Şimdi Ara

Danimarka mı İsveç mi nereye gitmeliyim [CİDDİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu fotoğrafı forumda başka üyeler de kullanmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

iki ülke de birbirinden güzel. ancak gerçekten eğitim istiyorsan isveç'i seçmelisin. fakat şunu da söyleyeyim, umarım "en az 3 çocuk" benzeri danimarka reklamını görüp gaza gelmemişsindir ^^ ayrıca genel olarak iki ülke de kişiler oldukça sosyal yaşıyor. örnek vermek gerekirse lise zamanlarında bizler evde oturur, sokakta çekirdek çıtlarken onlar genel olarak konserlere, yurt dışı gezilerine, partilere vesaire gidiyorlar. demek istediğim kültür farklılığı çok fazla. alışman gerçekten sıkıntı olabilir.

isveç'e gitmeni istememin bir diğer sebebi de çikolata. artık gidince bize de yollarsın bir koli :P

Ayıp ettin hocam bir çikolata hesabımı olur gider gitmez gönderirim :) Kültür konusuna gelirsem Bende Avrupada kültürü içinde yaşamak istiyorum Türkiyede bütün gün ders çalışmamı isteyen odun sistemden bıktım gezmek,ders çalışmak aynı zamanda eğlenmek istyorum o yüzden Avrupaya gitmek istiyorum :) Türkiyede Liseleri geçtim Üniversiteler bile asosyel kaynıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

Bu fotoğrafı forumda başka üyeler de kullanmıştı.

Daha önce bu fotoyu Manken olmak istiyorum olurmuyum konusunda kullandım o konumdan hatırlıyor olablirsin
  • Gidebiliyorsan git İsveç'e , genel yorumlar Danimarka'dan daha ucuz ve ortamının daha iyi olduğu yönünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: DogukanPasha

quote:

Orijinalden alıntı: HTCquietlyBrilliant

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HTCquietlyBrilliant

Ab mi ABD mi ?

Avrupa birliği :)

Hangi ulkenin vatandasisin ki AB ulkesi sayiliyor

Bulgaristan

Ben

• gideceğin ülkeyi tipine göre mi seçelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

gideceğin ülkeyi tipine göre mi seçelim

Yabancıya benziyorum uyum sağlarım deyince çoğu kişi ss istedi bende anasayfaya koydum..
  • Sen daha once konu açmışmıydın, yani fotoğraflı filan. Cunku seni daha once gormustum.neyse, ben isveç yanlısıyım nedeni cok farkli etnik gruplar çoğu avrupa ülkesinden insan karisik yasiyor. Ben mesela soğuk yerleri severim o yuzden iyidir. Gerci danimarkada soguk. İsvecin yanilmiyorsam 1O milyon nüfusu vardi yuzde biride türkmüs yani bi milyon soydaşın var ama dil konusunda nasil adapte olursun bilmem . sonucta milli dil belli ama ing.ce konusan kesimde var az da olsa. Danimarka ise 5 mi 6 milyonmu ne nufusu vardi yani cok az . her kadina 0,98 erkek dusuyo yani bi erkek bile degil :D tabi senin ne yapacagin bilinmez. Maddi olarak 2 ülkede bir hayli iyi , egitimi bilmiyorun ama ekonomi iyi ise egitim de iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lan 10 sene önce de aynı fotoyu koymuştu bu bi konuya. 10 senede hiç mi büyümedin be kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: airnavy

Sen daha once konu açmışmıydın, yani fotoğraflı filan. Cunku seni daha once gormustum.neyse, ben isveç yanlısıyım nedeni cok farkli etnik gruplar çoğu avrupa ülkesinden insan karisik yasiyor. Ben mesela soğuk yerleri severim o yuzden iyidir. Gerci danimarkada soguk. İsvecin yanilmiyorsam 1O milyon nüfusu vardi yuzde biride türkmüs yani bi milyon soydaşın var ama dil konusunda nasil adapte olursun bilmem . sonucta milli dil belli ama ing.ce konusan kesimde var az da olsa. Danimarka ise 5 mi 6 milyonmu ne nufusu vardi yani cok az . her kadina 0,98 erkek dusuyo yani bi erkek bile degil :D tabi senin ne yapacagin bilinmez. Maddi olarak 2 ülkede bir hayli iyi , egitimi bilmiyorun ama ekonomi iyi ise egitim de iyidir.

Evet Mankenlik konusu açmıştım :) Hocam Türkün olduğu ülkelerde Iraklı,Tunuslu vb. milletlerde çok millet oluyor.Gitmişken mümkünse biraz yabancı karşıtı bir ülke arıyorum çünkü arkadaşım Malmö şehrine gittiğine bazı mahallelerde kendini Arabistanda hissetmiş.Eğitim 2 ülkedede ücretsiz Ab vatandaşlarına devlet kredi,burs yardımı falanda yapıyor o açıdan sorunum yok :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: airnavy

Sen daha once konu açmışmıydın, yani fotoğraflı filan. Cunku seni daha once gormustum.neyse, ben isveç yanlısıyım nedeni cok farkli etnik gruplar çoğu avrupa ülkesinden insan karisik yasiyor. Ben mesela soğuk yerleri severim o yuzden iyidir. Gerci danimarkada soguk. İsvecin yanilmiyorsam 1O milyon nüfusu vardi yuzde biride türkmüs yani bi milyon soydaşın var ama dil konusunda nasil adapte olursun bilmem . sonucta milli dil belli ama ing.ce konusan kesimde var az da olsa. Danimarka ise 5 mi 6 milyonmu ne nufusu vardi yani cok az . her kadina 0,98 erkek dusuyo yani bi erkek bile degil :D tabi senin ne yapacagin bilinmez. Maddi olarak 2 ülkede bir hayli iyi , egitimi bilmiyorun ama ekonomi iyi ise egitim de iyidir.

Evet Mankenlik konusu açmıştım :) Hocam Türkün olduğu ülkelerde Iraklı,Tunuslu vb. milletlerde çok millet oluyor.Gitmişken mümkünse biraz yabancı karşıtı bir ülke arıyorum çünkü arkadaşım Malmö şehrine gittiğine bazı mahallelerde kendini Arabistanda hissetmiş.Eğitim 2 ülkedede ücretsiz Ab vatandaşlarına devlet kredi,burs yardımı falanda yapıyor o açıdan sorunum yok :)

Valla türk diye biliyorum ama arkadasin gidip gorduyse dogrudur, ben sadece dil vs. Senin icin sorun olacagi icin isvec dedim yoksa arap midir degil midir bilemiyecegim . oranin dilini 2 yildan asagi ogrenemezsin diye tahmin ediyorum . azmine bağlı tabi, yok danimarka dersen orasida iyidir irk bakimindan arap yok :D ama nüfus cok az bak yinede sen bilirsin 5milyon filan gerci burasi 70 milyonda yarari yok. Gercekten boyle bi imkanin varsa (ucretsiz) mutlaka git , ben 2 yildir dandik bi univ. Tutturayim diye bi yerlerimi catlattim onca paralar gitti imkanin varsa düşünme bile . zaten bi süre sonra alisirsin sosyal ortama universiteye insanlara filan.

• 2.ulkeyede gittim hatta arabayla.Ancak ab vatandaslarina burs,para yardimi vs seyler yapilmiyor oyle olsaydi tum fakir bulgar,romenler buraya dolardi.Sadece serbest dolasimdan gelebilir turist gibi kalip donersin,bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

2.ulkeyede gittim hatta arabayla.Ancak ab vatandaslarina burs,para yardimi vs seyler yapilmiyor oyle olsaydi tum fakir bulgar,romenler buraya dolardi.Sadece serbest dolasimdan gelebilir turist gibi kalip donersin,bu kadar.

Hocam gördüğün kadarıyla hangi ülke daha güzeldi ve yaşanılırdı. AB 'de devlet sana 300 euro veriomuş ayda ama mezun olunca o parayı gerio istio maaşından mı ne kesiomuş taksitle..Avatardan anladğım karadıyla finlandiyadasın sende :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazGeyik2 -- 18 Temmuz 2014; 20:09:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uAslAnkara

lan 10 sene önce de aynı fotoyu koymuştu bu bi konuya. 10 senede hiç mi büyümedin be kardeşim

Ben de hatirliyorum.

• ciddi ciddi cevap verenler olmus

• İsveç derim en güzel kızlar orada bir gün bende İskandinavyaya gideceğim çok seviyorum oraları

• ikiside ayni,gocmen dolu,Iran,irak,suriyeliler ve trnin kurt bolgelerinden gidenler.Kopenhagin sokaklari sidik kokuyordu alkolikler yuzunden.Almanya ve diger ulkelere yakinligi yuzunden danimarka derdim ben.Bir sise redbull ve biskuvite 25 tl vermistim gecen yaz gittigimde.

Seninki biraz hayal cunku dil bilmeden sirf ingilizceyle seni kimse uniye almaz.Buralara her gun yuzlerce,binlerce multeci,daha iyi yasam isteyen insanlar geliyor.Cok yakin arkadasim 8 yildir burada yasiyor olmasina ragmen ve ana dili gibi fince konusuyor olmasina ragmen 1.5 yildir okul bekliyor.Sen gelirsen kendi gozlerinle goruceksin,millet gocmenden,yabancidan bikmis bizi geri gondermeye calisiyorlar.

• Isvec

• quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

ikiside ayni,gocmen dolu,Iran,irak,suriyeliler ve trnin kurt bolgelerinden gidenler.Kopenhagin sokaklari sidik kokuyordu alkolikler yuzunden.Almanya ve diger ulkelere yakinligi yuzunden danimarka derdim ben.Bir sise redbull ve biskuvite 25 tl vermistim gecen yaz gittigimde.

Seninki biraz hayal cunku dil bilmeden sirf ingilizceyle seni kimse uniye almaz.Buralara her gun yuzlerce,binlerce multeci,daha iyi yasam isteyen insanlar geliyor.Cok yakin arkadasim 8 yildir burada yasiyor olmasina ragmen ve ana dili gibi fince konusuyor olmasina ragmen 1.5 yildir okul bekliyor.Sen gelirsen kendi gozlerinle goruceksin,millet gocmenden,yabancidan bikmis bizi geri gondermeye calisiyorlar.

HocM ab vatandasiymis gezinme ve oturum hakki var diye biliyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.