Şimdi Ara

DELİRTEN 3 ÇOKGEN SORUSU (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DELİRTEN 3  ÇOKGEN SORUSU (YARDIM)

beyler yardım edin lan nolur saçlarım beyazladı bu ve buna benzer sorular yüzünden.

• 1.soruda H ile C noktasını birleştirmemiz lazım ikizkenar yamuk olur o üçgenin de alanı yamugun alanının yarısı kadar olur burdan sonra HAK üçgeninin alanıyla GDC üçgeninin alanı eşitse cevap 2 olur ama eşit değilse ki bence değil o zaman sonuc cok farklı cıkar başka da bir yol bulamadım bu soruyla ilgili. sayı verdiğimde bile köklü falan cıkıyor sonuc ama belki bir şeyi yanlıs biliyoruzdur hemen soru yanlıs demek de istemiyorum :)

2.soruda FK'ya k dersek EF kkök3 olur 30-60-90dan bunları çarparız alanı bulmak için alanı vermiş zaten ordan bir kenarı 4kök3 buluruz orta taban da 8kök 3 olur öklid ve pisagordan gerekenleri yaptık mı x 4kök7 cıkar.

son soruda ilk önce alanı buluruz kenarı 4 vermiş alan 24kök3 yapar.
    P noktasından bütün kenarları birleştiririz 6 tane ayrı üçgen olur.her birinden ayrı ayrı dikme indiririz kenarlara 6 tane.her birinin alanı 4xHk/2=2Hk olur

2Ha+2Hb+2Hc+2Hd+2He+2Hf=24kök3 olur 2yle sadeleştirirsek solda sadece dikmelerin toplamları kalır 12kök3 olur cevap.

anlatabilmişimdir umarım :)

• son soru için nacizane bi çözüm de şu: tüm kenarlara dik indirince 3 koca yükseklik çıkar. altıgenin yüksekliği de akök3. 4kök3 x 3= 12kök3
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    birkaç tane mat sorusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.