Bildirim
Death Note / Ölüm Defteri Fan Club (60. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
ekleyin hala listeyi düzenliyorsanız -
quote:
Orijinalden alıntı: Masquerade89
Türkçe dublaj var mı ? Yazın ilk bölümün bi kısımını izledim merak ettim herkes övüyor bunu hepsini izlerim türkçe bulabilirsem
Altyazili izle bence dublaj zevk almazsin orjinal bi başkadir yani
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: berk171
ekleyin hala listeyi düzenliyorsanız
+1 -
Death note ile ilgili bir bilgi aldım bu animenin bitmesini hükümetmi ne istemiş okullardaki çocuklar buna özenip kendilerine death note yapmaya başlamıs ölmesini istedikleri kisileri falan yazmaya başlamışlar acaba bu doğrumu zira çok güzel bi animeydi bitmesi annamsız ve bu animenin son 3 bölündeki bazı şeyler zorlama gibi olmuş herşey çok hızlı gelişdi acaba sebebi bitirin zorlamasımı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: orokanaru otouto yo
Death note ile ilgili bir bilgi aldım bu animenin bitmesini hükümetmi ne istemiş okullardaki çocuklar buna özenip kendilerine death note yapmaya başlamıs ölmesini istedikleri kisileri falan yazmaya başlamışlar acaba bu doğrumu zira çok güzel bi animeydi bitmesi annamsız ve bu animenin son 3 bölündeki bazı şeyler zorlama gibi olmuş herşey çok hızlı gelişdi acaba sebebi bitirin zorlamasımı
Alakası bile yok. Hikaye o noktaya o akışla gelmesi ve o sonla bitmesi gerektiği için bitti, alınmayın ama bazı insanlar futbol takımı tutar gibi Anime izledikleri için hala asıl mesajı gözden kaçırıyorlar ki üzüm üzüme baka baka kararır hesabı yorumlar buna tüy dikiyor adeta.
Neyse. Yanlış hatırlamıyorsam -paragraf altına kaynağı ile edit gelecek az sonra- Anime başladığında Manga zaten bitmişti. Ayrıca Death Note defterlerinin satışının hala sürüyor olması veya Beyond Birthday romanı, DS oyunu yada Live Action'lar gibi yan materyallerin ulaştığı yüksek satış rakamlarını da düşünürsek "kaynaksız sallamayın, hayat çok kısa" derim özetle.
-
http://www.arkadas.com.tr/KampanyaliUrunler?idbanner=3762ea1b-9e67-4e7e-b9bc-deea748c1038
Manga setini orijinal edinmek isteyenler için indirim başladı. -
quote:
Orijinalden alıntı: Akuma_Blade
quote:
Orijinalden alıntı: orokanaru otouto yo
Alakası bile yok. Hikaye o noktaya o akışla gelmesi ve o sonla bitmesi gerektiği için bitti, alınmayın ama bazı insanlar futbol takımı tutar gibi Anime izledikleri için hala asıl mesajı gözden kaçırıyorlar ki üzüm üzüme baka baka kararır hesabı yorumlar buna tüy dikiyor adeta.
Neyse. Yanlış hatırlamıyorsam -paragraf altına kaynağı ile edit gelecek az sonra- Anime başladığında Manga zaten bitmişti. Ayrıca Death Note defterlerinin satışının hala sürüyor olması veya Beyond Birthday romanı, DS oyunu yada Live Action'lar gibi yan materyallerin ulaştığı yüksek satış rakamlarını da düşünürsek "kaynaksız sallamayın, hayat çok kısa" derim özetle.
hocam dikkatli okursanız kesin bir bilgi demedim buraya sordum doğrumu diye bende bilmiyorum bende emindeğildim doğruluğundan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simone Simons -- 19 Mart 2014; 8:10:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlk izlediğim yıl 2009'un Eylül-Ekim aylarıydı sanırım.O zamanlar izlerken ilk bölümden sonuna kadar L taraftarıydım.Light'ın adalet anlayışının acımasızca olduğunu düşünürdüm.Birde geçen sonbaharda kardeşimle beraber tekrar izleme fırsatı buldum.Ondan sonraki bitirişimde artık ne zaman Tv de,internette masum insanların öldürüldüğünü görsem aklıma Light geliyor.Her ne kadar kendi adalet anlayışıyla ters düştüğünü düşünsemde yaptığı şeyin yanlış olmadığını da düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: KanameSama
İlk izlediğim yıl 2009'un Eylül-Ekim aylarıydı sanırım.O zamanlar izlerken ilk bölümden sonuna kadar L taraftarıydım.Light'ın adalet anlayışının acımasızca olduğunu düşünürdüm.Birde geçen sonbaharda kardeşimle beraber tekrar izleme fırsatı buldum.Ondan sonraki bitirişimde artık ne zaman Tv de,internette masum insanların öldürüldüğünü görsem aklıma Light geliyor.Her ne kadar kendi adalet anlayışıyla ters düştüğünü düşünsemde yaptığı şeyin yanlış olmadığını da düşünüyorum.
Aslında oturup konuşulsa sayfalarca yazı yazılır bu konu hakkında.Emin olduğum tek şey ise Light'ın yaptığı şeyin doğru ya da yanlış olduğunun kesinlikle bireysel olduğudur.Böyle bir adalet anlayışını benimsemek gerçekten çelişkili bir şey.Bir yandan adaleti savunuyorsun bir yandan hakkın olmadan insan hayatına son veriyorsun.Bazen öyle durumlar oluyor ki "bu insan gerçekten ölmeli" dediğimiz oluyor ama evrensel etiğe uyuyor mu acaba bu?İşte tam da burada tartışma ve bireysellik başlıyor.Bir yandan içten içe suçlunun veya karşımızdakinin ölmesini istiyoruz belki de bu düşüncede kendimize göre gayet haklıyız ancak bir yandan da karşımızdakinin yerine koyuyoruz kendimizi o zaman işler değişebiliyor işte.Ligth'ın yapamadığı şey de buydu zaten.Hedefi ve hırsı yüzünden sorgusuz sualsiz düşünmeden,empati yapmadan öldürme işine girdi.Ryuk'un dediği gibi tüm dünyadan kötülüğü silmek için,Ligth,kendisi kötü oldu."Death Note gibi bir imkan eline geçse böyle bir işe kalkışır mıydın?" diye kendime sorduğumda ben bile net cevap veremiyorum.Belki de yapacağım şey tüm dünyadan kötülüğü silme uğraşı yerine gerçek kötülüğü,savaşları,katliamları ortaya çıkaranların canını almak olurdu çünkü bu dünyadan kötülüğü tamamen silmek imkansız.İyilik oldukça bunun zıttı her zaman olacak.
-
Tamam kötülüğü tamamem silmek imkansız evet.Ama en azından bir nebze azaltmak mümkün.Animede de gördük bunu Light'ın son bölümdeki söyledikleri gibi savaşlar durdu,suç oranı azaldı.Adalet denen bir şey yokken kira yasaların kendisi haline geldi.Adam biraz daha yaşasa Dünya Ütopya gibi bir yer olacaktı.Böyle olmasının kötü bir şey olacağını düşünmüyorum.Ayrıca bu dünyada sırf zevk için başkalarını öldüren insanların yaşamaya hakkı var mıdır? Hapse tıkarsın 3-5 yıl yatar çıkar sonra tekrar birini öldürür.Bu tip insanları tedavi etmek mümkün değildir.Böyle bir insana ben empati yapamam kusura bakmasınlar.Madem her türlü pisliği yapabiliyor bunu ondan önce düşünsün bir zahmet.Senin hakkın değildir birinin yaşamına son vermek ama birinin yapması gerekiyordu.Light gibi düşünen milyonlarca insan vardır şu dünyada.Hem adaleti savunup hem insan hayatına son vermek dediğin yerde bu ölen insanlar ''kötü insanlar'' ve bu bireysel bir tanım değil.Eğer sen silahı çekip binlerce kalabalık içinde bir kadını vurup öldürürsen bariz sen suçlusundur ve cezanı çekmen gerekir.Light zaten gerçek kötüleri,savaşları,katliamları geçtüğü 6 yılda yok etti.Kendisine engel olmaya çalışanları da beraberinde götürdü o ayrı.Kendisine katılmadığım bir nokta varsa o da bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 21 Mart 2014; 7:27:11 >
-
quote:
Tamam kötülüğü tamamem silmek imkansız evet.Ama en azından bir nebze azaltmak mümkün.Animede de gördük bunu Light'ın son bölümdeki söyledikleri gibi savaşlar durdu,suç oranı azaldı.Adalet denen bir şey yokken kira yasaların kendisi haline geldi.Adam biraz daha yaşasa Dünya Ütopya gibi bir yer olacaktı.Böyle olmasının kötü bir şey olacağını düşünmüyorum.Ayrıca bu dünyada sırf zevk için başkalarını öldüren insanların yaşamaya hakkı var mıdır? Hapse tıkarsın 3-5 yıl yatar çıkar sonra tekrar birini öldürür.Bu tip insanları tedavi etmek mümkün değildir.Böyle bir insana ben empati yapamam kusura bakmasınlar.Madem her türlü pisliği yapabiliyor bunu ondan önce düşünsün bir zahmet.Senin hakkın değildir birinin yaşamına son vermek ama birinin yapması gerekiyordu.Light gibi düşünen milyonlarca insan vardır şu dünyada.Hem adaleti savunup hem insan hayatına son vermek dediğin yerde bu ölen insanlar ''kötü insanlar'' ve bu bireysel bir tanım değil.Eğer sen silahı çekip binlerce kalabalık içinde bir kadını vurup öldürürsen bariz sen suçlusundur ve cezanı çekmen gerekir.Light zaten gerçek kötüleri,savaşları,katliamları geçtüğü 6 yılda yok etti.Kendisine engel olmaya çalışanları da beraberinde götürdü o ayrı.Kendisine katılmadığım bir nokta varsa o da bu.
Zaten suçları azalttı ona kimse bir şey diyemez ancak bunu nasıl bir yol izleyerek yaptı sorun orada.Light'ın ortaya çıkarttığı dünya gerçekten ütopya kavramına uyuyor mu acaba?Bence uymuyor.İnsanlar ölüm korkusu yüzünden suç işlemiyor.Her an bir tehdit altındalar.Böyle bir ortamda saf adaletten bahsedilemez.He her ne kadar yapay,tehdit edici bir adalet sistemi getirmiş olsa da Light,gerçekten savaşları v.s durdurdu az önce dediğim gibi ona sözümüz yok.Yapmaması gereken şey gerçekten ölmesi gerektiğini düşündüğümüz kişilerin yanında ufak suçlar işlemiş ya da tamamen masum insanları öldürmesi.Adalet bir çok yoldan sağlanabilir veya savunulabilir ancak dediğimi tekrarlıyorum bunun ölümle olmaması gerekiyor bence.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Recep Kalenderoglu
quote:
Zaten suçları azalttı ona kimse bir şey diyemez ancak bunu nasıl bir yol izleyerek yaptı sorun orada.Light'ın ortaya çıkarttığı dünya gerçekten ütopya kavramına uyuyor mu acaba?Bence uymuyor.İnsanlar ölüm korkusu yüzünden suç işlemiyor.Her an bir tehdit altındalar.Böyle bir ortamda saf adaletten bahsedilemez.He her ne kadar yapay,tehdit edici bir adalet sistemi getirmiş olsa da Light,gerçekten savaşları v.s durdurdu az önce dediğim gibi ona sözümüz yok.Yapmaması gereken şey gerçekten ölmesi gerektiğini düşündüğümüz kişilerin yanında ufak suçlar işlemiş ya da tamamen masum insanları öldürmesi.Adalet bir çok yoldan sağlanabilir veya savunulabilir ancak dediğimi tekrarlıyorum bunun ölümle olmaması gerekiyor bence.
"İnsanlar ölüm korkusu yüzünden suç işlemiyor.Her an bir tehdit altındalar.Böyle bir ortamda saf adaletten bahsedilemez."
İkinizin arasındaki tartışmaya girmek gibi olmasın ama bu cümleler hakkında bir-iki şey söyleyeyim. Öncelikle iyi olanlar hiçbir şekilde bir tehdit altında değil. Bu bir kenarda dursun. İlk cümleye ise iki farklı açıdan yaklaşacağım. Birincisi, L'in adalet anlayışında da idam var. Hatta Kira'yı yakalayıp idam ettirmeye çalışıyor. Yani orada da ölüm korkusu var. Aradaki fark bunu yasal yollardan yapıyor. İkincisi, günümüz adalet anlayışımızda da insanlar cezai işlemler uygulanmasından korktukları için suç işlemiyorlar. Bu tarihten beri de böyledir. İnsanoğlu kendini çok aşmış, üst bir medeniyet konuma gelmedikçe de muhtemelen bu devam edecektir. O yüzden saf adalet sözüyle tam olarak ne kast ettiğini anlamadım ama oraya da girmek istemiyorum açıkçası. Sadece adalet sözcüğünün irdelenmesi bile sayfalarca yazı demektir.
-
Beğenmediğim nadir animeler arasında hatta en çok abartıldığını düşündüğüm anime. -
Animelerle aram pek iyi değil. İlgimi çekti ve başladım. Çok iyi gidiyor. Beğendim ben. -
quote:
Orijinalden alıntı: Feitan
Beğenmediğim nadir animeler arasında hatta en çok abartıldığını düşündüğüm anime.
Tam saymadım ama bu sayfada en az 3 kere death note'u kötülemişsin.
Ben de anime izlemeye ilk death note ile başladım.Death note'un 'iki kişinin zihinsel savaşı' olan kısmı beni ilk bölümlerden itibaren çeken şeydi.O kadar ayrıntıcı olmama ve polisiyeden nefret etmeme rağmen zevkle izledim bu animeyi.Bittiğinde açıkçası büyük bir boşluğa düştüm bu tür bir anime bulmada.
Bu arada böyle bir boşluk hissedenlere önerim psycho pass.4-5 gün önce başladım,şu an 11. bölümdeyim.Death note kadar olmasa da gerçekten sağlam bir polisiye olduğunu düşünüyorum.Bir incelemenizi öneririm.
-
nedense bende pek sevmedim bu animeyi -
Niye ki hocam ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar ben death note başlayacagım güzelmi ayrıca bleach le uzaktan bir ilgisi varmııı?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X