Şimdi Ara

DELL INSPIRON LCD EKRAN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 yıldır Dell inspiron 510m kullanmaktayım geçenlerde ilk defa bir sorunla karşılaştım lcd ekranın ortalarında 3-4 cm eninde dikey beyaz şeffaf bir gölge oluştu koyu renkli arka planlarda çok belli oluyor herhangi bir darbe söz konusu değil birdenbire oluştu garantisi bitti normal olarak notebook tamir eden birkaç yeri aradım en kötü ihtimalle lcd ekranın değişeceğini söylediler işçilik dahil 210$ civarı fakat lcd inverter de olabilir dediler açıkçası pek güvenmiyorum oralara benzer durumla karşılaşan arakadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum ve Dell notebookları tamir ettirebileceğimiz güvenilir yerler nereleri (istanbul avrupa yakası) yardım ederseniz sevinirim....



  • Dell 9300 sahibiyim. Amerikadan gelme bi laptop. 2005 agustosunda alindi. Gecenlerde oyun oynarken ekranin sagindan 4-5cm iceride seninkinin aynisi BEMBEYAZ bi sutun olustu. herhalde oyundan diye dusunerek yeniden baslattim ama nafile. Fotografini cektim. Dell distiributorleri ve dell turkiye ile temasa gectim. 17" ekranin degismesi gerektigini 525$+KDV ,30$+kdv iscilik bedeli ve 6 hafta teslim suresi verdiler. yaklasik 800 ytl. Ben zaten yurt disindayim ve buludugum ulkede tamir sansim yok. Bu sekilde yani yaklasik 15" kalan kisimda bilgisayri kullanmaya devam ediyordum. Taki dune kadar. Dun ilk olusan sutun'dan sutun kadar genislik sonra ayni buyuklukte bi tane daha cikti. zebra modeli oldu yani :)
    Turkiyeye dondugumde eve birakicam. arkadasindaki monitor out, tv out veya DVI out ile cikis verip masaustune ceviricem. Kendime ASUS M51SN alip oyle donecegim. :)) yapacak bisey yok maaalesef. 800 ytl verirsem kocaman LCD alir duvara monte ettiririm :) ona baglarim laptopu :)




  • Aynı problem bendede var.
    Yalnız şunu sölim bu sorun lcd ekrandan değil kesinlikle tamamen inverter dan kaynaklanıyor.Yani notebook tamiri yapan yerlere kesinlikle güvenmeyin ufacık bir sorunu çok büğük bir sorun gibi gösterip haksız olarak oldukça fazla para koparmaktalar nerden biliyorsun dersen bizzat hergün kendim şahit oluyordum çünkü bu tarz biryerde çalışıyordum.Aman deyim o tarz yerlerden mümkün olduğu kadar uzak durun.Mümkünse parçayı temin edin ve kendiniz takmaya çalışın takamıyorsanızda güvendiniz bu işleri bilen kişiye taktırın...
  • bende tum parcalarin en ince ayrintisina kadar nasil sokulacegini gosteren bir belge mevcut. Evet o inventer i resim olarak bende gordum. Sorunun orda oldugunu bende tahmin ettim ama sonucta o arizali ise dell turkiye sorun ordadir diye soylerdi diye dusundum. Gecen gun internette benim laptop'a uygun "320-4539, WD875 Dell Inspiron 9300 Series 17" WXGA LCD Screen" parcayi 309 dolara buldum ve siparis ettim. US'den fedex ile gelecekti. tum masraflarla birlikte 451 ytl olacakti fakat site turkiyeye gonderim yapamiyormus. Oylece kaldi. Gecenlerde icini bi kere acmistim. Inverteri gordum temassizlik vardir belki diye biraz oynattim yerinden ama birsey olmadi. acik iyice bir bakmak lazim :)

    WOWOZANGE sen sorunu cozebildin mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcgoktug

    bende tum parcalarin en ince ayrintisina kadar nasil sokulacegini gosteren bir belge mevcut. Evet o inventer i resim olarak bende gordum. Sorunun orda oldugunu bende tahmin ettim ama sonucta o arizali ise dell turkiye sorun ordadir diye soylerdi diye dusundum. Gecen gun internette benim laptop'a uygun "320-4539, WD875 Dell Inspiron 9300 Series 17" WXGA LCD Screen" parcayi 309 dolara buldum ve siparis ettim. US'den fedex ile gelecekti. tum masraflarla birlikte 451 ytl olacakti fakat site turkiyeye gonderim yapamiyormus. Oylece kaldi. Gecenlerde icini bi kere acmistim. Inverteri gordum temassizlik vardir belki diye biraz oynattim yerinden ama birsey olmadi. acik iyice bir bakmak lazim :)

    WOWOZANGE sen sorunu cozebildin mi?



    Ben sorunu çözmek için çaba sarfetmedim ve etmiyom çünkü bu benim için büğük bir sorun değil ve inan beni hiç rahatsız etmiyor.Şayet rahatsız etse zaten bu işi kendim hallederim işim elektronik ve avucumun içi gibi bilirim bu cihazları.
    İnverter da temazsızlık söz konusu olmaz çünkü inverterın üstündeki komponentlerden bir yada birkaçı sorun çıkarıyor bunuda gerekli cihazlarla ölçüm yapıldıktan sonra görebiliyoruz.Yani cihazın içini açıp iyici bakılsada sorun çözülmez açarsın içini cihaz sana sen cihaza bakarsın elektronikten anlamazsan .
    Neyse bu konuda istersen güvenebileceğin yer tavsiyesi yapabilirim pm den...




  • Cok sukur elimizden biseyler geliyor fakat yurt disinda oldugum icin burda alet edevat yok :) ebay'de buldum satin aldim inventer'i. Annem alinca ucakla bana ulastirir, yada turkiyeye gidersem yakin bi surede kendim degistiririm. Ama olmazsa 180 dolara yeni ekranlarda var sitede. onlardan birini siparis edip sorunu cozmekte kararliyim.
  • Ben sorduğumda inventer değişiminin işçilik dahil 100$ civarında olduğunu söylediler bize mecidiyeköy yolu gözüktü mecburen...
  • internette Dellin sitesinde teknik dokumanlar mevcut. hangi vidayi sokecegine kadar gosteriyor. ebay'de 32 dolar inverter. 18 dolar kargo, 50 dolara mal oluyor. siparis gectim. suanda yolda. haftaya izine gidiyorum turkiyeye, kendim takip duzeltecegim sorunu :)
  • Birde sorunun kesinlikle inverterden kaynaklandığına emin olmak lazım, lcd ekran kablolarından da kaynaklanabileceğini duymuştum. inşaalah seninkisi tahmin ettiğin gibidir.. kolay gelsin..
  • Umarim sorun sadece inverter'dir. cunku turkiyede sadece 2 hafta kalacagim. bu surede kablo siparis versem bile gelmeyecegi icin yeni bi bilgisayar alip donerim :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcgoktug

    internette Dellin sitesinde teknik dokumanlar mevcut. hangi vidayi sokecegine kadar gosteriyor. ebay'de 32 dolar inverter. 18 dolar kargo, 50 dolara mal oluyor. siparis gectim. suanda yolda. haftaya izine gidiyorum turkiyeye, kendim takip duzeltecegim sorunu :)


    Bende 6400 Core Duo'nın içini sökecem ama teknik dökümanları bulamadım eğer linkini biliyorsan yollaya bilirmisin.
  • Ekranlarınızın markası nedir?
  • http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/my_systems_info/manuals?~ck=ln&c=us&l=en&lnki=0&s=gen adresinde Service TAG girerek bilgisayarinin dokumanina ulasabilirsin

    Ben yeni bilgisayar aldim, eskiyi tamire verdim geldim. Getirttigim inverter sorunu cozmedi :(

    T4976 LIQUID CRYSTAL DISPLAY..., WXGA+, STANDARD PANELS WORKING GROUP..., 17, LENGTH/LONG... 2005 yilinda ABD den alindi.
  • Merhabalar. Siteye şimdi üye oldum. Sebebi bu konu. :)
    1 haftadır bende lcd sorunu yaşıyorum. Lcd ekrana görüntü gelirken bir çızırtı çıkıyor. Açılan ekransa çok karanlık. Ama görüntü var.
    Tahminim inverter da sorun var. Dün kafayı bozup aldım elime meyve bıcağını ve söktüm heryerini.
    inverter i çıkarttığımda çızırtıdan eser kalmadı ama ekran karanlık. Yeni bir inverter alana kadar başka bir mönitörle idare edicem.
    Aslında söktüğüm parcanın ismini bile bilmiyordum. İnternet sağolsun :)
    Ayrıca şu adreste resimlerle nasıl inverter sökeceğiniz anlatılıyor..
    http://vanya-vanya.blogspot.com/2008/01/laptop-repair.html




  • Sizin ekranin yeterli aydinlanmamasi inverterdan kaynaklaniyor olabilir. Cunku siparis edip taktigim inventer tam uymadigi icin sizin soylediginiz sekilde karanlik bir goruntu verdi.
    Artik 4gb ram li ASUS m51sn kullanicisiyim ama DELL'imi cok ozledim :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.