Şimdi Ara

Datagridview null cell value

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C#.NET 2008 kullanıyorum. Bir tane datagridviewim var ve collections tan elle kolonlar ekledim. Sayfa ilk açılınca datagridview1.Rows.Add(satırsayısı);
    diyerek kullanıcının değerler girebilmesi için boş rowlar açtım. Kullanıcının bir değer girdiği cell in içeriğine erişebiliyorum fakat bir değer girmemişse null oluyor ve
    datagridview1.Rows.Cells["KolonAdi"].Value diyince "object reference not set to an instance of an object" hatası veriyor.

Bu hatayı almak istemiyorum. Cell lerin hiç biri null döndürmesin veya null değerler için bir handling yapmak istiyorum nasıl yapabilirim

• simdi .net kurulu degil tam kontrol edemiyecem amma simdi rows.add(satirsayisi) yerine rows.add(datarow) gibi bir method olmasi lazim onu kullanarak bu isini halledebilirsin. ha nedir bu, ekliyecen row null degilde onceden tanimlanmis bir row olacaktir. simdi bu cozum de pek hos degil aslinda, neden datagridview e navigation toolbar miydi neydi ismi onu eklmeiyorsun? kullanici istedigi zaman o toolbardaki + ya basarak ihtiyaci oldugunda yeni row ekleyebilirdi. birde sunu deneyebilirsin
    if(datagridview1.Rows.Cells["KolonAdi"] != null)
    datagridview1.Rows.Cells["KolonAdi"].Value ....
    else
    //iste cell de deger yok ona gore isini hallet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.