Şimdi Ara

Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ 4GB GTX960M hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
4.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dell Inspiron 15 7559 i7-6700HQ 4GB GTX960M
     Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ 4GB GTX960M hakkında


    Ürünü tercih eden arkadaşlara hayırlısı olsun, iyi günlerde kulanmaları dileğiyle.

    Ürünü, freedos (Ubuntu ön yüklü) ya yada windows 10 önyüklü olupta sonradan aldıkları SSD (M.2) diske temiz kurulum yapmak isteyen arkadaşlar olabilir. Mevcut HDD'ye temiz kurulum yapmak isteyen arkadaşlar olabilir.

    İnspiron 15 7559 ürününü freedos (Ubuntu önyüklü) olarak tercih eden arkadaşların BIOS yongası içinde kayıtlı bir ürün anağtarı olmadığından Windows 8.1/10 yüklemeleri durumunda yasal ürün anağtarı ile kendileri aktivasyon işlemini gerçekleştirmeleri gerekecektir.

    İnspiron 15 7559'u Windows 10 önyüklü olarak satın almış olan arkadaşların herhangi bir aktivasyon yapma işlemi gerekmiyor, temiz kurulumdan sonra internete bağlanıldığın da aktivasyon işlemi kendiliğinden gerçekleşiyor.

    Kuruluma hazırlık:
    Windows 10 Pro-Home - built 10586 64bit kalıbını indirip USB flash diskine yazdırmanız gerekiyor, Bu iş için en iyi araç Rufus programıdır.

    Rufus ile UEFI destekli 64bit Windows 10 USB'den kurulum medyası hazırlamak için kural şudur:
    1) UEFI için GPT bölüm düzeni ile USB flash diske yazdıracağınız win8.1 yada win10 iso dosyası 64bit olmalı ve 4GB'tan küçük olmalıdır. UEFI desteği, sadece 64 bit işletim sistemleri için geçerlidir. 32bit işletim sistemlerinin UEFI desteği yoktur!

    2) Güvenilen, sağlamlığından emin olduğunuz 64bit 4GB'tan küçük Win10 iso dosyası ve en az 4GB kapasiteli USB flash diskiniz olmalıdır.

    3)Rufus ile USB flash diskinize yazdırma işleminde hata alırsanız. 1) madde kurallara uygunluğu kontrol edilmelidir. Yine de hata alıyorsanız indirdiğiniz *.iso dosyası eksik ve hatalı olarak indirilmiş olabilir, bu durum da MD5 Hash değerleri kontrol edilmelidir. Hash değerleri, indirdiğiniz kaynakta ki *.iso dosyasın da belirtilen değerler ile uyuşmuyorsa yeni bir *.iso dosyası indirilmelidir.

    İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Rufus programıyla USB'ye UEFI modun da yazdırmak için resimde görüldüğü şekildeki gibi işlem sırasına göre takip edilmelidir!
     Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ 4GB GTX960M hakkında


    Kurulum:
    Kişisel verileriniz varsa harici bir ortama verilerinizin yedeğini aldıktan sonra kurulum işlemlerine başlayabilirsiniz.
    BIOS ayarlarınız da daha önceden varsayılan ayarlarda değişiklik yaptıysanız önce bunu düzeltmek için PC'nizi yeniden başlatınız.

    Yeniden başlatma esnasında F2 tuşuna kesik, kesik aralıklarla basarak Bios'a giriniz. Sırasıyla F9 tuşu ile ayarları varsayılan değerlere alınız, yapılan değişiklikleri kaydetmek için F10 tuşuna basmanızla beraber PC, yeniden başlatılacaktır. PC yeniden başlarken F12 tuşuna kesik, kesik aralıklarla basıp boot setup'a giriş yapmalısınız. Sisteminizi UEFI bölümünde görüntülenen USB flaş (kendi marka ve modeli ile başında UEFI olarak görüntülenir) diskinizden başlatıp formatlama ve kurlum işlemlerine geçebilirsiniz.

    Mevcut HDD'ye temiz kurulum yada yeni aldığınız SSD (M.2) diskinize kurulum yapacaksanız varsa HDD'de daha önceden ön yüklü olan Ubuntu yada Window 10'nu silmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde SSD (M.2) diskinize kuracağınız windows ile mevcut HDD'nizde önyüklü gelen işletim sistemi ile çakışma durumları olabilir.

    Kurulum işlemleri bittikten sonra internete bağlanıp günceleme işlemlerini gerçekleştirdiğiniz de donanım sürücülerinizin de indirildiğini ve kurulduğunu göreceksiniz. Sonraki aşamada daha güncel olan nVidia, Intel HD Graphics, Wirelles, Bluetooth donanım sürücülerini indirebilir ve kurabilirsiniz.

    BIOS Güncelleme:
    23 Haziran 2016 itibariyle en son BIOS sürüm Version 1.1.8'dir. Buradan indirebilirsiniz.
    BIOS güncellemesi için dosyaya çift tıklayınız. PC, yeniden başlatılacak ve BIOS ortamında tam gaz fan sesi eşliğinde BIOS güncellemesi gerçekleşecektir ve PC'niz yeniden başlatılacaktır.

    Ses kartından gelen pıt sesi ve çözümü:
    DELL Audio ses denetimini açın, "Hoparlör / Kulaklık" sekmesi başlığı altında; varsayılan olarak Noise Rider onay tıkını işaretleyince her ses çalışta pıtlama sorunu ortadan kalkacaktır.
     Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ 4GB GTX960M hakkında

    Windows 10 PC'niz kullanıma hazırdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolmetin -- 17 Temmuz 2016; 11:38:55 >







  • bende almayı düşünüyorum Dell Inspiron 7559 UTB70W81C bu modeli ama hiç kullanıcı yorumu bulamadım.
  • Aynen ben de bulamadım almayı düşünüyorum ama kullanan yok galiba henüz monster ile bunun arasında kaldım tek bakabildiğim notebookcheck te 10 üzerinden 7.9 almış olması
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loweherz

    Aynen ben de bulamadım almayı düşünüyorum ama kullanan yok galiba henüz monster ile bunun arasında kaldım tek bakabildiğim notebookcheck te 10 üzerinden 7.9 almış olması
    Şipariş geçtim, hadi hayırlısı bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinolmetin

    Şipariş geçtim, hadi hayırlısı bakalım.

    Alıntıları Göster
    Dell Ürünleri genelde gayet kaliteli ürünler rahat olun :D
  • Hocam, ürün elinize ulaştı mı? Ulaştıysa sorunsuz gelmiştir umarım? Ebrar Bilgisayar hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum da ben de bu laptopu oradan alma niyetindeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Francis Joseph Underwood

    Hocam, ürün elinize ulaştı mı? Ulaştıysa sorunsuz gelmiştir umarım? Ebrar Bilgisayar hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum da ben de bu laptopu oradan alma niyetindeyim.
    13 nisan da siparş verdim ertesi akşam üstü teslim edildi. Herhangi bir sorun yok.. gayet iyi görünüyor.
  • Dell 7000 serileri güzel bendede var hiç pisman olmadim 2 yıl oldu alacağiniz notebook uwww.notebookcheck.net ten bakin. Adamlar herseyi cok guzel bir sekildr inceliyor hatta yuklu oldugunda nereler kac derece isiniyor hepsi var
  • O zaman siparişi verdim gitti. Güle güle kullanın, hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Francis Joseph Underwood

    O zaman siparişi verdim gitti. Güle güle kullanın, hocam.
    Bu ürünü alırken tek çekindiğim nokta ekranın IPS panel olmamasıydı. TN panel ekranlı ürünlerde ekrana üstten bakıldığında renkler solar terse döner. Ekrana alttan bakıldığında ise ekran kararır. Bu ürün de ise öyle bir sorun yok. Her açıdan bakarsanız bakın görüntü kalitesi aynı kalıyor. Yalnız sonradan farkettim herhangi bir ses dosyası çaldığınızda veya windows UAC denetimi uyarısı sesi çalışın da ilk "pıt" diye bir ses çıktığını farkettim.

    Çözümü: DELL Audio ses denetimini açın, "Hoparlör / Kulaklık" sekmesi başlığı altında; varsayılan olarak Noise Rider onay tıkını işaretleyince her ses çalışta pıtlama sorunu ortadan kalkıyor.

     Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ 4GB GTX960M hakkında




  • metinolmetin kullanıcısına yanıt
    Böyle bir sorunla ilk başta karşılaşmamıştım. Sonradan duymaya başladım o pıt sesini. Sayenizde düzeldi, çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Francis Joseph Underwood

    Böyle bir sorunla ilk başta karşılaşmamıştım. Sonradan duymaya başladım o pıt sesini. Sayenizde düzeldi, çok teşekkür ederim.
    hocam bende bu bilgisayardan almayı düşünüyorum siz alalı bi kaç ay olmuş ne dersiniz almalı mıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahcc

    hocam bende bu bilgisayardan almayı düşünüyorum siz alalı bi kaç ay olmuş ne dersiniz almalı mıyım?
    hocam bende bu bilgisayarı almak istiyorum memnun musunuz almalı mıyım ?
  • ahcc A kullanıcısına yanıt
    Gayet memnunum ama eger ısık sızmasına karşı hassasiyetin varsa şöyle bir durum var; ekranın bazı yerlerinde ufak ışık sızmaları var. Beni rahatsız etmediği için ben gayet memnunum.
  • Güzel bir ürün tavsiye ederim.
  • ahcc A kullanıcısına yanıt
    1 aylık test sürüşünden sonra almak isteyenlere tavsiye ederim. Yalnız şu da bir gerçek ki BOE panel ekranlar da biraz ışık sızması olabilmektedir, beni rahatsız etmişti doğrusu. LEGEND panel olanlardan bulabilirseniz tadından yenmez, hiç ışık sızması yok. BOE panelli ürüne denk gelirseniz. DOA raporu çıkartmak sorun olmuyor. O yüzden bu ürün alınabilinir.
  • hocam bende böyle şeylere pek önem vermem çok göze batan bi durum var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahcc

    hocam bende böyle şeylere pek önem vermem çok göze batan bi durum var mı ?
    Konu başlığı ve 1. ileti güncellenmiştir.
  • Almaya en yakın olduğum aday laptop bu makina, konu günceldir...
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Almak istiyorsanız araştırmakta istersiniz. Dell Inspiron 7559 Ana Konusuna bakmanızda fayda var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.