Şimdi Ara

ddr ram ile sd ram arasindaki fark ne

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ddr ram ile sd ram arasindaki fark ne beyler hangisini tercih edersiniz hangisi daha iyi

• onemlı olan bızım hangısını tercıh ettıgımız degıl onemlı olan senın anakartın hangısını destekledıgı soruna gelınce tabıkı ddr ımkanın varsa ddr2 hatta ddr3 :)
  • http://www.bilgisayarogren.com/ddr.htm burada çok güzel anlatıyor
  • DDR ram ise 184pinli bir yapısı var,Her saat döngüsünde iki kez veri taransferi yapar.bu nedenle 200mhz lik bir ram 400mhz olarak gözükür
    0SD ram CPU yu kontrol edien bir sistem saati ile kendini senkronize eder
    İşkemci ile aynı hızda olması zamanlama gecikmelerini kaldırır. 66,100,133mhz lik türleri var
    http://forum.megaturka.com/archive/index.php/t-1590.html
    bu sayfada teknik bilgilere yer verilmiş
  • anakartim asus p4 v800-X
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanbatman2005

onemlı olan bızım hangısını tercıh ettıgımız degıl onemlı olan senın anakartın hangısını destekledıgı soruna gelınce tabıkı ddr ımkanın varsa ddr2 hatta ddr3 :)

anakartim sadece sdram ve ddr ram i destekliyor ddr2 ve ddr3 ü desteklemiyor siz olsaniz hangisini seçerdiniz
  • Tabii ki DDR daha iyi. Çünkü frekansı farklı. Zaten artık SD-RAM piyasada bulamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 GB DDR3 ram gerekli mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DDR a geçmen daha avantajlı olacak
    yukarıdaki verdiğim linki okulanı istiyorum
  • bundan 2 ay önce ddram almiştim üstünde de ddram yaziyodurdu fakat bugun everest programında fark ettim ki sdram miş ben bu ram i alali beri pc sürekli reset atiyor oyunda sürekli her yerde exe hatasi veriyor

ddr ram ile sd ram arasindaki fark ne

ben bu ram in mhz le anakartin mhz uyuşup uyuşmadiğini nasil anlarim
  • Elinizdeki yine DDR bellek, SD değil ... Çünkü SD belleklerde frekans en fazla 133 MHz dir. 200 MHz olan SD-RAM yok yani.
  • sd ramlerin ddr ramlerden daha pahalı oluşuda bi ayrı ilginçliktir bu arada..
  • arz talap ilişki si sonucu sd ler DDR dan pahalı ama EDO lardan ucuz

DDR değil sd diyen arkadaşım bysametxxx
    DDR=Double data rate DDR olarak bilinen ramler Double Data Rate SDRAM aslıonda

pc-system1 bahsettiği gibi çift veri transfer oranlı
  • Arkadaşlar... "DDR" ile SDRAM" mukayesesi gibi birşey sözkonusu dahi olamaz!

Sizlere sadece forumu kirletmekle kalmadığınızı, aynı zamanda öğrenmeye iştiyaklı ziğinlerin hatalı ve noksan bilgiler ile dolmasına ves'ile olduğunuzu da hatırlatmak isterim... Takdir edersiniz ki, yanıtlarınızın muhatabları sadece konuyu açan şahıs değil, o'nun şahsında forumu takip eden ve ihtiyaç duyduğu bilgileri araştıran herkes.

"DDR" (Double Data Rate, Çift Veri Transferli) bellekler zaten "SDRAM" dir (Synchronous Dynamic Random Access Memory, Eş-zamanlı Dinamik Rastgele Erişimli Bellek). Yani; "DDR-SDRAM"...

Açıklamalarınızdan farklı birşeymiş gibi algılanan, "DDR" a mukayese ile "SDRAM" diye ifade ettiğiniz şey ise gerçekte "SDR" (Single Data Rate, Tek Veri Transferli) "SDRAM" dir. Yani; "SDR-SDRAM".

Dikkat ettiğiniz gibi, veri transfer etme şekillerindeki farklılıklarının ötesinde her ikisi de "SDRAM" olmaktan uzak değiller.

Haklı serzenişlerimi anlayışla karşılayacağınızı umut ediyor, es'enlikler diliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmetclk

http://www.bilgisayarogren.com/ddr.htm burada çok güzel anlatıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.