Şimdi Ara

Dede Korkut Hikayeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar ben Dede Korkutun hikayelerini okumak istiyorum ama adam gibi bir kaynaktan. Çocuk kitaplarından okumak istemiyorum. Şöyle yetişkinlere göre iyi sağlam bir kitap var mı Dede Korkut için?

• @E-nazmi arkadaşımız bilir elfleri,cüceleri okuyacağınıza. Dede korkutu okuyun diyen bir arkadaşımızdır,dede korkut hayranı birisidir kendisi.
  • Dede Korkut hikayeleri güzeldir.İyi bir yayınevi önerisi yapmak isterdim ama maalesef ben de çocuklar için olan versiyonunu okudum, zira
    okuduğum zamanlar çocuktum.

Yalnız hikayeler destan ve hikaye arsındaki geçiş döneminde kaldığı bana çok abartı gelmişlerdi.Sınıf arkadaşlarımın çoğu sıkıcı bulmuştu.
  • Ben Orhan Şaik Gökyay'ın hazırladığı 360 sayfalık olan baskısını okumuştum, Kabalcı Yayınlarından çıkmıştı. Yine Gökyay'ın hazırladığı aynı yayın evinden çıkan daha kapsamlı (1400 sayfa) baskısı da var. Ararsan, böyle akademik amaçlar için yazılmış başka araştırmacıların hazırladıklarını da bulabilirsin.
  • Benden bahsetmişsiniz, geldim. Evvela şunu diyeyim ki @KıyametSenfonisi Dede Korkut'u okumak her Türk'Ün yapması gerekli bir şeydir. Başka mitolojilerin ürünü yaratıkları okuyacağınıza Dede Korkut'u okuyun bin kat iyidir. Ve evet Dede Korkut'un hayranıyım. Hangi yayınevi diye sormuşsun @Gökkağan. Şimdi sana üç yayın tavsiye edeceğim; birisi Kabalcı'nın Orhan Şaik Gökyay yayını ki arkadaş yukarıda demiş. Kabalcı'nın yayınını ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı ama Orhan Şaik Gökyay'ın adı yetiyor. Diğeri içinde tıpkıbasımı da yer alan Diyanet'in Achmed Schmiede yayını. Bulmak zor ama bu yayında doğrudan eski söylenişle basılmıştır. Mesela "Resul-i Aleyhisselam zamanına yakın Oğuzların Bayat boyundan boyundan Korkut Ata derler bir er çıktı" diyebiliriz bugünkü şekilde. O günkü şekilde ise bu yayını alırsan şöyle karşılaşacaksın "Resul-i Aleyhisselam zamanına yakın Bayat boyından Korkut Ata dirler bir er kopdı. Oguzun ol kişi tam bilicisidi". Üçüncü yayın olarak;

"Ben bu kadar akademiğe gelemem. Alt tarafı kitap okuyacağım" diyorsan Bordo-Siyah Yayınlarınınkini tavsiye ederim. Her ne kadar Batı klasiklerinde batırsalar da Bordo-Siyah Dede Korkut'ta iyi çalışmış.

Benim sana tavsiyem, Bordo-Siyah ama bu üç yayından dilediğini gönül rahatlığıyla alabilrsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Benden bahsetmişsiniz, geldim. Evvela şunu diyeyim ki @KıyametSenfonisi Dede Korkut'u okumak her Türk'Ün yapması gerekli bir şeydir. Başka mitolojilerin ürünü yaratıkları okuyacağınıza Dede Korkut'u okuyun bin kat iyidir. Ve evet Dede Korkut'un hayranıyım. Hangi yayınevi diye sormuşsun @Gökkağan. Şimdi sana üç yayın tavsiye edeceğim; birisi Kabalcı'nın Orhan Şaik Gökyay yayını ki arkadaş yukarıda demiş. Kabalcı'nın yayınını ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı ama Orhan Şaik Gökyay'ın adı yetiyor. Diğeri içinde tıpkıbasımı da yer alan Diyanet'in Achmed Schmiede yayını. Bulmak zor ama bu yayında doğrudan eski söylenişle basılmıştır. Mesela "Resul-i Aleyhisselam zamanına yakın Oğuzların Bayat boyundan boyundan Korkut Ata derler bir er çıktı" diyebiliriz bugünkü şekilde. O günkü şekilde ise bu yayını alırsan şöyle karşılaşacaksın "Resul-i Aleyhisselam zamanına yakın Bayat boyından Korkut Ata dirler bir er kopdı. Oguzun ol kişi tam bilicisidi". Üçüncü yayın olarak;

"Ben bu kadar akademiğe gelemem. Alt tarafı kitap okuyacağım" diyorsan Bordo-Siyah Yayınlarınınkini tavsiye ederim. Her ne kadar Batı klasiklerinde batırsalar da Bordo-Siyah Dede Korkut'ta iyi çalışmış.

Benim sana tavsiyem, Bordo-Siyah ama bu üç yayından dilediğini gönül rahatlığıyla alabilrsin.

Tesekkurler sagolasin:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tinus

Ben Orhan Şaik Gökyay'ın hazırladığı 360 sayfalık olan baskısını okumuştum, Kabalcı Yayınlarından çıkmıştı. Yine Gökyay'ın hazırladığı aynı yayın evinden çıkan daha kapsamlı (1400 sayfa) baskısı da var. Ararsan, böyle akademik amaçlar için yazılmış başka araştırmacıların hazırladıklarını da bulabilirsin.

1400 sayfalığı bulamadım, eğer biliyosan atar mısın bağlantı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkü Hikayeleri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tam olarak anlayamadığım için soruyorum şimdi

http://www.idefix.com/kitap/dedem-korkudun-kitabi-ciltli-orhan-saik-gokyay/tanim.asp?sid=WMJ6I0HXNK0KG5QTVL6H

Burdaki kitap akademik için yazılmış

http://www.dr.com.tr/Kitap/Dede-Korkut-Hikayeleri/Orhan-Saik-Gokyay/Edebiyat/Roman/Turk-Klasik/urunno=0000000223659

Burdaki de sadece roman gibi okumak için mi?

Aradaki tam farkları neler anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: akjed

Tam olarak anlayamadığım için soruyorum şimdi

http://www.idefix.com/kitap/dedem-korkudun-kitabi-ciltli-orhan-saik-gokyay/tanim.asp?sid=WMJ6I0HXNK0KG5QTVL6H

Burdaki kitap akademik için yazılmış

http://www.dr.com.tr/Kitap/Dede-Korkut-Hikayeleri/Orhan-Saik-Gokyay/Edebiyat/Roman/Turk-Klasik/urunno=0000000223659

Burdaki de sadece roman gibi okumak için mi?

Aradaki tam farkları neler anlayamadım

Ya şöyle diyim, çok sayfalı olan kitap çok daha ayrıntılı ve az sayfalı olan kitabı da kapsıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.