Şimdi Ara

Datron'un Core 2 Duo BOMBA Laptop NE diyorsunuz? (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
0
Favori
39.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • YAklaşık 1 hafta süren incelemelerim sonucu Datron wxs serisinden almaya karar verdim. Alacağım makine
    (DATRON WXS C2D NB 1.8M 1GB 100GB-5 DW );

    İşletim Sistemi Free DOS
    İşlemci INTEL Core 2 Duo T7200 işlemci
    İşlemci hızı 1.8 GHz
    Chipset Intel I945PM + ICH7-M
    Sistem Veri Yolu 667 MHz
    Ekran 15.4 inç parlak ekran
    Bellek 1GB DDR2- 667 MHz
    Sabit Disk 100 GB SATA
    Sabit Disk Sürücü Hızı 5400 RPM
    Optik Sürücü Dual layer DVD Writer
    Dahili kamera 1.3 Megapiksel
    Grafik Kartı Nvidia GeForce Go 7600 256 MB / 128 Bit
    Infrared Var
    Fax/Modem 56K V.90 V.92
    Ethernet 10 / 100 Mbps
    Wireless LAN Intel® PRO/Wireless 3945ABG
    # Portlar 4 adet USB 2.0
    # 1 adet RJ45
    # 1 adet RJ11
    # S-VIDEO
    # Firewire(1394)
    # Kulaklık ve ses(SPDIF)
    # Mikrofon
    # VGA
    # PC EXPRESS
    Bluetooth Var
    Diğer özellikler 3 in 1 (SD,MMC,MS) Memory Kart okuyucusu
    Garanti Süresi 2 yıl

    Alanlara bir sorum var. İşletim sistemi free dos. Belki de fiyatın düşüklüğü biraz da bundan kaynaklanıyo. Böyle olunca recovery cd s fln çıkıyomu içinden ? Yani hangi cd ler çıkacak ? Windowsu sp siz kuracam büyük ihtimalle. Driverlar fln bir sorun çıktığında çok ararmıyım yoksa elimin altında mı olacak ?

    Önceki msjlarda testlerden güzel puanlar alındığını gördüm. Ekran kartı herhalde lap top için mükemmel diyebiliriz 7600 olması açısından. Son ççıkan oyunları ve tasarım programlarını rahatlıkla kullanabilrim gibi geliyor bana ama kullananlar olarak bir de siz söyleyin.

    bir de kasa problemi var gibi geldi okuduklarıma göre. Aletin kasaları nasıl sağlammı dayanıklımı ? Uzun süre geçti sizin yazdıklarınızın üzerinden :D Klavyede fln. bir sorun çıktımı ? Sanırım şu an iki kasa halinde piyasadalar eski ve yeni olmak üzere. Kullananlar yorumlarını yazarsa sevinirim :D:D

    Son olarak da ısınma problemi var mı ? Ben aleti genelde elektriğe takılı olarak günde 8 10 saat kullanıcam. Bazen daha da fazla. Herhangi bir problem çıkar mı ?

    CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

    (Eğer sorularıma olumlu cevap verirseniz hemen gidip bursa şubesinden alıcam teknokolik. İnşallah stoklarında vardr da beklemem :D )




  • kçetinkaya;

    ben biraz önce teknokoliğin sitesinden online destek hattı aracılığıyla yetkili biriyle görüştüm. sadece xp cd'si çıkmayacakmış. yani diğer olması gereken tüm cd ler olacak dedi. anakart,ekran kartı vs...

    ayrıca sadece 8 taksite vade farkı uygulamayız dedi. mesela ben 12 taksitle almayı düşünüyorum. % 3 vade farkı uygulayacaklar... 9 ocak salı günü bütün şubelerimizde olacak dedi eleman. salı gelip beğenirseniz alabilirsiniz diyolar.. hadi hayırlısı bakalım. bu sefer cidden gelecek gibi...
  • arkadaşlar bu datron ne malı??
  • tüm notebooklar gibi made in china
    aynı kasa ise w15 inventec ben memnunum.
  • Arkadaşlar benim öğrenmek istediğim ;

    Datron WXS serisi modellerde kullanılan W kasalar ile Monsterin bazı modellerinde kullanılan W kasalar aynı mı ? Malum datronlar piyasada yokken bende monstere yönelmiştim kararsızlıktan nerdeyse 2 aydır bir laptop alamadım. Artık kesin 1-2 hafta içerisinde yeni bir laptop alıcam.

    Ancak belirttiğim kasalar aynı ise datronunu 2.0 modeli ile hemen hemen aynı özelliklerde (+tv kartı mevcut) monster bu modeli 1599 USD+KDV (işletim sistemi linux) fiyat ile satmakta. Sadece tv kartı (benim için gerekesiz) için 150 USD+KDV vermek + XP içinde en az 100 usd para ödemek bana mantıksız geldi.

    Datronun bu modelini kullanan arkadaşlardan ısınma problemi + kasada kullanıma bağlı aşınma, boya dökülmesi vb. olumsuzluklarının olup olmadığını ve genel olarak kullanışlığı hakkında bilgi istiyorum.

    1- Datron WXS 2.0 = 1449 USD+KDV
    2- Monster T72W1501 = 1599 USD+KDV
    3- Monster HEL72802 = 1399 USD+KDV

    Sonuç olarak bu üç modelden birini almak istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.




  • Bende bu sıralar notebook almayı düşünüyorum ama acer 9424 modeliyle datron WA5X arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyımç Açıkçası oyunla pek işim olmicak bana solid works ve 3dsmax gibi programları çalıştırsın yeter:) sonuçta sizce bu ikisinden hangisini almalıyım. linkler;
    Datron:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=24258
    Acer: http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=24258




  • 3 sene datron kullanmış ve canından bezmiş biri olarak kesin önerim şudur ki, datrondan hesap makinesi bile almayın. hatta datron portakal sıkacağı çıkarırsa onu da almayın.
  • Allah Allah ilginç
  • Merhaba,
    Forum'a çok bakındım almadan ama pek birşey bulamamıştım,bu topic gözümden kaçmış sanırım.

    Garantinin dolmasına 2 gün kala imzamdaki LG'yi son bir bakım,combo değişikliği vb.. bikaç sorun içi Ufotek'e verdim.
    Aradan 1 ay gibi bir süre geçti ve ürünü tamir edemediler..aslında benim için bi sorun yoktu ama board arızalı imiş ve fazla ısınıyormuş..

    Uzun bir mücadelenin ardından(para iadesi-ürün değişimi gibi) Datron WXS c2duo 2.0 modelini cuma günü itibariyle teslim aldım.

    p4'ten sonra ati9600'den sonra c2d 2.0 ve gf7600 baya ii geldi ve gerçekten çok memnunum şuanda.. Ürün normalde 1.83 tü fakat 2.0 cpu ve freedos ile değiştirildi,buna rağmen şuana kadar herhangi bir ısınma sorunu ile karşılaşmadım ki hiç kapatmadım..Ve halen prog. yükleme data alma gibi işlemler yapıyorum..

    Kasa konusuna gelince; benim söylenenlerin aksine çok hoşuma gitti.Çok sade,hafif ve kullanışlı kanımca

    Marka konusunda benimde birhayli çekincem vardı.Ama şuan pişman değilim.(LG'den sonra Datron daha bi laptop markası gibi geliyor)
    Ufotek için konuşucak olursakta;bugüne kadar hiç anlaşamadım bu servisle..bu son olayda beni çıldırttılar..444'lü müşteri hizmetlerini açan yok,aktarıyolar hat kesiliyo,11:30da arıyorum yemekte oluyolar 3 gibi anca dönüyorlar vs..
    Ama Datron konusunda adamlar bambaşka... çok fazla ilgili ve tahminimce bilgili..

    Sorularınız,istekleriniz olursa iletin hepsini cevaplamaya çalışıcam elimden geldiğince..

    İyi haftasonları

    Saygılarımla,
    MERTŞENER




  • ben de monster ve datronlara çok baktım. gittim dükkanda inceledim falan.... ancak daha sonra benq p52 aldım. çok memnunum
    bkz:

    http://forum.donanimhaber.com/m_12636642/mpage_1/key_//tm.htm#12884941

    benq p52, 3dmark puanlarında yakın datron ve monsterlardan daha ucuz. ve çok daha kaliteli.

    datron ve monsterların kasası hernekadar asus vs tarafından üretildiği de söylense kasa kalitesiz. bildiğimiz televizyon kasası gibi. o kalitede plastikten. bunları monster bilgisayarlar için söylüyorum: Ayrıca kasalar gerçekten asus tarafından üretiliyor olabilir ancak fokusshoptaki görevlinin bana kasanın altındaki yapıstırdıkları asus marka bluetooth modülün etiketini gösterip bak asus kasa demesi beni şaşırtmıştı. bu insanlar bizi aptal yerine koyarak birşey elde edemeyeceklerini anlamaları gerekiyor.

    ve bilgisayarı ısmarlıycam 1 buçuk saat sonra teslim alıcam. Kasa toplamaya benzemez ki bu... bu kadar zamanda toplanan makinede mutlaka sorun çıkacaktır. Diğer markalar şöle esneme şöle düşme şöle ısı bilmemne testlerinden geçirdik diye satıyorlar ürünlerini... Laptop bütün bi makinedir. Sadece topladım çalıştı demekle olmaz. En ufak örnek tam oturmayan bi soket ilk takıldığında çalışır. ancak daha sonra taşırken sallanırken yerinden oynar sistem çöker yazılım donanım ve belki önemli dökümanlarınız bu yüzden zarar görebilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuti -- 11 Mart 2007; 15:14:32 >




  • Merhaba,

    Kasa konusu dediğim gibi tip açısından göreceli bi kavram ve ben şahsen çok beğendim. He belki pavil. gibi mavi mavi ışıkları ile uzay üssü gibi durmuyor, belki rengi çok mat ama bence kullanışlı.
    Sağlamlık açısından ben diğerleri ile pek bi farkının olduğunu düşünmüyorum.

    Ve beni en çok mutlu eden Ufotek firmasının Datron için cidden çabalaması uğraşması..

    Ben herzaman savunmuşumdur;beyaz eşya markası,klima markası laptop alınmaz diye:) bu sefer sadece donanım ve bilg. markası aldım bakalım ne olacak..

    Saygılarımla,
    MERTŞENER
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.