Şimdi Ara

DEĞERLİ VAKTİMİZİ NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben vakit konusunda acemiyim galiba :) Bir gün içime oyun oynama aşkı geliyor ve vakti bir çuval gibi harcıyorum.Ondan sonra ben ne yapıyorum diyorum kendi kendime ve oyunları bilgisaraydan siliyorum.Sonra günler geçiyor oyunları bilgisaraya tekrar yüklüyorum bu döngü böyle devam ediyor.Sizce ben vaktin kıymetini bilmiyormuyum ?
     DEĞERLİ VAKTİMİZİ NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetressive -- 9 Ocak 2013; 19:24:53 >

• bilmiyorsun. yeni hobilere yönel. Spor gibi.
  • Aslında o oyunları yükleyip sildiğin zaman vakit kaybediyorsun , oyun oynayarak en azından zevkli vakit geçirmiş olursun.Vaktini daha değerli kılmak istiyorsan kitap okuyabilirsin ayrıca sevebileceğin ve vakit harcayabileceğin bir hobi bulabilirsin.
  • Oyun oynamak boş vakit değil. Sana zevk veriyor. Film izlemek gibi. Just Dance gibi oyunlar mesela onlarla hem eğlenip hem sporda yapabilirsin. Oyunlar kötü birşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

Aslında o oyunları yükleyip sildiğin zaman vakit kaybediyorsun , oyun oynayarak en azından zevkli vakit geçirmiş olursun.Vaktini daha değerli kılmak istiyorsan kitap okuyabilirsin ayrıca sevebileceğin ve vakit harcayabileceğin bir hobi bulabilirsin.

İstediğim cevap oyuna devam
  • bana da oluyor bu.
    4-5 saat pcde takiliyorum. forumlara bakiyorum, sosyal medyada vakit geciriyorum. pcyi kapattiktan sonra ulan yine onca saat bosa gitti diyorum. dusunuyorum elime ne gecti diye. koca bir hic.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PC yi kullanmadan kullanmaya fark var. League Of Legend bağımlısıydım ki artık ölünce küfürler edecek ve sinir krizleri geçirecek seviyeye gelmiştim ki malum TR serverında oynayanlar bilir ilkokullar dağıldı mı oyun işkenceye döner. 2-3 ay önce ne yapıyorum ben ya dedim ve sildim. İlk günler vaktimi dolduramıyordum , bomboş vakit ne yapıcam lan ben diyorum bu kadar vaktimi oyuna vermişim de sırf oyun oynamışım bir özellik bir hobi zevk edinmemişim ki vaktim dolmuyor. Elektro gitar almıştım uzun zaman önce LoL oynamaya başlayınca kenara atmıştım. Malum belli bir yaşta sonra gitar çalmak da zor oluyor haliyle . Velhasıl bir kaç parça deneyeyim dedim aldı yürüdü 3 ayda iyi ilerlettim. 2. si pc başına geçtiğim de oyun yok , facebookta zaten sürüyle bildirimin olsun maks 30 dakikanı alır o da maks , 20-30 bildirim falan olacak. Araştırma yapmaya başladım , yeni kitaplar öğrendim okudum. Belli bir kültür de edindim. Oyunları sildim hayatıma düzen geldi. Tabi elbette herkes oyun oynadı mı bu kadar bağlanmak zorunda değil kimisi hepsini çok güzel yürütüyor ama irade meselesi. Yine de sana tavsiyem bence oyunları sil kendine bir hobi edin , hoşuna giden konularda araştırma yap. Cidden pc haricinde insanın vaktini dolduracak çok şey var. Ama bu demek olmuyor ki bilgisayarı hayatından sil at başta dediğim gibi kullanmadan kullanmaya fark var kiminin elinde pc hayat söndürür , kimisinin elinde mücevher...

• Hiçbir zaman oyun bağımlısı olmadım hatta doğru dürüst oyun oynamışlığım yoktur; dolayısıyla verdiği zevki çok fazla bilmiyorum. Ama benim çevremde gördüğüm şu ki oyunlar artık hastalık derecesine gelmiş, hani oyun muhabbeti öyle bir raddeye geliyor ki diyorum biz farklı dünyalarda mı yaşıyoruz. Günde 1-2 saat ayırırsan sorun yok. Ama oyuna bir başlayan bir daha bırakamıyor ve bence bu kesinlikle zamanı çöpe atmak. 'Ama zevk alıyorum.' diye kendini avutmaya gerek yok, hayatta denemediğin yüz binlerce şey var ve sen oyundan çok daha fazla kişisel gelişimine katkıda bulunacak ve bunu yaparken zevk verecek şeyleri denemeye vakit bile ayırmıyorsun. İnsanlar vakit ayırarak neler yapıyor, neye vakit ayırırsan o konuda uzmanlaşıyorsun zamanla. Para kazanırken bile insanların vaktini satın alıyorsun. Yani öyle bir şey ki istersen paraya çevirirsin vaktini, istersen ileride çok para edecek bir şeyler öğrenirsin, istersen denemediğin bir şeyler denersin, hayatın önemini anlayacağın şeyler yaparsın. Ancak bu kadar değerli bir şeyi oyuna harcamak.. Evet kesinlikle çöpe atmakla aynı.

• Askere git en güzel hobi
  • Zaman oldukca onemli birsey zamani harcama seklimiz aslinda bizi olusturur.Ornegin Jimmy oage lisede herkes kiz kovalarken gitar calip zirveyeblturmus.Ronaldo kucukken top kosturmjs bu noktaya gelmis.Dostoyevski kitap okuyup yazmis bu noktaya gelmis.Einstein bilimle ilgilenmis.Aslinda bu olay kalbindede bitiyor diyebilirim.Herhangi bi tutku seni bi noktaya getirir cunku doyum asla alamazsin tutku duydugun seyden daha fazlasini istersin hep.Sana tavsiyem hic denemedigin ancak hep merak ettigin birseyi yapman.Veya ac kitap oku birsuru yani amacsizca oyun oynamak sacma ancak oyun oynayanlardan bile profesyoneller cikiyor artik.Bilmiyorum kafanda birseyler olusturmana yardimci olmustur umarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

bana da oluyor bu.
    4-5 saat pcde takiliyorum. forumlara bakiyorum, sosyal medyada vakit geciriyorum. pcyi kapattiktan sonra ulan yine onca saat bosa gitti diyorum. dusunuyorum elime ne gecti diye. koca bir hic.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Askere git en güzel hobi

Askerden sonra ne yapacaz ne yapılmalı
    Sen daha tecrübelisin ya o bakımdan sordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

bana da oluyor bu.

????

• quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Hiçbir zaman oyun bağımlısı olmadım hatta doğru dürüst oyun oynamışlığım yoktur; dolayısıyla verdiği zevki çok fazla bilmiyorum. Ama benim çevremde gördüğüm şu ki oyunlar artık hastalık derecesine gelmiş, hani oyun muhabbeti öyle bir raddeye geliyor ki diyorum biz farklı dünyalarda mı yaşıyoruz. Günde 1-2 saat ayırırsan sorun yok. Ama oyuna bir başlayan bir daha bırakamıyor ve bence bu kesinlikle zamanı çöpe atmak. 'Ama zevk alıyorum.' diye kendini avutmaya gerek yok, hayatta denemediğin yüz binlerce şey var ve sen oyundan çok daha fazla kişisel gelişimine katkıda bulunacak ve bunu yaparken zevk verecek şeyleri denemeye vakit bile ayırmıyorsun. İnsanlar vakit ayırarak neler yapıyor, neye vakit ayırırsan o konuda uzmanlaşıyorsun zamanla. Para kazanırken bile insanların vaktini satın alıyorsun. Yani öyle bir şey ki istersen paraya çevirirsin vaktini, istersen ileride çok para edecek bir şeyler öğrenirsin, istersen denemediğin bir şeyler denersin, hayatın önemini anlayacağın şeyler yaparsın. Ancak bu kadar değerli bir şeyi oyuna harcamak.. Evet kesinlikle çöpe atmakla aynı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.