|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 19 Eylül 2020; 20:56:3 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr07 -- 20 Eylül 2020; 19:59:7 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerasker -- 7 Ekim 2020; 13:32:50 > |
O farklı bir durum. Oyun esnasındaki işlemci frekansı önemli. MSI Afterburner ile oyun esnasındaki işlemci frekansına bakın oyun overlay'ını açarak. Eğer 3 GHz'in altında ise o zaman bu konudaki çözüm bir işe yarar. |
Valla ne yaptıysam bende işe yaramadı bu program. Hatta FIVR girip sağ üst köşedeki monitör bölümünden bakınca da hiçbir şey görünmüyor. Offset kısmında bütün değerler +0.0000. Intel Thermal Framework aygıtını da sildim tamamen. Inspiron 7577 |
merhaba bende de 7567 var . son 3 haftadan itibaren arada bir saniyelik bir cızrt-gıcırt sesi var aynı zamanda hafif bir donma oluyor. ses driverini tekrar kurdum ama düzelmedi BOİOS'la alakalı bir durum mudur bu acaba ? bir bilgin varsa yazabilrseniz iyi olur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi life is this -- 16 Ekim 2020; 0:37:55 > |
Hocam Windows 10 son sürümdeyim. Dediğiniz talimatlara uyarak işlemleri gerçekleştirdim. Ekran kartı 90 dereceye kadar işlemci ise 96-97 lere kadar çıkıyor. Aygıt yöneticisinde ise 5-6 tane bilinmeyen aygıt var. Aşağıdaki paragraftaki anlatılanı pek anlayamadım. Yukarda dediklerim gibi durum, bende sorun yoktur değil mi ? ''Eğer etki görmüyorsanız veya artık etkisini kaybetmiş ise; Aygıt Yöneticisi'ni açın. Karşınızda 5-6 adet "Bilinmeyen Aygıt" çıkması lazım. Eğer çıkmıyorsa "Intel Dynamic Platform and Thermal Framework" sürücüsünü kaldırmanız gerekmektedir. Eğer Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar çıkıyorsa sorun büyük bir ihtimalle güç beslemesindedir. Adaptörü kontrol edin.'' |
Sizde sorun yok hocam. Sıcaklıklar 74 derecenin üstüne çıkıyorsa sorunsuz bir şekilde kurulumu gerçekleştirmişsiniz demektir. Ekran kartınız 90 dereceye kadar çıkıyorsa en kısa sürede termal macun bakımı yapmanızı öneririm. |
Tamamdir, çok teşekkür ederim. İlgileneceğim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam peki, bu bilgisayarın ideal sıcaklık değerleri nedir. Ben SpeedStepi kapattıgımda ekran kartım 90'a kadar çıkarken işlemcide 100'e kadar geliyor. Düzgün termal macun vs. surdugumuzde bunun ideal değerleri neler bunu merak ettım. |
Bu bilgisayar için konuşacak olursa GPU için ideal olan maksimum 75 derece (OC'suz), CPU için ideal olanı ise maksimum 85-88 derecedir. GPU 80 dereceye, CPU da 95 dereceye kadar bakım gerektirmez ancak bunlar aşılıyorsa bakım vaktinin geldiğinin habercisidir. |
Hocam iyi günler ben programı kullanıyorum ama bir şey sormak istiyorum bilgisayarı çok zorlamadan programdaki ayarları değiştirerek biraz daha performans alabilir miyiz? |
Alamazsınız hocam. |