Şimdi Ara

DD NITROMIX VE ODA TERMOSTATI KULLANIMI HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yaklasik 1 hafta once gaz acilimi yapildi. Henuz baska bir yerde misafir olarak kaldigimizdan dolayi kombiyi kullanamadik. Aklimda olan bir kac soruyu beni bilgilendireceginizi dusunerek sizlerle paylasmak istiyorum.

Oncelikle ev 170 m2 , petekler toplamda 9,80 m ve demirdokum plus , kombi dd nitromix , vanalar standart eca , oda termostati demirdokum kablosuz df 6001 , yer izmir

1. Servis kombi cikis su sicakligini 60 derece olarak ayarladi. Yogusmali kombi icin bu cikis sicakligi fazla degil mi? Tam randimanli calismasi icin kombi cikis/giris sicakliklarinin kac olmasi gereklidir?

2. Baglanilan oda termostati cok saglikli bir cihaz gelmedi bana. Hassas olcum yapmiyor gibi ve +-1 derece hassasiyete sahip yani cok genis aralikli. DD Nitromix modeli ile calisabilecek +-0.1 hassasiyete sahip iyi bir termostat kullanmam daha iyi olmaz mi? Eger daha iyi ise boyle bir cihaz var mi?

3. Oda termostatlari calisma prensibi olarak ayarladigimiz dereceye gelince kombiyi kapatip daha sonra isi dusunce kombiyi tekrar mi devreye aliyor?

4. Modulasyonlu ve modulasyonsuz oda termostati arasindaki fark nedir? Benim hangisini kullanmam daha tasarruf saglayacaktir?

5. Petek arkasi izolasyon yaptirmak tasarruf saglarmi? Ne gibi artilari ve eksileri vardir? Sadece dis cepheye donuk olan peteklere mi yapilmasi gerekir? Arka tarafi yan odaya bakan petege izolasyon yaptirmaya gerek var mi?

6. Mevcut hatti muteahhit cektigi icin borular siva alti ve cikislari ustlu altli duruyor ve butun petekler sadece bir taraflarindan ustlu altli bu sekilde baglandi (havlupan da altan alta) Tum petekleri capraz baglanti yapmam daha mi faydalidir? (En kucuk petek 1,20 m en buyuk petek 2,00 m toplam 7 petek 1 havlupan)

Verilen cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 16 Ocak 2014; 1:41:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yarbay kullanıcısına yanıt
    Binada yalıtım yoksa 170m² ev için 9,80m petek yetersiz gelebilir.

1. Servisler standart olarak kombiyi 60°C ayarlayıp giderler, siz düşürebilirsiniz ama üstte belirttiğim gibi petek metrajı yetersiz kalıyorsa servisin ayarladığı sıcaklıkta kalması daha mantıklı. Yoğuşmalı kombinin verimi 50°C ve altında maksimuma ulaşır.

2. Maalesef DF 6001 gerçekten kötüdür, sizin için en uygun 0.2 hassasiyetli Siemens REV24 olur.

3. Aç/Kapa oda termostatları dediğiniz şekilde çalışıyor, modulasyonlu olanlar ise alev kısarak kombiyi kapatmadan hedeflenen ısıda tutar evi.

4. Bu sorunun cevabı üstte verildi, her iki tür oda termostatı da tasarruf sağlar. Sizin kombi opentherm iletişim protokolüne sahip olmadığı için modulasyonlu oda termostatı desteklemez.

5. Petek arkası izolasyon özellikle yalıtımsız binalarda çok faydalıdır. Sadece dış cepheye bakan peteklerin arkasına koymanız yeterldir, iç duvarlardaki peteklere koymanıza gerek yok.

6. Bu hali ile ısınma sorunu olmuyorsa çapraz bağlantıya çevirmeye gerek yok.

• Cok tesekkur ederim. Bina 2010 yapimi yeni bina ayrica bir ayrinti olarak da 35 m2 lik salon ve 22 m2 lik yatak odasi standart cift cam pimapen degil giydirme cam cephe kalan diger yerler cift cam pimapen ve panjurlu. Yani salon ve yatak odasinda petekler ic duvarlara monte edildi. Salonda 2,00 m lik yatak odasinda 1,20 m + 0,60 m lik petekler mevcut. Ev metrajini yazarken toplami yazmisim ben yaklasik 15 m2 mutfagi dusersek ev ici kullanim hemen hemen 155 m2 gibi dusunuldugunde sanirim petekler yeterli geliyordur. Cunku hemen her odayi 20 cm arttirdim ben firmanin soylediginden.

Soylediginiz 50 derece yogusma sicakligi kombiye geri donus sicakligi mi yoksa kombiden cikis sicakligi mi? Eger geri donusse bizim ev icin kac derece cikarsa en uygun yogusma sicakligina ulasiriz?

Siemens rev24 aldigim takdirde baglanti problemi yasar miyim yoksa sistem ayni mi sadece kablolari sokup kendim de takabilir miyim?

Ben zaten modulasyonlu termostat kullanmayacagim icin modulasyonsuz olucak her halikarda bunu anladim tesekkur ederim.

Dis cepheye bakan 2 adet oda var bunlarin petek arkasi izolasyonlarini yaptirayim o zaman 2 oda 2 odadir.

Capraz baglanti konusu cok kafami kurcaladi. Mantigini dusundugunuz zaman capraz olmasi cok yararli gorunuyor. Bunu da yaptirmam lazim sanirim.

2010 yapımı bina yalıtımlı muhtemelen bu durumda İzmir için peteklerin uzunluğu yeterlidir.

50°C çıkış sıcaklığıdır, dönüş sıcaklığı hiç bir zaman sabit olmaz zaten.

Rev24 ile bağlantı sorunu olmaz, sadece kabloları söküp değiştirmeniz yeterlidir.

Eğer çapraz bağlantı yaparsanız görsel olarak güzel durması için uzatmayı gözükmeyecek şeklinde peteğin arkasından yaptırın, altından değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yarbay

Cok tesekkur ederim. Bina 2010 yapimi yeni bina ayrica bir ayrinti olarak da 35 m2 lik salon ve 22 m2 lik yatak odasi standart cift cam pimapen degil giydirme cam cephe kalan diger yerler cift cam pimapen ve panjurlu. Yani salon ve yatak odasinda petekler ic duvarlara monte edildi. Salonda 2,00 m lik yatak odasinda 1,20 m + 0,60 m lik petekler mevcut. Ev metrajini yazarken toplami yazmisim ben yaklasik 15 m2 mutfagi dusersek ev ici kullanim hemen hemen 155 m2 gibi dusunuldugunde sanirim petekler yeterli geliyordur. Cunku hemen her odayi 20 cm arttirdim ben firmanin soylediginden.

Soylediginiz 50 derece yogusma sicakligi kombiye geri donus sicakligi mi yoksa kombiden cikis sicakligi mi? Eger geri donusse bizim ev icin kac derece cikarsa en uygun yogusma sicakligina ulasiriz?

Siemens rev24 aldigim takdirde baglanti problemi yasar miyim yoksa sistem ayni mi sadece kablolari sokup kendim de takabilir miyim?

Ben zaten modulasyonlu termostat kullanmayacagim icin modulasyonsuz olucak her halikarda bunu anladim tesekkur ederim.

Dis cepheye bakan 2 adet oda var bunlarin petek arkasi izolasyonlarini yaptirayim o zaman 2 oda 2 odadir.

Capraz baglanti konusu cok kafami kurcaladi. Mantigini dusundugunuz zaman capraz olmasi cok yararli gorunuyor. Bunu da yaptirmam lazim sanirim.

kombiye çok yakın radyatörler hariç,"120cm dahil" büyük radyatörleri çapraz bağlatmakta fayda var,böylece radyatörün üstünden girecek kapalı devre tesisat suyu en köşe uca kadar radyatörün yüzeyinde daha homojen olarak dağılır,radyatörün ısıl verimi yükselir

• Tesekkurler arkadaslar verdiginiz bilgiler icin. Bir kac sorum daha olucak.

1. Acaba 0.2 derece hassasiyetmi daha tasarruf ettirir yoksa 0.5 derece mi? Hassasiyet azaldikca kombi daha cok devreye girip cikacak harcam daha fazla mi olucak? 0.5 demek toplamda 1 derece yapar ve kombi daha az devreye girer sicaklik degisimi de pek hissedilmez gibi geliyor bana.

2. Hassasiyetin de ayarlanabildigi cihazlar var midir?

3. Kombi cikis ve giris sicakliklarini da gosteren kablosuz bir termostat var midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 16 Ocak 2014; 17:15:16 >
    1. Tüketimde ciddi fark olmaz. 0.2 hassasiyette daha konforlu ısınırsınız.

2. Siemens Rev24 hassasiyeti ayarlanabiliyor.

3. Çıkış ve Giriş sıcaklarını sadece o seri kombi için özel üretilen oda termostatları ile mümkün. Nitromix için öyle bir termostat yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hersey icin cok tesekkurler. Siemens rev24rf yi en uygun nereden bulabilirim bir fikriniz var mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 16 Ocak 2014; 22:42:44 >
    Euro'nun 3 TL'ye dayanmış olması etkisi ile şu an nette 400-450 TL arası.
  • quote:

Hersey icin cok tesekkurler. Siemens rev24rf yi en uygun nereden bulabilirim bir fikriniz var mi acaba?

http://www.kaltes.com/asp/listgroup.asp?group=TERMOSTALAR
  • yukarıda linkini verdiğim firma ile görüştüm fiyat teyidi aldım,şuan ellerinde var,fiyat oldukça cazip,dileyen arkadaşlar telefonla irtibata geçebilirler....
  • Size ne kadar fiyat verdiler ogrenebilirmiyim?

Ve bir de arkadaslar general marka termostatlari oneriyor musunuz? 0.5 derece hassasiyet icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 17 Ocak 2014; 12:54:59 >
  • quote:

Size ne kadar fiyat verdiler ogrenebilirmiyim?

Ve bir de arkadaslar general marka termostatlari oneriyor musunuz? 0.5 derece hassasiyet icin

kablolu model 225 tl kdv dahil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garagulli -- 17 Ocak 2014; 12:57:18 >
  • garagulli G kullanıcısına yanıt
    Peki ya kablosuz. Konusu gecen urun hep kablosuzdu malumunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 17 Ocak 2014; 13:00:59 >
  • tekrar görüştüm kablosuz model yok maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garagulli -- 17 Ocak 2014; 13:10:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: garagulli

tekrar görüştüm kablosuz model yok maalesef...
    Simdi sordum ellerinde yokmus ve ayrica tavsiye etmediklerini, sinyal problemi yasanabilecegi icin kablolu modeli onerdiklerini soylediler. Sinyal problemi de sikca yasanabiliyormus.

Not. Ayni anda sormusuz demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 17 Ocak 2014; 13:13:16 >
  • Siemens rev24 rf kullananlar asla sinyal sikayetinde bulunmadi.fiyati çok pahali olduğu için ve firmalar satamadiklari için bu şekilde kabloluya yonlendiriyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.