Şimdi Ara

Darbe sonucu donma sorunu( Videolu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sorunu yenimi keşfettim bilmiyorum geçen gün oyun oynarken klavyeyi kasaya doğru fırlattım çok hızlı çarpmadı ama kasanın kapakları kapalıydı hafif bir çarpma ondan sonra dondu pc ekran dondu reset felan yok. sonra reset attım Power saving mode dedi ekran kapandı . ama fanlar çalışıyor
    ekran kartını söktüm taktım düzeldi daha sonra masa şöyle yumruk atayım hafiften yada ayağım felan şarpsın masaya kasa hafif sallanıyor demekki pc donuyor. ve bazen anlayamıyorum tekrar açılmıyor. ekran kartını söktüm acaba bozukmu diye onboard bağladım yine açılmadı başka CASPER yazısı gelmiyor açılmıyor bilgisayar ramlari söktüm taktım harddskin soketlerini söktüm taktım şöyle vuruyayım masaya donuyor pc hemen ve açılmıyor bazen. ilk düğmeye basınca CASPER yazısı geliyor Mesela orada vurayım masaya yine donuyor hep kalıyor. ekranın VGA kablosunu değiştim 25 liralık kablo aldım ekran sağlam sorun yok . bide şunu söyleyeyim mesela pceye normal reset atınca . ekrnada bilgisayarı olduğu gibi başlat felan yada güvenli mod felan geliyor. donunca reset attım ve art arda kaçkere resetledim bilgisayar açılmadı diye sonra bişe oldu açıldı ve hata gelmeden direk açıldı yani sanki sistem başlamıyor sadece fanlar çalışıyor. ve ayrıca benim pcde buzzer yok hiç duymadım şuana kadar, pc şuan çalışıyor ama sorun ne olabilir bios pilini söktüm taktım aynı sorun ekran kartı kaynaklı değil muhtemelen
    videosu burda arkadaşlar
    http://www.youtube.com/watch?v=O8pfk9X3OW0&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunahan741 -- 2 Ocak 2013; 22:59:23 >

• Kardeşim, bu işlerden anlamıyorsan Casper Yetkili Servisleri'ne götüreceksin, biraz pahalıya patlari 350 TL falan ama değer o paraya...
  • Konu Başlığınız Revize Edildi.

Son zamanlarda ''acil yardım, öldüm bittim ben, acil bilgisayarım yandı, çok sıcak,uzman sorusu'' gibi konu başlıklarının kullanımı artmaktadır.Yine aynı şekilde tamamen büyük harfle yazılmış konu başlıkları ve imla kurallarına uyumsuzluk vs. gibi benzeri başlıkları içeren konular, kilitlenip, silinecektir. Konu başlıklarınızı oluştururken, lütfen konuyu özetleyen başlıklar seçmeye dikkat ediniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

DH Yönetimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: erencity

Kardeşim, bu işlerden anlamıyorsan Casper Yetkili Servisleri'ne götüreceksin, biraz pahalıya patlari 350 TL falan ama değer o paraya...

bilgisayar 3 yıllık :P. ve şimdi satsam okadar etmez belki
    sorun nedir . ben bilgisayarımdan memnunum ama oturup kalkarken bazen ayağım felan çarpıyor hafif bi darbe oluyor tak donuyor şimdi video koyacağım
  • Arkadaşım klavyeyi neden fırlatıyorsun kasaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: John J. Rambo

Arkadaşım klavyeyi neden fırlatıyorsun kasaya

ya tam fırlatma değil hafiften şöyle bi çarptı. adamda aim vardı sinirlendim ( counter strike ) ama yani normalde bilgisayar ondan daha çok darbe görüyordu benden bu sefer gitti galiba ama sorun ne çözemedim işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

Konu Başlığınız Revize Edildi.

Son zamanlarda ''acil yardım, öldüm bittim ben, acil bilgisayarım yandı, çok sıcak,uzman sorusu'' gibi konu başlıklarının kullanımı artmaktadır.Yine aynı şekilde tamamen büyük harfle yazılmış konu başlıkları ve imla kurallarına uyumsuzluk vs. gibi benzeri başlıkları içeren konular, kilitlenip, silinecektir. Konu başlıklarınızı oluştururken, lütfen konuyu özetleyen başlıklar seçmeye dikkat ediniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

DH Yönetimi

kusura bakmayın atlamışım orayı konuyu uzun yazınca başlığı pek dikkate almadım teşekkürler düzeltme için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç Bir Reset Sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar video Ekledim Buyrun:

http://www.youtube.com/watch?v=O8pfk9X3OW0&feature=youtu.be

Bi gitmem Gerekiyor o yüzden yüklenmesi 5 dk Felan kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunahan741 -- 2 Ocak 2013; 22:50:52 >
  • kasaya çarpmayla bir parçaya fiziki olarak zarar verme ihtimali sıfır gibi birşey.
    belki ani sarsıntıdan bir parça yerinden falan oynamış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

kasaya çarpmayla bir parçaya fiziki olarak zarar verme ihtimali sıfır gibi birşey.
    belki ani sarsıntıdan bir parça yerinden falan oynamış olabilir.

yani darbede çok zayıftı. işlemci yerinden oynamış olabilirmi peki yani çalışırken işlemci ile bağlantısı kesilince bilgisayarın nasıl bir tepki verir
    ve ayrıca işlemciyi sökersem termal macunum yok o yüzden sökemem
  • sen o bilgisayarı camdan aşağı atsa yinede o işlemciyi yerinden oynatamassın.
    üzerindeki soğutucu yerinden oynamaması için buyuk bir şekilde baskı uygular işlemciye.
    Videoyu yenı ,zledim.
    senin parçaların şuan çalışıyor.zaten oyle olmasa sen o görüntüyü alamassın.
    muhtemelen çalışma esnasında darbe aldığı için mekanik olarak çalışan hdd zarar görmüş olabilir.
    sen işlemci hariç kasa içindeki parçaları çıkar tekrar tak yerlerine oturduğundan emin ol.
    bulabiliyorsan başka bir hhd ile başlatmayı dene
  • quote:

sen o bilgisayarı camdan aşağı atsa yinede o işlemciyi yerinden oynatamassın.
    üzerindeki soğutucu yerinden oynamaması için buyuk bir şekilde baskı uygular işlemciye.
    Videoyu yenı ,zledim.
    senin parçaların şuan çalışıyor.zaten oyle olmasa sen o görüntüyü alamassın.
    muhtemelen çalışma esnasında darbe aldığı için mekanik olarak çalışan hdd zarar görmüş olabilir.
    sen işlemci hariç kasa içindeki parçaları çıkar tekrar tak yerlerine oturduğundan emin ol.
    bulabiliyorsan başka bir hhd ile başlatmayı dene

peki hdd nin zarar gördüğünü program yardımı ile anlayabilirmiyiz.
  • programla anca badsector testı yaparsın.
    oda ölü sektör leri gösterir.darbe sonucu içeride dönen diskte yada kafada oynama olmuş olabilir.
    tabi tahmini bunlar sız bır kontrol edin diyer parçalarıda
  • quote:

programla anca badsector testı yaparsın.
    oda ölü sektör leri gösterir.darbe sonucu içeride dönen diskte yada kafada oynama olmuş olabilir.
    tabi tahmini bunlar sız bır kontrol edin diyer parçalarıda

Bilgisayari ilk defa bukadar çok söktüm. Hddnin baglantisinisini kestim cikardim tamamen bi temizledim elimle geri taktim ramlari felan cikardim taktim ve hddyi sadece tek taraftan vidalamislar bende iyice sabitledim ve pcyi actim sonra videoda vurdugumun 2 katı hizda 3ke vurdum donma olmadi yarin daha hizli deniyecem ve bunu denerken fanin kablosu fanin ustune gelmis caz cuz bi ses cikti acayip korktum ve korkudan fisi cektim bidaha takmadim. :) galiba sorun hdd de cunku hafif sallaniyordu. Acaba bozuk oldugu icinmi sallantida gidiyor. Cunku onceden yoktu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bozuk olmasıyla sallanmanın alakası olmaz.
    bozukj olunca en fazla sesle anlarsın bunu.
    biraz daha dene inş sıkıntı çıkarmaz.
  • quote:

bozuk olmasıyla sallanmanın alakası olmaz.

Herhangi garip ses yok. Bide bende eski bi hdd var psudan gelen hddnin guc pinine bagli dort delikli bir giris var onu takiyorum ama anakart bağlantısi icin girisi farkli acaba o kabloyu bulabilirmiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: tunahan741

quote:

Herhangi garip ses yok. Bide bende eski bi hdd var psudan gelen hddnin guc pinine bagli dort delikli bir giris var onu takiyorum ama anakart bağlantısi icin girisi farkli acaba o kabloyu bulabilirmiyim

bahsettiğiniz eski teknoloji olan ide idi sanırım.tam olrak hatırlamıyorum.
    muhtemelen senin şuan kullandığın sata 2-3 tür.uymaz haliyle.
    ideyi sataya dönüştürecek bir aparat varmı bilmiyorum araştırmak lazım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tunahan741

quote:

bahsettiğiniz eski teknoloji olan ide idi sanırım.tam olrak hatırlamıyorum.
    muhtemelen senin şuan kullandığın sata 2-3 tür.uymaz haliyle.
    ideyi sataya dönüştürecek bir aparat varmı bilmiyorum araştırmak lazım

Cok tesekkurler gece gece ilgilendin allah razı olsun

• sendende
  • herkese merhaba beyler suanda arkadasın probleminle karşı karşıyayım kasaya en ufak bir darbe dahi gelse ekran mouse klavye kilitleniyor acaba sorun çözümü nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.