arkadaşlar şimdi ben veritabanımdaki bilgileri şu sql sorgusuyla seçiyorum select*from uyeler where Id="&request.querystring("id")&"" ve bunların gösterildiği sayfadaki sıralamalarını değiştirmek istiyorum mesela yönetim panelinden yukarı taşı dediğim zaman ismin bu sıralamada bi üste geçmesini istiyorum nasıl yapailirimi aceba?
hepsine numara ver. veritabanında da adı num olsun mesela.bu numaran sıralama numaran senin. yukarı taşı dediğinde numara 1 azalacak,doal olarak aynı numaradan 2 tane olacak bu durumda,o zaman da kontrol ettireceksin,aynı numaradan 2 tane varsa,o numarayı da 1 artıracaksın o diğer numarayı nasıl seçerim dersen id lerine bakacaksın ve o numarayı değiştirteceksin..
quote:
Orjinalden alıntı: aspci
hepsine numara ver. veritabanında da adı num olsun mesela.bu numaran sıralama numaran senin. yukarı taşı dediğinde numara 1 azalacak,doal olarak aynı numaradan 2 tane olacak bu durumda,o zaman da kontrol ettireceksin,aynı numaradan 2 tane varsa,o numarayı da 1 artıracaksın o diğer numarayı nasıl seçerim dersen id lerine bakacaksın ve o numarayı değiştirteceksin..
aynısını bende düşündüm ama bana zor gibi geldi ya mesela yeni bişey eklediğim zaman o zamanda ona en son numaranın bir fazlasını vermem gerekecek veya bi veriyi sildiğim zaman o numara boşalacak onun bi üstündekini azaltmam gerekecek yani biraz uraştırıcı.benim örenmek istediğim belki bir komut gibi bişeyle veritbanındaki bir verinin yerini değiiştirme gibi bişey varmıdır mesele rs.movenext gibi bşeyler???
evet biraz uraştırıcı ama mantığı böyle..
o zaman yapacak bişey yok galiba bi deneyim böyle olmazsa tekrar sorarım artık
tamam kolay gelsin.
istersen tarihi kaydet <%=now()%> diye,tarihe göre sıralat,ama o zman da en üste çıkar gerçi.. aklıma başka bişey gelmedi şu an..
Aradığınız şey bana tam olarak C derslerinde gördüğümüz linked list çalışmalarını anımsattı. Dinamik olarak listenin içeriği değiştirilebiliyor, araya item eklenebiliyor yada çıkarılabiliyor.