Şimdi Ara

davetiye olsa bile red yenirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
11.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bieşy merak ediyorum ben şuan çalışmıyorum işimden istifa ettim
    bankamda 7500tl var ve sponsorum babamda 6200tl ve ilk turustik almanya vizemde red yedim turizim sektorunde çalısıyorum ve 7 ay calısıp istifa ediyoruz yıl başında almanya tatil yapmak istiyorum nasıl bi yol izleyebilirim?
    2/9 maddeden red ettiler ülkeye geri dönmezmişim bide tatil amacımı anlamamıslar kafayı yiyeceğim alt tarafı bi şengen ülkesinde tatil yapmak istiyorum..

şimdi almanyadan bi arkadaşım alman vatandaşı davetiye atsa ziyaret vizesine baş vursam yine red yermiyim davetiyeylede red yeniyormu nasıl alacagım yıl başı tatili için bu vizeyi? bilgisi olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 14 Aralık 2016; 14:12:55 >

• Davetiye var diye kesin onaylanacak diye bir durum yok hocam maalesef.Vize başvurusu sırasında tanıştığımız bir bayan (ki kendisi yurt dışına sürekli olarak çıktığını söyleyen birisi) davetiyesi olmasına karşın Fransa'dan vize alamamıştı maalesef.Belli kriterleri illaki vardır ama genel olarak söylenen bir şey kontrolü sağlayan konsolosluk çalışanının kendi inisiyatifine kalmış bir durum.
  • malesef davetiye var diye vize verecekler dıye bı kayide yok vermıyolar
    şekil a ben daha yenı başvurdum ve red yedımm
    emın ol her seyım tamdı
    yanı özetleyecek olursam bu aralar ince eleyip sık dokuyolar ayrıca bankadaki para bile tırt yanı umursamıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vrl6161

malesef davetiye var diye vize verecekler dıye bı kayide yok vermıyolar
    emın ol her seyım tamdı
    yanı özetleyecek olursam bu aralar ince eleyip sık dokuyolar ayrıca bankadaki para bile tırt yanı umursamıyolar

bu arada daha önceden de 2 kere schengen vizem olmasına ragmen almanyadan
  • quote:

quote:

malesef davetiye var diye vize verecekler dıye bı kayide yok vermıyolar
    emın ol her seyım tamdı

bu arada daha önceden de 2 kere schengen vizem olmasına ragmen almanyadan

bende düşündüm param mı az geldi yada nasıl multeci olurum dıye yani öyle bi niyetimde yok turizim sektoru calısanıyım politik durumlardan dolayı galiba böyle oluyor sizin ne kadar paranız vardı bankada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

arkadaslar bieşy merak ediyorum ben şuan çalışmıyorum işimden istifa ettim
    bankamda 7500tl var ve sponsorum babamda 6200tl ve ilk turustik almanya vizemde red yedim turizim sektorunde çalısıyorum ve 7 ay calısıp istifa ediyoruz yıl başında almanya tatil yapmak istiyorum nasıl bi yol izleyebilirim?
    2/9 maddeden red ettiler ülkeye geri dönmezmişim bide tatil amacımı anlamamıslar kafayı yiyeceğim alt tarafı bi şengen ülkesinde tatil yapmak istiyorum..

şimdi almanyadan bi arkadaşım alman vatandaşı davetiye atsa ziyaret vizesine baş vursam yine red yermiyim davetiyeylede red yeniyormu nasıl alacagım yıl başı tatili için bu vizeyi? bilgisi olan var mı

1-2 gunluk selanik gezisi duzenleyen acentadan tur satin alin. (Bisey bahsetmeyin) onlar tur icin yunan vizesi alirlar. Selanikten ayni vizeyle Almanya ya gecersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 16 Aralık 2016; 22:58:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    normailde 7500 lira yetıyor oncekı vıze basvurumda 7000 lira vardı ve vıze almıstım
    bu sefer 15000 lira felan vardı dedıgım gıbı para 5000-6000 lıradan yukarı olduktan sonra yeterlı oluyor ama suan 50000 lırada olsa hesaptaa onemlı dııl bı yere takıldımılar vermıyorlar
  • quote:

normailde 7500 lira yetıyor oncekı vıze basvurumda 7000 lira vardı ve vıze almıstım
    bu sefer 15000 lira felan vardı dedıgım gıbı para 5000-6000 lıradan yukarı olduktan sonra yeterlı oluyor ama suan 50000 lırada olsa hesaptaa onemlı dııl bı yere takıldımılar vermıyorlar

Itıraz dilekçesi sundunuzmu hocam

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    evet sundum
    yaklasık 1 ay sonra tekrar maıl ıle donus yaptılar
    bu sefer tekrardan benden acıklama ıstedıler
    tekrar cevap olarak maıl attım cevap beklıyorum zaten bu saatten sonra umrumda dııl keyfı almanya ya gitmek bence hos dııl bu durumda 3 kurusluk ulkelerıne gıtmek ıstıyoruz dıye seceremızı sayıyolar
  • İzmir’de yaşıyorum, Turizm sektöründe çalışıyorum (tur şirketinde) birçok yolcumuza vize alıyorum yani hasbelkader tecrübem var diyebilirim.

Öncelikle şunu söyleyeyim Almanya en zor ve en kısa süreli vize veren ülkedir ancak evraklar tam olursa verir ve 2’li ilişkilerin kötü olması vs. bunu fazla bağlamaz.

davetiye olayına takılmayın, her davetiyesi olana vize çıkacak diye kaide yok hatta bazen davetiye terste tepebiliyor, başvuruyu yapan şahsın tanıdığı var, dönmez orda kalır diye şüphe uyandırabiliyor. Ayrıca size davetiye gönderen kişinin de sağlam geliri olması ve bunu resmi olarak ta tutarlı olması gerek. Çünkü konsolosluk davetiye sahibinin resmi verilerine bakıyor, davet ettiği kişiye seyahati boyunca mükellef olabilecek mi diye?

Onun dışında sponsorluk için yaş önemli yani 25 yaşındasındır üniversiteden mezun olmuşsundur o yüzden diplomanın fotokopisiyle birlikte ailenin hesaplarını ekleyip sponsorluk yazısını kabul eder konsolosluk ama 28+ sındır üniversite (yada son tahsilin) 3 sene önce bitmiş, tek erkeksin yalnız seyahat edeceksin, bu durum konsolosluğun kabul edeceği bir durum değil.

Bununla birlikte banka hesabı durumu var, gösterilen rakamlar aslında yeterli ama hesabın durumu da önemli. Hesaba belli bir dönem giriş olmamışken birden tek veya 2 kalemde yapılan yüklü para girdileri konsolosluk açısından şüpheli yaklaşıma sebebiyet verir, belli ki emanet alınan bir para ve sadece kriteri karşılamak için konmuş şeklinde yorumlarlar.

En önemli kısımda SGK durumu, konsolosluk iş durumunu şundan önemser, gidecek ve dönecek çünkü işi var. Ama SGK daki kayıtlar ışığında işe girişiniz yeni ise ve bir önceki işinizin çıkış tarihi ile arasında en az 3-4 ay var ise ve önceki işinizde de kısa süreli çalışıysanız, tek bay seyahatlerinde konsolosluk açısından risk unsurusunuz. kaldı ki şu an malesef bir işiniz yok o yüzden aslında sizin ki biraz bile bile lades demek olmuş.

Bir arkadaş bir tur satın alın demiş, şunu belirteyim bir tur ile gitmek için acente aracılığı ile başvurmakla kendin başvurmak arasında fark yok, biz kendi açımızdan alamaz diye adlandırdığımız yolculara gerekli açıklamayı yapıyoruz, hala tura gitmek isterse de seyahat evraklarını verip, kendisinin başvurmasını istiyoruz düşünün yani.(Yani özetle şu an bir işiniz olmadığınız için bana tur satın almak için geldiğinizde ben size vize alamazdım Bunu şunun için söylüyorum bir aracı hallederiz derse inanmayın hem paranızdan olursunuz hem de 2. reddi yersiniz) Bu arada ret yediğiniz için başka bir schengen ülkesini denemenize izin vermezler, hangi ülkeden ret yenmişse yine o ülkeye başvurmak zorundasınız schengen’de. Ek bilgi olarak örneğin seyahat Almanya ama siz kolay olması açısından Yunanistan dan vize alabilirsiniz(o ülkeye yapılacak seyahat evrakları sunularak) Schengen’de serbest dolaşım, önce alınan ülkeye giriş yapmakla başlar, yani vizeyi Yunan’dan alıp, Yunanistan’a (ana kara yada ada fark etmez) giriş yapmadan Almanya’ya giderseniz sizi almazlar. Son olarak her ne kadar Schengen serbest dolaşım demek olsa da vizeyi doğru kullanmanız, bir sonraki schengen vizesi başvurunuzu doğrudan etkiler.

Örneğin; Yunanistan vizesi almışsınızdır, size 3 ay süreli Çok girişli ve 30 gün kalışlı vize vermiştir, siz vizeyi açmak için Yunanistan’da 1 gün geçirmişsinizdir, Almanya’da 10 gün kalmışsınızdır ve vizeyi öyle kullanarak bitirmişsinizdir.

A: bir sonraki vize başvurunuz Yunanistan olursa, konsolosluk, benim vizemle benim ülkemden ziyade serbest dolaşımla kalmış, deyip, bu sefer size sadece gösterdiğiniz seyahat süresi kadar vize verir, ve başvuru esnasında sunduğunuz seyahat belgelerini (otel uçak rezervasyonlarını) havayolu ve otelden sorgulatır, siz bunlara ödeme yapmamışsanız, otel hava yolu yok böyle bir kayıt der, seyahatinizin amacını inandırıcı bulmamaktan ret verir.

B: başka bir ülke örneğin İtalya’ya başvurmuşsunuzdur, konsolosluktaki sistemler bir kişinin 5 yıllık geçmişini kaydettiği için, siz pasaport değiştirseniz de sistemde çıkar, o yüzden İtalya bakıp, Yunan almış Alman’da kalmış, benim içinde aynı şey geçerli olabilir şüphesiyle, vize sürecini zora sokar, telefon açıp, güncel bir banka dökümü daha ister(yada başka bir evrak ister veya arar çağırır) seyahat evraklarınızda verdiğiniz bilgiler için onlarla irtibat kurar (otel, uçak). En sonunda da vizeyi vermeye kanaat getirdiyse gösterdiğiniz seyahat süreleri kadar verir.

Naçizane tavsiyem, Almanya’ya bir daha başvururken, şu an çalışan değilseniz hiç yapmayın, eğer kendi priminizi yatırmaya bile karar verseniz dahi 4 aylık döküm çıkmadan bunu yapmayın, maaşı elden almayın maaş ödemesi kalemi altında bankanıza yatır(t)ın. Son olarak durumu iyi değilse birisinin davetiye kullanmayın. Çünkü size davetiye gönderen kişi önce kendisine, sonra bakmak yükümlülüğü varsa onlara ve seyahatiniz süresince de size yetecek kadar maddi gücü olmalı, hatta genel prosedür de davetiyede yazan ve sizin konaklayacağınız adresteki evin büyüklüğüne hane sayısına bile bakıp, değerlendirmeye alıyorlar.

Özetle vize almak zor değil, sadece birkaç önemli nokta var, ve bu noktalarda siz istedikleri kriterde değil iseniz, biraz sabredip kriteri oluşturmanız gerekecek hepsi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

İzmir’de yaşıyorum, Turizm sektöründe çalışıyorum (tur şirketinde) birçok yolcumuza vize alıyorum yani hasbelkader tecrübem var diyebilirim.

Öncelikle şunu söyleyeyim Almanya en zor ve en kısa süreli vize veren ülkedir ancak evraklar tam olursa verir ve 2’li ilişkilerin kötü olması vs. bunu fazla bağlamaz.

davetiye olayına takılmayın, her davetiyesi olana vize çıkacak diye kaide yok hatta bazen davetiye terste tepebiliyor, başvuruyu yapan şahsın tanıdığı var, dönmez orda kalır diye şüphe uyandırabiliyor. Ayrıca size davetiye gönderen kişinin de sağlam geliri olması ve bunu resmi olarak ta tutarlı olması gerek. Çünkü konsolosluk davetiye sahibinin resmi verilerine bakıyor, davet ettiği kişiye seyahati boyunca mükellef olabilecek mi diye?

Onun dışında sponsorluk için yaş önemli yani 25 yaşındasındır üniversiteden mezun olmuşsundur o yüzden diplomanın fotokopisiyle birlikte ailenin hesaplarını ekleyip sponsorluk yazısını kabul eder konsolosluk ama 28+ sındır üniversite (yada son tahsilin) 3 sene önce bitmiş, tek erkeksin yalnız seyahat edeceksin, bu durum konsolosluğun kabul edeceği bir durum değil.

Bununla birlikte banka hesabı durumu var, gösterilen rakamlar aslında yeterli ama hesabın durumu da önemli. Hesaba belli bir dönem giriş olmamışken birden tek veya 2 kalemde yapılan yüklü para girdileri konsolosluk açısından şüpheli yaklaşıma sebebiyet verir, belli ki emanet alınan bir para ve sadece kriteri karşılamak için konmuş şeklinde yorumlarlar.

En önemli kısımda SGK durumu, konsolosluk iş durumunu şundan önemser, gidecek ve dönecek çünkü işi var. Ama SGK daki kayıtlar ışığında işe girişiniz yeni ise ve bir önceki işinizin çıkış tarihi ile arasında en az 3-4 ay var ise ve önceki işinizde de kısa süreli çalışıysanız, tek bay seyahatlerinde konsolosluk açısından risk unsurusunuz. kaldı ki şu an malesef bir işiniz yok o yüzden aslında sizin ki biraz bile bile lades demek olmuş.

Bir arkadaş bir tur satın alın demiş, şunu belirteyim bir tur ile gitmek için acente aracılığı ile başvurmakla kendin başvurmak arasında fark yok, biz kendi açımızdan alamaz diye adlandırdığımız yolculara gerekli açıklamayı yapıyoruz, hala tura gitmek isterse de seyahat evraklarını verip, kendisinin başvurmasını istiyoruz düşünün yani.(Yani özetle şu an bir işiniz olmadığınız için bana tur satın almak için geldiğinizde ben size vize alamazdım Bunu şunun için söylüyorum bir aracı hallederiz derse inanmayın hem paranızdan olursunuz hem de 2. reddi yersiniz) Bu arada ret yediğiniz için başka bir schengen ülkesini denemenize izin vermezler, hangi ülkeden ret yenmişse yine o ülkeye başvurmak zorundasınız schengen’de. Ek bilgi olarak örneğin seyahat Almanya ama siz kolay olması açısından Yunanistan dan vize alabilirsiniz(o ülkeye yapılacak seyahat evrakları sunularak) Schengen’de serbest dolaşım, önce alınan ülkeye giriş yapmakla başlar, yani vizeyi Yunan’dan alıp, Yunanistan’a (ana kara yada ada fark etmez) giriş yapmadan Almanya’ya giderseniz sizi almazlar. Son olarak her ne kadar Schengen serbest dolaşım demek olsa da vizeyi doğru kullanmanız, bir sonraki schengen vizesi başvurunuzu doğrudan etkiler.

Örneğin; Yunanistan vizesi almışsınızdır, size 3 ay süreli Çok girişli ve 30 gün kalışlı vize vermiştir, siz vizeyi açmak için Yunanistan’da 1 gün geçirmişsinizdir, Almanya’da 10 gün kalmışsınızdır ve vizeyi öyle kullanarak bitirmişsinizdir.

A: bir sonraki vize başvurunuz Yunanistan olursa, konsolosluk, benim vizemle benim ülkemden ziyade serbest dolaşımla kalmış, deyip, bu sefer size sadece gösterdiğiniz seyahat süresi kadar vize verir, ve başvuru esnasında sunduğunuz seyahat belgelerini (otel uçak rezervasyonlarını) havayolu ve otelden sorgulatır, siz bunlara ödeme yapmamışsanız, otel hava yolu yok böyle bir kayıt der, seyahatinizin amacını inandırıcı bulmamaktan ret verir.

B: başka bir ülke örneğin İtalya’ya başvurmuşsunuzdur, konsolosluktaki sistemler bir kişinin 5 yıllık geçmişini kaydettiği için, siz pasaport değiştirseniz de sistemde çıkar, o yüzden İtalya bakıp, Yunan almış Alman’da kalmış, benim içinde aynı şey geçerli olabilir şüphesiyle, vize sürecini zora sokar, telefon açıp, güncel bir banka dökümü daha ister(yada başka bir evrak ister veya arar çağırır) seyahat evraklarınızda verdiğiniz bilgiler için onlarla irtibat kurar (otel, uçak). En sonunda da vizeyi vermeye kanaat getirdiyse gösterdiğiniz seyahat süreleri kadar verir.

Naçizane tavsiyem, Almanya’ya bir daha başvururken, şu an çalışan değilseniz hiç yapmayın, eğer kendi priminizi yatırmaya bile karar verseniz dahi 4 aylık döküm çıkmadan bunu yapmayın, maaşı elden almayın maaş ödemesi kalemi altında bankanıza yatır(t)ın. Son olarak durumu iyi değilse birisinin davetiye kullanmayın. Çünkü size davetiye gönderen kişi önce kendisine, sonra bakmak yükümlülüğü varsa onlara ve seyahatiniz süresince de size yetecek kadar maddi gücü olmalı, hatta genel prosedür de davetiyede yazan ve sizin konaklayacağınız adresteki evin büyüklüğüne hane sayısına bile bakıp, değerlendirmeye alıyorlar.

Özetle vize almak zor değil, sadece birkaç önemli nokta var, ve bu noktalarda siz istedikleri kriterde değil iseniz, biraz sabredip kriteri oluşturmanız gerekecek hepsi bu.

Ayrıntılı bir şekilde anlattığınız için teşekkür ederim. Gerçekten doğru bilgiler vermişiniz. Ama sadece kafama takılan bir soru var...

Demişiniz Yunandan vize almışın. 1 gün yunanda, 10 gün almanda kalmışın. Bu sonra sorun teşkil eder. eyvallah bunda hem fikiriz.

Yunandan Almanyaya gitmedim uçakla. Ama ben farklı bi yolla sorayım sorumu..

Şimdi mesela ben Fransız vizesi aldım (almana göre kolay veren bi vize.) mesela TR den uçakla Fransaya girdim. Mühürü vurdular. Sonra gittim otobüsle almanyaya geçtim. 10 gün orada kaldım diyelim. Sonra almanyadan uçakla çıkış yaptım.

Şimdi sorum peki benim kaç gün fransada kaç gün almanyada kaldığımı nereden bilecekler? Sonuçta almanya fransa arasında bildiğimiz sınır yok. pasaport kontrolü yok mühür yok.

yunandan almanyaya uçakla gidersek eğer şengen bölgesinden çıkmadığımız için mühür vuruyorlar mı? vurmuyorlarsa nerden bilecekler ne kadar kaldığımız?

• Sizin soylediniz durum soyle bir sorun teskil eder; Yunandan vize basvurusunda siz gidis donus ulasimlarinizi (ucak feribot otobus ne ise) yunanistandan yunanistana olarak gosteriyorsunuz. Basvuru esnasinda gidis yunanistan donus almanya koydugunuzda yunanistan konsoloslugu Almanya ziyaretiniz bizim icin onemli degil diyecektir.

Her neyse siz Yunanistana gidip Almanyadan dondunuz. Yunanistan Almanya arasinda da gumruk olmadigi icin damgada yok. Ama giris damgasi Yunanistan donus Almanya. Vize bu sekilde bitti ve diyelim ki Yunanistan vizeniz 3 aylikti.

Siz yeni bir vize basvurusu icindesiniz ve hali hazirda daha yeni 3 aylik vize almissinizyine yunan alayim bana en kotu yine 3 ay verir diye bekliyorsunuz.

Ama tabi tutacaginiz uygulamayi soyleyeyim. Giris cikis damgalariniza bakacaklar diyecekler ki allah allah adam Almanya'dan donmus, peki bu adam bana bir onceki vize basvurusunda donusu ne olarak taahhüt etmisti diye bakacak, bir bakiyor ki Yunanistan dan. Donus taahhutu yanlis ve serbest dolasima girmis. Demekki bu adam bir is ceviriyor olabilir. Yani ozetle yakaladi sizi ve siz desenizki ben yunanistandayken almanyadaki amcam vefat etti yemez onu.

Sizin bu yanlis taahhutunuzden oturu yunanistan yeni vizenizi ya tek girisli ve taahhüt ettiginiz seyahat suresi kadar verir(oda evraklariniz iyi ise) yada seyahat amaciniz inandirici degil der ret verir.

Siz o evraklari verdikten sonra konsolosluk onlari kisin yakacak olarak mi kullaniyor saniyorsnuuz. Yada herkes saf bir tek biz mi akilliyiz. Sen adama basvuru esansinda donusu Almanya gostersen adam basvurunu almayacak, Yunan diyorsun Almanyadan donuyorsun. Haa bu isin kurnazligina kacan mantiginizla pasaport degistiririm diye bir kurnazliga gitmeyin, schengen bolgesindeki her giris cikis pasaportunuzun manyetik okuyucusindan tarandigi ve butun schengen bolgesi ulkelerinin ortak kullandigi sisteme duser. Damga sadece presudurdur. Hali hazirda yeni uygulamalarda bir ulkeye ilk defa vize aldiginizda yada bir ulkeye ilk girisinizde parmak izi taramasina aliniyorsunuz.

Hadi diyelim ki siz ne Alman ne Yunandan alayim Italya dan basvurayim dediniz. Damgalara bir bakacak schengen bolgesine girisi farkli ulke cikisi baska ulke bu adam bunu boyle sunmamistir demekki konsolosluga verdigi beyanla yaptigi birbirini tutmuyor, ne yapcak baslicak arastirmaya nasil mi? Istenilen evraklar arasinda tam vukuatli nufus kaydi var mi var. Sen nerden donmustun Almanya'dan baslar ailende Almanya da yasayan var mi diye? Cunku sen Yunandan vize alip Almanyadan cikiyorsan demekki Almanya'da baglayici bir unsurun var. Senden ekstra bilgi almak icin cagirir, evrak ister sureci uzatir kisacasi ugrastitir.

Biz turizmcilerde vizeyi dogru kullanmak diye bir tabir vardir. Mesela Yunanistan vizeyi Almanya'ya gore daha uzun verir(evraklar tamamsa) alirsin 3 aylik vizeni acarsin Yunan da DONERSIN sonra gidersin Almanya ya isini gorur donersin. Simdi kac gun kaldin Yunan da 1 gun Almanya da da diyelim isin 10 gun surdu. Vizenin toplam kalis suresi 30 gundu simdi Yunan kalisni toplamda 17 ye cekelim ki bir sonraki yunan basvurun yine 3 ay olsun.

Ozeti su taahhut ettigin gibi git don. Vize kalis suresi (duration of stay) kac gun ise %60 ini aldigin ulkede gecir. Gerisi sikinti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 21 Aralık 2016; 18:51:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.