Şimdi Ara

Ddr3 2.el Kingston mu, Sıfır Longlife mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Garip bir şekilde arada kaldım. Çok kullanmadığım bir kasa var elimde. İ5 4440, 4+4 gb, toplam 8gb ram var.

    Rami 16gb yapayım dedim, bu bilgisayarı gerektiği zaman kullanıyorum ama bazen ram yetmediği oluyur. Anakartta 2 slot var ve en fazla 8+8 gb 1600mhz destekliyor.

    2. El gskill ya da Kingston kaliteli ramler garantisiz şekilde 400-450 TL bandında. Ben sıfırı zaten yoktur ya da çok pahalıdır diye direkt 2. El bakmaya başlamıştım. Ancak sıfır bir ürün keşfettim.

    Longlife ya da longline diye de geçiyor. Sıfır 2 yıl garantili ramleri 162TL + 162 TL, toplamda 324 TL ye veriyor. Firmanın adı baburtech. Aynı gün kargo yazmışlar. Firma güvenilir duruyor ama ram nasıldır bilmiyorum.

    https://www.baburtech.com/urun/longlife-8gb-ddr3-1600mhz-masaustu-ram-amd-islemcilere-ozel

    Link bu. Açıkçası ram çipleri genellikle kaliteli markalar tarafından üretiliyor. Nasıl bir sorun olabilir diye düşünmeden edemiyorum.

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.







  • Şu an kullandığınız RAM modüllerinin model numaralarını yazabilir misiniz? CPU-Z programıyla hemen öğrenebilirsiniz.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Şu an maaleef evde değilim ama ramler gskill ripjaw ya da Ripjawx modeli. 1600 mhz, 1.50 volt cl9. 4 + 4 gb şeklinde.


    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRFaSgqwA6Q7N06gFmmpT6O-uJdWJ6sxmuK4Q&usqp=CAU

    Googledan cpuz örneği buldum bir tane. Çok farklı olacağını sanmam.

    Longlife ramlerin amd ile uyumlu olduğu hakkında bir söylenti okudum internette. Ilanda da kocaman amd işlemciler özel diyor. Ne fark edebilir ki? Açıkçası 400-450 verip Kingston ya da gskill 2. El almak daha sağlıklı gibi duruyor ama kararsızım.




  • Dampierre kullanıcısına yanıt
    Alttaki modüllerden kasanızın tasarımına uygun iki tane almanız yeterli olur. Uyumsuzluk yaşamazsınız. Fiyatı uygun CL9 RAM bulamadım. +0.01V, +0.02V takviyeyle muhtemelen CL9 çalışacaklardır. Soğutucuları da var zaten. Çalışmazsa da hissedilebilir bir fark olmaz.

    https://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-white-4gb-1600mhz-ddr3-ram-hx316c10fw-4-p-BD803579
    https://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-black-4gb-1600mhz-ddr3-ram-hx316c10fb-4-p-BD304831
    https://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-blue-4gb-1600mhz-ddr3-ram-hx316c10f-4-p-BD304762

    Ben yerinizde olsam asıl şu ürünü alırım. CL10 kullanırım, param da cebime kalır.

    Ne idüğü belirsiz Çin malı RAM'ler dışında hiç uyumsuzluk sorunu yaşandığına tanık olmadım 15 yıldır. O konuda içiniz rahat olsun. Uyumluluk listesi test edilen ürünleri belirliyor sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 27 Temmuz 2020; 22:30:27 >




  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk mesajda belirtmemişim, anakartta malesef 2 slot var. Gigabyte h81 s2pv modeli. Bu sebeple elimde olan ramleri çıkartıp yerine 8+8 gb takmam gerekiyor.

    Sadece AMD uyumlu ramleri araştırdım. İntelde çalışmama sebebi kullanılan Ram çiplerinin yüksek kapasite oluşuymuş. Mesela 8 gb modül için 8 tane 1 gb çip desteklenmeyebiliyormuş. Intele 16 tane 512mb çip uyumluymuş falan. Çok detayına bakmadım ama alıp intelde çalıştıramayan insanlar gördüm yabancı forumlarda.


    Bu ucuz ramler unbuffered ecc ram şeklinde geçiyormuş ve am3 ve am3+ platformları ile uyumluyken intel ile uyumsuzluk çıkartabiliyormuş.

    Uzun lafın kısası benim için en iyisi Kingston gskill gibi kaliteli 2. El 8+8 gb ram almak. Amd sistemim olsaydı büyük ihtimalle sorunsuz çalışacaktı ama intel kullanıcısı olarak boşa maceraya girmiş olacağım.




  • Dürüst olmak gerekirse sizin bu RAM yükseltme olayı bana çok çok hatalı geliyor. Neden yüksek RAM ihtiyacı duyduğunuzu bilemeyeceğim için bu konuda yorum yapmadım önceki mesajlarda. Fakat şu anakartı da görünce dayanamadım. Platformunuz, işlemciniz üstüne para harcamak için oldukça eski. Yapabileceğiniz en iyi yatırım kaliteli bir SATA SSD almak. Zaten olsa bile Windows'ta paging file olarak kullanabilirsiniz. Sisteminizi hızlandıracaktır. İleride yine bilgisayarınızda kullanabileceğiniz bir ürün. Baktınız gerek yok, eski bir laptopı, yaşlı bir yakınınızın bilgisayarını falan da hızlandırmak için kullanabilirsiniz. Sizin bilgisayar kullanımınız büyük ihtimalle işlemciden dolayı canınızı sıkıyor. Windows'un RAM kullanımını rapor etme şekli falan zaten bir garip. Tekrar bir düşünün derim.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Sistemde ssd ve rx 480 ekran kartı mevcut. Bu sistem kenarda yatıyordu uzun süredir.

    Niye bu sisteme yatırım yaptığımı anlatacak olursam bende normalde i7 7700hq, 32gb ram ve 1050ti lı dizüstü bilgisayar vardı ama arızalandı, yeni anakart gerekiyor. Çinden anakart sipariş ettim ama gelene kadar iyi bir bilgisayara ihtiyacım var.

    4k monitörde 3 boyutlu tasarımlar ve cfd analizi gibi mühendislik programları kullanıyorum. İnanılmaz bir ram tüketimi olabiliyor modele göre. Gpu belleği de bayağı doluyor ekran 4k olduğu için. 32gb ı doldurduğum zamanlar oluyor. İşlemci gücü idare eder bir seviyede olduktan sonra ram miktarı daha önemli benim için. İ7 7700hq işimi görüyor. İ5 4440 ise hesaplama işlerinde i7 7700hq nun kabaca %65 i gücünde. Geçici olarak işimi görür diye tahmin ediyorum. Türkiye şartları sağolsun bunlara talim ediyorum işte.

    Durum böyle olunca ram almak istedim. Makina pentium değil ki ram arttırmak bu kadar yanlış ve gereksiz olsun. Anakartın özellikleri de bana yetiyor. İlla en üst çipset olacak diye bir kaygım yok. Yeni bir sistem kurmak için çok fazla para vermem gerekiyor, şu an sadece ram alsam işimi görecek.

    Yardımınız ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. 2. El uygun fiyatlı Ddr3 ram kovalayayım ben. Konuda soruyu ben sorup sonrasında cevabı öğrenip ben cevapladım. Saçma sapan bir konu oldu. Kusura bakmayın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.