Şimdi Ara

db'deki bilgilerin sırasını değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdi ben veritabanımdaki bilgileri şu sql sorgusuyla seçiyorum
    select*from uyeler where Id="&request.querystring("id")&""
    ve bunların gösterildiği sayfadaki sıralamalarını değiştirmek istiyorum mesela yönetim panelinden yukarı taşı dediğim zaman ismin bu sıralamada bi üste geçmesini istiyorum nasıl yapailirimi aceba?

• hepsine numara ver. veritabanında da adı num olsun mesela.bu numaran sıralama numaran senin. yukarı taşı dediğinde numara 1 azalacak,doal olarak aynı numaradan 2 tane olacak bu durumda,o zaman da kontrol ettireceksin,aynı numaradan 2 tane varsa,o numarayı da 1 artıracaksın
    o diğer numarayı nasıl seçerim dersen id lerine bakacaksın ve o numarayı değiştirteceksin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aspci

hepsine numara ver. veritabanında da adı num olsun mesela.bu numaran sıralama numaran senin. yukarı taşı dediğinde numara 1 azalacak,doal olarak aynı numaradan 2 tane olacak bu durumda,o zaman da kontrol ettireceksin,aynı numaradan 2 tane varsa,o numarayı da 1 artıracaksın
    o diğer numarayı nasıl seçerim dersen id lerine bakacaksın ve o numarayı değiştirteceksin..

aynısını bende düşündüm ama bana zor gibi geldi ya mesela yeni bişey eklediğim zaman o zamanda ona en son numaranın bir fazlasını vermem gerekecek veya bi veriyi sildiğim zaman o numara boşalacak onun bi üstündekini azaltmam gerekecek yani biraz uraştırıcı.benim örenmek istediğim belki bir komut gibi bişeyle veritbanındaki bir verinin yerini değiiştirme gibi bişey varmıdır mesele rs.movenext gibi bşeyler???

• evet biraz uraştırıcı ama mantığı böyle..
  • o zaman yapacak bişey yok galiba bi deneyim böyle olmazsa tekrar sorarım artık
  • tamam kolay gelsin.
  • istersen tarihi kaydet <%=now()%> diye,tarihe göre sıralat,ama o zman da en üste çıkar gerçi.. aklıma başka bişey gelmedi şu an..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aradığınız şey bana tam olarak C derslerinde gördüğümüz linked list çalışmalarını anımsattı.
    Dinamik olarak listenin içeriği değiştirilebiliyor, araya item eklenebiliyor yada çıkarılabiliyor.

Yardımı olacaktır.
  • Güzel bir başlangıç olabilir;

A Beginner's Guide to the Linked List ->http://www.codeproject.com/cpp/linkedlist.asp
    Data structure: Builing Linked-List Class ->http://www.csharpfriends.com/Articles/getArticle.aspx?articleID=176
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.