Şimdi Ara

-Darius Rehberim-( konu ciddidir , ilk rehberim )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ligim silver 3 , Dariusa rehber hazırlamamın nedeni diğer herolara göre daha fazla sevmemdir. İlk rehberim olucak bu . Hatalarım olabilir , Çok büyük hatalarımda olabilir, Karşıt görüşlerimizde olabilir, Lütfen hatalı bulduğunuz yerleri , Tavsiyelerinizi yorum atarak belirtiniz. Ben burdan editleyeceğim.

Önemli Not : Yazım yanlışlarım varsa kusura bakmayın. Klavyeye hala alışamadım.

Seçilen Büyüler : Işınlan + Tutuştur Çok İş Görür Ancak Darius Ağır Bir Herodur vede Puslarsanız Çok kolay gank yer vede ölebilirsiniz. Bunun Yerine Dariusta Sıçra + Tutuştur Büyüleri Çok daha iyi iş görücektir. Ancak Işınlar+ Sıçrada Alınabilir, Kanama etkisi sayesinde Bazen Tutuştura Gerek Kalmadan Rakibi Öldürebiliyoruz. Ne Varki Tutuştur vede Kanamanın Birleşmesinden Doğan Muazzam Bir Gücü de Unutmamak Gerek. 300 Canla Kaçan Rakipleri
    Tutuştur +Kanama Etkisi İle Kesebiliriz.

İlk Önce Rün ve Kabiliyet Resimleri ( Benim Kullandığım Bunlar )

Genelde Kullandığım Rün : 31 Zırh 11 Büyü Direnci

Kullandığım Kabiliyet :

İtem Seçimi :

İLK İtem : Doran Kılıcı Yada Doran Kalkanı İle Başlanmasını Tavsiye Ediyorum. Dariusun Can Değeri Genelde Karşısındaki Rakiplerden Az olarak Başlıyor Çünkü.
    Doran Kalkanı Daha etkili Olabilir Darius İçin Ancak Benim Kullandığım Rünlerde Saldırı Gücü Olmadığı İçin Doran Kılıcı İle Başlamayı Uygun Görüyorum.
    Sonrasında İse Can İksiri ve Totem.

Totem : Totem sizin için çok önemli , Kaçış kabiliyetiniz yok vede jungle gank geldiğinde haberiniz olmazsa yürümeye bile fırsat bulamadan ölmüş olabilirsiniz.

Alternatif İlk İtemler :

Kristal Matara İle Oyuna Başlanabilir. Sağladığı Özellikler Rakip Sizden Güçlü Olsa Bile Sağlıyacağı Extra Can yenilemesi sayesinde öne geçmenize yardım edebilir.

İlk İtem :
    Genelde Saldırı Gücü Veren İtem Kullanıyorum. Rünler Savunmamı Oldukça İyi Kapatıyor, RÜnlerden Saldırı Gücü Gelmediği İçin Saldırı Gücü Veren Bir İtem Çıkmak Daha etkili olabilir.

İlk İtemi Daha Çok Rakibe Göre Çıkmak Uygun Olacaktır. Eğer Karşınızda 1 vs 1 de Sizden Daha Etkili Bir Hero Varsa Zırh yada Büyü Direnci Veren Bir İtem Çıkamnız Rünlerdende Gelen Etkilerle Dayanıklılığını Oldukça Arttırabilir. Örneğin Dk 10 Civarı 120 Zırha sahip olabilirsiniz. Buda Saldırı Gücünüz Ne kadar Az olsada Savunmanız çok iyi olduğundan vede Dariusun Ne kadar uzun süre çarpışırsa o kadar güçlendiğinden Çok etkili olablir. Zaten U su Saldırı Gücüne Göre Değil Rakipteki Kanama Etkilerie Göre Vuruyor.

Dariusun İşine Yarayan ve Saldırı Gücü Kazandıran İtemler :

Hydra : Bu Çok Etkili Olacaktır, Çünkü Darius ca yenilemesi Bakımından pek iyi değildir, Taimatın sağladığı can yenilemesi ve verdiği Güç Çok etkili olur. Aktif özelliği sayesinde Hem çarpışırken hemde minyon temizlerken çok işe yarar.

3'lü Kuvvet : Bu İtemi Earlyde çıkmak çok etkili olabilir, Saladığı Hız , Can, Mana , Saldırı Hızı ve Gücü , Kısaca Bence Darius Gibi Bir Hero İçin En etkili item olabilir bence. Darius Ağır Bir Bir Herodur , Kaçış Skili ve Kabiliyeti Yoktur, 3'lü Kuvvet sağladığı pasifler Dariusun Çok işine yarıcaktır.

Karabalta / Son Fısıltı : Bu İki İteminde İşlevi Hemen Hemen Aynıdır, Eğer Karşı Takımda Tank Olan Herolar Fazlaysa 2. İtem Olarak Bunlardan Biri Çıkılabilir.

Savunma İtemleri :

Donumş Balyoz , Raundin , Günateşi , Malmortiusun Ağızı

Günateşi İlk İtem Çıkılabiliriz, Pasifi Hem çarpışırken Hemde Lanede Minyonlar Üzerinde Çok etkilidir,

Donmuş Balyoz da Hem verdiği can hemde saladığı saldırı gücü bakımından oldukça yararlıdır ayrıca pasifi sayesinde adamları kolayca yakalayabilirsiniz.

Bot : Bot İçin 3 Seçenek ullanıyorum : Atiklik Çizmeleri , Ninja Tabisi , Merkür Adımları , Büyü olarakta Sığınak Yada Çeviklik Alınabilir

İtem Dizilimi Yapmak Gerekirse Tavsiyem

Doran Kılıcı - Taimat - çizme -Zincir Yelek - Dev Kemeri - Hydra tamamla - Günateşi Tamamla - Bot tamamla - Raundin - Ruh Gömleği - Melek / Warmong

- Oynayış Taktikleri -

Bilinmesi Gerekenler / Yetenekler :

Dariusun Kanama Etkisi Rakipte Ne kadar Birikirse Darius O kadar Güçlü Hale Gelir, Kısaca Darius Çarpışma Süresi Arttıkça Güç Kazanır.

Dariusun Q Su : Bir dürtme yeteneğidir, Ayıca Verdiği Hasar Oldukça İyidir. Çemberin Dış Alanıyla Vurabilirsen Hasarın artar. Early de Q ların Oldukça Önemlidir, Direk Çarpışmadan Önce Uzaktan Uzaktan Q larla hasar vermek Çok işine Yarıcaktır.

W Skili : Bu Skil Hem Rakibin Hem Saldırı Hızını Hemde Hareket Hızını Azaltır, Ayrıca Verdiği Hasar Yüksektir, Saldırı Gücünü Tamamen Geliştiğinde 2 Ye Katlayarak Hasar Verir. Ayrıca Hedefteki Kanamaya Bağlı Olarak Bekleme Süresi Önemli Ölçüde Azalma Yaşar : Rakibin Senden Kaçma İhtimali Her Vuşunda Dahada Azalır.

E Skili : E skili Hem İşlevsellik Hemde Pasifi Yönünden Oldukça etkilidir. Eğer Karşımızda Dayanıklılığı Fazla Olan Bir Rakip Varsa E skilini Geliştirmek Oldukça İşe Yarar. Ayrıca E skili ve Son Fısıltı Birleştiğinde Rakibin zırhı %50 Azmış Gibi Vurur. kısaca Tanklar Karşınızda Duramaz.

R Skili ( Ultisi ) : Dariusun Darius yapan vede (Darius teq atar knka ) ünvanına gelmesindeki en büyük etkendir. Verdiği Hasar Kanamaya Bağlı olarak artar,
    eğer U yu direk değilde kanama etkisini biriktirerek vurursanız hasarı önemli ölçüde artacaktır. U skilini Rakibin canı %50 nin altında Olduğunda yada tek yiebilecek kadar az olduğunda kullanmaya çalışın. Canı %30 civarındaki rakipleri Bir q attıktan sonra U skili ile Kule Altında Çok Rahat Kill alabilirsiniz.

Rakiblere Karşı Taktikler :

Darius Karşısında Durabilen Önemli Rakibler:

Kayle: U su U nuzu En Önemli Anda Atmanızı Engelleyebilir, U nu .fail Atmanıza Sebeb Olabilir. Ayrıca E si uzaktan vurduğu için etkisiz kalabilirsiniz. Farmdan Geri Kalayın Vede saldıracakken üzerinde sol tıkladığında e skilinin bitmesine kalan süreyi görebilrisiniz. Bu sayede e skili tam bitecekken ona yaklaşıp e skili ile çekerek önemli ölçüde hasar verebilirsiniz. Q su ile size fazla ahsar veremes e si dolana kadar size çok bişey yapamaz. Bunu etkili kullanın

Aatrox: Kan Kuyusu Sayesinde Yeniden Doğabiliyor, Canını w skili sayesinde oldukça hızlı bir şekilde yenileyebiliyor , E si ile dariusu uzaktan dürterek canını önemli ölçüde azaltabilir. Kan kuyusu sayesinde U nuzu Boşa Harcatabilir . Biraz Dikkatli Oynayıp E lerine yakalanmazsanız, Birde Farmdan Geri Kalmazsanız Çok etkili olamaz.

Tryndamere: q su ile canını yenilemesi biraz sorun olabilir. U su ile ölümsüzlüğü Zaten Herkesein Başına Beladır. Öfke Biriktirmesini Engelleyin. Farmdan Geri Kalmayın. Q larla olabildiğince hasar verin. Çok Birşey yapamaz.

Yorick: Yakınına Gitmeniz çok zor olacaktır. Durmadan peşinize yaratık gönderir . Sizi çok uğraştırır, Kolay kolay farm yapamazsınız. Bence Bu rakip Karşısında yapılması gerekler farmdan geri kalmamaya çalışmak vede ölmemek. Tflerde siz çok daha etkili olursunuz. Takım oyunuyla galib gelirsiniz. Bu rakip karşısında Bence savunma itemi çıkmak doğru olacaktır ancak farmı götüyse saldırı itemi olarak taimat alabilirsiniz. Vede onu yakın mesafede yakalamayı başarırsanız ondan çok daha güçlü olursunuz. Ancak U nuzu Faillemenize Neden olabilir. Saldırı itemi çıkmak geleceği yaratıkları hızlı bir şekilde size hasar vermeden keserek hem para kazanmanıza hemde onun etkisiz kalmasını sağlıyabilir.

Kısaca Bence Farma Önem Verip junglenin Gang atmasını beklemek en doğru karar olucaktır. Bu sıralar yoric alan fazla kimse yok. Karşınıza çok nadien çıkacaktır.

Önemli Not : Darius 4 lvle kadar biraz kırılgan oluyor, Dikaktli oynanması gerekli.

Tf de Yapmanız Gerekenler:

Siz Bir Tank Herosu sayılırsınız, Bu nedenle yapıcanız 2 önemli iş olabilir, Birincisi ADC veya APC yi korumak , 2. Si Karşı Takımın ADC veya APC sine saldırarak Tflerde etkisiz kalmasını sağlamak.

-Darius Rehberim-( konu ciddidir , ilk rehberim ) -Darius Rehberim-( konu ciddidir , ilk rehberim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 25 Ağustos 2014; 16:47:56 >

• Q: baltasini dondurur
    W:buna vermeyin fazla vurmuyor
    E:kendine ceker
    R:baltayi kafaya indirir

Masteries

30/0/0

Rune

Ad ne varsa

GG WP

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lotus_

Q: baltasini dondurur

Masteries

30/0/0

Rune

Ad ne varsa

GG WP

Resmen Dalga geçmişsin dediklerinin sadece q skili kısmı doğru sayılır

w skili gayet iyi vuruyor, 10-15 lvl civarı herhangi bir saldırı itemi ve son fısıltıyla 700 damageye ulaşabilirsiniz.

E skili sadece kendine çekmez pasifi hasarınızı arttırır kısmen.

Darius daha çok savunma tibi bir hero bu nedenle saldırı rünlerinden ve kabiliyetlerinden çok savunma tipi kullanılması daha etkili olacaktır

• Rünlerde Zırh 31 Büyü Direnci 11 Olması Yanlış Bence Şuan Top Metasında Alistar , Lulu Ve Maokai Varken, Ayrıca Dari Oynarken Saldırı Ve Savunma İtemlerini Karşındakine Göre Çıkmalısın Mesela Karşında Maokai , Lulu Varsa Sihriçen Çıkmalısınki Bi İşe Yarasın Ve Bi Anda Erimeyesin. Ayrıca Tank Kasıcaksan İlk İtem Doran Kalkanı Olmalı Bence Ve Her Dönüşünde En Az 1 totem Almalsınki Ganglerden Kaçabilesin Eğer Sıçra Almazsan En az 2 Totem Almalısın Ve Oyununu Ganglere Göre Oynamamalısın Kendi İşini Kendin Halletmelisin.
  • Resimleri eklersen daha okunası olur.

• iteme rüne hiç bişeye gerek yok r ye bas yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Knife

quote:

Orijinalden alıntı: _Lotus_

Q: baltasini dondurur

Masteries

30/0/0

Rune

Ad ne varsa

GG WP

Resmen Dalga geçmişsin dediklerinin sadece q skili kısmı doğru sayılır

w skili gayet iyi vuruyor, 10-15 lvl civarı herhangi bir saldırı itemi ve son fısıltıyla 700 damageye ulaşabilirsiniz.

E skili sadece kendine çekmez pasifi hasarınızı arttırır kısmen.

Darius daha çok savunma tibi bir hero bu nedenle saldırı rünlerinden ve kabiliyetlerinden çok savunma tipi kullanılması daha etkili olacaktır

Denedim biseyler amacim dalga falan degil yanlis anladiysan kusra bakma rehber iyi olmus okudum tamamini

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ranger99

Rünlerde Zırh 31 Büyü Direnci 11 Olması Yanlış Bence Şuan Top Metasında Alistar , Lulu Ve Maokai Varken, Ayrıca Dari Oynarken Saldırı Ve Savunma İtemlerini Karşındakine Göre Çıkmalısın Mesela Karşında Maokai , Lulu Varsa Sihriçen Çıkmalısınki Bi İşe Yarasın Ve Bi Anda Erimeyesin. Ayrıca Tank Kasıcaksan İlk İtem Doran Kalkanı Olmalı Bence Ve Her Dönüşünde En Az 1 totem Almalsınki Ganglerden Kaçabilesin Eğer Sıçra Almazsan En az 2 Totem Almalısın Ve Oyununu Ganglere Göre Oynamamalısın Kendi İşini Kendin Halletmelisin.

dediklerine katılıyorum , ben şuana kadar soloda alistar maokaiye yada lulu ya rastlamadım. Ayrıca ben orda itemleri söyledim. Belirli bir build dizmem istense diye birde item dizdim. Yoksa takibi her itemini karşı rakiblere göre almalısın. Sonuçta teemo varken gidipte zırh çıkacak değilim. Totem konusunda da haklısın. Ancak doran kalkanını Rünlerimden dolayı tercih etmiediğimi belirtmiştim. rünlerim 31 zırh ve 11 büyü direnci olunca saldırı gücü olmuyor . doran kılıcını da saldırı gücü açığımı kapatmak için alıyorum. Yoksa mesela 15 saldırı gücü 9 zırh 11 büyü dirençli clasic bir rün dizilimi kullansam doran kalkanı daha yararlı olur bencede.
    Totem alınması Darius için gerçekten önemli. çünkü kaçış kabiliyeti 0. Bunu yazmamışım ekleyeceğim. bende oyunda totem soloda dariusken her zaman kullanırım.

Sıçra konusna gelirsek, Genelde Sıçra alıyorum ancak ışınlanda etkili olmuyor değil. Hem Işınlan+Sıçra Darius için kullanılabilir. 2 Totemde fena fikir değilmiş ayrıca. deniyeceğim.

Dariusla birde lvlden geri düşmekten korktuğum için ışınlan kullanıyorum. veyada tflere yetişmektede etkili oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AvcıHaloDayı

Resimleri eklersen daha okunası olur.

rün ve kabiliyetler için resim koydum ancak itemler için resim nerden bulabilirim bilmiyorum. bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız çok iyi olur.
  • Gank Gank Gank ogrenin sunu artik

• tam okuyacaktım baktım gang yazıyor vazgeçtim , emeğine sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: katafaz

tam okuyacaktım baktım gang yazıyor vazgeçtim , emeğine sağlık

Düzeltildi. Okuyabilirsiniz.
  • Runler guzelmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rünler olmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Runler guzelmiş

Güzledir Tabi :D Oyunda 70 Zırhla Başlıyorsun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mösyö Bolamyer

rünler olmamış.

açıkcası ben iyi idare ediyorum, peki sizin öneriniz nedir ?
  • quote:

quote:

rünler olmamış.

Kirmizilara ve buyuklere saldırı gucu almadigin için saçma sapan bisey olmuş.

• quote:

quote:

tekrardan okumaya başladım pek fazla oynamadığım bir şampiyon olduğu için dikkatli dikkatli okudum . Biraz daha geliştirilebilir bir rehber haline gelebilir . özellikle şampiyonlara karşı yapılacaklar kısmına out of meta şampiyonlar yerine ; mao , ryze , Irelia , nida , lulu , gragy gibi meta şampiyonların eklenmesi ile daha güzel olabilir ellerine sağlık

Edit : o runler ile nasıl creep alıyorsun şaşırtıcı . bence en azından büyükleri ad yapmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kataffaz -- 23 Ağustos 2014; 13:58:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

quote:

quote:

rünler olmamış.

Kirmizilara ve buyuklere saldırı gucu almadigin için saçma sapan bisey olmuş.

Bence gayet iyi işe yarıyor, 4-5 lvle kadar saldırı gücünden yoksunluk çekebiliyorsunuz ancak ondan sonrasında iş görüyorsunuz baya.
  • quote:

quote:

quote:

tekrardan okumaya başladım pek fazla oynamadığım bir şampiyon olduğu için dikkatli dikkatli okudum . Biraz daha geliştirilebilir bir rehber haline gelebilir . özellikle şampiyonlara karşı yapılacaklar kısmına out of meta şampiyonlar yerine ; mao , ryze , Irelia , nida , lulu , gragy gibi meta şampiyonların eklenmesi ile daha güzel olabilir ellerine sağlık

Edit : o runler ile nasıl creep alıyorsun şaşırtıcı . bence en azından büyükleri ad yapmalısın

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.