Şimdi Ara

DCI Motor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: doctor I

Passat 1.6 tdi aracımda şehir içinde genelde 4. viteste 40 45 km hız aralıgında gidiyorum. devir bandı 1100 1200 aralığında oluyor bu şekilde yakıt tüketimi çok çok ciddi değerlere düşüyor 1.5 tonluk araba şehir içi 5 5.5 litre aralığında geziyor. Dikkat edilmesi gerekn tek husus ani gazlamalarda vitesi 2000 d/d aralığına yakın bir değere gelecek vitese çekmek.

Kaldı ki arabadaki yol bilgisayarı da vites büyütme ve küçülme durumlarında beni onaylıyor 40 45 km hızda sakin gideren 4. vitese almamı isitiyor. 55 dolaylarında 5 e, 70 den sonra ise 6. vitesi istiyor araba

Dizel bir motor için 1100-1200 devir düşüktür. Motorda ufak titreşimler yaparak uzun dönemde yatak ve pistonlarda aşınmalara sebebiyet verir. 1500 devirin altında düşmemelisin.

• Mazotşist kullanıcısına yanıt
    Motorda en ufak titreşim olmuyor titreşim 1000 devir altında oluyor araçta kaldı ki titreşim daha başlamadan yol bilgisayarı alt vitese geçmemi istiyor zaten
    1500 devirde gittiğimde güç talebinde bulunmadığım da araç vites büyütmemi istiyor. benim aracım manuel aynı motorlu otomatik dsg passatta aynı hızlarda aynı devirlerle gidiyor. Bir sorun olacak olsa vw bu şekilde ayaralamzdı diye düşünüyorum
    ayrıca motor ömürleri kilometre olarak değil toplam çevirdiği devir olarak hesaplanır boş yere çevrilen devir motor ömründen gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctor I -- 19 Ağustos 2014; 9:35:47 >
  • doctor I kullanıcısına yanıt
    mühendislerin mutlaka bildikleri vardır. söylediklerim daha çok tecrübelere dayanmaktadır, buna göre benzinlilerde 2000 devir altı, dizellerde 1500 devir altı fazla gezinilmemesi gereken devirler olarak bilinir buna dayanarak söyledim. daha alt devirlerde zarar oluşur kanaatindeyim, ancak elbette bu konuda elde kesin verilerim yok.
    Zarar 1100 1200 devirde tam gaz asılmakta ve arabanın titreşime vuruntuya düşmesinde oluşur. Gittikçe artan bir devir bandında güç kullanıyoruz 30 hp güç gerektiren bir yolda boş yere 60 70 hp gücü kullanmaya gerek yok bence bu hem yakıt tasarrufu hem de artan motor ömrü olarak geri dönecektir zaten :)

Herkesin sürüş tarzı farklıdır tabi kimi az vites atmayı sever şehir içinde 2. vitesle gezer hep benim gibi tipler ise hep vites değiştirmeyi sever şehir içinde 4 le gider
    iyi forumlar...
  • @predator1993 Hocam sizde ne var araç olarak ? Dikkate alacağım bunu.

@doctor I Hocam sizin tork aralığınız farklı ama benimle aynı fikirdesiniz sizde bende şehir içinde genel de 4.vites 60'la gidiyorum.

@parker48 1500 ve o civarlar da araba zaten vites yükselt diye bağırıyor hocam denemiştim o yüzden 1500 altına inmemem gerekiyor

@Mazotşist 5.vites te 80'le giderken 2000 devir oluyor sabah baktım,90'a çıkarken 2200-2300 arası hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.GhostNetwork -- 19 Ağustos 2014; 12:12:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.GhostNetwork

@predator1993 Hocam sizde ne var araç olarak ? Dikkate alacağım bunu.

@doctor I Hocam sizin tork aralığınız farklı ama benimle aynı fikirdesiniz sizde bende şehir içinde genel de 4.vites 60'la gidiyorum.

@parker48 1500 ve o civarlar da araba zaten vites yükselt diye bağırıyor hocam denemiştim o yüzden 1500 altına inmemem gerekiyor

@Mazotşist 5.vites te 80'le giderken 2000 devir oluyor sabah baktım,90'a çıkarken 2200-2300 arası hocam.

Aynı hesaba gelmiyor hocam işte Sizde 4 vites 60 giderken araç büyük ihtimal 2000 rpm civarlarına tekabul ediyor
    Bana kalırsa şehir dışında zaten arabanın şanzıman oranları kısa olduğundan yapacak bişe ama trafiği sıkışık olmayan bir sehirde yaşıyorsanız şehir içinde bir miktar daha az devirli yüksek vitesle gidin

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

quote:

Orijinalden alıntı: T.GhostNetwork

@predator1993 Hocam sizde ne var araç olarak ? Dikkate alacağım bunu.

Aynı hesaba gelmiyor hocam işte Sizde 4 vites 60 giderken araç büyük ihtimal 2000 rpm civarlarına tekabul ediyor
    Bana kalırsa şehir dışında zaten arabanın şanzıman oranları kısa olduğundan yapacak bişe ama trafiği sıkışık olmayan bir sehirde yaşıyorsanız şehir içinde bir miktar daha az devirli yüksek vitesle gidin

Evet 4.viteste 2000 civarı şehir içinde çok araç olmuyor hocam zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

mühendislerin mutlaka bildikleri vardır. söylediklerim daha çok tecrübelere dayanmaktadır, buna göre benzinlilerde 2000 devir altı, dizellerde 1500 devir altı fazla gezinilmemesi gereken devirler olarak bilinir buna dayanarak söyledim. daha alt devirlerde zarar oluşur kanaatindeyim, ancak elbette bu konuda elde kesin verilerim yok.

Otobüs ve kamyonlar 700-800 devirde kullanılıyor, tabi ağır tip dizel bunlar, ama binek tip araçlarda da özellikle bu common rail tip turbo destekli dizellerde motor hacmi küçük olduğu için, turbo desteği olmayan 1000-1500 devirlerde motor yüke bindiği zaman zorlanabilir (yokuşlar, ağır yük, düşük hız ve yüksek vites kombinasyonu vs. vs.) zaten motor silkelemeye başlar. Ama normal yükle düz yolda 1000 devirde bile sıkıntı olmayabilir, kısaca yola ve yük durumuna göre değişiyor bu devir olayı. Ama motor emare vermediği sürece düşük devir yüksek vites kombinasyonu kullanılmalı tüketim için. Mesela bu meşhur DSG nin düz yolda 80 km -90 km hızda 7. vites 1000 devir civarlarına kadar düşmesi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker48 -- 19 Ağustos 2014; 13:16:13 >

• parker48 kullanıcısına yanıt
    aynen bu şekilde hocam Şuan kamyon ve otobüslerde cr sisteme geçmiş durumda eski pompa emme dizel sistemi kalmadı denebilir
  • T.GhostNetwork kullanıcısına yanıt
    Ayni vites-motor kombinasyonunu uzun bir süre kullandim. Bende devir saati yoktu ama tecrübelerime gore o aracin 5.vites uzun yol ekonomik hiz araligi 80-90 dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 19 Ağustos 2014; 13:48:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @parker48 Hocam bahsettiğiniz yeni tip dizel araçlar da oluyor herhalde benim kullandığım 2004 kasa bir araç

@Mazotşist Evet bende öyle düşünüyorum 80-90 arası 2000-2200 devir arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.GhostNetwork -- 19 Ağustos 2014; 13:53:41 >
  • T.GhostNetwork kullanıcısına yanıt
    Hocam araç benim değil dayımın 65 dci symbolü
    Bende stepway turbo 90 TCe var araçta vites değiştirme ikaz ışığı var ona göre kullanınca benzinli olmasına rağmen 1500 devirde sabit hızla ilerletiyor kaldıki sizin dizel torku biraz daha yüksek dediğim gibi 2100 dd de değiştirin devir 1500-1600 e düşecektir buda en ekonomik sürüş olacak sizin için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator1993

Hocam araç benim değil dayımın 65 dci symbolü
    Bende stepway turbo 90 TCe var araçta vites değiştirme ikaz ışığı var ona göre kullanınca benzinli olmasına rağmen 1500 devirde sabit hızla ilerletiyor kaldıki sizin dizel torku biraz daha yüksek dediğim gibi 2100 dd de değiştirin devir 1500-1600 e düşecektir buda en ekonomik sürüş olacak sizin için

Anladım hocam bugün aşağıda ki gibi kullandım genel de maalesef anlık tüketim tablosu yok bu kötü oluyor.

DCI Motor DCI Motor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.