en güzel seçim yamaha yzfr 125 olurdu senin yerinde olsam
şu motordaki asalete bak ya :D fiyatıda 8600 civarı
bu motordan çok komik bi ses çıkar ya 125'lik
quote:
Orijinalden alıntı: s.mta
quote:
Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: StranqeRz
quote:
peki 1. satılacağını nereden biliyorsun?Ayrıca hiç arıza yapmayacak mı?Belki çarptın?Belki biri çarptı, biri çizdi.Vergisi var bunun.Yani dediğiniz gibi bir mantık yok.Satılacağından bile emin olamazsınız.
servet düşmanı seniiii o dediklerin her şey için geçerli kardeş herşey olacağına varır
tamam arkadaşım haklısın, ama 70 e alırım 40 a satarım 30 luk araba almış gibi olur işlemi yanlış.Onu demeye çalışıyorum, nasıl olduysa herkes yanlış anladı, ben aman çizilir z4 alma gibi birşey demedim ki.Tam okumadan anlamadan yazıyorsunuz cevapları. Neyse ben dediğim gibi konuyu açan arkadaşa yardım etmeye çalıştım, kendi görüşümü bildirdim, ileride o yaptığın işlem yanlış çıkarsa pişman olma diye cevap yazdım.Artık anlayana, ileride umarım sen de zengin olursun ve şimdi dedenin olduğu pozisyonda olursun, torunun gelip senden z4 istediğinde anlarsın herhalde benim ne demeye çalıştığımı.Ben de isterim tabi z4, ama bence o fiyatta bir araba başkasına aldırılmayacak kadar pahalı.
Hocam nasıl aman çizilir demedin ya?
quote:
Emin ol çok kıskanan olacaktır, çizerler yaptırırsın birdaha çizerler ne varki 5 saniye sürmüyor
Nerdeyse araba alınsa çizilse senden bilicem o derece,birde ben öyle demedim diyorsun
ya yuh artık ya yarısına kadar cümlemden alıntı yapıyorsun sonra kafana göre yeni anlam katıyorsun yuh artık ya.Düzgün okusan şunu birkere off.
quote:
ben aman çizilir z4 alma gibi birşey demedim ki
yazan bu arkadaşım anlamıyor musun, bak lütfen düzgün oku, ben her araba çizilebilir dedim, tabiki çizilir ferrari de çizilir, olacaktır yani, BEN ÇİZİLİR DİYE Z4 ALMA DEMİYORUM, bak yani z4 alma dememenin nedeni çizilmesi değil anladın herhalde burayı anlamadıysan birdaha oku, şimdi çiziliri neden yazdım, sen 70 e alır 40 a satılır diyorsun, satılır belki, ama en basitinden çizilirse o 40 ın üstüne daha masraf çıkmayacak mı?Şunu neden anlamadın yarım saattir onu anlamadım.Yani dediğin gibi 70 e alırım 40 a satarım 30 luk araba almış olur diye birşey yok umarım anladın, cümlemin yarısını alıp yeni anlam yüklemezsin umarım.of ya ne zor insanlara bir şey anlatmak.
O diğerine gelirsek herhalde hiç başına gelmedi yada duymadın, en basitinden dh otomobil bölümüne git bakalım, başlıklara bak.Hiç olmuyor sanıyorsun galiba böyle olaylar.Of neyse ya ben ne desem boş, umarım alırsın yazanlar dışında herkesin dediği yanlış sana göre.
Hocam nasıl bir duyguymuş anlaşılamamak ya da yanlış anlaşılmak Tabiki haklısın öyle durumlarda olabilir,gayet mümkün ama olacak olduktan sonra önüne geçemezsin..
evet işte yazdığımı okursanız tabiki çizilir ferrari de çizilir, olacaktır yani, demişim.Kötü bir duygu, ama ben seni gayet iyi anlıyorum.Tabiki olabilir, ama dediğim gibi o işlemin yanlış çıkma şansı var, ve o zaman dedenize borçlu gibi hissedersiniz kendinizi, bu sizi rahatsız etmiyor olabilir tabi, beni rahatsız edecek bir durum, o yüzden 5 mesajımda bunu anlatmaya çalıştım, anlatabildim galiba sonunda.Neyse alırsanız kazasız belasız kullanın, umarım bu dediklerimin hiç biri olmaz işleminiz doğru çıkar dedeniz 20 30 binlik araba almış gibi olur.Ben sadece gerçekleri olabilecek şeyleri söyledim.
quote:
Orijinalden alıntı: SenSusLanKoylu
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Biri didnt read gif atsın şuna uğraştırmayın beni
Yorum yazmanı isteyen oldu mu peki pek sayın hocam, okuyamadığın gibi yazamasaydında keşke
ingilizce bilmiyormusun ?
Yeteri kadar ingilizce ve giriş seviyesinde almancam var niçin ?
yok birşey didnt read'i okuyamamak sanıyorsun ve yeteri kadar ingilizcem var diyorsun hayat işte
Pardon siz çok güzel bir cümle kurmuşsunuz ben ise tam olarak yakalayamamışım.
cümlelerim gayet güzel kardeşim
O kadar ön yargılısın ki PARDON yazmışım ama siz onu da bir saldırı olarak görmüşsünüz
vallahi ön yargılıydım neyse bu kadar ergen muhabbeti yeter 1-2 yorumu okuduguma göre normal gelirli bir ailesin fakat deden trilyoner sende onda z4 aldırayım mı tarzı birşey diyosun forumun yarısıda ortalık aç insan kaynıyor falan filan diyor. öyleyse aldırabiliyorsan hiç durma ama z4 dan emin misin ?
Hocam minik ve spor bir araba istiyorum,z4 te en güzel seçenek gibi duruyor,dedemle konuşmadan önce bir model kesinleştirip karşısına öyle çıkmalıyım.. Ve tüm günümü buna ayırdım bugun,tek tek yorumlarla ilgilendim,benim için ciddi bir konu olduğundan ama daha çok insanlara laf anlatmaya çalıştım. Tabi ifade kısmında benimde hatam oldu ama sonuç bu. Yani ukalalık peşinde hava atma peşinde değilim,kaldı ki açtığım konulardan biraz eskilere gidilirse kredi sistemiyle alakalı bir projem var,öğrencinin ve düşük gelirlinin yanındayım
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Biri didnt read gif atsın şuna uğraştırmayın beni
Yorum yazmanı isteyen oldu mu peki pek sayın hocam, okuyamadığın gibi yazamasaydında keşke
ingilizce bilmiyormusun ?
Yeteri kadar ingilizce ve giriş seviyesinde almancam var niçin ?
yok birşey didnt read'i okuyamamak sanıyorsun ve yeteri kadar ingilizcem var diyorsun hayat işte
Pardon siz çok güzel bir cümle kurmuşsunuz ben ise tam olarak yakalayamamışım.
cümlelerim gayet güzel kardeşim
O kadar ön yargılısın ki PARDON yazmışım ama siz onu da bir saldırı olarak görmüşsünüz
vallahi ön yargılıydım neyse bu kadar ergen muhabbeti yeter 1-2 yorumu okuduguma göre normal gelirli bir ailesin fakat deden trilyoner sende onda z4 aldırayım mı tarzı birşey diyosun forumun yarısıda ortalık aç insan kaynıyor falan filan diyor. öyleyse aldırabiliyorsan hiç durma ama z4 dan emin misin ?
Hocam minik ve spor bir araba istiyorum,z4 te en güzel seçenek gibi duruyor,dedemle konuşmadan önce bir model kesinleştirip karşısına öyle çıkmalıyım.. Ve tüm günümü buna ayırdım bugun,tek tek yorumlarla ilgilendim,benim için ciddi bir konu olduğundan ama daha çok insanlara laf anlatmaya çalıştım. Tabi ifade kısmında benimde hatam oldu ama sonuç bu. Yani ukalalık peşinde hava atma peşinde değilim,kaldı ki açtığım konulardan biraz eskilere gidilirse kredi sistemiyle alakalı bir projem var,öğrencinin ve düşük gelirlinin yanındayım
kaç model z4 alıcaksın hocam deden trilyonerse bi m series alsın sana eli değmişken :D
Hocam bence biraz para biriktir dedene ver, araba almak istiyorum bana araba bul de, gerisi ona kalsın....
SenSusLanKoylu@
Muhtemelen 2007 model olucaktır,4 yaşında bir araba gayet temiz olur diye düşünüyorum ve motor bakımından da hor kullanılmadıkça sapasağlam olacaktır Babam araba alırken genelde şirket arabası alır,hem km düşük olur,hemde temiz araç oluyor. Son aldığımız araba bir firmanın patronunun eşinin arabasıydı,özel şöför vs kullandığı için 2000 model araç tertemiz yepyeni kokuyordu ve 35.000 km felandı sanırım yıl 2011 daha 60.000 olmadı. ama aynı şeyi kendi düşlediğim araba için bulmak zor olur sanırım. ama dedem muhakkak en iyisini bulur buldurur bir şekilde
quote:
Orijinalden alıntı: sakiiin
Hocam bence biraz para biriktir dedene ver, araba almak istiyorum bana araba bul de, gerisi ona kalsın....
Hocam bu en kötü ihtimalle,elde edeceğim sonuç olur,ben direk istediğim arabayı almasını istiyorum,ama öneriniz için teşekkürler
quote:
SenSusLanKoylu@
Muhtemelen 2007 model olucaktır,4 yaşında bir araba gayet temiz olur diye düşünüyorum ve motor bakımından da hor kullanılmadıkça sapasağlam olacaktır Babam araba alırken genelde şirket arabası alır,hem km düşük olur,hemde temiz araç oluyor. Son aldığımız araba bir firmanın patronunun eşinin arabasıydı,özel şöför vs kullandığı için 2000 model araç tertemiz yepyeni kokuyordu ve 35.000 km felandı sanırım yıl 2011 daha 60.000 olmadı. ama aynı şeyi kendi düşlediğim araba için bulmak zor olur sanırım. ama dedem muhakkak en iyisini bulur buldurur bir şekilde
ben yerinde olsam m series düşünürdüm ama z4 da çok iyi araba
Dostum aynı yoldan ben geçtim. O yüzden yardımcı olmaya çalışayım. Benim de senin deden gibi bir halam var maddi konuda. Yani Allah daha çok versin tek başınadır ve çocuğu yoktur durumu da iyidir. Beni hep çocuğu gibi gördüğü için de aramız iyidir sever yani beni. Bizde araç vardı ama ev almak için satınca boşluğa düştük. Tam o dönemde de halam emekli oldu ve üstüne ev sattı. Durumu iyiydi. Bende senin gibiyimdir. Yüzsüzlük yapıpta bana araba alın diyemem. Zaten o dönem lisedeydim daha. Ancak kullanıyordum araç. Bu nedenle sürekli babama derdim baba artık alalım araçsız olmuyor falan diye. Halam da olurdu genelde bizde. Ama ben hiçbir zaman ciddi bir şekilde demedim alın diye. İşi gırgıra vuruyordum. Dalga geçiyordum işte ne olacak halimiz falan diye. Babam da topu halama atıp halan yeni emekli oldu o alsın derdi. Alacağım araba da belliydi o dönem arkadaşta Cordoba vardı dizel. Okula onunla gidip gelirdik sürekli. Severdim yani arabayı. Benim gözüm öyle yüksekte değildi zaten. Ekonomik olması aile için de iyiydi. Neyse halam da hiç anlamaz arabalardan. A'sını bilmez o derece. Bu ağzımdan Seat lafını duymuş gitmiş bayiiye görüşmüş adamlarla. Perşembe sabahı okula gidecem pat kaldırdı beni. Hadi araba almaya gidiyoruz diye. Tuttu kolumdan apar topar Kavi'ye gittik aldık arabayı geldik. Nasıl oldu anlamadım Vallahi. Halam imza attı ama aldığı arabayı bile bilmiyor. Hala dedim önce bi'bak aldığın arabaya. Ben anlamam oğlum dedi. Ertesi gün arabayı teslim ettiler. Demem o ki, ben ciddi değildim ama şans eseri oldu. Ama benim yaptığım gibi sürekli dile getirirsen belki kendi teklif eder sana almayı.
bu bilgilerle bir yere varılamaz şu Sorularıma sırasıyla cevap ver hacı ona göre yorum yazalım
1- Dedenin kaç oğlu ve kaç torunu var , 15-25 yaş arası kaç torunu var ?
2- Dedenin şu an kullandığı aracın marka ve modeli ?/ Bir tane de dayından bahsetmişsin onun aracının marka ve modeli ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Aphrodisias
ot musunuz len kafayı gömecem şimdi ha
biri diyor 125 lik diğeri diyor 8600
r6 yazıyor körmüsünüz bak şaplak geliyor. 2010 model r6 resmi bu 15000tl den aşağı da alaman öyle
quote:
Orijinalden alıntı: Lee-on!
Dostum aynı yoldan ben geçtim. O yüzden yardımcı olmaya çalışayım. Benim de senin deden gibi bir halam var maddi konuda. Yani Allah daha çok versin tek başınadır ve çocuğu yoktur durumu da iyidir. Beni hep çocuğu gibi gördüğü için de aramız iyidir sever yani beni. Bizde araç vardı ama ev almak için satınca boşluğa düştük. Tam o dönemde de halam emekli oldu ve üstüne ev sattı. Durumu iyiydi. Bende senin gibiyimdir. Yüzsüzlük yapıpta bana araba alın diyemem. Zaten o dönem lisedeydim daha. Ancak kullanıyordum araç. Bu nedenle sürekli babama derdim baba artık alalım araçsız olmuyor falan diye. Halam da olurdu genelde bizde. Ama ben hiçbir zaman ciddi bir şekilde demedim alın diye. İşi gırgıra vuruyordum. Dalga geçiyordum işte ne olacak halimiz falan diye. Babam da topu halama atıp halan yeni emekli oldu o alsın derdi. Alacağım araba da belliydi o dönem arkadaşta Cordoba vardı dizel. Okula onunla gidip gelirdik sürekli. Severdim yani arabayı. Benim gözüm öyle yüksekte değildi zaten. Ekonomik olması aile için de iyiydi. Neyse halam da hiç anlamaz arabalardan. A'sını bilmez o derece. Bu ağzımdan Seat lafını duymuş gitmiş bayiiye görüşmüş adamlarla. Perşembe sabahı okula gidecem pat kaldırdı beni. Hadi araba almaya gidiyoruz diye. Tuttu kolumdan apar topar Kavi'ye gittik aldık arabayı geldik. Nasıl oldu anlamadım Vallahi. Halam imza attı ama aldığı arabayı bile bilmiyor. Hala dedim önce bi'bak aldığın arabaya. Ben anlamam oğlum dedi. Ertesi gün arabayı teslim ettiler. Demem o ki, ben ciddi değildim ama şans eseri oldu. Ama benim yaptığım gibi sürekli dile getirirsen belki kendi teklif eder sana almayı.
Hımm,hocam evet şu ana kadar en benzer durumu siz yaşamışsınız,biraz da şanslıymışsınız Bende tam saha pres yapıcam,mümkünse dedeme gidip babama da istemem yan cebime koy yapıcam. İşallah babamın babalık damarı kabarırda ben varken dedene noluyor felan der Paylaşım için çok teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: cefucsa
bu bilgilerle bir yere varılamaz şu Sorularıma sırasıyla cevap ver hacı ona göre yorum yazalım
2- Dedenin şu an kullandığı aracın marka ve modeli ?/ Bir tane de dayından bahsetmişsin onun aracının marka ve modeli ?
1- Dedemin tek oğlu yani tek dayım var,toplamda da 2 kız 2 erkek torunuz başka yok. Erkek torun diğer kuzenim daha küçük lise 1 e gidiyor.
2- Kullandıkları arabalara gelicek olursak,dedem ev-galeri yakın olduğundan 250 metre,yürüyor genelde hayatı da galeri ev arasında geçiyor,ara sıra tarlaya bakmaya gider,köye gider ozaman da suv tarzında bir araç kullanıyor. Dayım ise kendisine ait bir arabası yok,çünkü şehir dışına vs otobüsle gider ordan galeriye araba alır gelir vs bu nedenle sabit araçları yok.
quote:
quote:
SenSusLanKoylu@
ben yerinde olsam m series düşünürdüm ama z4 da çok iyi araba
hocam aynı segment sayılır mı bilmem ama tercihim z4,audi tt,peugeot rcz şeklinde,büyük araçları sevmiyorum.
Arkadasim Z4 alma o fiyata. Benim anlatmak istedigim o. Mesela Mustang al, turkiye'de daha az sahibi var, amerikan araci daha havali olur. Ya da ille alman istiyorsan Porsche al, daha keyifle sürersin. http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3074183 al buna bak mesela senin istedigin bmw den 1 yil eski ama daha ucuz. Ayrica 0 i ayni paraysa 2. el de pek fiyat farki olacagini sanmam. z4 alirsan araba kullanirken kimse z4 diye kafasini cevirmez ama bi mustang al, porsche al, o zaman bakarlar
quote:
Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare
Arkadasim Z4 alma o fiyata. Benim anlatmak istedigim o. Mesela Mustang al, turkiye'de daha az sahibi var, amerikan araci daha havali olur. Ya da ille alman istiyorsan Porsche al, daha keyifle sürersin. http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3074183 al buna bak mesela senin istedigin bmw den 1 yil eski ama daha ucuz. Ayrica 0 i ayni paraysa 2. el de pek fiyat farki olacagini sanmam. z4 alirsan araba kullanirken kimse z4 diye kafasini cevirmez ama bi mustang al, porsche al, o zaman bakarlar
Hocam aslında kimsenin kafasını çevirip bakmaması benim temennim biliyor musun bu yorumunuzla içimi rahatlattınız
quote:
quote:
1- Dedemin tek oğlu yani tek dayım var,toplamda da 2 kız 2 erkek torunuz başka yok. Erkek torun diğer kuzenim daha küçük lise 1 e gidiyor.
2- Kullandıkları arabalara gelicek olursak,dedem ev-galeri yakın olduğundan 250 metre,yürüyor genelde hayatı da galeri ev arasında geçiyor,ara sıra tarlaya bakmaya gider,köye gider ozaman da suv tarzında bir araç kullanıyor. Dayım ise kendisine ait bir arabası yok,çünkü şehir dışına vs otobüsle gider ordan galeriye araba alır gelir vs bu nedenle sabit araçları yok.
SUV yi açarsak? Misal Kia Sorento da suv, Q7 de.
genelde hangi fiyat aralığında arabaları alsat yapıyorlar. ?Bu da önemli Araba istemene olumlu baksalar dahi al-sat yaptıkları tarzda bir araba alırlar.
quote:
Orijinalden alıntı: nonvolatile
quote:
quote:
r6 yazıyor körmüsünüz bak şaplak geliyor. 2010 model r6 resmi bu 15000tl den aşağı da alaman öyle
lan olum düzgün konuş bak ben orda yazan markaya göre yorum yaptm.kaldıki o motorun görünümüde supersport görünümünde.artist
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: nonvolatile
quote:
quote:
lan olum düzgün konuş bak ben orda yazan markaya göre yorum yaptm.kaldıki o motorun görünümüde supersport görünümünde.artist
quote:
quote:
quote:
SUV yi açarsak? Misal Kia Sorento da suv, Q7 de.
genelde hangi fiyat aralığında arabaları alsat yapıyorlar. ?Bu da önemli Araba istemene olumlu baksalar dahi al-sat yaptıkları tarzda bir araba alırlar.
Misal Kia Sorento tarzı bir şey kullanıyor,genelde 20-40.000 arası al-sat yapıyorlar. Genelde de renault marka araç alıp satıyorlar. Ama şunu göz önünde bulundurmanı isterim galeriye göre konuşursak al-sat yaptıkları tarzda bir araba alırlar olunca renault çıkıyor ortaya ama,dediğim gibi hem tüccarlık yapıyor,hem çok sayıda dükkan,daire geliri var,bir yanda da apartman alıp kaba inşaattan içini kendi yaptırıp satıyor vs. Ama yaklaşımınızda çok mantıklı umarım öyle bir şey yapmaz,bu seferde yüzsüzlük olur verdiğini istemeyip z4 isteyince