Şimdi Ara

Davutoğlu'ndan Uzay ajansı müjdesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: atmaca57

Başbakan Davutoğlu Konya'da atış test ve değerlendirme merkezinde konuştu. Davutoğlu savunma sanayiinin öneminden bahsederken Uzay ajansı merkezinin de açılacağı müjdesini verdi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Türkiye kendi savunma sistemini geliştirmek açısından önemli adımlar attı. Aselsan açılışı bunun en önemli göstergesiydi.Bugün açtığımız tesis çok önem arz ediyor.

"UZAY AJANSI'NI MECLİS'E GETİRECEĞİZ"

Füze ve uzay teknolojisini gerçekleştirmek zorundayız. Uzay ajansıyla ilgili çalışmamızı yakında Meclis'e getireceğiz.-

Coğrafyalar ülkelerin kaderidir. Tarihinizi değiştiremezsiniz. Bu topraklar coğrafi olarak altın değerdedir. Çevremiz ateş çemberi. Bizim aidiyet bilincimizdir bizi ayakta tutan. Bugünlerde üzerinde çalıştığımız çözüm süreci bunun en büyük göstergesidir. Stratejik vizyonumuzu iyi kavramalıyız. Bu ülkenin evlatları arasında nifak tohumları ekenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizden önceki hükümet Roketsan'ı kapatmak istedi. Eğer kapatılsaydı bugün bu merkez açılmazdı.

"TÜRKİYE'NİN HİBELERE İHTİYACI YOK"

Bugün 1000'i aşkın savunma şirketi faaliyet göstermektedir. Bu güçlü bir ekonominin en büyük örneğidir.

Başdanışman olduğum anlarda önümüze gelen hibeleri hatırlıyorum da şimdi o rakamlara gülüp geçiyoruz. Bundan sonra Türkiye hibçir zaman hibelere muhtaç olmayacak.

2008’de yüksek irtifa uçağı geliştirecek, 2009’da milli fırlatma sistemiyle roket geliştirecek, 2014’te milli roketle uzaya uydu gönderecek, 2015’ten itibaren Türk astronotları uzaya gönderecek, 2020’de uzay gemisi yapımına başlayacaktık. Başkasının pırpırlı uçağını kopyalayıp İranlılar gibi biz yaptık dedik

2011 senesinde “Ankara uzay başkenti olacak” dendi. “İki sene içinde faaliyete geçmesini planlıyoruz” diye söylendi. Oldu dimi

Melih'den ne haber. Parsel parsel falan

• Noldu şu uzay ajansı seçime az kala bir gelişme var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: thepromh

Yazmıştım haftalar önce bunlar seçime kadar uzaya da çıkar diye

Çarşamba: Uçak gemisi prototipi hazır.
    Perşembe: Yerli hızlı tren 355 km hızı geçti
    Cuma: İlk yerli savaş uçağı Ocak'ta göklerde
    Cumartesi: Lazer silahı prototipi testlerde tam not aldı.
    Pazar: İlk nükleer füze denemesi yapıldı, sorunsuz uzaya gitti
    Pazartesi: DNA kopyalamasını yapan iki ülkeden biri artık Türkiye
    Salı: Türkiyenin ilk nükleer denizaltısı 2017 de hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 13 Ekim 2015; 15:46:09 >

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Noldu şu uzay ajansı seçime az kala bir gelişme var mı?

Önümüzdeki hafta yerli Uzay Gemisi AKTürk-12-58-98 tanıtılacak.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • Uzay filomuz hazır arkadaşlar

Davutoğlu'ndan Uzay ajansı müjdesi

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Noldu şu uzay ajansı seçime az kala bir gelişme var mı?

Önümüzdeki hafta yerli Uzay Gemisi AKTürk-12-58-98 tanıtılacak.

Bu hızla gidersek 2023'te Warp motorlu uzay aracımızla 2 milyon ışık yılı uzaklıktaki Andromeda Galaksisi'ne turlar düzenleyeceğiz inşallah.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.