Şimdi Ara

DD SD 7000 ODA TERMOSTATI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kombimiz garanti kapsamında olduğu için DEMİRDÖKÜM SD 7000 oda termostatı taktırdık fakat;ben bunun kullanmasından bir şey anlamadım.eco moduna bu alet otomatik olarak geçmiyor mu bide saat aralıklarını ben ayarlayabiliyor muyum?
    Servisçi beyfendi:)))eğer haftalık program yaparsanız oda termostatının bir anlamı kalmaz ekonomik olmaz saate göre çalışır bu ne demek ya?Eşime söylemiş tabi:)))
    Bu cihazı kullanan var mı?

• Servisçi beyefendi termostat taki haftalık programın ne anlama geldiğini bilememiş...

Saate göre çalışır demiş bu doğru yani saate göre oda ısısını ayarlar... Mesela sabah 08-18 arası 21 derece akşam 18-08 arası 23 derece gibi saatler programlanabilir zaten bu termostatın yapılış amacı odur. Yoksa niye icat etmişler bu aleti.
  • Zaten sizde kullanma kılavuzu vardır ama aşağıdaki linkte 11 . sayfada haftalı programın nasıl yapılacağı açıkça yazılmış. Bence aşama aşama uygulayın. Kolay gelsin.

http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/280/SD7000_PRO.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Servisçi beyefendi termostat taki haftalık programın ne anlama geldiğini bilememiş...

Saate göre çalışır demiş bu doğru yani saate göre oda ısısını ayarlar... Mesela sabah 08-18 arası 21 derece akşam 18-08 arası 23 derece gibi saatler programlanabilir zaten bu termostatın yapılış amacı odur. Yoksa niye icat etmişler bu aleti.

Bir şeyden anladığı yok işte haftalık program yapacağım tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Zaten sizde kullanma kılavuzu vardır ama aşağıdaki linkte 11 . sayfada haftalı programın nasıl yapılacağı açıkça yazılmış. Bence aşama aşama uygulayın. Kolay gelsin.

http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/280/SD7000_PRO.pdf

Tşk ederim ilginize...
    Yanlız anlamadığım bir şey var eco modunda oda sıcaklığını 22 Cye ayarlıyoruz ama OTının ekranında 22 C olmasına karşın kombiyi 10 dk aralıklarla 3 dk da bir çalıştırıyor bu hassasiyetinin kaç olduğu anlamını taşıyor bir yerde bir anormallik var sanki...

• Termostat 0,5 hassasiyette 22 ye ayarlayınca 22,5 te kapanır. 21,5 e düşünce tekrar çalışır.

Kombiniz Atron.du galiba Ekonomi modu ılıman havalarda iyi olur ama soğuklarda confor modu daha iyi olur. Konfor modunda (C) 50 derecede çalıştırın +5 -10 çalışır yani 55 e kadar ısıtır.

Atron kombi termostat varkende normal termostatsız çalıştığı şekilde çalışmasını yapar yani +- döngülü çalışır, ev ısınınca kapatır bu iyi bir özellik.. Termostat bağladım fazla yaktı şikayeti olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 12 Aralık 2012; 17:55:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Termostat 0,5 hassasiyette 22 ye ayarlayınca 22,5 te kapanır. 21,5 e düşünce tekrar çalışır.

Kombiniz Atron.du galiba Ekonomi modu ılıman havalarda iyi olur ama soğuklarda confor modu daha iyi olur. Konfor modunda (C) 50 derecede çalıştırın +5 -10 çalışır yani 55 e kadar ısıtır.

Atron kombi termostat varkende normal termostatsız çalıştığı şekilde çalışmasını yapar yani +- döngülü çalışır, ev ısınınca kapatır bu iyi bir özellik.. Termostat bağladım fazla yaktı şikayeti olmaz..

Kombimin modelini hatırlamanız ilginç hafızanız çok iyi sanırım.
    Kombim atron evet servisçi beyfendi 60 C ayarladı ama kombi confor modunda bile 60 C hiç ulaşmadı 40 C de kalıyor evin sıcaklığı çok düşmediği için mi böyle yapıyor.

Evet çok yakmıyor zaten kaçakları giderince:)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demirdöküm SD 7000 modeli her ne kadar bir Demirdöküm ürünü gibi gösterilse de sadece "DD Uyumlu/Onaylı" bir oda termostatı.
    Fransız Saunier Duval firmasının ürettiği ExaCONTROL 7 modeli. Modeldeki SD ifadesinin nereden geldiğini anlamışsınızdır.
    http://www.saunierduval.fr/stepone/data/downloads_sd/59/00/00/exacontrol-7_notice-emploi-et-installation_0020028145-02_03-2006.pdf

İlginç olan şu ki fiyat politikası bakımından ülke şartlarını gözeten bir firma olarak bilinen Demirdöküm kaliteli ve kablosuz oda termostatını Avrupa fiyatının neredeyse 2 katı olarak fiyata piyasaya sürüyor olması.
    RF 6001 modeline göre çok daha iyi bir hassasiyet gösteren bu cihazın ısı hassasiyet aralığını ne yukarıda linkini verdiğim Fransızca kullanım kılavuzunda ne de Demirdöküm'ün kendi kullanım kılavuzunda göremedim.

Kullanan ve bilgi sahibi arkadaşların görüşüne ihtiyaç duyuyorum , hassasiyet 0,5 mi 0,2 mi ?

yasilciha53 arkadaşımızın "10 dk aralıklarla 3 dk da bir çalıştırıyor" ifadesi 0,2 derece hassasiyette çaıştığına bir işaret olabilir mi?

Kombinin bu sıklıkta çalışıp kapanmasının ısı konforunun üst seviyede olmasına katkısı şüphesiz fakat gaz tüketimi ve kombi kullanım ömrüne negatif etkisi olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: blakey

Demirdöküm SD 7000 modeli her ne kadar bir Demirdöküm ürünü gibi gösterilse de sadece "DD Uyumlu/Onaylı" bir oda termostatı.
    Fransız Saunier Duval firmasının ürettiği ExaCONTROL 7 modeli. Modeldeki SD ifadesinin nereden geldiğini anlamışsınızdır.
    http://www.saunierduval.fr/stepone/data/downloads_sd/59/00/00/exacontrol-7_notice-emploi-et-installation_0020028145-02_03-2006.pdf

İlginç olan şu ki fiyat politikası bakımından ülke şartlarını gözeten bir firma olarak bilinen Demirdöküm kaliteli ve kablosuz oda termostatını Avrupa fiyatının neredeyse 2 katı olarak fiyata piyasaya sürüyor olması.
    RF 6001 modeline göre çok daha iyi bir hassasiyet gösteren bu cihazın ısı hassasiyet aralığını ne yukarıda linkini verdiğim Fransızca kullanım kılavuzunda ne de Demirdöküm'ün kendi kullanım kılavuzunda göremedim.

Kullanan ve bilgi sahibi arkadaşların görüşüne ihtiyaç duyuyorum , hassasiyet 0,5 mi 0,2 mi ?

yasilciha53 arkadaşımızın "10 dk aralıklarla 3 dk da bir çalıştırıyor" ifadesi 0,2 derece hassasiyette çaıştığına bir işaret olabilir mi?

Kombinin bu sıklıkta çalışıp kapanmasının ısı konforunun üst seviyede olmasına katkısı şüphesiz fakat gaz tüketimi ve kombi kullanım ömrüne negatif etkisi olabilir mi?

sevgili blukey
    Ben sd 7000 hakkında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşayım istedim.
    1.Sd 7000 evet bence de pahalı bir ürün ki ürünü duvara monte edilebilecek şekilde yapmaları nedeniyle ürünün arkası açık biz duvara monte ettirmedik çünkü duvarın sıcaklığına göre çalışmasını istemedik.Bu kadar pahalı olan bir ürüne neden iki şekilde de kullanım kolaylığı sağlamamışlar anlamış değilim.

2.Dün ölçmüş olduğum değerleri yazayım oda termostatı takılı kombi dd atron 60 C de evin eco sıcaklığı 22, confor sıcaklığı 23 C.Evimiz güney,doğu cepheli arakat fakat bina yeni olduğu için yan daire ve alt daire boş üst daire dolu,ısı yalıtımı.Dışarısı gece -4 derece ve gündüz sıcaklık +5 C iken 24 saatlik gaz sarfiyatımız 6,5 metreküp.Henüz termostata haftalık program yapmadım akşam otururken confora ayarlıyorum gece eco moduna getiriyorum gündüz ise evin güneş alması nedeniyle eco modu yeterli oluyor çoğu zaman bide mutfakta vakit geçtiği için çoğunlukla sıcaklık iyi geliyor.Evimiz net 110 metrekare toplam petek uzunluğu 5,20 cm.

3.Kombiyi kısa aralıklarla kazan suyunu 40 C ye kadar ısıtıp sonra kapatmasını anlamıyorum;ancak çok ciddi bir sıcaklık kaybı olursa örneğin 1 C gibi bir kayıpta kazan suyunu 60 C ye kadar yükseltiyor kazan suyunu sürekli sıcak tutuyor anladığım bu:)))))

Kısaca bence 0,2 derecelik bir düşüşte kazan suyunu 40 C ye yükseltiyor 0,5 sıcaklık düşüşünde ise kazan suyunu 60 C ye yükseltiyor.Yani iki aralıktada çalışıyor galiba.
    Şunu belirtmek isterim konfor açısından biz gayet iyi ısınıyoruz hatta peteklerin çoğunu kıstım o kadar sıcağa gelemiyorum.Evimizin en soğuk kombiye en uzak odasında oturuyoruz buna karşın bu oda 22 C den aşağı pek düşmüyor sıcaklığı.Gaz sarfiyatınıda bilemiyorum siz söyleyin normal mi şartlar ortada.

• Yanıt için teşekkürler yesilcha53.
    Termostatın duvara montajı için bir kutu görmüştüm kullanma kılavuzunda sizin paketinizde bir eksiklik olabilir mi acaba , arkasının boş olması ilginç , duvara montajı problem yaratabilir bu şekliyle.

Kombinin suyu 40 dereceye kadar ısıtması ve fazla ısı kaybında 60 dereceye kadar ısıtıp kapaması bu termostatın modülasyonlu olduğunu mu gösteriyor yoksa iki seçenekli çalıştığını mı?

Demirdökim Atron kombi için modülasyonlu bir oda termostatı önerebilir misiniz?
    Demirdöküm markalı yada onaylı olmayan oda termostatının montajı nedeniyle kombinin garantisini geçersiz kılmaması için bir yöntem var mı?
    Teşekkürler.
  • Eger kendiniz takabilirseniz olur ama ben bu riske girmedim en cok almak istedigim urun siemens rev24 rf idi.suanda gayet memnunum oda termoststindan gaz sarfiyati gayet iyi kon****da yerinde.mesela rf6001de.kullandik onda hangi sicakliga ayarladiysan kombiyi, o sicakliga cikariyordu bu isin cok uzmani degilim ama bence kpmbiyi garanti kapsamindan cikartacak birsey yspmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün SD 7000 kablosuz oda termostatı DemirDöküm Atron kombiye takıldı ama bu cihazı doğru taktılar mı parametreleri doğru girdiler mi ciddi şüphelerim var.
    DemirDöküm servis elemanı önce Saunier Duval oda termostatına baktı ama daha önce hiç görmediği belliydi.İlk defa montajını yapacağını bu modeli daha önce servis patronunun evinde gördüğünü söyledi.Birkaç telefon görüşmesi hıhı anladım lafları ve kablo bağlantısında sayısız deneme yanılmayla geçen onlarca dakika sonrasında tamam oldu falan diyerek kombiyi kapattılar.Alıcı ünitede ok lambası yanıyor ve oda termostatının faal olduğu görünüyor ama kombiye girdikleri parametrenin standart demirdöküm oda termostatları montajına girdikleri parametre olduğunu söylediler.
    Oda termostatı üzerinde doğal olarak hiçbir test yapılmadı ve standar bir durum galiba , kombiyi 60 dereceye ayarlayıp gittiler.(Tabi ki 50 ye düşürdüm...)

Termostat alıcısı sinyal alıyor fakat on-off işlemini doğru yapamıyor,alıcı üzerinde bulunan kombinin devrede olduğunu belirten kırmızı led sürekli yanıyor.Kombi kapanıyor o led hala yanıyor...Yani termostat kombiyi yönetemiyor...
    Kullanım kılavuzunda yazan herşeyi yaptım ama bir türlü sağlıklı çalışma olmadı.
    Kombiye girilen parametre ile ilgili olabilir mi?Elemanlar kablosuz olarak RF 6001 taktılarını söyledi bu modelin parametresiyle SD 7000 modelinin parametresi farklı olabilir mi?Nedir bu parametre hikayesi?

Yanlış ve tercih edilmeyen bir ürün mü aldım diye şüphe içindeyim , Demirdöküm müşteri hizmetlerindeki kız oda termostatı modelini verdiğimde kablo tesisatını yaptınız mı diye sordu ,kablo gerektirmeyen kablosuz bir model olduğunu söylediğimde RF 6001 modeli mi diye sordu...Hanımefendi SeDe 7000 modeli samsun diyarbakır 7000 lütfen not edin dediğimde ses çıkarmadan geri kalan işlemleri halletti.Müşteri hizmetlerinin , servislerin bir haber olduğu bu cihazla başbaşa kaldım yardım lütfen...

• Merhaba
    Kesinlikle bağlantı doğru yapılmadığı için oda termostatı kombiyi 60 C ye kadar yakıyor bende burdan edindiğim bilgilerle 60 Cde yakmasını uygun bulmamıştım ama gördüm ki kombi kazan suyu sıcaklığını max 50 C ye kadar çıkartıyor 60 Cde sabit kalmasının bir sakıncası olmadığı kanısına vardım.Evim ara kat, yeni bina, alt ve yan daire boş üst kat dolu, güney ve doğu cepheli 5.20 mt petek boyu ısı yalıtımlı camlar pimapen dışarısı gündüz 5 C gece -5 olduğu zamanlarda ortalama 24 saatte 8 metreküp filan yakıyor.26 günde 162 metreküp gaz yakmışız henüz fatura gelmedi.Netten türkçe kullanım kılavuzunu indirdiğinde orda bağlantı ekli var dilerseniz servisi tekrar çağırın o bağlantı şekline göre yapsınlar şimdi siz açarsanız kombiyi servis anlarsa garantiden çıkarırlar filan.Yada ben kütahyada bağlantı yapan servisin nosunu vereyim sizin servis bunlarla bağlantıya geçsin.
  • Termostatımdan çok memnun olduğumu belirtmek istedim.Bizimle aynı şartlara sahip hatta onların alt kat dolu 2.katta komşuma bugün 229 TL fatura gelmesine karşın bize 144 TL fatura geldi.Onlar 50 C civarı yakıyorlar oda termostatı yok.Bizim sabit 60 C de oda sıcaklığımız 22,5 C ye ayarlı gece 23:00 ten sonra 21,5 ayarlı.Yorum size kalmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.