Şimdi Ara

DATA CENTER İŞLERİNDEN ANLAYAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • koca forumda doğru düzgün yardımcı olacak bir kişi bile bulamadım.2000 lira bütçem var pc toplayın desem 35 sayfa yorum çıkar.bu data center işleri hakkında adam gibi bilgi sahibi olan yok mu? güvenlik ŞİMDİLİK 2. planda...

1-100MBS PAYLAŞIMSIZ datacenter kiralamak mı daha iyi yoksa evime 100mbs net bağlatmak mı?

2-datacentera makina koymakmı daha iyi yoksa kendi(5000 LİRALIK SERVER PC)makinam ve 100 mbs netim ile EVİMDE çalışmak mı?

FİYAT PERFORMAS OLARAK HANGİSİ DAHA MANTIKLI? SUNUCU LİNKLERİ???

4-5 TANE FİRMAYLA(TTNET,TURKCELL,SADECEHOSTİNG,NATRO) KONUŞTUM,GÜVENLİK İÇİN AYRI PARA NET İÇİN AYRI PARA MAKİNA İÇİN AYRI PARA İSTİYORLAR.TOPLAMDA ORTALAMA 800-900 LİRA PARA GİDİYOR.

ONUN YERİNE BEN EVİME 100MBS NET BAĞLATSAM(İMKAN VAR),DAHA KALİTELİ BİR MAKİNA KOYSAM,SADECE GÜVENLİK HİZMETİNİ DIŞARDAN ALSAM YADA KENDİM SAĞLASAM DAHA İYİ OLMAZ MI?

ADAMLAR SIRF MAKİNA İ7 DİYE + 100 MBS İNTERNETE 500 LİRA DİYORLAR.GÜVENLİK İÇİNDE EK PARA TALEB EDİYORLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 31 Ocak 2013; 17:15:02 >

• Merhaba,

100mbps simetrik hat fiyatları ile ilgili bilginiz mevcut mu? Bireysel anlamda şuanda verilmiyor böyle bir hizmet. Ancak kurumsal olarak 100mbps upload/download simetrik hız alınabilir ki fiyatları ve kurulum ücreti yüksek.

Örnek açısından ;

Türk Telekom : 100mbps Fiyat : 5525.56 ( Teklif Aylık )

Sadece bağlantı fiyatı. Ayrıca ek donanım da gerekecektir.

Datacenter ile anlaşmanız bu bağlamda çok daha sağlıklı olacaktır. Hem ücret hem de güvenlik açısından çok daha iyi bir tercih. ( Soğutma, Ups, yedekleme vb )

Ancak,

Bahsettiğiniz şekilde simetrik hat tarafına bir ücret ödemeden elde etme imkanınız mevcut ise, layer3 switch & server satın almanız tabi ki tercih olur.

Şahsi fikrim ;

Doğrudan Datacenter üzerinden bu hizmeti satın almanız olacaktır. Bu tür işlemlerin maliyetleri ve karşılaşılabilecek altyapı sorunlarının müdahalesi güç olacaktır kendi evinizde ki kullanımınızda.

• Evinizde yapin neden bu kadar kasildiniz ki? Sadece Up ya da Down olarak 50GB'yi buldugunuzda hiziniz duser
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

Merhaba,

100mbps simetrik hat fiyatları ile ilgili bilginiz mevcut mu? Bireysel anlamda şuanda verilmiyor böyle bir hizmet. Ancak kurumsal olarak 100mbps upload/download simetrik hız alınabilir ki fiyatları ve kurulum ücreti yüksek.

Örnek açısından ;

Türk Telekom : 100mbps Fiyat : 5525.56 ( Teklif Aylık )

Sadece bağlantı fiyatı. Ayrıca ek donanım da gerekecektir.

Datacenter ile anlaşmanız bu bağlamda çok daha sağlıklı olacaktır. Hem ücret hem de güvenlik açısından çok daha iyi bir tercih. ( Soğutma, Ups, yedekleme vb )

Ancak,

Bahsettiğiniz şekilde simetrik hat tarafına bir ücret ödemeden elde etme imkanınız mevcut ise, layer3 switch & server satın almanız tabi ki tercih olur.

Şahsi fikrim ;

Doğrudan Datacenter üzerinden bu hizmeti satın almanız olacaktır. Bu tür işlemlerin maliyetleri ve karşılaşılabilecek altyapı sorunlarının müdahalesi güç olacaktır kendi evinizde ki kullanımınızda.

ilginize tşk ederim,araştırmalarımda datacentra yönlendiriyor beni.sırf güvenlik ups elektrik parası yeter zaten.yinede araştırmaya ve fikirlere açığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Evinizde yapin neden bu kadar kasildiniz ki? Sadece Up ya da Down olarak 50GB'yi buldugunuzda hiziniz duser

500gb ta kadar yolu var o işin ama yeter mi yetmez mi henüz bilemiyorum.neden bu kadar kasıldım? kasıldığımdan kasıt düşündüğüm gibiyse şöyle söliyim.

burası Türkiye'nin en iyi,dünyanın da hatrı sayılır forumlarından bir tanesi.bu kesin değil mi...şu işlerle uğraşan insanlar için adım gibi eminim sorduğum sorular çocuk oyuncağı gibi bişey.ama bin tane adam var biri de çıkıp bişey demiyor,şu kadar bütçem var pc toplayın diyince bin tane adam onu al bunu al diye köşe yazarı gibi makaleler döktürüyor tartışıyor ya ben de buna kuruluyorum arkadaş!!!! mesajın okunma sayısına bi bak Allah aşkına,bi de kaç kişi cewap vermiş ona bak.yahu başlık zaten kendini belli ediyor,hadi 3-5 tanesi meraktan girdi baktı çıktı,ya diğerleri......????

neyse konu değişmesin,herkesin fikir ve yorumlarını bekliyorum,tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 1 Şubat 2013; 1:32:03 >

• Ilk sorum 100mbit baglantiyi ne amacla istiyorsun? O kadar bant genisligini efektif olarak kullanabilecek misin? Kullanmayacagim diyorsan evine bir tane server + firewall alirsin, ardindan superonline'a gidip home ofis calisacagim kurumsal metro ethernet istiyorum diyeceksin. Kablolama masrafini ve switch parani onlar karsiliyor ancak üç sene kontratli kalman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T13K0L

koca forumda doğru düzgün yardımcı olacak bir kişi bile bulamadım.2000 lira bütçem var pc toplayın desem 35 sayfa yorum çıkar.bu data center işleri hakkında adam gibi bilgi sahibi olan yok mu? güvenlik ŞİMDİLİK 2. planda...

1-100MBS PAYLAŞIMSIZ datacenter kiralamak mı daha iyi yoksa evime 100mbs net bağlatmak mı?

2-datacentera makina koymakmı daha iyi yoksa kendi(5000 LİRALIK SERVER PC)makinam ve 100 mbs netim ile EVİMDE çalışmak mı?

FİYAT PERFORMAS OLARAK HANGİSİ DAHA MANTIKLI? SUNUCU LİNKLERİ???

4-5 TANE FİRMAYLA(TTNET,TURKCELL,SADECEHOSTİNG,NATRO) KONUŞTUM,GÜVENLİK İÇİN AYRI PARA NET İÇİN AYRI PARA MAKİNA İÇİN AYRI PARA İSTİYORLAR.TOPLAMDA ORTALAMA 800-900 LİRA PARA GİDİYOR.

ONUN YERİNE BEN EVİME 100MBS NET BAĞLATSAM(İMKAN VAR),DAHA KALİTELİ BİR MAKİNA KOYSAM,SADECE GÜVENLİK HİZMETİNİ DIŞARDAN ALSAM YADA KENDİM SAĞLASAM DAHA İYİ OLMAZ MI?

ADAMLAR SIRF MAKİNA İ7 DİYE + 100 MBS İNTERNETE 500 LİRA DİYORLAR.GÜVENLİK İÇİNDE EK PARA TALEB EDİYORLAR.

Merhaba;

Bu konuda sorularınızı yanıtlamaya çalışmak istemekteyim,

1. sorunuz konusunda, evinizden bu işi yapmaya çalışmanız, hem zaman, hem yazılımsal sorunlar, hem donanımsal sorunlar, fiziksel etmenler ( elektrik, internet kesintileri vbg. ) nedeniyle dezavantaj sağlayacaktır ve kesinlikle tavsiye etmemekteyiz. İşin aslı, evinizde asla datacenter kadar güçlü bir omurgaya sahip olamazsınız.

2. sorunuz konusunda ise, eğer 1-3 sunucu ile çalışacaksanız, sunucu satın almadan bir fiziksel sunucu kiralamanız daha uygundur. Bu hem daha ekonomik olacak hem de sizin açınızdan daha az sorunlar getirecektir. Ancak, barındıracağınız sunucular 10'dan fazla ise ozaman sunucuları kendiniz satın almanız ve datacenter aracılığıyla sadece barındırma hizmeti almanız hem daha ekonomik olacaktır hem de daha pratik olacaktır.

Birçok kuruluş, yazılımsal olarak da düşük ücret ile destek sunmaktadır. Ayrıca, donanımları da kendilerinden almanız halinde donanımsal da destek sunmaktadırlar. Yani, yapmanız gereken şey, datacenter'ın kullandığın mevcut sunuculardan satın almanızdır. Bu sayede donanım değişikliklerinde sorunsuz bir şekilde hizmet almanız sağlanabilecektir.

Ancak, birçok kuruluş ise, butür işlerle uğraşmamaktadır. Donanımsal sorunlarda kesinlikle müdahalede bulunmamaktadır ve bu durumda sizin bir mühendisi bu iş için çalıştırmanız gerekebilmektedir.

Her birisi seçenekler dahilindedir ve ne yapmak istediğiniz sizin elinizdedir. Birkaç sunucu mu barındıracaksınız yoksa datacenter mı açmayı planlamaktasınız, tüm bunlar birer düşüncedir ve her birisinde ayrı bir yol izlenmelidir. Başlangıçta gidilecek yol ile ilerleyen süreçte gidilecek yol arasında fark bulunmaktadır.

3. sorunuza yanıtsa, evinize hat alsanız da daha kaliteli makinadan kastınızı anlayabilmiş değilim. Türkiye'de en kaliteli sunucuları bile kiralayabilmektesiniz ve daha ekonomik olmaktadırlar.

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    Web/Ticket:http://www.proirc.org/ & .Net
    destek@proirc.org / 0 506 965 84 25
    Alper İZGÜDEN

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar,

Öncelikle hepimizin madur olduğu bir durum bağlantı problemi. Sağlayıcınız ne olursa olsun bağlantı problemi yaşamama gibi bir garantimiz yok. Bunu göz önünde bulundurarak evinize kuracağınız datacenter için çift hat bağlatmanız gerekebilir. Elinizde kaynakları harikulade olan bir sistem olduğunu söylüyorsunuz bu sizin artınız olur fakat bu sistemin 7/24 açık kalıcağını düşünürsek herhangi bir kesintiye ya da gerilim farklılıklarına karşı düzgün bir ups gerekir. 100mb' lik bir bağlantı istediğine göre sanırım çok yoğun bir şekilde kullanıcaksın bu sistemi bu da demek oluyorki elindeki kaynaklarının yanı sıra alt yapınında sağlam oluşturulması gerekiyor. Yani evinde bir odayı sadece kendin için özel bir datacenter odası haline getirmelisin. Sıcaklık ve nem oranlarını bile hesaba katman gerekebilir böyle bir durumda.

Peki bunlara gerek var mı? Elimde param çok zevk ve heves için yapmak istiyorum dersen zevke kimse bişey diyemez para senin zevk senin ;) Ama böyle bir durum söz konusu değilse buna hiç gerek yok. Zaten yukarıda saydığımız herşeyi firmalar yapmışlar. Düzgün ve güvenilir alt yapıları mevcut. Benim kiralamış olduğum bir cloud sunucuda ölçüm yaptım 110mb net hızı yakalım mesela. O yüzden benim de tavsiyem kiralamak olucaktır. İnsanlar lazerli çakmak yapmışlar sen hala ateşi bulmaya çalışıyormuşsun gibi birşey oluyor. Şahsi düşüncem bu yönde hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.