedi sorunu ile karşılaşıyorum. Touchpad üzerinde ışıkda var bunun kilit ışığı olduğunu düşünüyorum fakat nerede kapatacağımı bilmiyorum. Bir de kullanan arkadaşlar bilir klavyede power düğmesi hizasında 3 adet tuş bulunmakta bunlarada bastığımda yalnızca ışığı yanıyor herhangi bir hareket olmuyor laptopda bu tuşlar neden çalışmıyor ve ne işe yarıyor, çalışması için ne yapmalıyım. Cevaplarınızı bekliyorum ..
f tuşlarının üzerine dikkatli bakarsan onların birisinde olması lazım fn+f6 yı bi dene yada klavyenin net bi resmini koy bakalım
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
f tuşlarının üzerine dikkatli bakarsan onların birisinde olması lazım fn+f6 yı bi dene yada klavyenin net bi resmini koy bakalım
İlginiz için teşekkür ederim. Sorunu farklı bir yolla çözdüm.
Touchpad driverı yüklüydü, çalışıyordu fakat kapatıp açmak için ayrı bir driver yüklemek gerekiyormuş. Dell in kendi sitesinde mevcut. Başka biri karşılaşırsa bu sorunla diye yazıyorum .