Şimdi Ara

Death Note / Ölüm Defteri Fan Club (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.547
Cevap
18
Favori
80.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 günde bitirdim efsaneydi gerçekten fakat sonunda iyi sövdüm
    Light'ın kaybetmesi çok koydu finalin sonuna kadar bir şeyler yapıp kazanmasını bekledim açıkçası L'ye kaybetseydi bu kadar şey yapmazdım fakat 2 tane bebeye kaybetmesi bana da koydu ve Ryuk... Rem kendini feda etti Misa için bu dangalak ise..
  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

Aslında L tamamen kaybetmiyor. Tek başına da Near ve Mello da kendileri alt etmiyor. Zaten dikkat ettiysen Near bi ara "Ben ve Mello birlikte çalışırsak L'e yetişebiliriz" demişti ve ayrıca L'in yaptığı çalışmaların sadece noktasını koydu onlar. He "daha iyi bir final yapılabilir miydi?" diye sorsan kesinlikle çok çok daha iyisi yapılabilirdi. bkz. Code Geass finali...
  • İlk kez anime izliyorum müthiş birşeymiş Death Note. 26 bölüm izledim artık günde bir izleyecem.İngilizce dublajını daha çok sevdim ama ingilizceye uygun altyazı olmadığından biraz karışıyor cümleler.Özellikle L nin ingiliz seslendirmesi tam zeki gizemli bir tip.

• Şahsen Light'ı da severim, L'i de. L çoktan anlamıştı onun Kira olduğunu sadece kanıtı yoktu. L'in ölümünden sonra Light'ı salak yaptılar açıkcası. Alakasız kişilere güvenmeye başladı. Onlar da kafalarına göre iş yaptı vs. L öldüğü için rahatlamış olabilir diye düşünmedim değil. Ama iş çok çok büyümüştü. Mello'yu sadece Sidoh'a yaptığı atar yüzünden seviyorum. Bakışları hala güldürür Code Geass izledikten sonra Death Note finalinin çöplüğü ortaya çıkmıştı.

• Anime izleyicisi değilimdir. Bir liste yaptım, ilk başına Death Note'u koydum. 37 bölümlük seri bugün bitti.. Yoksa 25 mi demeliydim? 25 olsun. Harika bir kurguyla oluşturmuşlar. Bunun yanında ölüm meleklerinin olması, bir tane orjinal karakteri içinde barındırmasıyla kendine çekiyor (L). 25. bölümden sonra gelen karakterler sıcaklık hissettirmiyorlar. Ayrıca büyük heveslerle beklediğim finali de hiç tahmin ettiğim gibi olmadı.

Herkes aynı şeyi dillendirmiş örneğin. 25'ten sonra neden bozdu? Zaten L gibi orjinal bir karakteri öldürdükten sonra onun boşluğunu bir şekilde doldurmaya çalışmaları antipatik geliyor. Hal böyle olunca Near itici geldi. Kendisi de zaten itiraf ediyor Mello ile birleştiğimiz için L kadar olabildik diye. Tek başlarına iki elle bir şeyin doğrulmadığını onlarda biliyor. Bunun dışında ölü bir konunun üzerine oynuyorlardı. Mesela Ray Penbar ve nişanlısının öldürülme sürecini hatırlıyorum da, o kurgunun üzerine böyle bir düşüşle karşılaşmak dumur ediyor zaten. Naomi'nin Kira tarafından kandırılıp intihar ile sonuçlanan gövde gösterisi. Gözlerimden yaş gelmişti. Light çok masumun canına kast ettin be koçum. Senin de ızdırabını bilmem ne yapayım.

Light Yagami bana yakın gelen karakterdi. Çünkü ben Ryuzaki gibiyim lan. Kendini sürekli soyutlayan, her şeyi yüzdeye vuran, yalnız ve bunların ötesinde tatlıya aşırı düşkün. Hayır bunları yaktığı da yok sürekli garip pozisyonda çömeliyor. Belki de öyle yakıyordur. Kopya french olarak Mello'yla aynı şeyi denemişler. Adam sürekli çikolata yiyor, Ryuzaki gibi yelpaze yok lan. Senin yediğin çikolatayı, çikolata çeşmesi olarak akıtırdı L. Hey yavrum hey.. Light ise olmak istediğim pozisyonda bulunduğu için sürekli devam etmesini arzu ediyordum. Asıl rekabeti L ile yaşadığı için son bölüm öyle bitiyor. Karşısında San Marino var sandı adamda da suç bulamıyorum. Yoksa gerçekten onları rakip olarak görseydi böyle düşüneceklerini kestirebilirdi. L öldükten sonra onun da eski kıvrak zekası kalmamıştı bence. Akıl oyunları çoktan eski aktifliğini yitimiş gibi geldi.

Amane Misa sağında, Kiyomi Takada solunda. Misa'ya da herkes gerizekalı muamelesi yaptı yazıklar olsun. Hele son sahnede intihara meyillenmesi beni tam anlamıyla yıktı. Sezon boyunca kullanılıp çöp gibi atıldı. Sırf kullanışlılık bakımından sezon boyunca ayakta kalan tek karakter. Ama kendi ölüm meleğinin inanılmaz sadakati vardı o ayrı.

Güzel bir animeydi, sırada Fullmetal Alchemist var.

• Satılık Manga serisi
    Death NOTE
    1-2-3-4-5-7-9-11-12
    toplam= satııldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkahan -- 1 Ağustos 2016; 23:47:45 >
  • Death note bir başka defter kitabını tavsiye ederim sağolsun akılçelen kitaplar yayınevi çevirmiş hikayenin öncesinde bir zamanı anlatıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar geçti hala şunun kadar kaliteli bir anime bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

3 günde bitirdim efsaneydi gerçekten fakat sonunda iyi sövdüm
    Light'ın kaybetmesi çok koydu finalin sonuna kadar bir şeyler yapıp kazanmasını bekledim açıkçası L'ye kaybetseydi bu kadar şey yapmazdım fakat 2 tane bebeye kaybetmesi bana da koydu ve Ryuk... Rem kendini feda etti Misa için bu dangalak ise..

Bitirileri yıllar oldu gerçi ama ilk defa death note hakkında benimle tıpa tıp aynı düşünen birine rastladım

Bu arada izlemeyi düşünen varsa gönül rahatlığıyla başlayabilir. Gelip teşekkür edersiniz sonra

• bluingdragon kullanıcısına yanıt
    Code Geass,Evangelion,Ghost in the Shell,Ergo Proxy var hocam bunlarada bak bide istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyerim L.Lawliet

Code Geass,Evangelion,Ghost in the Shell,Ergo Proxy var hocam bunlarada bak bide istersen

Hocam ergo proxy haricinde çok çocuksu geliyor diğerleri Çok aman aman bir anime izleyicisi değilim.Çizimleri hoş,çocuksu olmayan,konusu ilgi çekici bir anime arıyorumda,o da çok zor anladığım kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Lupus

Adı: Death Note

Türü: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 37

Kategori: Dedektif, Korku, Gizem,

Yılı: 2006 [Bu Yıla Ait Animeler]

Web Sitesi:http://www.ntv.co.jp/deathnote/

Yapımcı: MADHOUSE

Hikaye, Ryuk adında bir Shinigami(Ölüm Tanrısı)nin Death Note(ölüm defteri)ni Dünya'ya düşürmesiyle başlar.

Death Note, bir okulun bahçesine düşmüş ve Light adında bir öğrenci defterin düştüğünü görmüştür. Gidip defteri alır. Üzerinde Nasıl kullanıldığı yazmaktadır:

"Bu deftere ismi yazılan insan ölecek.
    Bu defterin yazarı, kişinin ismi ve suratı aklında olmadığı sürece sonuç göstermez. Bununla beraber, aynı ismi taşıyan diğer kişiler de bundan etkilenmez.Eğer kişinin ismi yazıldıktan 40 saniye sonra ölüm biçimi yazılırsa, kişi o şekilde ölür. Eğer ölüm sebebi belirtilmemişse, sadece kalp krizinden ölür. Ölüm sebebi yazıldıktan sonra, ölümün ayrıntılarının 6 dakika 40 saniye içerisinde yazılması gerekir."

Light, ilk önce buna inanmasa da kendine hakim olamaz ve TV'de gördüğü bir teröristin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra, bir son dakika haberi olarak teröristin öldüğü haberi yayınlanır. Light, gerçekliği tespit etmek için evin önünde bir kadını sıkıştıran adamın ismini yazar. O adam da ölünce Light Death Note'ın gerçek olduğunu anlar.

Light deftere 5 gün içinde on sayıda isim yazmış ve kendine göre "kötü" olan insanları öldürmüştür. 5. günün akşamı Ryuk isimli Shinigami Light'ın odasına girer. Light Ryuk'un kendisini öldüreceğini zannerdeken, Ryuk ona hiç bir şey yapmayacağını söyler. Çünkü insan dünyasına düşen bir death note, artık onu bulan insana aittir. Ancak Death Note'ı kullanan insan öldükten sonra ne cennete ne de cehenneme gidebilecektir..
    Ancak o Death Note ile adaletli dünyasını yaratırken, dünyanın en iyi dedektifi "L" onun peşine düşecektir. Bütün Dünya'da gizli güç Kira diye bilinen Light, hem kimliğini polisten gizlemeli hem de L'in kimliğin öğrenmelidir, çünkü bulunduğunda idam edilecektir... Bu durumda, kim kimi daha önce bulursa o ölecektir..

[size=5]Ana Karakterler

Light Yagami (Kira)

17 yaşında bir lise öğrencisidir. İleri düzeyde zeki bir pisikopattır. Suçluları öldürerek yeni bir dünya yaratacağını ve bu dünyanın tanrısı olacağını düşünür. Kaybetmekten nefret eder ve dünya onu Kira olarak tanır.

L(Ryuzaki,Ryuga)

Sadece ilgisini çeken davalara bakan bir dedektiftir. Kira davasını almıştır. Tatlı yemeyi çok sever, pasaklı olmasına rağmen dünyanın en iyi dedektifidir. Kambur oturmanın zekayı %40 oranında artırdığını düşünür. Kimseyi sallamaz, genellikle sakin bir yapısı vardır.
    Misa

Misa

Annesi ve babası bir hırsız tarafından öldürülmüş ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmış, daha sonra ise hırsızı Kira öldürmüştür. Bu yüzden Kira'ya minnettardır, daha sonra kendisi de bir Death Note bulur ve Kira'nın insanları nasıl öldürdüğünü anlar. Bu şekilde onu bulur ve gördüğü anda ona aşık olur. Shinigami gözlerine sahiptir ve "Raito'nun Gözleri" olacağına dair söz vermiştir; ancak onu sevgilisi yapması şartıyla. Çok sevimli, cana yakın ve biraz da megoloman bir modeldir.

Near

Near muhtemelen L'e en yakın karakterlerden biri. L gibi o da sessiz, garip ve çok da duygusal olmayan biri. Olaylara tek bir noktadan bakıyor ama o da L 'in yaptığı gibi sınırlı deneyimine rağmen amacına ulaşıyor, ve parçaları gayet güzel birleştirebiliyor. Near kendisini biraz geri planda tutan bir çocuk ve çalışırken uğraştığı şeyleri (yani oyuncakları) ile meşgul olmayı seviyor. Her ne kadar Near da L gibi hedefe direk gitse de, o aynı zamanda sahte Light'ı sevdiğinden beri biraz sadistçe davranıyor ve onunla oyuncaklarıyla oynadığı gibi oynuyor. Near ayrıca yerde oturmayı seviyor ve L'inkine benzer bir şekilde duruyor, ama tek bacakla :)

Mello

Mello bir çok şekilde Near ve L in tam olarak zıttı diye tanımlanabilir. çok duygusal ve atak(düşüncesiz) biridir, gelip geçici heveslerinin üzerine hiç düşünmeden gider. bu onu etrafındakiler için sadece tehlikeli ve güvenilmez biri yapmıyor ama kazancını mafya dünyasına girmek ve eninde sonunda death note u elinde tutan Light'ın hakkından gelmek için kullanıyor

Ryuk

Shiniami Kralından aldığı 2. Death Note'u canı sıkıldığı için dünyaya düşürmüştür. Death Note bitene ya da Raito ölene kadar onun yanında kalmak zorundadır. Elmaya bayılır, hatta elma yemedii zaman yan etkiler ortaya çıkar.

Rem

Misa'nın shinigamisidir. Ölüm Tanrılarını öldürmeyi biliyordur, ayrıca
    Misa'ya aşık olduğunu söyler.

Ben seriyi daha dün bitirdim. Sonunda üzüldüm biraz ama gerçekten izlediğim en iyi animeydi. Bu konuda spoi vermeyelim ki izleyecek arkadaşların hevesi kırılmasın.

Bölüm Listesi

1. Rebirth
    2. Confrontation
    3. Transaction
    4. Pursuit
    5. Bargaining
    6. Open Seam
    7. Clouded Sky
    8. Gaze
    9. Contact
    10. Suspicion
    11. Break-in
    12. Love
    13. Confession
    14. Friend
    15. Gamble
    16. Decision
    17. Execution
    18. Companion
    19. Matsuda
    20. Makeshift
    21. Activity
    22. Guidance
    23. Mania
    24. Revival
    25. Silence
    26. Reincarnation
    27. Abduction
    28. Impatience
    29. Father
    30. Justice
    31. Transfer
    32. Selection
    33. Ridicule
    34. Vigilance
    35. Murderous Intent
    36. 1.28
    37. New World

Türkçesi
    1-Yeniden doğuş,
    2-Karşılama,
    3-İşlem,
    4-Takip,
    5-Pazarlık
    6-Açık tabaka
    7-Bulutlu gökyüzü
    8-Gözünü dikmek
    9-Bağlantı
    10-Şüphe
    11-Zorla girmek
    12-Aşk
    13-İtiraf
    14-Arkadaş
    15-Kumar oynamak
    16-Karar
    17-İdam
    18-Yandaş
    19-Matsuda
    20-Geçici Tedbir
    21-Hareket
    22-Yol Gösterme
    23-Delilik
    24-Diriliş
    25-Sessizlik
    26-Reenkarnasyon
    27-Adam Kaçırma
    28-Sabırsızlık
    29-Baba
    30-Adalet
    31-Transfer
    32-Seçim
    33-Alay Etme
    34-İhityat
    35-Öldürücü Niyet
    36-1.28
    37-Yeni Dünya

Üye Listesi

1.Canis Lupus

2.Shinigami_L

3.Mikami Teru

4.TuzsuzDELiBEKiR

5.ssj2vegeta

6.windsurf

7.AtArdAmAr

8.linkin_park20

9.Kıdemli

10.SharDDewiL

11.Dead Or Alive

12.Lu£

13.DiabloJR

14.:blaCk:

15.StopAndWatchMe

16.Death or Alive

17.Fâti

18.ballrry

19.W7K2D

20.LoveIsCleaR

21.CyBeRBoY

22.Elendil03

23.linkin_park20

24.W7K2D!

25.crpk

26.AnieN

27.Exadusthebest

28.oTaKuRoN

29.Lordmaster

my fav anime

• quote:

Orijinalden alıntı: bluingdragon

quote:

Orijinalden alıntı: Hyerim L.Lawliet

Hocam ergo proxy haricinde çok çocuksu geliyor diğerleri Çok aman aman bir anime izleyicisi değilim.Çizimleri hoş,çocuksu olmayan,konusu ilgi çekici bir anime arıyorumda,o da çok zor anladığım kadarıyla.

hocam bende çocuksu animelerden pek hoşlanmıyorum izleyip beğendiklerimi söyleyeyim belki bakarsınız shingeki no kyojin-Trinity Seven...-akame ga kill-sword art online-btooom-death note-another-fmb suanda da code geass'a tekrardan başladım bi arkadaşın tavsiyesi üzerine death note havası var gibi şu anlık iyi gidiyor eğer shingeki no kyojini izlemediyseniz izleyin derim beğenmeyen yok gibi bu animeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon S -- 27 Temmuz 2016; 15:42:27 >

• shingeki ve akame bakıyorum şimdilik güzel gözüküyor.Teşekkürler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluingdragon -- 28 Temmuz 2016; 10:43:29 >
  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam.katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

arkadaş vanpanç men güzel samimi keyifli falan da death note'u imdb'de geçmesi büyük haksızlık. death note çok geniş ve süper bişey yav

kesinlikle geçmesi gerekirdi zaten iyi olmuş forever saitama
  • yav sonu iyi bitmedi
  • Yazar çok iyi karakterler yaratmış ve gerçekten çok iyi bir senaryo çıkmış ortaya.
  • hiç anime izlemedim death note ilk olucak ama önce mangasını okumayı düşünüyorum önerirmisiniz

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.