Şimdi Ara

Değişmez ARTAR ARTAR ARTAR boşuna ümitlenmeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Degişmez artar artar artar boşuna ümitlenmeyin ayrica soru iptal olmayacak haberiniz olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen dostum katiliyorum

• Mr 009 kullanıcısına yanıt
    ygs hocam da lys hocam da sorunun yanlış olduğunu söylediler en azından cevap yanlışmış

atış işledinmi bilmiyorum fakat farklı cisimler aynı yükseklikten atıldığında yere her zaman aynı hızla çarparlar çünkü hız artışı yerçekimi ivmesi ile ilgilidir

yani 10kg bir topu 1m lik yükseklikten bıraksak kazanacağı kinetik enerji 10.1.10 olur yani hızı 1/2.10.v^2=100 den kök20 olur

şimdi 3000kg lık bir topu 1m den bırakalım kazanacağı kinetik enerji 3000.1.10 olur hızı 1/2.3000.v^2=30000 den yine kök20 olur

yani kütle ile alakası yok hızın

aynı hizaya geldiklerinde kinetik enerjileri tabi ki farklı olucak fakat bu fark kütlelerinden doğuyor hızları aynı

sorunun doğru cevabı değişmez artar artar değişmez
  • kütle çekim kuvvetini hesaba katarsak hız artıyor o ne olacak? ivme sabit dememiş soruda bilgi eksikliği var o yüzden iptal olmalı bence
  • ahahahahahah soruyu yanlış yapan cahillerde ortaya çıkmaya başladı
    soruyu gören herkes cevap anahtarı yanlış diyor
    geçen sene kimya sorusu cevap anahtarı yanlış diye iptal edildi
    bundan ya cevap anahatarı yada soru iptal edilir
  • Ivmeyi unutuyoruz ispat yaparim deneysel olarakta ivme artıyor sabit kalmiyor ivmede kutleye bağlı

• Ygs de de kütle çekim kuvvetini test edeceklerini sanmadığımdan gerçekten de iptal olma şansı var.Ben ilk başta şık hatalı diyordum ama bazı koşullara bağlı olarak evet hız da artabilir potansiyel de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    sen boşa kendini kandırma koçum bal gibide değişecek
  • TheM4D T kullanıcısına yanıt
    yerçekimi ivmesinden bahsediyorsun sanırım

bu kadar detaylı düşünmen garip geldi fakat yine de cevap dediğim gibi olmalı çünkü iki kaykaycıda da ivme eşit miktarda artıcağı için hız artışları sabit olacaktır

atış formülü v^2=2gh vardı hatta şimdi aklıma geldi hızları kesinlikle aynı olur arkadaşlar
  • hocam sizin nasıldı sınav

1k yı tutturdunuz mu bari
  • Kardeş bişeyler ispatlamaya anlatmaya çalışmışsın fakat bunun atışlarla ne alakasi var atışlarda havadan atıyoruz burada eğik düzlemde atıyoruz şimdi benim anlamadığım 1kg demir ile 10 kg demiri aynı anda mı o noktadan gececek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Irou

yerçekimi ivmesinden bahsediyorsun sanırım

bu kadar detaylı düşünmen garip geldi fakat yine de cevap dediğim gibi olmalı çünkü iki kaykaycıda da ivme eşit miktarda artıcağı için hız artışları sabit olacaktır

atış formülü v^2=2gh vardı hatta şimdi aklıma geldi hızları kesinlikle aynı olur arkadaşlar

iyi de sen de sabit aldın ivmeyi yine atış formülünde. ben sabit değil diyorum, kütleye göre kütle çekim kuvveti dolayısıyla ivme değişir soruda vermediyse.
    hava sürtünmesini katmazsan limit hızı katmazsan öyle olur. Git otur fizik çalış. Sen öyle yaptın diye cevap öyle olmaz koçum.
    hocam bu da aynı prensipte çalışıyor

sahip olduğu potansiyel enerji en dip noktada kinetik enerjiye dönüşmüş oluyor

mgh=1/2mv^2 den v nin m e bağlı olmadığı görülüyor v=kök2gh

bence bunun başka bir açıklaması olamaz
  • Bu soru için kinetik enerji ile hizin ayni olduğunu düşünüyorum ve tereddütsüz eminim hoca falan olmayada lüzum yok mantığını kullanan herkes yapabilirdi ispatlarda hocalar çok ince detaylara girdiği için kaçırıyor.

• Yarın görürsün koçum...

• quote:

Orijinalden alıntı: HedefBin

hava sürtünmesini katmazsan limit hızı katmazsan öyle olur. Git otur fizik çalış. Sen öyle yaptın diye cevap öyle olmaz koçum.

haa bir de hava sürtünmesi yoktur demiyodu soruda iyi hatırlattın, yüzey alanı aynı kütleleri farklı olan maddeler düşerken aynı anda mı düşerdi, çok ayrıntıya girdi ama bilmiyorum. bence iptal olması gerek
  • Dostum boş yere cirpinma ispat falan yaparmis. Hahaha.

kinetik enerjisi artar evet fakat hızı arttığı için artmıyor ki...

kütlesini arttırdığımız için artıyor kinetik enerjisi
  • Soru neydi gençler sınava girmedim ama merak ettim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.