Şimdi Ara

DEFINITIVE CLUB (275. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.179
Cevap
42
Favori
332.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    -15db lerden sonra rahat bir şekilde salınımı hissediyorsun
    Aticus arkadaşımızın yaptığı bas test bende de mevcut,değindiği hız konusunda Aticus haklı bir Velodayne olamıyor.yalnız şurda bir yanlış var biz hızlı ve net bası müziktede ararız hatta asıl müzikte ararrız diyeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Bu jl sub Rel sub super cub referans
    Mk350 gibi sub lari Alanlar Cidde'n yanlis yapıyor yarısı fiyatına 3000tl alsın bıraksın sub mub bos yere uğraşıyoruz madem 15 hz se gerek yok sub almaya



    Sub bu işlerin olmazsa olmazımı? Evet.
    Bu söylediğiniz sublar asla yanlış seçimler değil kardeşim.Ben sana şunu söyleyeyim 32 yıllık müzik hayatımda sahnede ki büyük seslendirmeleri kullanmış bir kişi olarak stüdyo işlerinden, club PA sistemlerden tutunda 'line array' sistemlere kadar kulağım bayağı doludur desibel,watt ve ton olaylarına..
    Her zaman bu ses ve görüntü işlerinin izafi göreceli kişiden kişiye değiştiğini vurgulamışımdır. Kaldıki bu benim gibi hasbel kader usta müzik adamlarının arasında bile böyledir.
    Diyeceğim o ki fazla uzatmadan çok hoparlör dinlememize rağmen tonalite ve tınısıyla, gücü ile verebildiği hz.leri ile Definitiveyi her zaman başarılı buldum.Gelelim kaç db de kaç hz verdiğine onu duyabilecek bir kulağın senfoni yada filarmoni orkestrasını yönetirken 24 kişilik yaylı grubunun içinden bir tane kemanistin mi telinin akortunun atonal olduğunu duyacak kadar absoluete bir kişi olması gerekir.Yanlış anlaşılmasın ama bu forumda da bayağı müzik bilgisi olan bir kişilerin haricinde duyabilecek bir kişi göremiyorum. Bu konuda ister istemez bazı arkadaşlarla ters düşebiliriz buda gayet doğal. Çünki aynı dili aynı frekansta buluşarak anlatmak yada anlamak için müzikal anlamda da birliktelik olması lazım.Forumda bazı arkadaşların kulaktan dolma cümlelerle yok hoparlörün ayağının altına keçe koydum basslar fırladı,yok kablo değilştirdim tizler 3-4 db arttı gibi absürt muhabbetlere gülüyorum. Demekki bizde boşuna müzikle 32 yıl boşuna uğraşmışız,ne absolute kulaklar varmış adam resmen cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasını yönetecek kıvamdaymışta bizim haberimiz yokmuş demekten kendini alamıyor insan.
    Bende bir zaman bp30 lar varken çift def-sub kullandım.Hemde 24m2 odada. Sonra bp2000tl ler geldi.İçlerinde aktif olma kayıdı ile 15er inç sublar ile.Deneme yanılma yaptığım çok kombinler oldu. Sonuç bu aktif kolonların yanında sub kullanmak gereksiz! Tabi avr yada processörünüzün lfe çıkışını bilinçli yönlendirmenizle.Bp3000tl leri albatros ibo kardeşimden alırken o velodyne sub eşlikli kullanıyordu ama o böyle sevdiğini söylüyordu.
    Oysa bp2000tl bp3000tl gibi hoparlörlerin yanına (içinde 1000wsub ve 18"woofer var) hala sub kullanmak biraz macera diye düşünürüm ve saygı ile tabii.
    Bp 3000tl 13hz ve 30 khz arası çalışan bir gülle. Bass test cd si ile denedim,14-15 arası müthiş bir iç sallanması ile başlayan bir bass ve 26-28 khz e kadar uzanan bir salınım.0 a yakın -3-4 db ses seviyelerindeki duyumlar. Dahası varmı bilemedim.Camların inmesinden korktum.
    Bp6 ve diğerleri ogün test cd si yoktu.Ama dediğim gibi boyuna bacağına bakmadan sony 5400 avr ile 120watt da -5 db de distortionsuz kemik gibi ses veriyordu.
    Tabirim her zaman aynı olacak Definitive.! Beton beton.. Zamanınızı aldım saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • babiş62 kullanıcısına yanıt
    Ne guzel yıllardır içindesiniz bu ısın ama benim sorduğum sorunun cevabı çok basit

    15 hz de kac db hepsi bu bunun görecesi falan olmaz fizik kuralları var db ölçer var bir de Hoparlor var gereken bukadar


    Ornek sorduğum sey bu Ustat jl f113 icin bu mesela




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 18 Mart 2016; 0:08:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum satışta olan Flagship modeli 8080ST onun testinde elde edilen sonuç Definitive 'in ne kadar uçtuğunu anlatır eğer duymak istediğin buysa... Definitive Speclerinde 18Hz e enebileceğinden bahsedilmesine rağmen -6db noktasında inebildiği frekans 33Hz !!!!!!!
    BP3000 teknik olarak daha iyi bir model ama gene de -3db noktasında 26Hz altına inebilmesi mümkün değil maalesef.




    The BP-8080ST’s listening-window response (a five-point average of axial and +/–15-degree horizontal and vertical responses) measures +3.12/–2.11 decibels from 200 hertz to 10 kilohertz. The –3-dB point is at 35 Hz, and the –6-dB point is at 33 Hz. Impedance reaches a minimum of 4.58 ohms at 273 Hz and a phase angle of –34.63 degrees at 179 Hz.
    Read more athttp://www.soundandvision.com/content/definitive-technology-bp-8080st-speaker-system-ht-labs-measures#7EBgtpTkrw0BvkMe.99



    Bu mesaja eklenen görseller:





  • Değerli Arkadaşlar ; Resimdeki ürünle ilgili fazla bilgim olmadığından yardımızı rica ediyorum...
    Onkyo receiverim var...
    subb çıkışında 1 çıkış gözükmekte benim 2numaralı çerçeve içinde hangisine takmam gerekiyor
    1 numaralı çerceve içindeki giriş ve çıkışları ne amacla ve nasıl kullanabilirim..
    Saygılar

    Bu mesaja eklenen görseller:





  • master1 M kullanıcısına yanıt
    2. çerçevedeki LFE olana takın...
  • Bazen cidden şaşırıyorum, ilgili frekansı - kaç db de veriyor sorusunun cevabını avr nin potans ayarı ile ilişkilendiren ancak üzerine konu ile ilgili ahkam kesen zihniyeti cidden anlayamıyorum.

    Bir hoparlörün en temel 2 parametresi olan frekans cevabı ve hassasiyetin ne olduğu dahi bilinmeden bir hobidaş çıkıp nasıl yazar aklım almıyor.
    Ek olarak hoparlörün teknik özelliklerinden bahsederken tümünü yanlış ifade ederek/açıklayarak bir modeli övmenin kime ne yararı olduğu konusu ciddi Soru işareti.

    Forum ortamına yazmanın sorumluluk gerektirdiği konusu sanırım yazan çoğu kişinin aklına gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar

    Bazen cidden şaşırıyorum, ilgili frekansı - kaç db de veriyor sorusunun cevabını avr nin potans ayarı ile ilişkilendiren ancak üzerine konu ile ilgili ahkam kesen zihniyeti cidden anlayamıyorum.

    Bir hoparlörün en temel 2 parametresi olan frekans cevabı ve hassasiyetin ne olduğu dahi bilinmeden bir hobidaş çıkıp nasıl yazar aklım almıyor.
    Ek olarak hoparlörün teknik özelliklerinden bahsederken tümünü yanlış ifade ederek/açıklayarak bir modeli övmenin kime ne yararı olduğu konusu ciddi Soru işareti.

    Forum ortamına yazmanın sorumluluk gerektirdiği konusu sanırım yazan çoğu kişinin aklına gelmiyor.

    Ustat döktürdü gene

    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    2. çerçevedeki LFE olana takın...

    teşekkür ederim...
    1.çerçevedeki bağlantılar hakkında bilgi vermeniz mümkünmü acaba..?
  • master1 M kullanıcısına yanıt
    Kafanızı karıştırmayın sizin işinize yarayacak bağlantılar değil. Onlar stereo amfisi olup subwoofer çıkışı olmayan sistemler için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    ??????? Hımmm bayağı hakaretli olmuş!!!
    Şimdi;
    1-Burası definitive topiği ise önce kullanıcı olarak yazım paylaşırız.
    2-Duyumlarınız görselleriniz izafide olsa bilgileriniz vs.arkasından gelir
    3-Soru ve muhatabları gördükleri geçirdikleri enstrümanları burda bilgi ve beceri dahilinde 3 aşağı ve 5 yukarı tahminlerde bulunurlar.
    4-Saygı çerçevesi içinde bir soru soru soruluyorsa saygılı bir biçimde cevaplanır.
    daha çok şeyler söylenirde fazla yormayacağım...

    Burda kişileri töhmet altında bırakacak yazıtınız çok bilmişliğinizi gösteriyor ve ukalaca geldi! Aticus arkadaşımız(sevgili Atilla bey) Albatros arkadaşımız (Sevgili İbrahim adaşım) ve ben Bu aletleri almış test etmiş ve herkes duyduğunu hissetiğini yazmış.
    Siz bayım Burda soruyu soran kişinin ki (Verilen cevaplar tatmin etmemiş,sadece size hiç bişey açıklamadığınız halde teşekkür etmiş buda ayrı manidar) sorusunun ne kadar doğru bir soru olup olmadığını sormuyorsunuz da gelip burda bize yada bana ahkam kesiyor derseniz YAVAAAŞŞŞ derim önce!
    Hangi hoparlörün teknik özellikleri yanlış olmuş? Evet ben övdüm Definitiveyi yine överim yine överim! Ben yediğim kebabın tadını diğer insanlarda yesin baksın diyenlerdenim.Beğenmezlerse bir daha yemezler.Albatros kullanmıştır övüyor,Ta ki ben kaç sene evvel kullandığım bir Bp6 yı hala övebiliyorum.Birileri gibi önce kullanırken övüp sattıktan sonra TU-KAKA diyenlerden değilim hiç bir zaman olmam.Boyu ile bacağı ile neyse onnları yazarım.
    Gidipte Diğer topiclerde kullanmadığım bir ürün üzerine yorum yapmam ADABIM gereği.Bence sorumluluk dediğiniz bu olgu malını satasıya kadar övüp sonra B.klayanları ilgilendirmeli.
    Nuri Baras - Teknika yada diğer eski Def kullanıcılarının ellerindeyken gidip dinleyip sonra forumda yere göğe sığdıramayan bazı! arkadaşlarımızın sonra gerek Pm den gerek telden çamur attıklarını da bilirim.52 yaşında müzik adamıyım.Çok teknik yada spesifik olaylara takılmadan dinler ve sonuca bakarım.
    Benim müzisyen yanımla ilintili bir kriterim var.Bilgili insana saygım vardır ama paylaşım ve hitabı düzgün ve mütevazi olduğu müddetçe! İnsanın kendisinin algılaması kendi zevki herşeyden önce gelir..
    Bunun bir gönül işi zevk-i hissiyat işi olması gerektiğini saygı içinde tekrar vurguluyorum.!.DEFİNİTİVE Benim hissim,benim kriterim,benim kıstasım OK?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80


    quote:

    Orijinalden alıntı: A L B A T R O S

    Sayın hobidaş bu yazınızla ben ve benim gibi birkaç kişiyi daha töhmet altında bıraktınız siz bilir kişimisiniz?
    Yoksa laf olsun torba dolsun diye definitive topiğinde böyle bir yazı yazmaya karar verdiniz?
    yanlış anlaşılmasın yazınızdan rahatsız bir durumunuz olduğunu düşündüğüm için böyle yazıyorum.sağlığınızla ilgili bir sıkıntı yoktur inşallah..

    Ayrıca forum niye var?prof sütüdyolarda yapılan testler için değildir heralde,elbetteki deneyimlerimizi paylaşacağız iyi yada kötü yorumlar yapacağız.

    Ben ve bir kaç arkadaş daha evinde,desibel metre ve bilgisayarlı ölçüm aletleri olmadığı için kusura bakmayın bir çizelge çıkaramadık ancak kendimizce edindiğimiz deneyimleri paylaştık.
    Siz daha çok biliyorduysanız açardınız bir topik alırdınız ölçüm aletlerinizi varsa tabi,yaparsınız testlerinizi ölçümlerinizi bizlerde faydalanmış oluruz değilmi??

    Bahsettiğiniz arkadas bu konuda ciddi bilgi sahibi çok yanlis bir diyalog başlattınız yakışma Di

    Sevgili eray arkadaşım bilgi sahibine aittir bunu bana aktarabildiği kadar bilgilidir.
    Ayrıca siz kdundar arkadaşın yorumunu haklı buluyor benim yanlış yaptığımı dile getiriyorsunuz yazdığı yazıyı okudunuz değilmi?
    Arkadas bilgilendirmiyor zihniyetsizlikle ahkam kesmekle bilgisizlikle suçluyor.
    Biz hobidaşız yahu bunu hangi zihniyetle yazar insan soruyorum size?varsa bildiğin izah edersin anlatırsın ha keza ikna olurum ona göre hak veririm yada bildiğimi paylaşırım bende.Ama ortaya sallayıp ben bilirim edeları takınmanın anlamı ne amaç ne?
    İnanın foruma bu tarz muhabbetlerden dolayı yazası gelmiyor insanın.rica ediyorum sizde tarafsız olarak yaklaşın konuya saygılar..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: A L B A T R O S

    Sayın hobidaş bu yazınızla ben ve benim gibi birkaç kişiyi daha töhmet altında bıraktınız siz bilir kişimisiniz?
    Yoksa laf olsun torba dolsun diye definitive topiğinde böyle bir yazı yazmaya karar verdiniz?
    yanlış anlaşılmasın yazınızdan rahatsız bir durumunuz olduğunu düşündüğüm için böyle yazıyorum.sağlığınızla ilgili bir sıkıntı yoktur inşallah..

    Ayrıca forum niye var?prof sütüdyolarda yapılan testler için değildir heralde,elbetteki deneyimlerimizi paylaşacağız iyi yada kötü yorumlar yapacağız.

    Ben ve bir kaç arkadaş daha evinde,desibel metre ve bilgisayarlı ölçüm aletleri olmadığı için kusura bakmayın bir çizelge çıkaramadık ancak kendimizce edindiğimiz deneyimleri paylaştık.
    Siz daha çok biliyorduysanız açardınız bir topik alırdınız ölçüm aletlerinizi varsa tabi,yaparsınız testlerinizi ölçümlerinizi bizlerde faydalanmış oluruz değilmi??

    Sn. A L B A T R O S,

    Gereksiz ve polemik yaratacak mahiyette yazdığınız giriş paragrafınızı es geçiyorum boşu boşuna okuyacak diğer hobidaşları ilgilendirmeyecek şeyler bulunmasın.

    Ben size veya başka bir hobidaşa yazdığı kişisel bir yorumdan dolayı eleştiride bulunmadım. Şu cihazı dinledim beğendim beğenmedim, şurası eksik fazla, diye kulak referansı ile yazılan tamamen kişisel beğeniye kalmış bir noktaya eleştirim olmadı zaten, yazdıklarımı baştan okursanız sanırım sizde hak verirsiniz.

    Yazdığım şey gayet basit, profesyonel stüdyo olmaya veya evinizde kalibre ölçüm mikrofonu bulundurmaya, yazılım bilmeye veya spl metre kullanmaya yönelik değildi. Sorulan soru gayet basit iddia ettiğiniz frekansa - kaç db de iniyor. Bunu bilmenin 2 yolu var ya üreticinin paylaştığı speclere ve varsa grafiklere bakarsınız veya işi test yapmak olan firmaların grafiklerinden öğrenirsiniz.
    Sorulan sorunun cevabı evde avrnizin potansiyometresini hangi konumda tutarak ilgili frekansı ne ölçüde duyabildiğiniz değil, yazdıklarınızdan bilmediğinizi düşündüğüm için yazayım, hoparlörün en temel iki parametresi olan hassasiyet ve frekans cevabını kullanarak açıklama gelmeliydi.
    Örnek vermem gerekirse hoparlörün hassasiyeti 90 db olsun bu ölçüm yapılırken hoparlöre 2.81 volt verilerek 1m mesafeden ölçüm yapılıp sonuca ulaşılır. Aynı ölçümü frekans bandına bölerek sweep tone ile ölçerseniz yani en alt frekanstan taramaya başlayıp en üst frekansa eriştiğinizde ortaya bir grafik çıkar. Bu grafik aynı güç ile hoparlörün frekans bandı içindeki davranışlarını gösterir. aynen Sn. Hi-def-man in paylaştığı gibi. Bunu okumayı biliyorsanız hangi frekansın referans değere ne kadar basınç farkı olduğunu ve görebilirsiniz. örnek olarak 4 khz de 90 db(hassasiyet değeri) verirken 20 hz de 70 db veriyorsa demekki 20 hz e - 20db de ulaşıyor diye anlayabiliriz.

    Dolayısı ile eleştirdiğim nokta sorulan soruya ya soruyu anlamadan ya da konuyu bilmeden verdiğiniz cevap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 19 Mart 2016; 0:15:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: babiş62

    ??????? Hımmm bayağı hakaretli olmuş!!!
    Şimdi;
    1-Burası definitive topiği ise önce kullanıcı olarak yazım paylaşırız.
    2-Duyumlarınız görselleriniz izafide olsa bilgileriniz vs.arkasından gelir
    3-Soru ve muhatabları gördükleri geçirdikleri enstrümanları burda bilgi ve beceri dahilinde 3 aşağı ve 5 yukarı tahminlerde bulunurlar.
    4-Saygı çerçevesi içinde bir soru soru soruluyorsa saygılı bir biçimde cevaplanır.
    daha çok şeyler söylenirde fazla yormayacağım...

    Burda kişileri töhmet altında bırakacak yazıtınız çok bilmişliğinizi gösteriyor ve ukalaca geldi! Aticus arkadaşımız(sevgili Atilla bey) Albatros arkadaşımız (Sevgili İbrahim adaşım) ve ben Bu aletleri almış test etmiş ve herkes duyduğunu hissetiğini yazmış.
    Siz bayım Burda soruyu soran kişinin ki (Verilen cevaplar tatmin etmemiş,sadece size hiç bişey açıklamadığınız halde teşekkür etmiş buda ayrı manidar) sorusunun ne kadar doğru bir soru olup olmadığını sormuyorsunuz da gelip burda bize yada bana ahkam kesiyor derseniz YAVAAAŞŞŞ derim önce!
    Hangi hoparlörün teknik özellikleri yanlış olmuş? Evet ben övdüm Definitiveyi yine överim yine överim! Ben yediğim kebabın tadını diğer insanlarda yesin baksın diyenlerdenim.Beğenmezlerse bir daha yemezler.Albatros kullanmıştır övüyor,Ta ki ben kaç sene evvel kullandığım bir Bp6 yı hala övebiliyorum.Birileri gibi önce kullanırken övüp sattıktan sonra TU-KAKA diyenlerden değilim hiç bir zaman olmam.Boyu ile bacağı ile neyse onnları yazarım.
    Gidipte Diğer topiclerde kullanmadığım bir ürün üzerine yorum yapmam ADABIM gereği.Bence sorumluluk dediğiniz bu olgu malını satasıya kadar övüp sonra B.klayanları ilgilendirmeli.
    Nuri Baras - Teknika yada diğer eski Def kullanıcılarının ellerindeyken gidip dinleyip sonra forumda yere göğe sığdıramayan bazı! arkadaşlarımızın sonra gerek Pm den gerek telden çamur attıklarını da bilirim.52 yaşında müzik adamıyım.Çok teknik yada spesifik olaylara takılmadan dinler ve sonuca bakarım.
    Benim müzisyen yanımla ilintili bir kriterim var.Bilgili insana saygım vardır ama paylaşım ve hitabı düzgün ve mütevazi olduğu müddetçe! İnsanın kendisinin algılaması kendi zevki herşeyden önce gelir..
    Bunun bir gönül işi zevk-i hissiyat işi olması gerektiğini saygı içinde tekrar vurguluyorum.!.DEFİNİTİVE Benim hissim,benim kriterim,benim kıstasım OK?

    Sn. babiş62,

    Yazdığımı istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz, yavaşta diyebilirsiniz pek tabi o sizin bileceğiniz iş. Ancak baştan tekrar okursanız sizin zevkinize, kulak referansınıza, bir markayı övmenize hiçbir şekilde değinmediği zaten görürsünüz.
    Değindiğim tek noktanın teknik bir soruya verdiğiniz hatalı bir yaklaşım olduğunu rahatlıkla anlarsınız. kullandığınız hoparlörün 13hz i -kaç db de ulaştığına verdiğiniz cevap avrnin ses düzeyinin kademesi ise kusura bakmayın bu sorumluluktan uzak bir davranış oluyor. Sizin bileşenleriniz ve odanız içinde 20 hz e avrnizin potansı -15 konumunda erişir başkasının evinde aynı hoparlör başka güçte ampli ve odasının durağan dalga haritasında -5 konumunda erişir. veya başka yerde hoparlör yerleşiminden dolayı ilgili frekansın durağan dalgaların ile birbirini yok ettiği noktada 0 da verir.

    Şimdi bu işi bilmeyen bir hobidaş sizin yazdığınızdan yanlış bir yönlendirme ile avrnin ses düzenin belirterek verdiğiniz 13hz e -10db de ulaşıyor diye mi yanlış birşey öğrense hoşunuza gider yoksa akabinde biri teknik olarak gerçekten ölçüm sonucunda kaç db ulaştığını gösterse mi? aslında yazdığım eleştirin tek cevabı bu.




  • Sayın kdundar,
    Bakın izah edebiliyorsunuz demek ki benim tepkim kullandığınız üslubaydı zaten.
    Bunu baştan bu şekilde izah etmek,size yakışan bu olmalıydı zaten.Ama şu bilinmeli teknik olarak herkez herşeyi bilmek zorunda da değil insanlar kullandıkları aletleri deneyimlerini paylaşacak anlatacak burda teknik olarak sen ne biliyorsun demeninde mantığı yok.Her kez o çizelgeyi yorumlayamayabilir anlayamayabilir ama dinleye dinleye tecrübe edinmiştir tınısını beyenmiştir vs vs..Bu daha çok okuyan mı daha çok gezen mi bilir muhabbetine döner iş o yüzden bırakın insanlar paylaşşın sizde bildiğinizle bilginizle yardımcı olun lütfen,size yakışan bu olmalı saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda Babalar gibi DEFİNİTİVE BP3000tl nin ve clr3000nin lab.testleri.(Netden grafik şemasını kopyalayamadım.)

    CFG Labs measures: Definitive Technology BP-3000 System This chart shows the frequency
    response of the BP-3000 tower speaker (top trace), the C/L/R-3000 center speaker (middle trace), and the
    BP-2004 tower speaker (bottom trace). We measured the speakers at a base level of 90 dB
    and scaled the curves to fit this chart. Quasi-anechoic on-axis frequency response of the
    BP-3000 measures +/-3.19 dB from 20 Hz to 18.5 kHz, –5.06 dB at 20 kHz.
    (The –3dB point falls below 20 Hz in the bass; we only measure down to 20 Hz
    because almost no speakers have useful output at lower frequen- cies.)
    The impedance curve is fairly low—it drops to a low of 3.58 W at 10.7 kHz, and runs below
    5 W in two broad bands of the audio spectrum. A-weighted sensitiv- ity is 91 dB (1 watt/1 meter).
    Quasi-anechoic on-axis frequency response of the C/L/R-3000 measures +/–3.04 dB from 46 Hz to 18.3 kHz;
    –7.72 dB at 20 kHz. The impedance curve runs very low, dropping to a low of 1.65 W at 114 Hz, and running below
    5 W throughout most of the audio spec- trum. A-weighted sensitivity is 90 dB (1 watt/1 meter).
    Quasi-anechoic on-axis frequency response of the BP-2004 measures +/–2.51 dB from 42 Hz to 18.3 kHz;
    –9.21 dB at 20 kHz, with a –3dB point of 41 Hz in the bass.
    The impedance curve is low, bottoming out at 3.03 W at 10.8 kHz, and running below 5 W in
    two broad bands of the audio spectrum. A-weighted sensitivity is 92 dB (1 watt/1 meter).
    These are very flat measurements for bipolar speak- ers; it's worth noting that the speakers' in-room
    response will be flatter than that of most direct-radiating speakers. However, the impedance curves run low,
    and in the case of the C/L/R-3000, very low. The amp you drive these speakers with doesn't necessarily need to be
    all that powerful, because the speakers' sensitivities are high, but the amp does need to be able to deliver
    substantial current because of the low impedances, so we recom- mend you use a high-quality separate amplifier,
    or at least a high-end receiver.
    —BB/JC Reprinted with permission of CurtCo Freedom Group. For subscriptions, please call: (800) 677-3361.




  • Def tech supercube hakkinda ne dusunursunuz arkadaslar.20 cm surucu burwz kucuk geldi bana.ama bass radyatorler bu acigi kapatirmi bilemiyorum.deneme sansim yok.su an def tech pf 1500tl kullaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Supercube II bu arada sordugum cihaz.ilk mesajda tam modelini yazmayi unutmusum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babiş62

    Buda Babalar gibi DEFİNİTİVE BP3000tl nin ve clr3000nin lab.testleri.(Netden grafik şemasını kopyalayamadım.)

    CFG Labs measures: Definitive Technology BP-3000 System This chart shows the frequency
    response of the BP-3000 tower speaker (top trace), the C/L/R-3000 center speaker (middle trace), and the
    BP-2004 tower speaker (bottom trace). We measured the speakers at a base level of 90 dB
    and scaled the curves to fit this chart. Quasi-anechoic on-axis frequency response of the
    BP-3000 measures +/-3.19 dB from 20 Hz to 18.5 kHz, –5.06 dB at 20 kHz.
    (The –3dB point falls below 20 Hz in the bass; we only measure down to 20 Hz
    because almost no speakers have useful output at lower frequen- cies.)
    The impedance curve is fairly low—it drops to a low of 3.58 W at 10.7 kHz, and runs below
    5 W in two broad bands of the audio spectrum. A-weighted sensitiv- ity is 91 dB (1 watt/1 meter).
    Quasi-anechoic on-axis frequency response of the C/L/R-3000 measures +/–3.04 dB from 46 Hz to 18.3 kHz;
    –7.72 dB at 20 kHz. The impedance curve runs very low, dropping to a low of 1.65 W at 114 Hz, and running below
    5 W throughout most of the audio spec- trum. A-weighted sensitivity is 90 dB (1 watt/1 meter).
    Quasi-anechoic on-axis frequency response of the BP-2004 measures +/–2.51 dB from 42 Hz to 18.3 kHz;
    –9.21 dB at 20 kHz, with a –3dB point of 41 Hz in the bass.
    The impedance curve is low, bottoming out at 3.03 W at 10.8 kHz, and running below 5 W in
    two broad bands of the audio spectrum. A-weighted sensitivity is 92 dB (1 watt/1 meter).
    These are very flat measurements for bipolar speak- ers; it's worth noting that the speakers' in-room
    response will be flatter than that of most direct-radiating speakers. However, the impedance curves run low,
    and in the case of the C/L/R-3000, very low. The amp you drive these speakers with doesn't necessarily need to be
    all that powerful, because the speakers' sensitivities are high, but the amp does need to be able to deliver
    substantial current because of the low impedances, so we recom- mend you use a high-quality separate amplifier,
    or at least a high-end receiver.
    —BB/JC Reprinted with permission of CurtCo Freedom Group. For subscriptions, please call: (800) 677-3361.

    Testin sonucunda yazmışlar zaten,

    BP-3000 measures +/-3.19 dB from 20 Hz to 18.5 kHz, –5.06 dB at 20 kHz. bu ne demek +/- 3db basınç aralığında 20hz-18.5 khz verebiliyor ki aslında ifade hatalı olmuş çünkü 20 hz i -5db de veriyor diye yazmışlar.

    dediği şu 20hz i bile referans değerin -5db altında veriyor, grafik olsa 13hz i kaç db de verdiğini görürdük ancak çok daha düşük db ile veriyordur.

    Ancak firma kendi sitesinde 13 Hz - 30 kHz veriyor diye yazmış beki de +/- 10-15 db de verebiliyordur herhangi bir bant vermediği için bunu bilebilmek mümkün değil biraz son kullanıcıyı etkilemek amaçlı yazılmış bir spec.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar

    quote:

    Orijinalden alıntı: babiş62

    ??????? Hımmm bayağı hakaretli olmuş!!!
    Şimdi;
    1-Burası definitive topiği ise önce kullanıcı olarak yazım paylaşırız.
    2-Duyumlarınız görselleriniz izafide olsa bilgileriniz vs.arkasından gelir
    3-Soru ve muhatabları gördükleri geçirdikleri enstrümanları burda bilgi ve beceri dahilinde 3 aşağı ve 5 yukarı tahminlerde bulunurlar.
    4-Saygı çerçevesi içinde bir soru soru soruluyorsa saygılı bir biçimde cevaplanır.
    daha çok şeyler söylenirde fazla yormayacağım...

    Burda kişileri töhmet altında bırakacak yazıtınız çok bilmişliğinizi gösteriyor ve ukalaca geldi! Aticus arkadaşımız(sevgili Atilla bey) Albatros arkadaşımız (Sevgili İbrahim adaşım) ve ben Bu aletleri almış test etmiş ve herkes duyduğunu hissetiğini yazmış.
    Siz bayım Burda soruyu soran kişinin ki (Verilen cevaplar tatmin etmemiş,sadece size hiç bişey açıklamadığınız halde teşekkür etmiş buda ayrı manidar) sorusunun ne kadar doğru bir soru olup olmadığını sormuyorsunuz da gelip burda bize yada bana ahkam kesiyor derseniz YAVAAAŞŞŞ derim önce!
    Hangi hoparlörün teknik özellikleri yanlış olmuş? Evet ben övdüm Definitiveyi yine överim yine överim! Ben yediğim kebabın tadını diğer insanlarda yesin baksın diyenlerdenim.Beğenmezlerse bir daha yemezler.Albatros kullanmıştır övüyor,Ta ki ben kaç sene evvel kullandığım bir Bp6 yı hala övebiliyorum.Birileri gibi önce kullanırken övüp sattıktan sonra TU-KAKA diyenlerden değilim hiç bir zaman olmam.Boyu ile bacağı ile neyse onnları yazarım.
    Gidipte Diğer topiclerde kullanmadığım bir ürün üzerine yorum yapmam ADABIM gereği.Bence sorumluluk dediğiniz bu olgu malını satasıya kadar övüp sonra B.klayanları ilgilendirmeli.
    Nuri Baras - Teknika yada diğer eski Def kullanıcılarının ellerindeyken gidip dinleyip sonra forumda yere göğe sığdıramayan bazı! arkadaşlarımızın sonra gerek Pm den gerek telden çamur attıklarını da bilirim.52 yaşında müzik adamıyım.Çok teknik yada spesifik olaylara takılmadan dinler ve sonuca bakarım.
    Benim müzisyen yanımla ilintili bir kriterim var.Bilgili insana saygım vardır ama paylaşım ve hitabı düzgün ve mütevazi olduğu müddetçe! İnsanın kendisinin algılaması kendi zevki herşeyden önce gelir..
    Bunun bir gönül işi zevk-i hissiyat işi olması gerektiğini saygı içinde tekrar vurguluyorum.!.DEFİNİTİVE Benim hissim,benim kriterim,benim kıstasım OK?

    Sn. babiş62,

    Yazdığımı istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz, yavaşta diyebilirsiniz pek tabi o sizin bileceğiniz iş. Ancak baştan tekrar okursanız sizin zevkinize, kulak referansınıza, bir markayı övmenize hiçbir şekilde değinmediği zaten görürsünüz.
    Değindiğim tek noktanın teknik bir soruya verdiğiniz hatalı bir yaklaşım olduğunu rahatlıkla anlarsınız. kullandığınız hoparlörün 13hz i -kaç db de ulaştığına verdiğiniz cevap avrnin ses düzeyinin kademesi ise kusura bakmayın bu sorumluluktan uzak bir davranış oluyor. Sizin bileşenleriniz ve odanız içinde 20 hz e avrnizin potansı -15 konumunda erişir başkasının evinde aynı hoparlör başka güçte ampli ve odasının durağan dalga haritasında -5 konumunda erişir. veya başka yerde hoparlör yerleşiminden dolayı ilgili frekansın durağan dalgaların ile birbirini yok ettiği noktada 0 da verir.

    Şimdi bu işi bilmeyen bir hobidaş sizin yazdığınızdan yanlış bir yönlendirme ile avrnin ses düzenin belirterek verdiğiniz 13hz e -10db de ulaşıyor diye mi yanlış birşey öğrense hoşunuza gider yoksa akabinde biri teknik olarak gerçekten ölçüm sonucunda kaç db ulaştığını gösterse mi? aslında yazdığım eleştirin tek cevabı bu.

    Bp 3000tl 13hz ve 30 khz arası çalışan bir gülle. Bass test cd si ile denedim,-14-15 arası müthiş bir iç sallanması ile başlayan bir bass ve 26-28 khz e kadar uzanan bir salınım.0 a yakın -3-4 db ses seviyelerindeki duyumlar. Dahası varmı bilemedim.Camların inmesinden korktum.

    Bu söylemimin yanlışı nerde? Sadece test cd si ile hasbel kader yaptığımız bir duyum deneyimimi gayet güzel bir açıklaması olduğunu söylüyorum.cd 26 hz i verdiğinde 14-15 db de idi.Bu anlaşılamadımı benmi anlatamadım?Ve ton devresi Flat halde iken.Tamam mı?
    Tabiki desibel ölçer ile müsait ortamlarda yapılan bir ölçeklendirme olsa onu yazardık.Ama ne gerek zaten elin oğlu sizinde bizimde yerimize yapmış.İster inanırsın ister inanmazsın.Abartarak aman ahkam kesiyorlaaar,yanlış bilgi veriyorlaaaar,alet övüyorlaaaaar demenin çocukça ve yanlış bir davranış olduğunu bil tamammı dostum.
    Forumda yanlış bilgilendirme mi? Komik olmayın Yahu Alet Türkiye'de bir tane uzun zamandır arzu ediyordum elhamdülillah oda bana nasip oldu.İsterim ki herkesin olsun inşallah.(Her ne kadar Eray mk 350 subın yada diğerlerinin yarı fiatına indirsede!Öyle bir daha bulursa hemen bi çift daha alırım ciğerim.)
    Definitivenin Bp3000tlnin speclerinde yazan 13 hz ve 30khz çalışan bu canavarın verilerine az yanılma payı ile inanıyorum.Neden mi? Gelir dinlersiniz beyniniz sallanınca anlarsınız.
    Yinede en sonunda düzgünce belirttiğiniz ve izah ettiğiniz için teşekkürler.Bu bir alakadır.Eyvallah.Yeterki seviyeli olalım. Saygılar.




  • 
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.