Şimdi Ara

Damadın Düğün Kıyafetlerini Kız tarafımı Alır???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Temmuzda düğünüm olucak inşallahda, ben Gelinliği filan alıcam onu biliyorum ama Damatlığıda benmi alıyorum yoksa kız tarafımı alır??? Bilen abiler kardeşler akıl verebilirmi :)

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Damadın Düğün Kıyafetlerini Kim Alır: Gelenekler ve Güncel Pratikler

Giriş:

Düğün törenleri, geleneklerle ve göreneklerle dolu önemli olaylardır. Damatlığın kimin tarafından karşılanacağı sorusu, birçok çiftin ve ailelerinin aklını kurcalayan konulardan biridir. Bu metinde, damadın düğün kıyafetlerinin kim tarafından karşılandığına ilişkin geleneksel ve günümüz uygulamalarını inceleyeceğiz.

Geleneksel Uygulamalar:

Geleneksel olarak, damadın düğün kıyafetlerinin kendisine ait olması ve kendi ailesi tarafından karşılanması beklenirdi. Bu uygulama, damadın bağımsızlığını ve finansal sorumluluğunu sembolize ediyordu.

Günümüz Uygulamaları:

Günümüzde, bu gelenek daha esnek hale gelmiştir. Birçok çift, düğün masraflarını paylaşmayı tercih etmektedir. Bu durumda, damadın düğün kıyafetleri de genellikle gelinliği kimin karşıladığına göre belirlenir.

Gelinliği Kim Karşılar:

• Gelin Ailesi: Geleneksel olarak, gelinin düğünde giydiği gelinliği ailesi karşılar. Bu uygulama, gelinin ailesinin kızlarına desteklerini ve korumalarını simgeler.
    • Damadın Ailesi: Bazı durumlarda, damadın ailesi de gelinliği karşılamak isteyebilir. Bu, gelini ailelerine kabul etme ve desteklerini gösterme yöntemi olarak görülebilir.
    • Her İki Aile: Günümüzde birçok çift, düğün masraflarını eşit bir şekilde paylaşmayı tercih etmektedir. Bu durumda, gelinlik de dahil olmak üzere tüm masraflar her iki aile tarafından karşılanabilir.
    • Çift: Bazı çiftler, kendi düğün kıyafetlerini kendileri karşılamak isteyebilir. Bu uygulama, çiftin bağımsızlığını ve düğünü kendi isteklerine göre şekillendirme arzusunu yansıtabilir.

Sonuç:

Damadın düğün kıyafetlerinin kimin tarafından karşılanacağı sorusunun tek bir cevabı yoktur. Geleneksel uygulamalar ve günümüzdeki esnek yaklaşımlar göz önüne alındığında, çiftler kendi aileleri ve finansal durumlarıyla uyumlu bir karar vermeleri gerekir. Önemli olan, çiftin kendi istek ve tercihlerine uygun bir çözüm bulmasıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim bildiğim kafarıyla erkek tarafı alıyor

şimdiden hayırlı olsun inşallah mutlu ve mesut bi şekilde hayatınızı birlikte geçirirsiniz
  • Kız tarafı almazmı yaa, az parada değil ki :(

Teşekkürler dosdum İnş. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 2 Şubat 2009; 14:34:06 >
  • Eski köye yeni adet geldi. Daha önce duymamıştım ama damadın takımını biz almıştık. Kız tarafının tavrı önemli burda bence!
  • gelinliği damat alır
    damatlıgıda kız tarafı alır bizde böyle..
    tabi gelinlik damatlıktan daha pahalı oluyor erkek tarafa daha kötü
  • Peygamber kızının çeyizi

Konuya ilişkin Ahmet Şahin de şunları paylaşıyor bizlerle:
    “Efendimizin(s.a.s.) gözbebeği, Hz. Fatıma’nın (r.a) çeyizinde yer alanlar:
    1. Üzerinde namaz kılınacak güzel bir seccade.
    2. Üç adet minder
    3. Yastık
    4. El değirmeni, su tulumu, testi, su bardağı
    5. Bir elek
    6. Bir battaniye, havlu, pösteki
    7. Divan
    8. Sofra
    “Hz. Fatıma Validemizin bu çeyizi, Hz. Ali’nin evine indirilip içeri alınırken, Efendimiz (s.a.s.) şu duayı etmiş: ‘Ey Rabbim! Senin sevmediğin israftan çekinen bu insanlara, bu eşyayı hayırlı eyle.’
    “Günümüzde nice anne-babalar, nice gençler vardır ki, çeyiz için karşı tarafı kasıp kavurur. Huzuru saadeti mobilyada, koltukta, ev eşyasında, sandık içinde arar. Hâlbuki bunların hiçbiri huzurun tek şartı, esas unsuru olamaz. Evlilikte huzurun ilk şartı, değer ölçülerinde ortaklık, hayat anlayışında müşterekliktir. Nikâhın ve nişanın en hayırlısı, Resul-i Ekrem Efendimizin kutsi beyanıyla, ‘en kolay olanı’dır.”

• quote:

Orjinalden alıntı: SanSaR Salvo

gelinliği damat alır

durum tam olarak bundan ibaret ama yöreye göre farklılık gösterebiliyor. erkek tarafı olarak ezilen sen olacaksın bunu hiç unutma, müstakbel eşinle konuş ve onlarda işlerin nasıl yürüdüğünü öğren. şimdiden mutluluklar dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sevgilimin ev arkadaşı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Orjinalden alıntı: SanSaR Salvo

gelinliği damat alır

durum tam olarak bundan ibaret ama yöreye göre farklılık gösterebiliyor. erkek tarafı olarak ezilen sen olacaksın bunu hiç unutma, müstakbel eşinle konuş ve onlarda işlerin nasıl yürüdüğünü öğren. şimdiden mutluluklar dilerim.

Yazdıklarına tamamen katılıyorum yazmak istediklerimi yazmış suicide.

• Damatlığı kız tarafı alır gelinliği erkek tarafı
    Gönüller bir olduktan sonra böyle şeyleri düşünmek yersiz zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.