Şimdi Ara

Damat: Şehit Başbakan #AdnanMenderes ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• https://x.com/Selcuk/status/1927292646143266910

quote:

Hakikat susmaz, vicdanlar susmaz..

Şehit Başbakan #AdnanMenderes ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. 🌹

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakın tarihin en büyük kara lekelerine bir örnek te Menderes olayı. Yargılanmasından tut, Cezaevinde gördüğü işkencelerden tut, dönemin cuntasının yaptığı işler türkiye için kara leke olarak kaldı. Yetmedi, taa 80 darbesinde bile yine aynı şeyleri gördük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adnan menderesin ülkeyi amerikaya peşkeş çekmesi unutuldu ve sadece haksız idamı konuşulur oldu.Başka hiçbir şey konuşulmuyor.Demokrat partinin 1946 dan 1960 a kadar 14 yıllık yönetiminde yapılan yanlışlar tartışılmıyor bile.Tartişmaya çalışan darbeci-faşist ilan ediliyor ve daha başinda kaybetmiş sayılıyor

Sırf bu yüzden bile darbeler çok yanlış ve tehlikeli

• Menderes bunların kültüründen değil ki. Eski chpli. O zamanların chpsi şimdiki gibi değil. Toprak ağası olan menderes toprak reformu kanunu olmasa partiden ayrılıp başka partiye geçer miydi?

• ugarb kullanıcısına yanıt

kara lekenin kendisi menderes. yapmadığı şey kalmamış. erdoğan döneminin ilk dönemi. öğrenci öldürmek, halkı kışkırtmak vs. hepsi tanıdık geliyor. hele Türkmenler öldürülürken, çıkardığı kanunla içeride gazeteleri basını susturması vs.

sırf başta kalmak için bu sefer de islamcılığa oynadı.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Hatasız demedim ben. Ayrıca bırakın şu Erdoğan takıntısını. Cunta da benzer bahanelerle cumhuriyeti koruyordu!

Yapılanları doğru buluyorsun yani?

Yargılanmasındaki rezillikler işkenceler vs?

Cuntanın rolü?

• ugarb kullanıcısına yanıt

işkenceyi doğru bulmadım. işkenceye uygun kişiler benim için apo gibi veya çocuk tecavüzcüleri gibi kişilerdir. kendi yaptıkları sonu da oldu. mevcut orduyu içeri attı, yerine "küçük amerika olucaz" diyen amerika aşığı askerler dolduruldu. asker okullarında amerikan müzikli geceler başladı vs. sonra bu getirdikleri, kendisini de ipe götürdü.

yani gladyöyü kendisi getirdi ...

burada suçlu ben miyim? yoksa Ford'u daha 1956 da Türkiye'de otomobile ikna eden Vehbi Koç'ta mıydı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• https://x.com/i/status/1927284445825945979

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yorumumu niye sildiniz ? vatan haini madanoglu işbirlikçileri ve Amerika karşıtı görünüp amerikan hayranı olanlar. O zamanın CHPsi bugünün Akp'si zaten devleti kendi çıkarları için kullanıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Mayıs 2025; 12:15:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.