Şimdi Ara

Death Note / Ölüm Defteri Fan Club (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.548
Cevap
18
Favori
79.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: victor zsasz

    Yıllar önce liseliyken izlemiştim o zaman L haklı abi yeaa falan demiştim şimdi yıllar geçince anladım ki light dibine kadar haklıymış anime serisinde....

    Şimdi light hangi konularda eleştirilir ? tanrı kompleksi olduğundan narsist olduğundan babasını masumları öldürdüğünü falan filan... Abi adam daha defteri almadan önce dünyadaki çürümenin farkında olan çok zeki(deha) bir karakter üstüne üstlük yakışıklılık,sosyal beceri falan komple var adamda tanrının tam sürüm eksiksiz yarattığı bir insan gibi.Şimdi böyle bir adam bir zahmet narsist olsun olması da çok normal ulan normal insanlar ufak bir şeyler başarınca havalara giriyor light napsın. Ve gerçekten o defteri kullanacak irade de sadece light'da vardı; o yüzden tanrı kompleksi mazur görülebilecek bir şey.Şimdi animede de dedikleri gibi light bildiğin dünyada suç oranını yüzde 70 düşürmüş bir adam yani dünyada suçlar çok çok daha az(içerisinde afrika,orta doğu falan filan var düşünün artık durumu) şimdi böyle bir durumda light'ın bir kaç masum kişiyi öldürmesi önemli bir şey mi sizce ? light masum 100 kişiyi öldürmüştür ama masum 10000000 kişinin ölmemesini sağlamıştır. Sonuçta lideri ölün emri verdi diye kendini zehirleyen tarikatlardan,bomba patlatanlara,tecavüzlere kadar bir sürü masum insanın canı yanıyor dünyada light bunları yüzde 70 oranında azaltmış başarıya bakar mısın.
    Demek istediğim light'ın adalet anlayışı dünyamıza gerekli olan bir adalet anlayışıydı çünkü korku en önemli silahtır suç işlememekte(yasalarda korku yaratır bir anlamda bakarsanız) ve başarılı olmuş bir karakterdir.Ve animede olmasada mangada son sahnede halkın light için dua ettiğini geri dönmesini falan beklediğini görürsünüz çünkü dünya eskisi gibi suçların kötülüklerin olduğu hale dönmüştür.Kesinlikle light'lı dünya daha huzurlu bir dünyaydı


    Çoğu konuda haklısın ama etik olarak bir kişiye ölüm yetkisi verilmemeli. Animedede görüyoruz. Yagami önünde kim durursa iyi/kötü/suçlu demeden öldürmeye çalışıyor ve birçoğunuda öldürüyor. Tüm peşine takılanları öldürdükten sonra mutlak hakimiyeti eline aldığında keyif için insanları öldürmeyeceğinin garantisi var mı ?





  • CMB34 C kullanıcısına yanıt
    Tamam haklısınız ama onuda bu duruma getiren peşine takılan kişiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CMB34 C kullanıcısına yanıt
    Haberlere bakınca daha cok hak veriyorum light yagamiye o kadar çok cinayet şiddet v.b haberler çogaldı ki hak vermemek el değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pikachu_ehm

    İlk animem olacak gibi bir şey
    Benim de ilk animemdi Death Note . Sonra çorap söküğü gibi gerisi geldi zaten .
  • O nasıl bir Sondu hem üzdü hem hayal kırıklığı oluştu bende.

    İzlediğim ilk animeydi tv de izlediklerim hariç.Bundan sonra ne izlesem bilemiyorum biraz araştırdımda bu tarza yakın Monster ve Stein Gate animeleri varmış.İkisinden birine başlayacağım.Ama aynı tadı başka bir anime vermez diye tahmin ediyorum...

    Bence animeleri en zeki karakter L idi.Favori karakterim Yagami Light...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 8 Haziran 2019; 0:59:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    Steins Gate başla hem daha kısa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    Monster biraz uzun ama mükemmeldir. Anime sevmeyenlerin de izlemesi gereken bir yapım. İzlemediysen Cowboy Bebop'ı da izle.
  • 2 bölüm Stein Gate izledim sarmadı.Zaman yolculuğunu konu ediyor karakterleri ve kurgusu sarmadı veled işi geldi bana Yinede 2 bölüm daha izleyeceğim saracağını sanmıyorum...

    Death Note filmlerini izlemeye başladım.Tabi şu aptal amerikan yapımı filmi hariç...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 10 Haziran 2019; 12:20:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    4 bölüm izleyip birakma derim en az 10-15 bölüm izle olaylar ciddileşecek.Steins gate bana göre bir başyapıttır birçok kişide böyle düşünüyordur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    8. bölümden sonra mı ne açılıyordu o. Ben de Okabe'nin dingil gibi hareketlerine sinir olup bırakma noktasına gelmiştim. Sabredersen kesinlikle değer.
  • Yok arkadaş umudum yok belki yaşımla alakalıdır.İlginç bir konusu olan karakterleri sağlam veledlere hitap etmeyen bir anime arıyorum.5.bölüme kadar stein Gate bakacağım birde Monsteri denerim.Olmazsa anime defterini kapayacağım.Death note gibisi yoktur zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    Hocam steins gate izleyin derim çünkü gerçekten de iyi anime pişman olmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiraZero -- 10 Haziran 2019; 20:15:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    valla benim de yaşım 29 biraz geç girdim anime dünyasına
    İzlerken seninle aynı hislere kapıldım ama dediğim gibi sabredince değdi. Başları biraz sabır imtihanı. Şuan benim için ilk 3 monster, steins gate ve FMAB. Sıralaması konusunda kararsızım.

    Dediğin gibi içinde en ufak cıvıklık olmayan bir şey istiyorsan Monster izle. Steins'de goygoy falan var ama Monster'ı izleyeli epey oldu fakat en ufak komik sahne hatta espri bile döndüğü aklıma gelmiyor. Monster'ın tek sıkıntısı var o da sadece 480p bulunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 10 Haziran 2019; 20:49:6 >
  • Vaktim olduğu için Stein Gate é devam ettim 12.bölümde izlenilebilir hale geldi benim için.12.bölüme kadar uzatmışlarda uzatmışlar sonra tam düzeldi derken yine uzatmaya başladılar.Spoiler olabilir diye yazmıyorum gereksiz uzatmışlar mevzuyu.İzlemeye devam edeceğim kısa zaten.18.bölümdeyim.

    Bana hitap eden anime esprili komik olabilir ama mantıklı ve kurgusu iyi olmalı.Death note u izlerken bir sonraki bölüme direk geçiyordum sarıyordu yani.

    Japonların 3 filminide izledim.Eh fena değil ama Netflix in filmini izlersem Death Note dan soğurum izlemiyeceğim.
    Birde Stein Gate O var 01 ide izlemeye gerek varmı 1
    2.sezon gibi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 14 Haziran 2019; 14:55:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    Izlemene gerek yok steins gate 0 23.bolumden sonrasi icin alternativ bir hikaye.Birinci sezon bile çok sarmadiysa steins gate 0 hiç sarmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asıl mevzuu ilk serisinde oluyor galiba dediğin gibi.
    Artık izlenecek o kadar şey varki insan sabırlı olamıyor.
    Bizim zamanımızda Tv de ne çıkarsa izlerdik alternatif yoktu sorgulamazdık çok.Şimdi milyon tane anime dizi film vb... var.Arkadaşında dediği gibi okabe dingili biraz adam olunca düzeldi anime benim için.Başroldeki ya da diğer karakterlerle bağ kuramazsam sarmıyor benim için...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce dublaj+ İngilizce alt yazılı bölümleri nereden bulabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    İngilizce Dublaj ve onunla eşleşen altyazı bulamazsın.Farklı olması sıkıntı değil dersen animekayo veya animekaizoku sitelerinden Dual Audio yazan serilerde hem İngilizce hem Japonca ses oluyor istediğini seçersin izlerken.Torrent sitelerinden de Dual Audio olarak bulabilirsin büyük ihtimalle. Bildiğim torrent sitesi sadece nyaa.si var belki daha iyi sitelerde vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 19 Kasım 2019; 16:31:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    Netflix'de var hocam. Torrent olarak zor bulursunuz gibi
  • Seriyi biraz önce bitirdim hala etkisindeyim gerçekten üzerine düşünülecek çok şey var konuşulacak çok şey var çok muazzam bir an email kendisi bayıldım karakterler olsun anime'de kullanılan müzikler olsun bir başyapıt ilk izlediğim anime değil kendisi Bu üçüncü bitirdiğim anime ama gerçekten bayıldım hele L favori karakterim bu kadar zeki olması beni kendine çekti muazzam bir şey ya diyebilecek pek bir şey yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.