Şimdi Ara

Debian ve iptables kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arkadaşlar, bizim debian 5.0 kurulu bir sunucumuz var.sunucuya SSH ile bağlantı yapıyoruz.sunucu üzerinden sohbet odası kullanıyoruz.bazen bizim istemediğimiz insanların sohbet odasına geldiğini görüyoruz.odamız normalde şifreli ancak, üye sayısı çok olduğu için, hesabını sildiğimiz üyeler tekrar farklı kişilerin adıyla gelebiliyorlar.zira üyelerden birbirleriyle ilişkisi çok iyi olanlar var.her neyse ben konuma geleyim.biz chat programı üzerinden kişiyi engelleyemiyoruz.hesabı silsek de farklı hesaplarla geliniyor.biz de kişinin ip numarasını tespit edip, sistem üzerinden o bilgisayarın girişini engellemek istiyoruz.bunun iptables komutu ile yapıldığını birkaç forumdan okudum ancak tam istediğim veriye ulaşamadım.bana iptables hakkında özellikle bir ip adresini nasıl engelleriz, ya da bir bilgisayarın sisteme girişini daha farklı hangi yöntemle engelleriz bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.ilginizden dolayı şimdiden teşekkürler.hayırlı günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşağıdaki bağlantı yardımcı olabilir.

http://forum.debian.org.tr/index.php?topic=807.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Aşağıdaki bağlantı yardımcı olabilir.

http://forum.debian.org.tr/index.php?topic=807.0

selamlar, öncelikle ilginizden dolayı çok teşekür ediyorum.verdiğiniz linkteki açıklamaları okudum.açıklamalarda, kara liste uygulamasının kurulumundan bahsetmiş. açıkçası debian ve linux'a çok yabancı biriyim.bu işe yeni girdik zaten.daha basitçe ya da daha farklı bir yöntem var mıdır acaba?tekrar ilginizden dolayı çok teşekkürler.hayırlı günler.

• Modeme reset atsa ip değişiyor zaten.
  • kullanıcıları mac adresi üzerinden banlamanız gerekiyor biraz daha sağlıklı yoksa nikini değiştiren ip sinide değiştirip yeniden girecektir kanala
  • merhabalar. cevap yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.bir bilgisayarın mac adresine uzaktan erişmek mümkün olabiliyor mu?yani bilgisayarın ip numarası elimizde.direk mac adresini bulabiliyor muyuz bir şekilde?tekrar ilginizden dolayı teşekür ediyorum.iyi akşamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

kullanıcıları mac adresi üzerinden banlamanız gerekiyor biraz daha sağlıklı yoksa nikini değiştiren ip sinide değiştirip yeniden girecektir kanala

mac adresi üzerinden engelleyemessiniz ancak local ağdaki kullanıcılar için böyle bir önlem olabilir, IP ile engellemek mümkün tabi fakat adam IP adersini değiştirse ? Çözümü uygulama katmanında aramak gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OSİBAY

merhabalar. cevap yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.bir bilgisayarın mac adresine uzaktan erişmek mümkün olabiliyor mu?yani bilgisayarın ip numarası elimizde.direk mac adresini bulabiliyor muyuz bir şekilde?tekrar ilginizden dolayı teşekür ediyorum.iyi akşamlar.

mümkündür tabiki ama iptables hakkında fazla bilgim yok mac adfresi üzerinde banlama yapılabiliyormu bilmiyorum belki linux yerine bsd kullansanız guvenlik konusunda daha memnun kalırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

quote:

Orijinalden alıntı: OSİBAY

merhabalar. cevap yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.bir bilgisayarın mac adresine uzaktan erişmek mümkün olabiliyor mu?yani bilgisayarın ip numarası elimizde.direk mac adresini bulabiliyor muyuz bir şekilde?tekrar ilginizden dolayı teşekür ediyorum.iyi akşamlar.

mümkündür tabiki ama iptables hakkında fazla bilgim yok mac adfresi üzerinde banlama yapılabiliyormu bilmiyorum belki linux yerine bsd kullansanız guvenlik konusunda daha memnun kalırsınız

merhabalar, farklı çözüm arayışlarına mecbur girmemiz gerekiyor.güvenlik duvarı uygulaması belki bize farklı seçenekler gösterebilir.Debian için birkaç firewall araştırmaktayım.ilginize teşekkürler.iyi geceler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.