Şimdi Ara

DDR3 Sistem ile DDR4 Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iki sistem topladım. Biri DDR3 biri DDR4. Aralarındaki fiyat farkı aşırı gelmedi bana. İki bütçeyide karşılayabilirim. Uzun süre bilgisayar değişmek istemiyorum. Toplamışken tam toplayayım.Lakin bu fiyat farkını verdiğimde performans artışı beni tatmin eder mi? Uçurum olur mu? Çok fark olur mu diye tecrübeli insanların fikrini almak istedim. Birinde Z97 diğerinde X99 chipseti var illa ki farkları olucaktır.

DDR3 SİSTEM :

DDR4 SİSTEM :

• Bilgisayarı ne için kullanacağın önemli. Oyun için ise ilerde sli yapıp, ekran kartlarına oc basacağım dersen işlemciyi 5820k seçmek haliyle ddr4 sistemi tercih etmek mantıklı olabilir.

Ama tek kartla uzun bir süre devam ederim, zaten 4k monitörümde yok almayı düşünmem 4 k gibi amaçlarım yok dersen z97 çipseti, seçtiğin işlemci seni uzun süre götürür, aradaki fiyat farkı az değil, bilgisayarından aşırı beklentiler içine girmeyeceksen aradaki farkı hissetmende zor.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    quote:

Bilgisayarı ne için kullanacağın önemli. Oyun için ise ilerde sli yapıp, ekran kartlarına oc basacağım dersen işlemciyi 5820k seçmek haliyle ddr4 sistemi tercih etmek mantıklı olabilir.

Ama tek kartla uzun bir süre devam ederim, zaten 4k monitörümde yok almayı düşünmem 4 k gibi amaçlarım yok dersen z97 çipseti, seçtiğin işlemci seni uzun süre götürür, aradaki fiyat farkı az değil, bilgisayarından aşırı beklentiler içine girmeyeceksen aradaki farkı hissetmende zor

hocam tamamen oyun için. yeni nesil oyunları ultrada donmadan kasmadan uzun yıllar oynayabilmek.

OC şuan için yapmadım ileride lazım olduğunda OC yapcam. SLİ şuan aklımda yok ileriki zamanlarda yapabilirim ama çok fazla gerektiğinde şuan için çok gereksiz.

4K monitora gelince 4K monıtor alamam sanırım. Full HD işimi görüyor 1 MS tepki süresi 60 hz çalışma frekansı olan ASUS 23.6" VN247H monitoru almayı düşünüyorum.

Yani ileriye dönük bir daha sistem toplamak istemediğim bir oyun bilgiisayarı için DDR3 dizdiğim sistem yeterli gelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkerex -- 26 Aralık 2014; 15:48:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xkerex

hocam tamamen oyun için. yeni nesil oyunları ultrada donmadan kasmadan uzun yıllar oynayabilmek.

OC şuan için yapmadım ileride lazım olduğunda OC yapcam. SLİ şuan aklımda yok ileriki zamanlarda yapabilirim ama çok fazla gerektiğinde şuan için çok gereksiz.

4K monitora gelince 4K monıtor alamam sanırım. Full HD işimi görüyor 1 MS tepki süresi 60 hz çalışma frekansı olan ASUS 23.6" VN247H monitoru almayı düşünüyorum.

Yani ileriye dönük bir daha sistem toplamak istemediğim bir oyun bilgiisayarı için DDR3 dizdiğim sistem yeterli gelir mi?

Yazdığınız planlara göre ddr3 sistem size hayli hayli yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: xkerex

quote:

Bilgisayarı ne için kullanacağın önemli. Oyun için ise ilerde sli yapıp, ekran kartlarına oc basacağım dersen işlemciyi 5820k seçmek haliyle ddr4 sistemi tercih etmek mantıklı olabilir.

Ama tek kartla uzun bir süre devam ederim, zaten 4k monitörümde yok almayı düşünmem 4 k gibi amaçlarım yok dersen z97 çipseti, seçtiğin işlemci seni uzun süre götürür, aradaki fiyat farkı az değil, bilgisayarından aşırı beklentiler içine girmeyeceksen aradaki farkı hissetmende zor

Ddr3 2 sene daha canlıdır. Ama ddr4 alırsan ileriye dönük olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Ama tek kartla uzun bir süre devam ederim, zaten 4k monitörümde yok almayı düşünmem 4 k gibi amaçlarım yok dersen z97 çipseti, seçtiğin işlemci seni uzun süre götürür, aradaki fiyat farkı az değil, bilgisayarından aşırı beklentiler içine girmeyeceksen aradaki farkı hissetmende zor.

5820K ile sli yaparsa 16x-16x kullanamayacak. 5930k alması lazım.

sisteme gelince z97 tercih edin.
  • İleriye dönük olsun uzun süre değişmiyim. FPS sorunu yaşamıyım. Full HD de ultrada beni uzun yıllar götürsün yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.