Şimdi Ara

defalarca format attım ama virüs silinmiyor. resim ekledim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
28.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar pc ye bi virüs girmiş ilk olarak c: ye format attım sonra baktım hala virüs bulunuyor d: yede attım gene bulunuyor tekrar c: d: ye format attım windowsu yeniden yükledim ama hala virüz çıkıyor.

herhangi bir internet sayfasını açınca VİRÜS PROGRAMI TRUVA ATI TROJEN BULUYOR TARATINCA BİŞEY BULUNMUYOR AMA İNTERNETE GİRİNCE BAĞLANTIYI KES VİRÜS BULUNDU YAZISI ÇIKIYOR
    NE YAPMAM LAZIM YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM, İNTERNETTEN PAYPAL İNTERNET BANKACILIĞI GİBİ İŞLEMLERİ ÇOK KULLANIYORUM VE BU VİRÜS GİRDİ GİRELİ HİÇBİŞEY YAPAMAZ OLDUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamborghini -- 20 Mart 2008; 0:03:48 >

• bilgisayarındaki usb ve harici disklerinizdeki hatta son zamanlarda cd-dvd ye çektiğiniz uzantısı exe msi gibi çalıştırılabilir programların hepsinden vazgeçin...formatttan sonra geri yükleme için bunları kulanıyorsanız virusu tekrar bulaştırıyorsunuz..temiz windows kurulumundan sonra güncel bir antivirus kurun..tüm sürücüleri kendi cd sinden yada kendi internet sitesinden yükleyin..mp3 resim ıvır zıvır ları öyle yükleyin..ama çalıştırılabişlir dosyaları (winamp winrar vs vs vs) bırakın

Edit: ya arkadaş M P 3 yazdık diye **** çıkmasına iyice uyuz kaptım ben...Alışamadım bir türlü buna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 19 Mart 2008; 22:50:36 >
  • öyle yapıyorum şuan pc de hiçbir program yok, sadece creative nin media playeri var oda ses kartının cd si yani ondan olacağını sanmıyorum.
  • o zaman bi kıllık var bu işte....windows u başka bir cd ile kurmayı deneyin..(mümkünse sizinkinin bir kopyası olmasın) Çok nadirende olsa windows cd si nlite ile modifiye edilirken işlem sırasında setup dosyalarından bazıları bulunduğu bilgisayardan virus kapabiliyor...Yok orjinal cd ile windows kuruyorum diyorsanız antivirus programınızı değiştirin nod32 filan kurup deneyin ama antivirus programının da temiz olduğundan emin olun
  • Virüs programınız nedir? Virüs programınızn bulduğu zararlıların ismini yazarsaznı daha iyi olur..
  • şuan bi kere daha format attım hala çıkıyor bu virüs..
    antivirüs programı olarak avast'ı kullanıyorum, bulunan virüs aynen şöyle yazıyor. her internet sayfası tıkladığımda bu virüs uyarısı çıkıyor
    dosya adı: http://u.asdafdgfdg. com/ads.js
    zararlı yazılım adı: HTML:malware-gen
    zararlı yazılım türü: virüs/solucan

defalarca format attım ama virüs silinmiyor. resim ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamborghini -- 20 Mart 2008; 0:06:10 >

• Acaba sadece Avastın bulduğu ya da avastın uyarı verdiği bir uygulama mı ki? İsterseniz bir de nod32 kurun ve bir de onun uyarı verip vermediğine bakın..Olmazsa bir de hijakthisi deneyiniz..

NOD32TR
    http://www.nod32.com.tr/download/bireysel.asp

SuperAntispyware Free Edition 4.0.1154
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware

Türkçe Yama Download , Kurulum :
    http://trguvenlik.blogspot.com/2008/03/superantispyware-free-edition-4-trke.html

HijackThis
    http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm

Taratınız..(nod32 yi ve spy programını mutlaka güncelleyiniz)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nod32 yi azönce denedim oda buluyor aynı virüsü
  • quote:

Orjinalden alıntı: lamborghini

nod32 yi azönce denedim oda buluyor aynı virüsü

Sistem geri yükleme noktalarınız,bütün diskler için, kapalı mı? Kapalı değilse kapatınız. Superantispyla da tarama yapınız..
  • ALINTIDIR

Bilgisayarınızda mevcut bulunan 2 çeşit virüs, 2 farklı amacı olan virüscükler..hem networkünüzde inanılmaz bir trafik ve şişme meydana getirip yavaşlatıyor, hem ağınızda sürekli dolaşıp internet bağlantınızı koparıyor, hemde bilgisayarlarınızı aynı anda donmalar ve kitlenmeler meydana getiriyor..Bu virüsler downloader small.js adı verilen yani (http://g.asdafdgfgf.com/ads.js yadahttp://u.asdafdgfgf.com/ads.js şeklinde saçma sapan sitelerden bulaşan virüsler rusya kaynaklı, genelde msn üzerinden milletin sahte dosya gönderiyorum şeklinde yada internet sitelerinden bulaşır..) internet explorere yapışıp bir türlü gitmek bilmeyen virüs, bankacılık işlemlerini takip eder, log tutar, sunucu ile iletişim kurar, paylaşılan bilgisayarda 1 kullanıcı bağlı, 3 kullanıcı bağlı şeklinde görürsünüz zaten...Diğeri ise truva atı dediğimiz almanlar tarafından bir çoğu üretim olan virüsler..Bunlar bağlantı keser, network yavaşlatır, kopmalar meydana getirir, ağ şişer vs..vs..Format atsanızda bir türlü gitmezler dönüp dolaşıp tekrar ağdan bulaşırlar çünkü çok çabuk yayılıyorlar..

Yapmanız gereken şunlar..

1- Tüm bilgisayarlarınızın Deepfreze programı olanlar deaktif edip C-D sürücülerinizin paylaşımlarını tek tek kapatınız..Buna ana makinanızda dahil. Tüm paylaşımda olan programlarınızı vs..alayını kapatın..Tektek tüm bilgisayarların paylaşımlarını kapatınız..

2- Ana makinanızdan başlamak sureti ile diğer tüm bilgisayarlarınız kapalı kalsın (Bunu gece 24 den sonra müşteriler kalktıktan sabaha kadar yapcaksınız artık başka çare yok yada tek tek kablo çekerek birisi kapalı birisi açık şeklinde gündüz vakti ile müşteriler arasında yapacaksınız..) Önce ana makinanızdan başlayın..İşlemleri bitirince 1 nolu masayı açıp işlemi yaptıktan sonra kapatın diğer masaya yada diğer bilgisayara geçin..

3- C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ içinde hosts 'u Notpad ile açıp altına şu kodları ekleyip, kaydedip çıkınız. Dolayısı ile bu sitelere girişini engelleyip, iletişim sağlamasını keseceğiz..

127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com/ads.js
    127.0.0.1www.g.asdafdgfgf.com/ads.js
    127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com
    127.0.0.1www.g.asdafdgfgf.com
    127.0.0.1 x.222360.com/ads.js
    127.0.0.1 union.222360.com
    127.0.0.1www.222360.com
    127.0.0.1 *.222360.com

4 - Yukardaki işlemleri yaptıktan sonra internet sitesinden bulaşan virüslerin log tutma, yazışmaları kayıt altına alma ve diğer kendi sunucularına gönderme gibi işlemleri bloke etmek için Anti ARP programına ihtiyacımız var..Bunuda tüm makinalarınıza başta ana makinanız olmak üzere kurunuz..15 günlük deneme sürümüdür. En azından şimdilik işinizi görür..Crack buluncada halledersiniz..Virüsleri temizleyincede kaldır silersiniz..En azından trafiği rahatlatmış olursunuz..Yukardaki host dosyasına girmiş olduğunuz engelleme yazıları bazen yetersiz kalabiliyor o yüzden bunu yüklüyoruz bilgisayarlarımıza..3-4 gün bu program ile idare edin..Baktınız kasma var 3-5 gün sonra silin gitsin..zaten gerekli blokeleri yapmış oluyorsunuz host dosyasına ekleyince..

5 - Yukardaki işlemide yaptıktan sonra diğer ve son işlem Panda 2008 Virüs programını indirip pc ye ''Az yükleme'' modunda kuruyoruz..Yükleme işlemi bittikten sonra güncelleştiriyoruz. Bu güncellemeyide yaptıktan sonra sistemimizi güzel bir şekilde tarattırıyoruz..Kendisi güzelcene bulur ve temizler arkadaşlar..Sizler 1 kere tarama yaptıktan sonra pc yi restrat edip tekrarn 2 defa bilgisayarlarınızı tarattırmanız manfaatinize olacaktır..

6- Activeblogger32.exe hatası diye kapanırken sayıklayıp durup hata veren bilgisayarınız genelde ceptelefon programlarından, bluetoothdan ve cep telefon tema indirdiğiniz, sd/mmc/MD/memory stick karlarından, flash belleklerden, card raider aracılığı ile müşterilerinize hizmet verirken bulaşan virüslerdir. Bunuda temizlemek için aşağıda programını verdim. Önce NET.fireworks 2.0 bilgisayarınızda mutlaka yüklü olsun arkadaşlar..Ondan sonrada Dracula adı verilen virüs programı ile 1-2 kere tarattırıp siliniz..Flash belleklerinizi, hafıza kartınızı bu programı çalıştırarak temizletebilirsiniz..Böylelikle bunuda bu şekilde halletmiş olursunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aziz54 -- 20 Mart 2008; 5:45:08 >

• uff aynı yaşadığım problem kafayı sıyırmak üzereyim bu yüzden. kurmadığım, kullanmadığım virüs programı kalmadı. Birde üzerine en son lisanslı virüs yazılımı aldım ama problem aynen devam ediyor.. sanırım kullandığım programlardan kaynaklı..

aziz54 'ün dediklerini yapıcam.. umarım bir çare olur..

tşklr
  • Yok arkadaşım bende aynı dertteyim. Ne yaptıysam olmadı format bile attım ama devam ediyor.
  • http://blog.talha.org/?p=9

dostum burayı bir incele istersen.. ben hosts dosyasına aşağıdaki adresleri ekledim.

127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com/ads.js
    127.0.0.1www.g.asdafdgfgf.com/ads.js
    127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com
    127.0.0.1www.g.asdafdgfgf.com
    127.0.0.1 x.222360.com/ads.js
    127.0.0.1 union.222360.com
    127.0.0.1www.222360.com
    127.0.0.1 *.222360.com

ayrıca explorer güvenlik ayarlarından yasaklı site olarak

http://*.asdafdgfgf.com
    http://u.asdafdgfgf.com
    *.asdafdgfgf.com
    u.asdafdgfgf.com

adreslerini tanımladım.. şuan için uyarı almıyorum virüs programından.. ama kafemde 25 tane bilgisayar var ve hangisinden yayıldığını öğrenmem gerekecek..

sürekli kullandığın programlar varsa onları kullanma derim. mümkünse format at bilgisayarına, driverlarını kendi cd lerinden kur, hemen sonrasında sağlam bir virüs programı ( kaspersky gibi ) kur diğer ıvır zıvırları ondan sonra kullan derim. ben kendi planımı yazmış oldum birazda.. işin kötü yanı, teknik serviste var müşterilerin bilgisayarlarınada bulaştırdım :) 1-2 pc gittiği gibi geri geldi bana..

hemen çözüm bulmam lazım hemen..

• bu virüs bios a girmiş :)))))))))

biosdan usb leri,ethernet i,felan kapa başka bilgisayarda hard disk i hızlı biçimlendirme olmadan biçimlendir.Yoksa bas formatı (hızlı olmasın).Kurar kurmaz kaspersky internet security i kur...gene bulursa o virüsü ayıp eder :D
  • formatlarken anakartın virüs korumasını aktif hale getirin.kurulum yaptıgınız cd'yi bir kenara atıp baska bir cd ile tekrar formatlayın. daha once okudugum bir yazıyı aynen buraya kopyalıyorum arkadasım...

BİR VİRÜS BİLGİSAYARDAN SİLİNDİKTEN SONRA KENDİ KENDİNE TEKRAR ORTAYA ÇIKIP ETKİNLEŞEBİLİR Mİ ?

Hayır.Bir virüsün temizlenmesinden sonra durduk yerde yeniden peydahlanması doğru değildir.Eğer bir antivirüs programı ile sisteminizden virüsü temizlemenize rağmen virüs tekrar ortaya çıkıyorsa 2.durum sözkonusu olabilir.

1- Antivirüs, virüsü temizleyemiyor olabilir.Amatör programcıların yazdıkları shareware olarak dağıtılan antivirüs programlarından birini kullanıyorsanız bu durumla karşılaşmanız olasıdır.Bunun pek çok sebebi olabilir.Örneğin antivirüs, virüsü başka bir virüsle karıştırıyor olabilir.İmza tarama esasına göre çalışan antivirüslerde ortaya çıkabilecek bu sorun genellikle iki virüsün birbirinin varyantı (üzerinde küçük değişiklikler yapılmış biçim) olmasından kaynaklanır.Bir veya birkaç virüsü temizlemek için hazırlanmış eski antivirüs programlarının o virüsün yeni bir varyantının temizlenmesi amacı ile kullanılması sonucu da ortaya çıkabilir.Mesela; elimizde bir programcının 4 yıl önce yazdığı xx virüsünün antivirüs programı olsun.1 yıl önce ortaya çıkan xx virüsünün bir varyantı olan xx.a gibi bir virüsü temizlemek istersek muhtemelen tarama imzaları aynı veya benzer yapıda olacağından bu tür bir sorun ile karşılaşabiliriz.Bunun sonucu olarak virüs uzunluğunun farklı oluşundan dolayı yanlış isimle bile olsa tespit edilir ancak temizlenemez.Bu durumda antivirüs kullanıcıyı yeni bir virüsle karşılaştığını belirten bir mesaj ile uyarır.

2- Bir yerlerde temizlemeyi unuttuğunuz birkaç virüslü dosyanız kalmıştır.Virüs taramalarında taramayı unuttuğunuz disketleri kullanırsanız ve disketteki programlar virüslü ise siz farkına varmadan virüs tekrar sisteminize bulaşacaktır.Virüs taraması yaparken sahip olduğunuz tüm disk ve disketleri virüs taramasından geçirin.Ancak bu şekilde virüslerden kurtulabilirsiniz.

Burada belirtmek isterim ki, bu iki durumdan 2.sinin olması daha muhtemeldir.Birinci durumun gerçekleşme ihtimali çok azdır.

• Arkadaşlar bu java script trojanını silmek ve birdaha bilgisayarınıza girişini engellemek için şu yolu izleyin,

1. Browser olarak Mozilla -firefox u kuruyorsunuz.
    2. Firefox adblock plus 'ı internetten indirip kuruyorsunuz.
    3. AdBlock Plus ayarlarında süzgeçe yukarda yazılan adresleri girip bloklamasını istiyorsunuz.
    Artık JS/dowloader truva atından internette kurtuldunuz. Şimdi sıra bilgisayara girmiş olanları temizlemek kalıyor bunun içim smidfraud fix programını internetten indirip kuruyorsunuz.
    Bilgisayarınızı güvenli modda açıp 2 seçeneği Clean'a basıp trojanı bilgisayardan atıyorsunuz.

Mozilla kullandığınız sürece size trojan gelmeyecektir. Ancak mozillayla bağlantısı olmayan bazı müzik (media player gibi) programları IE üzerinden size yeniden trojanı getirecektir. Sizin yapacağınız güvenli modda bulaşanları tekrar silme ve başka müzik çalıcıları tercih etmek olacaktır

• beyler benim pc de sorun var pc yavaslatıyo ben virus oldugunu düşünüyorum ad-aware ile tarattıp hic bi virus cıkmadı hijack ile tarattım 3-4 tane secenek cıktı onları fıxledim pc yeniden başlattım ama gene hijack 3-4 virus cıktı silinmiyor napmam lazım
  • Anakart biosunu güncelle. HD ye full format at. Bios güncel ise yeniden üreticisinin sitesinden indirip yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 1 Nisan 2008; 17:33:48 >
  • KESİN COZUMU BURAYA YAZIYORUM.
    1.LOW LEVEL FORMAT ATILACAK
    2.SPYWARE DOCTOR 5.5 WİTH ANTİ VİRUS İNDIRILIP KURULACAK.
    KURULUM GUNCELLEMESİ BİTİP KEYİ GIRDIKTEN SONRA YENİDEN GUNCELLEME ISTEYECEK.
    GUNCELLEMEYE HAYIR DENILEREK. CUSTOM SCAN KISMINDAN BUTUN SURUCULER VE BUTUN KOTU NIYETLI DOSYALAR ISARETLENİP TARAMA YAPILACAK.

sorun giderilmis olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastery

KESİN COZUMU BURAYA YAZIYORUM.
    1.LOW LEVEL FORMAT ATILACAK
    2.SPYWARE DOCTOR 5.5 WİTH ANTİ VİRUS İNDIRILIP KURULACAK.
    KURULUM GUNCELLEMESİ BİTİP KEYİ GIRDIKTEN SONRA YENİDEN GUNCELLEME ISTEYECEK.
    GUNCELLEMEYE HAYIR DENILEREK. CUSTOM SCAN KISMINDAN BUTUN SURUCULER VE BUTUN KOTU NIYETLI DOSYALAR ISARETLENİP TARAMA YAPILACAK.

sorun giderilmis olacak.

low level biraz fazla değilmi

bi çözümde ben üreteyim.
    1-Başka bir XP cd si ile windows u baştan kurun.Format atarken bütün sürücüleri sıfırlayıp uzun ntfs atın.
    2-PC ye ethernet driverı harici bir şey kurmayın.Varsa anakart cd sinden kurun.
    3-Kaspersky 7 internet security kurun.Güncellemelerini yapın.
    4-Superantispyware free edition kurup güncellemeleri yapın.
    5-Tam sistem taramasını güvenli modda yapın.Bulduklarınızı silin.
    6-Pc ye bilmediğiniz dosyaları yüklemeyin.Format öncesi yedeklerinizden sakın ha sakın pc ye kurmayın vs vs
    7-Sorun kalmamışsa diğer driverları gene varsa anakart cd sinden kurun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.