Şimdi Ara

dci 110 eski-yeni karşılaştırması-teknik veriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni dci energy ve eski nesil dci arasındaki karşılaştırma
    ayrıca yeni tce motor verileri ve eski 1.6 motor verileri de var.
    dikkati çeken nokta yeni dci motorda dişli oranları değiştirilmiş ve performans yerine yakıt tüketimine önem verilmiş

• Şunu 6-speed yazmıyorlar mı? Çok anlamam geçen gün testteyim. 5te gazladım. Sonra elimle güyâ 6 ya çektim. Bir süre sonra düzlükte yine 5de gazladım, çekiyorum çekiyorum 6ya geçmiyor. Bakmamışım da. Sonra refakatçi dedi ki 6 yok bunda. :):):):) Az evvel nasıl geçti ya diyorum. Dikkat etmiş meğer, 4e geçti farkında değilsin. :):):):) O zaman jeton düştü 5 ileri 1 geriye. Kısmet değilmiş almadık o Megane'ı. 85 bg idi. Aslında yeterliydi ama insan 105-110luklar da sunulunca daha az performanslı bir araç alıyor diye düşünüyor.

Ne olursa olsun dCi güzel motor. Türkiye vergilendirme sistemindeki düzenlemeden ötürü optimum değil sadece.
  • Dci 130 verileri muhteşem. Clio'ya taksalar mu motoru clio RS olur resmen
  • onu bunu bilmem...

bu motorun en ekonomik olanı 1.5 dci 80 ps...

bunu kullanıyorum, sabah 23 km 1 saat de ( bahçeşehir- mahmutbey- otogar yolu -çapa), akşam 32 km 1.5 saate yakın ( çapa-bakırköy-basın express-bahçeşehir)

her gün...

yazın bu sürenin % 20 si daha az : tüketim : 5 L/100 km

kışın ise asla 5.6 L/100 km yi geçmiyor...

105 lik megane aynı yolda 8 litre..

düşünün niye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 18 Ocak 2012; 11:58:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

onu bunu bilmem...

bunu kullanıyorum, sabah 23 km 1 saat de ( bahçeşehir- mahmutbey- otogar yolu -çapa), akşam 32 km 1.5 saate yakın ( çapa-bakırköy-basın express-bahçeşehir)

her gün...

düşünün niye...

1.5 dCİ 80 HP Megane ıı sportway'i yaklaşık 6 yıl kullandım. 5.6 ortalamasını hiç geçmedi.

Yakıt tüketimi gerçekten ideal. Aynı zamanda Laguna ııı'e göre yumuşak süspansiyonu ve hafif direksiyonu daha güzel. Aynı şartlarda 110 HP Laguna III ise ortalama şu anda 7.8 litre.

Laguna'da kilo fazla, geniş lastik var kabul. Yine de fark ortada. Yakıt için Megane ıı 80 HP gerçekten ideal. ( Kullandığım Mega ıı'nin Lastiği: 195 65 R16)

• fransizsa at cope.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesazuma

fransizsa at cope.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

onu bunu bilmem...

her gün...

düşünün niye...

Kesinlikle katılmıyorum size 1.5 yıl boyunca megane 3 kullandım 105'lik olanından nerdeyse sizinle aynı yolu yapıyorumdum o aracımla.

20.000km boyunca o aracı kullandım ve sizinle güzergah olarak nerdeyse aynı yolda.

Hiç bir zaman 8lt'li rakamları görmedim o araçda.En fazla 6.6-6.8lt/100km civarı rakamlara çıkıyordu kışın.Birde aracı seri kullanırım ben ona rağmen.

3-4km'lik kısa mesafeli sürekli kullanımlarda bile 8lt ortalama görmedim ben megane'nın 105'liğinde.

Eğer imkan yetiyorsa kesinlike 105 hatta artık 110'lukları almak lazım yakıt olarak benzer fakat performans olarak çok farklı düşük beygirli versiyonlarına göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

onu bunu bilmem...

her gün...

düşünün niye...

1.5 dCİ 80 HP Megane ıı sportway'i yaklaşık 6 yıl kullandım. 5.6 ortalamasını hiç geçmedi.

Yakıt tüketimi gerçekten ideal. Aynı zamanda Laguna ııı'e göre yumuşak süspansiyonu ve hafif direksiyonu daha güzel. Aynı şartlarda 110 HP Laguna III ise ortalama şu anda 7.8 litre.

Laguna'da kilo fazla, geniş lastik var kabul. Yine de fark ortada. Yakıt için Megane ıı 80 HP gerçekten ideal. ( Kullandığım Mega ıı'nin Lastiği: 195 65 R16)

Kesinlikle katılıyorum. Aynı guzergahta 2.5 lt kadar fark ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 18 Ocak 2012; 13:59:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Kesinlikle katılmıyorum size 1.5 yıl boyunca megane 3 kullandım 105'lik olanından nerdeyse sizinle aynı yolu yapıyorumdum o aracımla.

20.000km boyunca o aracı kullandım ve sizinle güzergah olarak nerdeyse aynı yolda.

Hiç bir zaman 8lt'li rakamları görmedim o araçda.En fazla 6.6-6.8lt/100km civarı rakamlara çıkıyordu kışın.Birde aracı seri kullanırım ben ona rağmen.

3-4km'lik kısa mesafeli sürekli kullanımlarda bile 8lt ortalama görmedim ben megane'nın 105'liğinde.

Eğer imkan yetiyorsa kesinlike 105 hatta artık 110'lukları almak lazım yakıt olarak benzer fakat performans olarak çok farklı düşük beygirli versiyonlarına göre.

Sizler böyle söyleyince arabamdan şüphe ediyorum. Kışın 8.0 lt/100 km nin altına hiç inemedi tüketim. Ortalama hız 24-25 civarı

Ekleme: Yazında 7.0 lt göremedim. 7.1-7.2 civarı kapatıyordum ayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 18 Ocak 2012; 14:03:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Orijinalden alıntı: yesazuma

fransizsa at cope.

::)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

quote:

Sizler böyle söyleyince arabamdan şüphe ediyorum. Kışın 8.0 lt/100 km nin altına hiç inemedi tüketim. Ortalama hız 24-25 civarı

Bu megane 3 105 ps ile ankarada yapılan veriler var, trafik daha az olmasına rağmen haluk23@ arkadaş 8 litreden bahsediyor.

• quote:

Bu megane 3 105 ps ile ankarada yapılan veriler var, trafik daha az olmasına rağmen haluk23@ arkadaş 8 litreden bahsediyor.

Haluk beyin aracı EDC. Yani bir nebze normal.

Benim aracım manuel. Yalnız KDZ Ereğli'deyim ve inişli çıkışlı, ışıklı, trafikli bir yola sahip. Yinede 3k dd yı pek geçmem.
  • quote:

quote:

Haluk beyin aracı EDC. Yani bir nebze normal.

Benim aracım manuel. Yalnız KDZ Ereğli'deyim ve inişli çıkışlı, ışıklı, trafikli bir yola sahip. Yinede 3k dd yı pek geçmem.

doğrudur ama teknik verisi düz vitesden de az gözüküyor resmi sitesinde.,
    şehir içi düz 5.5
    edc 5.2 L/100km
  • 80 lik megane buradaki kış şartlarında günlük 14 km git 14 km gel, 6 trafik ışığı ortalama hız 39 ortalama tüketim yol bilgisayarı 4,6 lt(Daha dikkatli kullanınca 4,2 leri görüyor). Gerçek tüketim 5,1 lt.
    Daha önceki megane ımla 40 km düz yol, hız 100-110 arası değişken arada 5-6 trafik ışığı var ama kırmızı denkgelip beklediğim 1 veya 2 si ortalama 2,9 lt. (evet inanması zor) O arabam bakımlıydı bunu yeni aldım filtreler vs değişsin yakıt biraz daha oynar belki.
  • quote:

doğrudur ama teknik verisi düz vitesden de az gözüküyor resmi sitesinde.,
    şehir içi düz 5.5
    edc 5.2 L/100km

Teknik verilerine aklım şaşıryor zaten.

MST konumuzda Beklan arkadaşın EDC li aracı var, 8.0 lt altı göremeyenlerden oda. Yani EDC nin tüketimini bir nebzede olsa normal karşılamam bu yüzden oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 18 Ocak 2012; 14:42:49 >
  • quote:

quote:

Kullanım tarzıyla ilgili olabilir diyeceğim fakat ben aracı seride kullanırım.

İstanbulda kullandım megane 3'ü istanbulun her türlü trafiğinede girerdim ortalama hızım genelde 25-27km civarı olurdu.

Hatta size şöyle anlatayim yazın bir ay boyunca 4km'lik bir yolu gittim geldim motor dahi ısınmadan kontağı kapıyordum 4km'lik yolda yaklaşık 8-9tane trafik ışığına yakalanıyordum ve sürekli yokuş yukarı yollarda mevcuttu.

Böyle bir yoldaki ortalamam bile 8lt'nin üstüne hiç bir zaman çıkmadı.

Bana imkansız gibi geliyor megane'nın öyle bir tüketimle yürümesi.

Hatta diğer arkadaşın yoluyla aynı yolu gidiyordum bende sabah trafiğinde basın ekspress yolundan otogar yoluna ordan davutpaşaya hemde sabah 08:00 trafiğinde zaten bu 16-17km'lik yolum 1 saat civarı sürüyordu o yoldaki ortalamam 6.5-6.6lt/100km üstüne hiç çıkmazdı.Yaşımda 22 üç aşağı beş yukarı aracı nasıl kullandığımı tahmin edebilirsiniz gaza basarkende çekinmeden basarım.

Ben şaşırıyorum o yüzden 8lt civarı tüketenlere benim aracımda hiç öyle bir ortalama görmedim açıkcası.

• Sevgili omerf,

Söylediklerinizi, tecrübelerinizi asla yalanlamıyorum. Ben bunu yakıyorum bundan daha aşağısı olamaz gibi bir şey ise kesinlikle söylemiyorum. Öncelikle bunları belirtmek istedim.

Sport Tourer konusunda, tüketim mevzuuna dair bir çok konuşmalarımız oldu. 28-30 km ortalama hızlarda sizin gibi 5.6-6.4 arası tüketimleri olanlar oldu. Fotoğraflar paylaştık bir çok kez.

Aralık ayında tüketimim, 8.4 lere kadar dayanmıştı, 8.2 ikende bir fotoğraf çektim. 23.6 da ortalama hızım imiş.

Aralığın sonunda yıllık bakıma girdi araç. Hava filtresi vb değişimlerin katkılarıyla tüketim 7.8-8.1 gibi bir değere düştü.

Herhangi bir modifikasyonda bulunmamakta araçta.

Şuanda zaten karın altında gömülü.

Yalnız belirtmek isterim ki uzun yolda da çok iyi tüketimler gördüm. İzmit-Karasu yolundan, ereğliye kadar ki ortalamam. (Karasu yolunda yapılmayan yerler var, dağ yolunda köylerden geçtiğin, buralarda dahil tüketime.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 18 Ocak 2012; 15:06:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Dci 130 verileri muhteşem. Clio'ya taksalar mu motoru clio RS olur resmen

1.5 dci 110 luk clio kullanıyorum, 130 luğu hayal edemiyorum, kesinlikle durmaz mal kopar gider.
  • quote:

Sevgili omerf,

Söylediklerinizi, tecrübelerinizi asla yalanlamıyorum. Ben bunu yakıyorum bundan daha aşağısı olamaz gibi bir şey ise kesinlikle söylemiyorum. Öncelikle bunları belirtmek istedim.

Sport Tourer konusunda, tüketim mevzuuna dair bir çok konuşmalarımız oldu. 28-30 km ortalama hızlarda sizin gibi 5.6-6.4 arası tüketimleri olanlar oldu. Fotoğraflar paylaştık bir çok kez.

Aralık ayında tüketimim, 8.4 lere kadar dayanmıştı, 8.2 ikende bir fotoğraf çektim. 23.6 da ortalama hızım imiş.

Aralığın sonunda yıllık bakıma girdi araç. Hava filtresi vb değişimlerin katkılarıyla tüketim 7.8-8.1 gibi bir değere düştü.

Herhangi bir modifikasyonda bulunmamakta araçta.

Şuanda zaten karın altında gömülü.

Yalnız belirtmek isterim ki uzun yolda da çok iyi tüketimler gördüm. İzmit-Karasu yolundan, ereğliye kadar ki ortalamam. (Karasu yolunda yapılmayan yerler var, dağ yolunda köylerden geçtiğin, buralarda dahil tüketime.)

Yalanlama gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil.

Ben zamanında 1.5 yıl kullanıp memnun şekilde sattım aracımı ve performansıyla beraber yakıt tüketimi bana çok iyi geliyordu aracın.İthal versiyon hb'lerdendi birde benim aracım.

Bilemiyorum açıkcası belki kullanımla ilgili beli araçla ilgili belki güzergahlarla ilgili ister istemez farklı tüketimler çıkıyor hepimizden

Ben sadece 8lt'li rakamlara çok şaşırdım.

Ben bir kere gördüm öyle tüketimi oda şöyle;

Yağmurlu bir cuma akşamın trafiğinde yenikapı sahil yolundan hipodroma ordan bahçelievlere ordan halkalıya yaklaşık 3 saat gibi bir sürede gitmiştim.

Üstelik ortalama tüketimi yenikapıda sıfırlayıp gitmiştim ortalama hızım 7km/saat'di eve vardığımda hesabı siz yapın o yoldaki ortalamam 10.6lt/100km çıkmıştı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.