Şimdi Ara

dc ile sorumlu geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sınıf ortalaması 56 benim ortalama 51 ve dc düşmüş sorumlu geçti yazıyor bu nedemek büte mi kaldım bu derse ben karışmak istemiyorum sizce girmememde bir sakınca varmı

• Yapay Zekanın Yanıtı

DC ile Sorumluluk Geçişinin Anlamı

DC ile sorumlu geçmek, mahkeme kararıyla birinin bir reşit olmayanın bakım ve kontrolüne sahip olma sorumluluğunu üstlendiği bir yasal süreçtir.

"Sorumlu Kaldı" Ne Demektir?

Bir kişi DC ile sorumlu kaldığında, reşit olmayanın günlük bakımından, eğitimi ve sağlık ihtiyaçlarından sorumlu hale gelir. Ayrıca çocuğu kötüye kullanımdan ve ihmalden korumakla yükümlüdür.

DC ile Sorumlu Geçmenin Süreci

DC ile sorumlu geçme süreci, eyaletten eyalete değişebilir. Genel olarak, aşağıdaki adımlar izlenir:

• Aile Mahkemesinde bir dilekçe doldurmak
    • Bir duruşma düzenlemek
    • Mahkemenin reşit olmayanın en iyi çıkarlarının DC ile sorumlu geçmekle en iyi şekilde karşılanacağına karar vermesi

Mahkeme, sorumluluğu üstlenen kişinin çocuğu ihmal ettiği veya istismar ettiği gibi belirli koşulları karşılaması halinde sorumluluğu geri alabilir.

DC ile Sorumlu Geçmenin Etkileri

DC ile sorumlu geçmenin çocuğun hayatı üzerinde önemli etkileri vardır:

• Çocuğun bakım ve kontrolü yeni sorumluya geçer.
    • Çocuk, biyolojik ebeveynleri ile olan yasal bağını koruyabilir veya mahkeme bağları sonlandırabilir.
    • Sorumlu kişi, çocuğun velayetini ve bakımını üstlenmekle yükümlüdür.

DC ile sorumlu geçme, karmaşık ve hassas bir konudur. Bu süreci düşünüyorsanız, bir avukata danışmanız ve çocuğun en iyi çıkarlarını göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımdoktoru

sınıf ortalaması 56 benim ortalama 51 ve dc düşmüş sorumlu geçti yazıyor bu nedemek büte mi kaldım bu derse ben karışmak istemiyorum sizce girmememde bir sakınca varmı

istersen büte girebilirsin dc demek ortalaman 2 nin üzerinde ise o dersi geçtin demek ancak 2 nin altına düşürürsen o dersten kaldın demek hoş 2 nin altındaysa ortalaman zaten mezun olamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan... kullanıcısına yanıt
    ortalamam baya iyi 3.04 lerdeydi şu an toplamda 2.88 yani hiç almayayım ben büte felanda girmeyeyim,yani bazen yönetmelikler değişiyor yada farklı üniversitelerde farklı uygulamara gidiliyor sorduğumda bilmiyoruz demişlerdi içimi rahatlattın sağol
  • Geçtin ama büte girme hakkın var.FF olsaydı direkt büt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daedlus -- 20 Haziran 2014; 16:53:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimki de benzer bir durum, iki dersim şartlı DD. Bu yarıyıl ortalaması 1.92, ama genel ortalamam ise 2.03, ilk dönem 2.12 idi. Hangi not ortalaması esas alınacak acaba? DD olan yarıyılın ortalaması mı yoksa Genel Not Ortalaması mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Benimki de benzer bir durum, iki dersim şartlı DD. Bu yarıyıl ortalaması 1.92, ama genel ortalamam ise 2.03, ilk dönem 2.12 idi. Hangi not ortalaması esas alınacak acaba? DD olan yarıyılın ortalaması mı yoksa Genel Not Ortalaması mı?

BİŞEY DİCEM BEN 2 YILLIK MYO OKUYORUM ACABA GENEL NOT ORTALAMASI 2.00 BULUNCA GECİYORMU KOŞULLU DERSLERDEN YARIYIL ORTALAMA İLE GENEL NOT ORTALAMAYI KARIŞTIRIYORLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: handanovic

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Benimki de benzer bir durum, iki dersim şartlı DD. Bu yarıyıl ortalaması 1.92, ama genel ortalamam ise 2.03, ilk dönem 2.12 idi. Hangi not ortalaması esas alınacak acaba? DD olan yarıyılın ortalaması mı yoksa Genel Not Ortalaması mı?

BİŞEY DİCEM BEN 2 YILLIK MYO OKUYORUM ACABA GENEL NOT ORTALAMASI 2.00 BULUNCA GECİYORMU KOŞULLU DERSLERDEN YARIYIL ORTALAMA İLE GENEL NOT ORTALAMAYI KARIŞTIRIYORLAR

Maalesef bende bilmiyorum aynı soruyu sordum dikkat ederseniz. Tek çare okula gidip öğrenmek kalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.