Şimdi Ara

dCİ'de ikinci sahne. 1.6 dCİ 130 HP, 320 nm torkla Çağ atlamış ve sınıfında rakipsiz! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
0
Favori
40.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Polemik

Forumun sanayi çıkışlı mühendisleri sağolsun, daha motoru kullanmadan, güç eğrilerine bakmadan konuda olay çıkarabiliyorlar. Kimisi çok beğenmiş motoru, kimisi de hiç beğenmemiş.

Katılıyorum. İlk sayfada bakarsanız önceden böyle bir tepki vermiştim.

quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Şimdilik yorum yapmak için daha erken. Motorun teknik özellikleri açıkaması gerek. Ekzantik zinciri mi triger kayışı mı? Hangi marka turbo kullanılıyor? Blogu ve pistonun malzeme adı? v.s bu bilgileri lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 2 Haziran 2011; 17:15:33 >

Orijinalden alıntı: glazer

quote:

Orijinalden alıntı: Ali777

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

dCİ 1.5 motor zaten kendini ispatlamıştı. Rakipsizdi. Rakiplerin ne gibi planları var acaba! İşte dCİ'DE İKİNCİ SAHNE.

1.6 kağıt üzerinde çok iyi duruyor, kabul ediyorum ama 1.5 hakkında biraz fazla atmışsınız.

Rakipsizdi derkene? TDI, HDI, TDCI, CRDI gibi motorlardan üstün tarafı neydi? Aralarından en kötüsünün DCI olduğunu söyleyecek çok kişi tanıyorum, hatta mühendis bir arkadaşın DCI'dan uzak dur dediği bile var.

Amacım 1.5'i kötülemek değil, bence diğerlerinden farkı yok, ama siz rakipsiz deyince şeytanın avukatlığını yapma gereği hisettim. Özellikle Clio, Sandero'daki 65 beygirlik versiyonları çok yetersiz kalıyor. Abim Megane'daki 80 beygir mi ne olan versiyonundan da hiç memnun değil, odun gibi araba diyor.

çok normal değil mi ama megane gibi bir aracın 85hplik modelini alıp,nasıl performans beklenir ki..Zaten 105hplik motor bile renault tarafından yetersiz bulunmuşki 1.6 yeni motora geçiyorlar

Bence normal, zaten 1.5DCI'ın diğer dizellerden farksız olduğunu düşünüyorum. Tek vurgulamak istediğim arkadaşın bu motoru RAKİPSİZ olarak tanımlaması ama hiç de öyle olmadığı idi.

• Ben ilk sayfadaki yazılanların, teknik verilerden, kesin kaynaklardan yazıldığını düşündüm ona göre yorum yaptım. Fransızca ve İngilizce sitelerden araştırdığım kadarıyla yazılan 1500 devirden itibaren 256nm, 1750den itibaren de 320nm tork ürettiği kesin, ama 5200 devir gibi bir ibare görmedim hiçbiryerde sizin de dediğiniz gibi.

Bu motorun, Fiat'ın 1.6 multijet 120hp 300nm motorundan farkı +10hp ve +20nm olmuş ve Bravo'daki ünite karışıkta zaten 4.8 litre yakıyor. 1.6 dCi de 4.4 litre yakıyormuş aşırı bir fark değil.

Tork ve beygir eğrisi yasal kaynaklarda açıklanmadıkça (1500d/d%80- 1750d/d--????d/d 320nm) çok da ahım şahım bir adım olmamış.

Zaten Giulietta aynı motordan (1.6 mjt 105hp ama) 320 nm zaten üretiyor.

Benim sizin yazınızda tek rahatsız olduğum nokta "Cahil", "7 yaşındaki ilkokul veleti" "okuduğunu anlamayan" şeklinde tabirlerinizdi. Üstüme alındığımdan değil sadece konuya motoru beğenen olarak yorum yapanlara genel olarak yazdığınız için rahatsız oldum kişisel olarak alacağım birşey yok zaten.

• renault benim en az sevdiğim arabadır. bunu baştan belirteyim. ama bu yeni motoru şu an için öyle çok da aman aman bir gelişme değil motor teknolojisinde. kağıt üzerinde gayet iyi fakat bir motorun sahip olması gereken başka özellikler var mesela dayanıklılık ben bu motoru bu performansta ne kadar uzun süre kullanabilirim ne kadar zor şartlara dayanabilir. örneğin ford motorlarını öyle testlere sokuyor ki gerçek hayatta o koşullarla ancak kıyamet günü karşılaşırsınız.

http://www.youtube.com/watch?v=rw1zdFZwlLU

örneğin buradaki motor sadece işkenceye maruz kalıyor 160 bin mil boyunca ki bu da 250 bin km eder. bu motoru rakiplerinin sıfır km araçlarıyla karşılaştırma cesaretine sahip olmalarını geçtim rakiplerine fark dahi atıyorlar. şimdi sizi bilmem ama 10 bg gücü az olan fakat uzun yıllar boyu güvenebileceğime emin olduğum bir motor bana çok daha cazip geliyor.

Bir de renault sağlam değil deniyor hangi testlere göre. hiç kimse ncap deki çarpma koşullarıyla kaza yapmıyor gerçek hayatta ağaca çarpar şarampole yuvarlanır takla atarsınız. biri içer içer gelir size arkadan vurur aracınızda yangın çıkar siz kaza yapıp bayıldıktan sonra. bunları hepsinin testini yapan bir tek firma var ki markayı ben zaten söyleme ihtiyacı duymuyorum. kapı kollarını yanmaz eldiven giyen (itfaiye eri) birinin açabileceği şekilde tasarlıyor bu adamlar.

bkz. http://www.youtube.com/watch?v=arQmNjWsTz0

gerçek hayatta insanlar bu tip kazalar yapar tır ile kafa kafaya tıra arkadan sizinkinden büyük bir arabayla kafa kafaya vs. vs. sağlam olsun istiyorsanız hem motoruna güveniyim hem şases,ne güveniyim diyorsanız volvo veya ford alır keyfinize bakarsınız. ama yok arabyı binmek için değil satmak için alıyorsanız konfordan dayanıklılıktan güvenden yoksun renault cliolara 5 yaşında bir s60 parası verir binersiniz seçim sizin herşeyden önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Forumun sanayi çıkışlı mühendisleri sağolsun, daha motoru kullanmadan, güç eğrilerine bakmadan konuda olay çıkarabiliyorlar. Kimisi çok beğenmiş motoru, kimisi de hiç beğenmemiş.

Benim anladığım, bu forumda dizel motorun hala tam olarak anlaşılamamış olduğudur. Hatta motorun da tam olarak anlaşılamadığını düşünüyorum. 7 yaşındaki ilkokul veletleri gibi motoru ürettiği güce göre değerlendiriyor bir kısım cahil.

Yok bir marka 1.6 litreden 100 beygir çıkartırken diğer marka 130 beygir çıkartmış da vs vs. Bu nedir allah aşkına? Bir motorun tek başarı ölçütü litre başına ürettiği güç müdür? O zaman Amerikan motorlarının alayı çöp, çünkü litre başına ürettiği güç Avrupa arabalarına göre düşük. Pardon, forum jargonuyla konuşmam lazım, Corvette 6 litreden sadece 400 hp güç çıkarıyor.

Torkun yüzde 80'lik kısmının 1500 devirde gelmesi gayet makul, ama dizel motorun ne olduğunu bilmeden bu rakamları benzinli motorlarla kıyaslamak nasıl bir cehalet anlayabilmek mümkün değil.

Ayrıca, forumun geneli yazılanı dikkatli okumuyor, ya da okuduğunu anlamıyor. 1400 d/d'dan itibaren 5200 d/d'ya kadar zorlanmadan tırmanabiliyor. cümlesi bir anda motorun 1400-5200 devir arasında maksimum torkunu ürettiği anlamını çıkaranlar var. İsterseniz önce BMW'nin benzinli 3 litre çift turbolu motorunun maksimum torkunu hangi devirler arasında verdiğine bakın, sonra iddia dizel motor bunu yapabilir mi bir düşünün.

Gelelim yine beygir gücüne. Bu beygir gücü takıntısını anlayabilmek mümkün değil. Bir motorun kaç beygir olduğunun tek başına çok önemi yoktur. Önemli olan, motorun hangi devirde ne kadar güç ürettiği, yani dengeli bir tork bandına sahip olup olmadığıdır. Forumda dizel motorlu araba kullanan yok sanırım, ama ben bilmeyenlere söyleyeyim: Dizel motorun en ciddi sıkıntılarından biri gücün devir bandına dengesiz dağılmasıdır. 1500 devrin altında ölü olan motor 1500 devirden 3500-4000 devre kadar abartılı bir güç patlaması yaşar ve bu devirlerde yine bıçak gibi kesilir. Dizel motorlar çok istisnai örnekler dışında hep böyledir. Hatta dizel motorun yürüdüğü 2000 devirlik aralığa kanan bazı dizelciler kendilerini hiçbir benzinli arabanın geçemeyeceğini düşünürler, bu da forumda yüzlerce sidik yarışına konu olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Arabadan anladığını iddia eden insanların, arabanın gücüne değil de güç eğrilerine bakmayı akıl edebildiği bir otomobil forumu dileklerimle.

Renault F1, Nissan mühendislerinden daha bilgili ve uzmanca bir mesaj güya.

Neresini düzeltelim. Yazdıklarınızla ve tavrınızla ne kadar bilgili olduğunuz zaten ortaya çıktı.Aşağıdaki sözden sonra bu mesaja cevap vermeye dahi değmez ama yine de bu hakarete karşı duramadım.

Böyle sözler etme hakkınız yok. Bu saygısızlık. Görüşünüzü belirtirsiniz ama sizinle aynı fikirde olmayanlara aşağıdaki hakareti yapamazsınız. Yani DH formundaki bir insana bu sözler yakışmıyor. Eğer siz kendinize yakıştırıyorsanız ona birşey diyemeyiz.

"7 yaşındaki ilkokul veletleri gibi motoru ürettiği güce göre değerlendiriyor bir kısım cahil."

• "Ben ilk sayfadaki yazılanların, teknik verilerden, kesin kaynaklardan yazıldığını düşündüm ona göre yorum yaptım."

Yani buradaki kaynakda verilen bilgiler yanlış öyle mi. İlgili dergi sayfa 102-103'de verilen bilgiler yanlış mı demek istiyorsunuz. Hemen "Auto Motor Sport" dergisini arayıp hatalarını düzeltsinler. Size zahmet olacak ama.

İŞTE ADI GEÇEN DERGİ!

auto motor & sport kendi satış rekorunu kırdı (Sabah.com.)
    24.05.2011 auto motor & sport (AMS) dergisi nisanda 25 bin 529 adetle kendi satış rekorunu kırdı. İlk dört ayda ortalama 20 bin adet satış gerçekleştiren AMS, üç rakibinden daha fazla satış yapar hale geldi

Turkuvaz Grubu'nun aylık otomobil dergisi auto motor & sport, nisanda satış rekoru kırdı. auto motor & sport'un 2011 yılı ilk 4 aylık ortalama satışı 20 bin 825 adet olarak gerçekleşirken, nisan satışı 25 bin 529 adete çıktı. Auto motor & sport'un Genel Yayın Yönetmeni Halit Bolkan, sorularımızı yanıtladı.
    Auto motor & sport'un tirajı nereden nereye geldi? 2006 Eylül'ünde yayınlanmaya başladı. O dönemde lisanslı olmak kaydıyla iki rakibimiz vardı. 2007'de bir lisanslı rakip daha eklendi. Dolayısıyla üç rakibimizle rekabete girdik ve 2007-2009 döneminde dergimizin satışları 9-11 bin bandında değişiklikler gösterdi. Bu dönemde rakiplerimiz rekabette güçlü olabilmek için promosyon ve tanıtım harcamaları yaparken biz içeriğimizi güçlü tutma yönünde adımlar attık. 2009'da ekonomik krizin Türkiye'ye yansımaları aylık otomobil dergilerinin satışlarında belirleyici bir rol oynadı. 17 yıllık tecrübeme dayanarak, otomobil dergisi okuyucularının bir bölümünün en az iki dergiyi takip ettiğini biliyorum. Her ne kadar satın alma gücü açısından dergi okurları genel ortalamanın üzerinde olsa da krizlerde okur kaybedilmesi çoğunlukla kaçınılmaz oluyor. İşte kriz ortamında vazgeçilen dergi auto motor & sport olmadı. Grup olarak aboneliğe önem veriyor ve farklı pazarlama yolları konusunda çok çalışıyoruz. Bunun semeresini de 2011'de net bir şekilde görmeye başladık. 2011 ilk 4 aylık ortalama satışımız 20 bin 825 adet olarak gerçekleşti. Nisan satışımız 25 bin 529 adet ile kendi rekorumuz oldu.
    Rakip dergilerle karşılaştırıldığında AMS'nin tirajı için nasıl bir değerlendirme yaparsın? Türkiye'de gerçek anlamda test yapan tek aylık otomobil dergisi olarak yola çıktık ve bu özelliğimizle fark yarattık. Bu farklılaşma ve okur nezdinde sağladığımız güven, kriz döneminde bizim satışlarımızın düşmemesini ve hatta biraz da artmasını sağladı. 2010'da satışlarımız 11-12 bin bandına taşınırken rakiplerimiz ciddi satış kaybına uğradı. Hatta en yakın rakibimizin iki katı düzeyinde bir satış performansına ulaştık. 2011 yılında ise auto motor & sport rakiplerinin toplamından birkaç bin adet daha fazla satan bir dergi haline geldi.

YAŞ ORTALAMASI YÜKSEK
    Okuyucuların profili nedir? Dergimizin okuyucuları ile ilgili yapılan araştırmalar önemli sonuçlar ortaya koyuyor. Öncelikle sektördeki bir yanılsamayı ortadan kaldırmak gerekiyor. Çünkü sektörde, otomobil dergilerinin daha çok 20 yaş altı gençler tarafından okunduğuna dair önyargılar var. auto motor & sport için bunun geçerli olmadığının altını çizmek istiyorum. Okur araştırmasında auto motor & sport okurlarının yüzde 91'i 18 yaş üstü, yüzde 58'i 25 yaş üstü. Dergimizin okurlarının büyük bölümü satın alma gücü olan, potansiyel müşteriler. Dergimizle gerçekten çok ilgili ve soru soran, araştıran, sorgulayan kişiler. Eğitim düzeyinin yüksek olması da (yüzde 88 lise ve üstü eğitim, yüzde 48 üniversite ve üstü) bu durumu destekliyor.

TOPLAM 21 ÜLKEDE SATILIYOR
    auto motor & sport Türkiye, diğer ülkelerdeki kardeş dergiler arasında nerede? auto motor & sport ailesi toplam 21 ülkede yayınlanıyor. Ancak bunların hepsi aylık yayınlar değil ve bazılarının da formatı farklı. Birebir aynı konseptte olduğumuz 11 ülke bulunuyor. Almanya'da yayınlanan auto motor und sport 15 günlük bir dergi ve 2011 yılı ortalama satış adedi 405 bin 954. Türkiye'de hayal bile edemeyeceğimiz bir satış rakamı. Diğer bir önemli ülke de Çin. Buradaki kardeş dergimizin ortalama aylık satışıysa 265 bin civarında. Biz Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelerin önünde yer alıyoruz. Satışlarımız Norveç (20 bin) ve İsveç (27 bin) gibi ülkelere yakın. Dolayısıyla auto motor & sport ailesi içinde orta sıralarda yer alıyoruz. Amacımız birkaç basamak yukarı çıkabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89A2A547C -- 2 Haziran 2011; 18:07:25 >

• 5200 e kadar max torkunu koruyor diyen var yaa.O zaman max guc neden 4000 devirde

Orijinalden alıntı: racerant

Bu konuda aklıma gelen tek üstünlüğü çıktığı yılda rakiplerinde bu hacimden bu verimi elde eden ve bu ekonomiyi sağlayan bir motor olmayışı.
    Hoş günümüz içinde tüketim verileri halen başarılı. Ancak VW, Koreliler, Fiat çok verimli 1.6 Turbo dizel motorlar geliştirdiler. Bahsettiğiniz
    motorlar hep yeni jenerasyondur.

Markaların rekabeti tüketiciler olarak bize yansıyor. Bizimde kazancımız budur diye düşünüyorum.

Bu tıpkı en yüksek gökdeleni dikme cabası gibidir. Her sene yeni bitanesi çıkar diğerini geçer.

quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

Yeni motor gercekten cok hos lafim yok ama 1.5 dci cok fazla abartiliyor bana digerlerinden bir ustunlugunu soylesinler hakli bulucam abartmalarini

Evet tuketim degerleriyle takdiri hakeden bir motor ama dedigim gibi bir butun olarak baktigimizda rakipsiz sifatini hakediyormu

ekleme turkce klavyem yok noktalama isaretleri duzgun degil.Kotu yazdigim icin kusura bakmayin

• Reno'nun dizeli 65 beygir. Hiç gitmiyor. Yaramaz abi.

Reno 80 beygirlik bir dizel daha yapmış. Bu da gitmiyor.

Oha bak oğlum Golf 105 beygir dizel yapmış. Reno'yu geçer bu.

Bak bak Fokus'a bak. 109 beygir bu araba. Alayını tokatlar.

Yok artık, Bravo 120 beygir dizel. Adamlar 1600 motordan 120 beygir çıkarmışlar aaabbbiiii!

Çüş, Reno 1.6 dizelden 130 beygir çıkarmış. En süperi bu!

2 sayfadan beri aklı başında birkaç kişi haricinde özetle bunlar söyleniyor. Ben de diyorum ki, biz bu muhabbeti 7 yaşında, ilkokul 1. sınıfta yapardık. Bu lafımın arkasındayım.

Bu arada lafım size değil sayın Aydoğan*. Siz gayet güzel bir paylaşım yapmışsınız, ama konudaki mesajları
    okuyunca bu geyiğin yapıldığını görüyorum. pılantamax'ın mesajını bir daha okursanız bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

5200 e kadar max torkunu koruyor diyen var yaa.O zaman max guc neden 4000 devirde

"5200 d/d'ya kadar zorlanmadan tırmanabiliyor" ifadesinden torkunu koruyor anlamını mı çıkarmak gerek.
    Kim ulan bu Erol Egemen?
  • quote:

quote:

5200 e kadar max torkunu koruyor diyen var yaa.O zaman max guc neden 4000 devirde

"5200 d/d'ya kadar zorlanmadan tırmanabiliyor" ifadesinden torkunu koruyor anlamını mı çıkarmak gerek.

size demedimki zaten.dediginiz gibi çok farklı şeyler

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Rakiplerinin korkulu rüyası, Renault 1.6 dCİ 130 HP ve 320 nm torklu motor özellikleriyle sınıfında rakipsiz.

dCİ 1.5 motor zaten kendini ispatlamıştı. Rakipsizdi. Rakiplerin ne gibi planları var acaba! İşte dCİ'DE İKİNCİ SAHNE.

Auto Motor Sport dergisi bu ayki sayısında bu motor incelenmiş. İşte sonuçlardan bazıları. ALINTI YAPILMIŞTIR.

1. Renault yeni dizel motorunun geliştirme çalışmasında FORMULA 1 MÜHENDİSLERİNİ görevlendirmiş. Yani geçtiğimiz yıl F1'i şampiyon bitiren motoru üreten mühendisler yeni motorun geliştirilmesinde de çalışmış.

2. Renault'un dCİ serisi en güncel teknolijileri kullanan yeni bir motorla çağ atlıyor.

3. Yeni motor, Scenic'e 4,4 litre/100 km'lik tüketim sunma iddiasında.

4. 1.6 dCİ motor, 130 HP güç ve 320 nm tork. Bu güç bundan 10 yıl önce 2.0 motorlardan elde edildiğinde fırtınalar kopartmıştı. Bu özellikleriyle sınıfının en güçlüsü.

5. Maksimum tork verisi 1750 d/d'da elde ediliyor. Torkun yüzde 80'lik bölümü 1500 d/d'dan itibaren kullanımda olması esneklik için iyi haber.

6. Motorun yenilikleri çok fazla. Soğutmanın, motor uygun ısıya ulaşıncaya kadar durdurulması bu özenin en büyük kanıtı.

7. Motor start&stop sistemi de kullanıyor.
    Oldukça sessiz ve titreşimsiz çalışıyor.

8. 1400 d/d'dan itibaren 5200 d/d'ya kadar zorlanmadan tırmanabiliyor.

9. Önümüzdeki yıl tüm Megane ailesinde kullanılacak olan motor, Nissan ile ortak geliştirilmiş ve yakın zamanda Qashqai'de de kullanılması muhtemel.

10. Çift kavrama desteği. Renault yeni dizel motorunda EDC'yi de sunacak.

1) Bunda övünülecek değil ağlanacak bir hal var. Motor yapmaya F1 mühendisleri atanıyor Keşke Ferrariden rica etselerdi

4) Yalan; bundan 10 sene önce (2001) bmw nin 150 hp güç üreten 2.0 d motoru vardı.

5) Max torku 1750 devirde vermesnin neresi iç açıcı bir durum ??? Tubo benzinli motorlarda max torkunu 1750 devirde verebiliyor. Hemde dizelden çok daha devirli olmasına rağmen. Helede dizelde bunun övünülecek bir tarafı yok. Aksine bu kısım, turbo dizel bir motorda vurgulandığı için rezil olunacak bir tarafı var. Daha devirli turbo benzinli motorlar 1750 devirde hatta bazıları 1500 devirde max tork sunabilirken, dizel bir motorun az miktardaki deviri ile 1750 devirde max tork veriyor diye övülmesi içler acısı bir parody...

6) Bumudur teknoloji ??? Soğutma kapatma ? Bundan 30 sene önce yakıt tüketimini düşürmek için istenildiğinde silindir kapatmada vardı örneğin; ama 30 sene önce bile motordaki bir şeyleri devredışı bırakmak teknoloji göstergesi olmadı.

8) Bırak o kadarda olsun be gülüm. Tabi kime göre tırmanıyor, karşısındaki baz alınan kıyas dengi nedir ?? Bunun bir adını koymak lazım.

Özetle sıradan bir motor yapılmış; teknolojiden anlamayan çoğunluğa yutturcaklar. Olay bu kadar basit...

Bu mesajı gözümden kaçırmışım.

İşte yorum bu.
    "Özetle sıradan bir motor yapılmış; teknolojiden anlamayan çoğunluğa yutturcaklar. Olay bu kadar basit..."

• Sayın pılantamaks efendi, sen o kısımdan benim benzinli dizel kıyası yaptığımı anlıyorsan, okumayı yeniden öğrenmen gerekecek.

"Ben ilk sayfadaki yazılanların, teknik verilerden, kesin kaynaklardan yazıldığını düşündüm ona göre yorum yaptım."

Yani buradaki kaynakda verilen bilgiler yanlış öyle mi. İlgili dergi sayfa 102-103'de verilen bilgiler yanlış mı demek istiyorsunuz. Hemen "Auto Motor Sport" dergisini arayıp hatalarını düzeltsinler. Size zahmet olacak ama.

Beyfendi size yalan söylüyorsunuz demedim. Bu kadar tepki vermenize gerek yok. 1400 devirden 5200e kadar tırmanıyor ifadesinden bahsediyorum. Auto Motor'dan aldığınızı gördüm zaten. Hata var ya da yok demedim. Motorun tork / hp eğrisi yasal kaynaklardan kesin yayınlansın o zaman anlaşılır dedim hepsi bu.
  • Söylediğinin anlamsızlığını göstermek için, alakasız, saçma bir kıyaslama yaptım. Bu kıyaslamayı yapınca söylediğinin ne kadar anlamsız olduğunu görmeni istedim.

Dendiği gibi 1500den itibaren torkun %80i tahminen 250nm civarı

1750den 2500 d/d'e kadar 320nm

2500-4000 arası yine rakiplerinin maksimum ürettiği kadar üretiyor 240nm civarına gelmiş.

Ve 5000 devir yani redline'a kadar 160nm tork üretmeye devam ediyor.

Bence tork / hp eğrisi, rakiplerine göre +10-20hp üretmesi, +20-50nm tork üretmesi ve 4.4 gibi yakıt tüketimiyle, 1.6 hacim klasmanında liderliği ele almış.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.