Şimdi Ara

Days Gone 2019'a Ertelendi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu ayrıca demek oluyor ki ps5 2020'den önce çıkmayacak.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims


    quote:

    Orijinalden alıntı: Santa_Monica

    Gerek yok zaten sonbahara Spider Man gelecek sea of thieves ve crackdown çöpüyle seneyi kapatacak ezikler ağlıyor

    Niye gerek yok 6 ay Spider-Man mi oynayacaksın? Hani diğer yorumlar saçma da senin de pek mantıklı olduğun söylenemez, he 10 saatlik oyunu 180 güne yayacağım diyorsan bir şey diyemem tabi.

    Exclusive oyunlar ana yemek, diğer oyunlar salata niyetine yenir. Sadece salata, yemek pek hoş bir şey değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims


    quote:

    Orijinalden alıntı: Santa_Monica

    Gerek yok zaten sonbahara Spider Man gelecek sea of thieves ve crackdown çöpüyle seneyi kapatacak ezikler ağlıyor

    Niye gerek yok 6 ay Spider-Man mi oynayacaksın? Hani diğer yorumlar saçma da senin de pek mantıklı olduğun söylenemez, he 10 saatlik oyunu 180 güne yayacağım diyorsan bir şey diyemem tabi.

    Exclusive oyunlar ana yemek, diğer oyunlar salata niyetine yenir. Sadece salata, yemek pek hoş bir şey değil.

    Şu 10 saat oynayıp biten oyunlar mı ana yemek




  • Ne 10saati. En son çıkan horizon 35 saat sürüyor. God of war 30 saat. Persona 5 100 saat. Uncharted 4 20 saate yakın sürüyor. Bu kadar içi boş konuştuğun için kendini tebrik etmelisin. Bravo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazark

    Ne 10saati. En son çıkan horizon 35 saat sürüyor. God of war 30 saat. Persona 5 100 saat. Uncharted 4 20 saate yakın sürüyor. Bu kadar içi boş konuştuğun için kendini tebrik etmelisin. Bravo.

    Uncherted 1-2-3-4 copy paste
    God Of war henüz çıkmadı saatini nerden biliyorsun
    Horizon zero down 35 saatin 25 saati zatın aynı şeyler
    Persona 5 asya tipine yakın bir oyun seveni çok sever gerisini alakadar bile etmez

    Last of us Days gone güzel oyunlar heleki Last of us Benim oynadığım en iyi oyunlardan biri ancak geçen neslin oyunu.Bu nesil ne zaman geleceği muamma konsol çıkalı 5 yıl olmuş ben yıllar sonra çıkacak oyun için mi sıfır konsol alacağım ne yazık ki.

    Geçen nesilde de bir sürü sonx exclusive vardı.Ancak Xbox360 daha çok satmıştı.Peki bu nesilde işler özel oyun için mi bozuldu sanıyorsunuz?

    Xbox şımardı geçen nesilden dolayı.kinetcle beraber zorunlu tuttu konsolu.İkinci el kutulu oyundan bile para alacağım dedi.İnternet olmadan oyun oynatmam dedi tepki çekti imajını hala toparlayamıyor.Kinetc yüzünden performans kaybı da vardı makinenin.

    Sizin gibi özel oyun fetişzmi yok.Yani komik oluyorsunuz millete abuk sabuk özel oyun yok konsol mu alınır lafınızla.

    Bak özel oyun seviyorsunuz bu yüzden tercihiniz sonydir anlarım.İtirazım yok.Ama tutup da 5-6 yıl sonra çıkacak özel oyunlara ilgisi olmayıp Xbox alanları eleştiremezsiniz.Kimse kimseyi eleştiremez insan özel oyun sevmek zorunda mı?Çıkın şu sabit fikirlilikten artık




  • Bak Maşuk kardeşim geçen PS bölümünü de böyle troll ledin. Cidden yazdıkların boş ve gereksiz şeyler. En komiği kimse kimseyi eleştirmez diyorsun ama PS sahiplerini de yerin dibine gömmeye çalışıyorsun. Senin oyun bilgin bu meseleleri tartışmak için çok yetersiz görünüyor. Yaşın da bayağı bir küçük gibi, bırak bu işleri, aç konsolunu oyununu oyna.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uncharted 1-2-3-4 copy paste i gördükten sonra okumadım. Senin gibi oyun kültürü zayıf uncharted gibi bir seriyi böyle karalayan bir şahısla şurada tartışmam. Seviyemi indiremem. Sana o xbox one x ile 4k minecraft ve pubg de başarılar. Siz onları oynarken biz gow oynayacağız.



    Bu arada blokluyorum seni boşuna cevap verme kendinş yorarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen hiç konuşma arkadaşım.Oyun kültürüm zayıfmış şeymiş 20 yıllık oyuncuyum ben sen kime be anlatıyorsun.



    Özel oyun fetişistleri sizi

    Kimi gömüyorım biliyor musun konsolu özel oyundan ibaret sanıp xboxa laf atan fanboyları gömüyorum.Üzerine alındıpına göre sürekş sende öylesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 20 Mart 2018; 16:0:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatılanları anlasan sana burada neyin niçin tercih edildiğini izah ederiz ama at gözlüğü takmışcasina olaylara baktığından bu pek mümkün görünmüyor. Daha özel oyunların ne ise yaradığı konusunda bir fikrin dahi yok. Sanıyorsun ki biz "özel oyunlar biz oynuyoruz, oh olsun siz oynanayamiyorsunuz" şeklinde düşünüyoruz. Gerçi insan kendi kapasitesi çerçevesinde etrafını değerlendiriyor, ne desek boş sana...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bak sana sın kez söyleyeceğim hiç martaval okuma.

    Özel oyun yok diye xboxı eleştirdin mi eleştirdin.

    Özel oyun dışındaki Xboxın üstün olduğu konulara yalan!Trollük yapıyosun dedin mi?Dedin.



    Daha da burada kendi çirkefliklerini,Playstationu sanki emmi oğlun yapmış gibi gözükapalı savunmaları görmezden gelip de ya biz özel oyunu yok diye çöp demedik diye laf gevezeleği yapma.



    Her iki konsolunda avantajları var her iki konsolda çöp değil.Sony Türk markasıymış gibi ölümüne savunmaktan vazgeçin artık.



    Bu ülkede herkesin iki konsola sahip olacak gücü de yok.İnsanları öteki çöp gel sen bunu al yapmayın.Onun şu avantajları var bunun bu deyin.



    Ya psyi bıraktım.Bu ps fanboylardan kurtulamadım.Yarabbim sen sabır ver.



    Bak arkadaşım.,abim,ablam veya kardeşim yaşın neyse bilmem umrumda da değil.Ben öyle çoçuk gibi blockluyorum işine de girmem ancak senin mesajlarına bından sonra cevap vermeyeceğim o yüzden daha fazla konu uzamasın.Mesaj kirlliği de y apma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 20 Mart 2018; 17:20:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir defa üslubun çok faul, içinde martaval okuma, çirkef, laf gevezeliği (ki doğrusu laf ebeliğidir) gibi nahoş kelimeler bulunan cümleler çok itici. Bunun üstüne bir de emir kipi içeren cümleler kurman durumu daha da çekilmez hale getiriyor. Oyundan anlamıyorsun, değil 20, 120 yıl oyun da oynasan bu kafayla durumun değişmeyecek. Her ne kadar şu yazdığım cevaba değmeyecek olsan da, konuyu okuyanların bilgilenmesi açısından durumu izah edeceğim...

    Bir defa özel oyunsuz konsol, kimliksiz konsoldur. Zaten satış rakamları bunun en güzel kanıtı, nesil içinde konsolunu özel oyuna boğan Nintendo Switch'in kaç yıl geriden gelip, Xbox One'ı geçtiğini de göreceğiz hep beraber. Özel oyun niçin önemlidir biliyor musun? Çünkü özel oyun o konsolun kimliğini tanımlar, çıktığı konsolun vitrinidir, konsolu üreten firmanın vizyonunun bir belgesidir. Bunun bilincinde olan firmalar bazen türü yeniden tanımlayan, bazen yepyeni oyun türlerini oyun dünyasına kazandıran işlere imza atarlar. 1998'de Gran Turismo'nun yarış oyunlarını, 2007'de Uncharted serisinin aksiyon-macera türünü yeniden tanımlaması gibi. Ki Uncharted serisi temelinde Tomb Raider'ı örnek alan bir oyunken, günümüzde Tomb Raider serisi artık Uncharted serisini örnek alıp, kendince türe yeni bir şeyler katmaya çalışır. Keza God of War ile hack&slash tarzındaki oyunlara yepyeni bir çehre kazandırılmıştır. Bu tip onlarca örnek sayabilirim, eğer dediğiniz gibi 20 yıldır oyun oynuyorsanız sizin de muhakkak aklınıza gelen örnekler vardır.

    İşte bu yüzden özel oyunlar önemlidir, bu oyunları yapan firmalar konsollarının güçlerini sonuna kadar sömüren oyunlar yapmaya çalışır, sadece grafik olarak değil, başka teknik konularda da göz alan yenilikler yaparlar. Uncharted serisi ile neredeyse organik bir canlı gibi hareket eden, sendeleyen, düşmemek için sağa, sola dayanan karakter gördük. Sonrasından bunu diğer oyunlar da taklit etmeye çalıştı. Özel oyunların bir diğer nimeti de, çıktıkları konsolların karakterlerini yansıtmalarıdır. Örneğin Xbox özel oyunları her türlü coop içerir, Sony oyunları biraz daha orta damardan giderken, Nintendo oyunları saf eğlenceye odaklanmıştır. Size bugün hiç bilmediğiniz bir oyun gösterseler, hangi konsola çıkacağını tahmin edebilirsiniz ve bunu özel oyunların kafanızda yarattığı fikre dayanarak yaparsınız.

    Yoksa özel oyunu sen oynamışsın, oynamamışsın hiç bir kıymeti yoktur. En nihayetinde bu parasını verdiğinde herkese satılan bir şey. Dünya oyun pazarında Türkiye'nin de yeri belli (konsol pazarı açısından konuşuyorum) Yoksa burada sen, ben oyunu almışız, almamışız, konsolu almışız, almamışız hiç bir kıymet-i harbiyesi yok.

    Özel oyunların yokluğu da ayrı bir dert, özel oyun olmayan konsollar 3. parti büyük firmaların ağına düşüyor. Adeta bir fabrika misali oyun basan bu firmalar bizleri bol micro ödemeli, DLC'li oyunlara yönlendiriyor. Bir dünya örneği var bunların, burada saymak istemiyorum. İşin kötüsü oyunlarını da, bu micro ödemeli sisteme uydurup neyi, idiğü belirsiz, keyifsiz oyunlar yapıyorlar, oyuncuyu buna mahkum ediyorlar. Hatta utanmadan micro ödemelerle içerik alan oyuncularla, hiç alamayan oyuncuları eşleştiren ve onların birer ezik gibi hissedip, paralarını bu sanal şeylere yatırmaları ümidi içinde Activision gibi firmalar matchmaking patentleri bile alıyorlar.

    Ama tabii bu nesilde bir Tearaway, Gravity Rush, Persona gibi oyunları oynanamış birinden bu gibi hassasiyeti beklemekte boş bir beklenti. Tearaway'in Gibbet Hill - Pilgrimage'ini dinlemeyen, Persona'da boss'ların kalelerine girdiğinde, aslında insanların içindeki hırslarının, tutkularının adeta bir kale içine güven içinde hissedilmek için hapsedildiğini, oyunun alt metnini okuyamayan, uzaktan şöyle bir oyuna bakıp, burun kıvıran birinden tabiki böyle yorumlar beklenmez. Çünkü ona göre oyun EA Access'in üyeliğinde dağıtılan ve devamlı ölüp, öldürdüğün, spawn olan ergenleri vururken cipsten artık yağlanan ellerinle mikrofondan küfürü basmaktır, ona göre oyun BF'dir, Call of Duty'dir, kalanı çöptür.

    Uzadıkça uzuyor, farkındayım, büyük ihtimalle bu kadar yazıyı okumak zor gelecektir sana. Muhtemelen okul sıralarını terk ettiğin günlerden bu yana bu kadar yazıyı okumamışsındır bile. Bu yüzden Game as a Service (kısaca GaaS) dediğimiz sistemin oyun dünyasına vereceği zararları da anlatmak isterdim ama bu tehlike nedeni ile anlatmaktan imtina ediyorum. Micro ödemeler, DLC, konsol üretim kalitesi gibi konulardaki MS politikalarının değerlendirmesi de başka bir mesajın konusu olsun, ağır gelir yoksa abime...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 20 Mart 2018; 18:52:25 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.