Şimdi Ara

dc dc konvertör 12-24 yapmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kuylus

Merhaba sayın arkadaşlar

12v dc den 24v dc ye çeviri devresinde kullanılan trafoyu, PSU larda olan IE-33 yazan trafoyu direk kullansak çıkışdan max kaç amper yük çekebiliriz bana 10-15a arası yeterli ve ayak bağlantıları nasıl olmal, ayrıca mosfetleri sürmek için ilave olarak eklenen transistörlerın tam bağlantı şekli nasıldır

teşekürler

10 15a için kenan hocanın verdiği devreyi ve söylediklerini yapın bence.buz71 yerine irf3205 kullanın
  • Bende o devreyi yapmak niyetindeğimde IE-33 trafosunu kullanıp 10-15 amper yük çeksem trafo bozulurmu ona emin değilim kenan hocada online değil soramadım
  • Ayrıca sg3524 ün 9 nolu ucundaki 0,47 uf yi anlamadım işaret kutuplu kondansatör değer ise 470nf ye denk geliyor, çözmedim tam oalrak oraya ne takılacak
  • Her kanal için 65a mosfetlerden 2 şer adet paralel bağlayıp denedim hem çıkıştan gerilim alamadım hemde mosfetler 10-15 saniyede patlıyor bunun sebebi ne olabilir ,SG3524 sürücü entegresini çıkarttıgımda mosfetler ısınmıyor buda kısa devre ihtimalinide ortadan kaldırdı, çözüm ne olabilir
  • kullandığım mosfetler IXTP64N055T, ayrıca mosfetleri süren 47R dirençlerde çok ısınıyor, her mosfette 47R direnç ayrı ayrı takılı
  • Kontrol ettim ve hepside dogru değerde , aslında dirençlerin ısınması çok belirgin bir şekilde değil asıl sıkıntı mosfetlerin anında ısınıp patlamaları, kullandığım mosfetler bu iş için uygun olmayabilirmi acaba
  • Eğer istanbulda isenin elinizde sizin yapmış olduğunuz devre mevcutmu
  • ücreti karşılıgında alabilirim
  • Selamlar , dc 260 voltu dc 40 volt civarına indirebileceğim 2.5kw yada en azından yüksek wattlı bir dc-dc konvertör arıyorum, böyle bir cihaz piyasada bulunabilirmi veya yapılabilirmi yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adiltab -- 10 Mart 2013; 22:10:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.