Şimdi Ara

Db'e Giren verinin yeniden düzenlenmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar asp dilinde diyelimki bir db ye kayıt yaptık.Bunu sonradan düzenlemek istiyorum..
    Kodları söylermisiniz.veya mantıgını.

• söyleriz tabiki ama asp ile ilgili topikleri asp & asp.net başlığı altında açarsanız çok daha iyi olur

mantık şu düzenlemek istediğin verinin id sini alırsın diyelim veriyi linkle gönderiyorsun deneme.asp?id=33 burdaki 33 senin veri tabanındaki verinin idsi daha sonra sql cümlende diyorsunki bana id si 33 olan verileri listele senin veritabanında id si 33 olan bir tane veri olacağına göre tek bir veri geliyor. daha sonra update komutuyla yapacağın değişikliği yapıyorsun...

<%'databaseye bağlandığını ve recordsetini rs olarak varsayıyorum
    id=request.QueryString("id") 'burda linkdeki 33 ü alıyoruz
    sql="select * from tablo_adi where id='"&id&"'" 'sql cümlemizde 33 ün eşit olduğu verileri istiyoruz.
    rs.Open SQL, conn, 1, 3

rs("alan_adi")="düzenlecek bilgiyi buraya giriyoruz"
    rs.update
    rs.close
    set rs = Nothing
    %> gibi...

• apo stylee saolda access db için soruyordum
  • massacre bu kodları access db için kullanabilirsin. apostylee ın ilk satırdaki kodunu access veritabanı için yazman gerekir. örnek vermek gerekirse:

Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    set rs = Server.CreateObject("ADODB.recordset")

Conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("veritabani.mdb")

gerisi apostylee'ın dediği gibi, veritabanı yazma hatası ile karşılaşabilirsin, onun için de .mdb dosyasına sağ tıklayıp security sekmesinden tüm izinleri vermen gerekir.

kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.