Şimdi Ara

Defraggler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar defraggler ile birleştirme yapmadan önce 15,5gb dolu alan vardı sistem diskinde.Defraggler ile birleştirdim.Boyut 16,4 gb'a çıktı.Sebebi nedir?Bir daha defraggler yapsam yine mi artacak?

edit:bingo 16,4'ten 16,6 gb'a çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSociaLFume -- 8 Aralık 2011; 19:07:20 >

• Bunu anlayabilmeniz için önce dosyanın FAT (dosya yerleşim tablosu) na nasıl kayıt edildiğini ve cluster yapısını incelemeniz gerekir.

Detaylı olarak netten araştırma yapabilirsiniz ama özetle şunu söyleyeyim;

örnek: 2049 byte bir bilgi olsun, 2048 byte lık bir cluster yapısında veri 2048 den büyük bir değer olduğu için 2 cluster 4096 byte yer kaplar. aslında 1 byte yer için 2048 byte fazladan yer kaplamış olur. Buna slack alan denir. Bu alan HDD üzerinde ne kadar fazla ise ve dosya farklı parçalara bölünmüş bir şekilde HDD de yer alıyorsa o zaman bu slack alan daha fazla olur yani HDD den fazladan alan işgal eder.
    Defrag yaptığınızda ise parçalanmış olan dosya aynı sıraya yerleştiğinden slack alan azalacaktır ve size HDD de boş alan olarak geri dönecektir.

Biraz teknik bir açıklama oldu ama bilmem anlatabildim mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Bunu anlayabilmeniz için önce dosyanın FAT (dosya yerleşim tablosu) na nasıl kayıt edildiğini ve cluster yapısını incelemeniz gerekir.

Detaylı olarak netten araştırma yapabilirsiniz ama özetle şunu söyleyeyim;

örnek: 2049 byte bir bilgi olsun, 2048 byte lık bir cluster yapısında veri 2048 den büyük bir değer olduğu için 2 cluster 4096 byte yer kaplar. aslında 1 byte yer için 2048 byte fazladan yer kaplamış olur. Buna slack alan denir. Bu alan HDD üzerinde ne kadar fazla ise ve dosya farklı parçalara bölünmüş bir şekilde HDD de yer alıyorsa o zaman bu slack alan daha fazla olur yani HDD den fazladan alan işgal eder.
    Defrag yaptığınızda ise parçalanmış olan dosya aynı sıraya yerleştiğinden slack alan azalacaktır ve size HDD de boş alan olarak geri dönecektir.

Biraz teknik bir açıklama oldu ama bilmem anlatabildim mi ?

yanlış anladınız.Boş alan artmıyor,aksine azalıyor.Ben de bunun sebebini soruyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASPERSKY - ESET - MCAFEE ???
    15 yıl önce açıldı
    Diskeeper
    20 yıl önce açıldı
    Bad Sector-Lowlevel Format
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.