Şimdi Ara

DDR3 1333 Mhz ram için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim elimde a-data'nın ddr2 800Mhz lik soğutuculu 6 gb rami bulunmakta. Anakartımda 2 tane ddr3 slotu bulunmakta işlemcim; core2 quad q6600. Simdi ben ddr3 1333mhz 4gb ram takmayı düşünüyorum. Acaba işlemcimle tam desteklermi tam verimde kullanabilirmiyim üstadlar. Yardımlarınızı bekliyorum.. hangisini taksam daha verimli performanslı olur? teşekkürler şimdiden...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • İşlemcinle uyumsuzluğu söz konusu değil oc yapan biriysen belki ramler işine daha cok yarayabilir.Ancak anakartınla olan uyumluluğna dikkat et ramlerin.
    bknz.http://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memory_ga-ep45c-ds3r.pdf
  • Anladığım kadarıyla Mbyte kadar Mhz de önemliymiş RAM Belleklerde. Yani ben 4Gb+2Gb ekledikten sonra açıkçası pek bi fark göremedim. 800 Mhzler de artık eskiyor .. Arada kaldığım nokta 4 GB 1333Mhz DDR3 bellek 6 gb 800mhz den dahamı iyidir. Yani ilerki teknolojiye göre dahamı öndedir? Pek de profesyonel değilim ama bu işlere biraz merağım var.. Sen benim yerimde olsan ne yapardın HiqhWoltage ?

    ilgin ve cevabın için teşekkürler..
  • Acıkcası Lga 775 mimarisinde ddr3 lerin sistem performansına etkisi cok az. Ramlerde, frekans ve gecikme süresi cok önemli.800mhz cl4 ile 1333mhz cl9 arasındaki performans farkını hissedeceğini sanmıyorum.Bana göre ddr3 almana gerek yok ,oc ile uğrasmayan normal bir kullanıcıysan alma.
    Şu an ki ramlerin -DATA 6GB 1066MHZ (2x3GB) Soğutmalı- ise değiştirmene hic gerek yok.Heleki oyun oynayan biriysen ramlere değilde önce ekran kartına önem vermelisim, ekran kartını yada işlemcini değiştirmelisin performans artısı icin.
    Ramlerde 32bit işletim sisteminde 3gb sonrası performans getirisi sağlamıyo normal uygulamalarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 3 Kasım 2009; 11:29:13 >
  • Evet zaten 64Bit farkı bambaşka:) Seni dinliycem arkadaşım fakat o eski ramlerim 800 lük var bende şimdi yine aynen söylediklerin geçerli mi?
  • 800mhz cl4 oldukca yeterli ve performanslı.Söylediklerim gecerli haala.
  • 64bit güzel ama oyunlarda sorun çıkarabiliyor benim sistemimde
  • Evet Mete Can Karahasan arkadaşımızında söylediği gibi bazı oyunlarda sorun çıkarabiliyor. Zaten 64 Bit yeni bi asır gibi oldu. Eskileri atıcaz galiba hep birlikte yenilere bakacağız:) HiqhWoltage o zaman ben ram olayına hiç girmiyorum seni dinliyorum. Çok teşekkürler yorumların için:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.