Şimdi Ara

DarBoğaz mı? Ekran Kartımı yetersiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Acer S243HLBMII 24" monitörle

8400 işlemcili, 4 gb corsair ramli, gigabyte p45 chipsetli, 650 hp powerlı sistemimde 1980x1200 çözünürlükte crysis ultra ayarlarda ortalama 20-25 arası fps verirken splinter cell conviction'ı neredeyse orta düzey ayarlarda bile 10-60 arası ama ağırlıklı kasıntılı görüntü alabiliyorum, dar boğazamı denk geldik yine yoksa ekran kartımı yetersiz kalıyor acaba..

sistemde zerre oc yok bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 18 Temmuz 2011; 14:03:31 >

• işlemcin çift çekirdek sana yol vermiyor burda zayıf halka o
  • Bir darboğaz olabilir ama darboğazda 10 fps almazsınız.Herhangi bir ayarda aldığınız fps ile daha yüksek ayarda bile aynı fps yada çok yakın değerleri almanız(ortalama) darboğaz işareti diyebiliriz.Biraz alakasız olacak ama oyunun hangi uyumlulukta(win7 yada vista vb.)olduğunu kontrol edin.Ben mafia 2 de 95 uyumluluk modunda çalıştırmışım(nasıl yaptığımı hala hatırlamam) ve 30 fps üstünü almazdım(tüm ayar ve çözünürlükte) ve oyunda hep bir ani fps düşüşleri vardı.Bir kontrol edin derim.Birde driver güncellemeniz faydalı olabilir.Birde biraz işlemciye biraz oc yaparsanız darboğazdan eğer varsa kurtulabilirsiniz.

Edit:Hocam benide yaz şu gruba yeni gördüm vallahi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelsgoodman -- 18 Temmuz 2011; 14:46:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahkartal

işlemcin çift çekirdek sana yol vermiyor burda zayıf halka o

bende öyle hissediyorum ama bir süre daha değiştiremem, çünkü, anakart, ramler, işlemci setinin değişimi demek bu oda şusıralar biraz zor. biraz oc yapalım en olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForqottenHopes

Bir darboğaz olabilir ama darboğazda 10 fps almazsınız.Herhangi bir ayarda aldığınız fps ile daha yüksek ayarda bile aynı fps yada çok yakın değerleri almanız(ortalama) darboğaz işareti diyebiliriz.Biraz alakasız olacak ama oyunun hangi uyumlulukta(win7 yada vista vb.)olduğunu kontrol edin.Ben mafia 2 de 95 uyumluluk modunda çalıştırmışım(nasıl yaptığımı hala hatırlamam) ve 30 fps üstünü almazdım(tüm ayar ve çözünürlükte) ve oyunda hep bir ani fps düşüşleri vardı.Bir kontrol edin derim.Birde driver güncellemeniz faydalı olabilir.Birde biraz işlemciye biraz oc yaparsanız darboğazdan eğer varsa kurtulabilirsiniz.

Ya aslında Crysis falan neyse de splinter cell şaşırttı beni, yani öyle orta sıra grafikler, nasıl kasıyor anlayamadım bir türlü. Uyumluluk modu iyi fikir bir onu deniyim . aslında o kadar da eski bir oyun değil bu yani mafia 2 gibi, benzer bir durumdur belki bakalım. Çünkü aynı sorun va ani fps düşüşleri oluyor saçam sapan yerlerde, sürekli.

oc fikrini deniycem akşam evet, ramler zorluk çıkarabilir belki biraz..6ydı zamanları yanlış hatırlamıyosam çünkü.

gurup işi ok

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Bir darboğaz olabilir ama darboğazda 10 fps almazsınız.Herhangi bir ayarda aldığınız fps ile daha yüksek ayarda bile aynı fps yada çok yakın değerleri almanız(ortalama) darboğaz işareti diyebiliriz.Biraz alakasız olacak ama oyunun hangi uyumlulukta(win7 yada vista vb.)olduğunu kontrol edin.Ben mafia 2 de 95 uyumluluk modunda çalıştırmışım(nasıl yaptığımı hala hatırlamam) ve 30 fps üstünü almazdım(tüm ayar ve çözünürlükte) ve oyunda hep bir ani fps düşüşleri vardı.Bir kontrol edin derim.Birde driver güncellemeniz faydalı olabilir.Birde biraz işlemciye biraz oc yaparsanız darboğazdan eğer varsa kurtulabilirsiniz.

Ya aslında Crysis falan neyse de splinter cell şaşırttı beni, yani öyle orta sıra grafikler, nasıl kasıyor anlayamadım bir türlü. Uyumluluk modu iyi fikir bir onu deniyim . aslında o kadar da eski bir oyun değil bu yani mafia 2 gibi, benzer bir durumdur belki bakalım. Çünkü aynı sorun va ani fps düşüşleri oluyor saçam sapan yerlerde, sürekli.

oc fikrini deniycem akşam evet, ramler zorluk çıkarabilir belki biraz..6ydı zamanları yanlış hatırlamıyosam çünkü.

gurup işi ok

Ramlar ufak oc de sorun cıkarmaz hocam.cl6 iyi bir değer.5 mhz cıvarı arttırırsanız darboğaz yapmaz.

• SC: Conviction'ı ben de e8400'lü sistemde oynamıştım zamanında, kasma gibi bir problem yaşadığımı hatırlamıyorum. İşlemci 3.65 GHZ falandı o sıralarda.

Gerçi e8400' gibi bir işlemcinin darboğaz yaratması garip geliyor bana. Oyuncular için nimet niteliğinde bir işlemcidir. O/C sonucunu bekliyorum merakla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sc nin yaması var mı bilmiyorum ama bende de bi kasıntı içerisindeydi oyun ,belki korsan sürümle bile alakası olabilir bilmiyorum
    Eğer sürücüleriniz güncelse (gpu kullanımında da bi sorun yoksa) bu çözünürlükte crysis te (dx11 yaması varsa) illaki darboğaza girmiş ama sc de bende de bi sıkıntı vardı hatırladığım kadarıyla, başka oyunlarda da deneyin
  • quote:

Ramlar ufak oc de sorun cıkarmaz hocam.cl6 iyi bir değer.5 mhz cıvarı arttırırsanız darboğaz yapmaz.

bir aralar cl6ya kötü bir değer denirdi hatta o yüzden ucuza almıştım ramleri heheh bakalım akşama voltaja gerek kalacakmı ileticem sonucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

SC: Conviction'ı ben de e8400'lü sistemde oynamıştım zamanında, kasma gibi bir problem yaşadığımı hatırlamıyorum. İşlemci 3.65 GHZ falandı o sıralarda.

Gerçi e8400' gibi bir işlemcinin darboğaz yaratması garip geliyor bana. Oyuncular için nimet niteliğinde bir işlemcidir. O/C sonucunu bekliyorum merakla.

Oynadığın çözünürlük kaçtı musakka?
    çünkü eski monitörde bende de olmuyodu kasma ne zaman 1980 e geçtim öyle başladı bu kasılmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Sc nin yaması var mı bilmiyorum ama bende de bi kasıntı içerisindeydi oyun ,belki korsan sürümle bile alakası olabilir bilmiyorum
    Eğer sürücüleriniz güncelse (gpu kullanımında da bi sorun yoksa) bu çözünürlükte crysis te (dx11 yaması varsa) illaki darboğaza girmiş ama sc de bende de bi sıkıntı vardı hatırladığım kadarıyla, başka oyunlarda da deneyin

var 1.03 ü ve 1.04 ü yükledim,

sürücülerim güncel evet. crysis te olur o kadar diyorsun çünkü 1980 çözünürlükte ultra açıyosun her şeyi dx 11de, ama sc de ne oluyor anlamadım, hangi oyunlarda deneyeyim sizce? dx11 destekli oyun da pek yok sanırım henüz
  • quote:

quote:

SC: Conviction'ı ben de e8400'lü sistemde oynamıştım zamanında, kasma gibi bir problem yaşadığımı hatırlamıyorum. İşlemci 3.65 GHZ falandı o sıralarda.

çünkü eski monitörde bende de olmuyodu kasma ne zaman 1980 e geçtim öyle başladı bu kasılmalar

Yanlış hatırlamıyorsam eski monitörümdeydi, onda da 1680*1050 kullanıyordum. 1920*1080 ile daha denemedim hiç.

Vakit bulursam oyunu kurup denerim senin için. Bu arada çözünürlüğü düşürüp denedin mi hiç? Ya da grafik ayarlarında özellikle FPS'yi çok düşüren, gözüne çarpan bir ayar var mı?

• quote:

quote:

quote:

Yanlış hatırlamıyorsam eski monitörümdeydi, onda da 1680*1050 kullanıyordum. 1920*1080 ile daha denemedim hiç.

Vakit bulursam oyunu kurup denerim senin için. Bu arada çözünürlüğü düşürüp denedin mi hiç? Ya da grafik ayarlarında özellikle FPS'yi çok düşüren, gözüne çarpan bir ayar var mı?

Sağol üstad yorma kendini hiç, yanlış hatırlamıyorsam eski monitörümde sorun oluyordu 1680 de bende de ama 1980 de şuan kasıyor baya düşürerek bir daha deniyeyim akşam,

ocliymiş senin sistemde öncesinde bende biraz oc yapalım bakalım ne kadar faydası olucak.

• E8400 @4.2GHZ, 4gb 1066mhz G.Skill, Asus Maximus Formula + HD5870 PCS+ ile Crysis 2 1920x1080 full ayarlar ile oyunun genelinde 50-60 fps akıcı, zaman zaman anlık olarak 30 fps civarına düşüyorum.

İşlemcinize overclock yapın, eğer default hızlarda kullanıyorsanız darboğaz yapar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Asus GTX 560 TI TOP ekran kartı ve
    Acer S243HLBMII 24" monitörle

8400 işlemcili, 4 gb corsair ramli, gigabyte p45 chipsetli, 650 hp powerlı sistemimde 1980x1200 çözünürlükte crysis ultra ayarlarda ortalama 20-25 arası fps verirken splinter cell conviction'ı neredeyse orta düzey ayarlarda bile 10-60 arası ama ağırlıklı kasıntılı görüntü alabiliyorum, dar boğazamı denk geldik yine yoksa ekran kartımı yetersiz kalıyor acaba..

sistemde zerre oc yok bu arada

belliki oyuna özel bi sıkıntı olmuş o oyunda kasması mümkün değil isterse downclok yap
  • 8400 anakarta girip bakmadığımdan hiç, şuana kadar 2800 mhz de çalışmış, forumdan Blackeagle arkadaşım sağolsun gösterdiği ayarları uyguladıktan sonra 3700 mhz de şuan, ama splinter cell conviction daki olay aynen devam ediyor, sistem uyumluluğu mode unu da açtım sanki biraz daha düzeldi gibi ama fps düşüşleri oluyor buna rağmen. belkide sistemimde ki herhangi bir durumdan dolayı oluyor bilemiyorum benzer sıkıntılar diğer oyunlarda sanıyorum yok, ilerleyen zamanlarda vakit buldukça sistemi zorlayacak oyunlarla testlere devam edicem..Neden oluyor hiç bir fikrim yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.