Şimdi Ara

Dell 7537 ısınma sorunu ve downclock.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar büyük ihtimal aldığımdan beri var bu sorun. Ekran kartı sıcaklık yüzünden core clock'u düşürüyor ve performans düşüyor. Bilgisayar 750m değil, 730m performansında çalışıyor ancak. Sorunun tasarımdan kaynaklı genel bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yinede diğer 7537 kullananlar GPU-Z açıkken ve log tutarken 1 saat falan oyun oynayabilir mi? 1 saat sorunda ne kadar FPS düşüşü oluyor ve GPU-z'in logunda core clock hangi sıcaklıkta ne kadar düşüyor? Bende 70 derecelerden sonra düşmeye başlıyor, maksimum ısı 77 derece ekran kartının ve o derecelerde 700 lere düşmüş oluyor core clock. Bu 1 saat sistemi zorlayan oyununa göre değişebilir tabi. Mümkün olduğu kadar yüksek grafik isteyen oyunla denerseniz daha iyi olur. Ben battlefield 3 le deniyorum, soğukken herşeyi full açıyorum, vsync'i kapatıp, aa, af gibi şeyleri açarak fpsyi 40-50 ayarında tutuyorum, yaklaşık 1 saat sonra aynı bölümde, aynı sahnede 50 fps 30 a düşmüş oluyor. Aa, af vs. kısıp yükseltebilirim ama niye bilgisayarın potansiyeli daha fazlayken ayarları düşüreyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chum lee -- 5 Eylül 2014; 16:06:43 >

• Murat Bey selam,
    Ben Dell çalışanıyım. Öncelikle sistemin tüm Firmware larının güncel olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim. Donanımların Firmware ve Driverları güncel olduğu müddetçe üzerindeki performans artışlarını farkedeceksinizdir. Bunun dışında cihazda herşey güncel durumda ise bir diganostic çalıştırma da fayda var. Bu tool support.dell.com üzerinde mevcut. İsterseniz servis tag ve iletişim bilgilerinizi PM olarak bana atın, garanti türünüze göre yönlendirme de yaabilirim.
    Teşekkürler
  • AdemAtDell kullanıcısına yanıt
    Herşey güncel, ayrı ayrı dianostic araçları ile testler yaptım. Sorun yok. Ayrıca fan ve çevresinde tozda yok.

Sistem sıcaklıkları boşta:

Genel 56
    CPU 56
    GPU 50lerde

Oyunda yani yükte, 1 saat sonucunda;

Genel 80
    CPU 80
    GPU 77

Yinede Dell'in sitesinden indiriyorum program, belki güncellenmemiş firmware vardır diye.
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Merhaba Murat Bey,

Güncellemeleri kontrol etmeniz iyi olmuş. Sorun olursa Servis Tag ve iletişim bilgilerinizi paylaşırsanız detaylı inceleme yaparız.

Teşekkürler
    Teşekkür ederim.
  • Tekrar tekrar kontrol ettim, eksik bişey yok. GPU 75 dereceden sonra core clock'u düşürüyor. Akasa helix soğutucu aldım, full alüminyum 20cm fanlı, 1 derece bilemi farketmez, yok hiç fark yok Arka kapağı söküp öyle deniycem, olmazsa termal macun+fan değişimi, yine olmazsa, ekran kartına harici başka fan takmak zorunda kalıcam sanırım. Aslında yükte 77 derece çok değil bence, normal gibi ama gerizekalı ekran kartı düşürüyor işte hızını.
  • Cihazın Garantisi var mı İsterseniz bir bakalım. Bana laptopun servis ag numarasını PM atar mısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    7Z5F3Z1

Garantisi arka kapağı sökmeden önce vardı tabiki
  • Anladım. Servis garantisi var. Bu durumu bir araştırayım açmanız sorun yaratır mıymış öğrenip bilgi döneyim.
    Kapağı açmak sorun oluşturur mu garanti açısından ?
  • Bu arada ek bilgi; Arka kapağı açıp o şekilde de denedim kullanmayı yine ısı farketmedi. Hatta o şekilde soğutucu ile bile 1 derece bile farketmedi.
  • Arkadaşlar yükte %99 kullanımda oyunda CPU 80, GPU 77 normal mi? Yani eğer bu ısılar normalse bu sorun ekran kartının hatası oluyor, 75 dereceden sonra düşürüyor hızını çünkü. Yok 77 derece normal değilse o zaman bilgisayarın soğutmasında problem var. Bilgisayar GT750Mli değil, anca 730M performansı falan veriyor core clocku düşürdüğü için. Servise göndermekte istemiyorum açıkçası.
  • 1058 Mhz ile başlamıştı çalışmaya, bu şekilde 700lere kadar düşüyor.

Nvidia Control panelden, güç seçeneği kısmından, uyarlamalıyı, max performans yaptım yine farketmedi.

Bu Core Clock'u sabit tutmamı sağlayacak bir program yok mudur?

• Merhaba ;

Cihazın arka kapağını açmanız garantiyi etkilemiş olabilir. Ancak Değerlerin bu kadar yüksek olması driver kaynaklı da olabilir. Sizlere tavsiyem garanti çeşidinize göre aşağıdaki numaralardan destek almanızı rica ederim.

CIS tipi garantiler için 08502523355
    ProSupport NBD garanti tipi için 02165708754-55

Teşekkürler
    yok ben açmadım ama açsak acaba ram takmak için vs. problem olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdemAtDell

Merhaba ;

Cihazın arka kapağını açmanız garantiyi etkilemiş olabilir. Ancak Değerlerin bu kadar yüksek olması driver kaynaklı da olabilir. Sizlere tavsiyem garanti çeşidinize göre aşağıdaki numaralardan destek almanızı rica ederim.

Teşekkürler

Şu sorunların çözümlerini biliyor musunuz?
    Wi-Fi çekmiyor bu Dell laptopta. 4 Yıl öncenin 3521 DELL laptobu gayet hızlı Wi-Fi konusunda.
    7537 oyunlarda cızırtı ve kasma yapıyor sık sık.
    Birde bu aleti pil yerine elektrikle nasıl kullanacaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Teabag

quote:

Merhaba ;

Teşekkürler

Wi-Fi çekmiyor bu Dell laptopta. 4 Yıl öncenin 3521 DELL laptobu gayet hızlı Wi-Fi konusunda.

Merhaba Ulaş bey,

Wifi sorununuz için: device manager üzerinden wifi driverini tamamen kaldırınız tik işaretini koyarak
    daha sonra tekrar yüklemeniz sorunu çözer.

Ses ve pil için: internal pil takılı ise yapabilecek bir şey maalesef yok
    Cızırtı speakerdan geliyorsa değişecek ancak öncelikle bios updatedi ve ses driverini yeniden kurmanız gerekmekte sonuca göre değişim gerekebilir.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba ;

Teşekkürler

Merhaba Ulaş bey,

Wifi sorununuz için: device manager üzerinden wifi driverini tamamen kaldırınız tik işaretini koyarak

Cızırtı speakerdan geliyorsa değişecek ancak öncelikle bios updatedi ve ses driverini yeniden kurmanız gerekmekte sonuca göre değişim gerekebilir.

wifi driverini kurdum ama işe yaramadı sonra TTNET'i kapatıp uydunete geçtim getirdikleri kocaman modemle artık 3 kat aşağıdan bile çekiyor.Wi-Fi sorunu olanlar bilginize daha iyi bir modem alın sorun çözülüyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba ;

Teşekkürler

Merhaba Ulaş bey,

wifi driverini kurdum ama işe yaramadı sonra TTNET'i kapatıp uydunete geçtim getirdikleri kocaman modemle artık 3 kat aşağıdan bile çekiyor.Wi-Fi sorunu olanlar bilginize daha iyi bir modem alın sorun çözülüyor

Probleminizin çözüldüğüne sevindim :)
    Direk donanıma yöneldik ancak durum anladığım kadarı ile modemin sinyal gücüyle ilgili imiş. Aklımın bir köşesine bunu yazdım.

Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.