Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
118.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mecanica

Aksam saatleri de olsa testlerimizda alt ve ust komsularin olmamasi sayesinde tatminkar incelemeler yapabildik. Simdi bunlari anlatirken bircok urunu mukayese edip kendimizce en uygunu bulup bunu nedenleriyle yaziyoruz. Ancak begenmedigimiz diger urunleri nedenleriyle yaziya doktugumuzde her ne kadar bence desek de bu degerlendirmeleri algilamaktan yoksun, pohpohlanmaya alismis, elestiriyi kabul edemeyen, bazi farkli nedenlerle yazdigin herseyi anlamak yerine artik demogog olmus ve yazdigin her cumleyi demogoji yaparak seni rencide edebilmek icin kullanan, begenmedin mi "bak kendi malini ovuyor digerlerini kotuluyor" diyen demogoji ustalari hemen tetikte bekleyip ziplayiveriyorlar. Dolayisiyla tartisip degerlendirmek bile mumkun olmuyor.

İnceleme adına la sokuşturarak başlanılan yazınızı okumadım bu paragrafınızdan sonrasını.
    Okumaya değer de görmedim.

Siz kendi kendinize yazınız.

Ne kavgacı adamsınız siz be. Birde avukatınız var.

Ben avukatınızı blokladım sıra sizde. Cevap veremeden duramayacaksınız ama mesajınızı görmeyeceğim.
    İstediğiniz kadar sallayın, kimin kim olduğunu ve zihniyetini herkes biliyor.

• İnsanları kısşkırtarak mükaşaya sokmaya çalışanlara bakacaksınız işinize gelmeyenlere değil.
    Gerçi ben yine yazını başında söylemiştim zıplamaya hazır bekleyenler vardır diye.
    Hiç bu tartışmalara girmeyen herkesin çok saygı duyduğu bir arkadaş, bir abimiz "laf cambazlarıyla uğraşılmaz bak sana bir fıkra göndereyim" demiş, herhalde zamanı hadi fıkrayı paylaşayım.
    Ben bilmiyordum ama bu meşhur bir fıkraymış;
    "Papa New York gezisinde uçaktan indiğinde hemen bir soru yöneltmiş gazeteciler. "Sayın Papa New York daki genelevler konusunda ne düşünüyorsunuz?" Papa şaşırmış "New York ta genelev var mı?" demiş. Ertesi gün gazetelerde manşetten haber yapmışlar. "Papa uçaktan iner inmez New York ta genelev var mı dedi"
    Oldukça yerinde bir fıkra göndermiş arkadaşımız, abimiz. Böyle gazetecilik yapmaya heves etmişler var bu ara.
    Ayrıca estafurullah saygı bizden abicim. Dediğin gibi laf cambazlarıyla boşa zaman geçirmemek lazım. Bir paylaşım olunca yine görüşürüz.

• Ya ben diger geri zekaliyi neden bloklamadim:)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

... ama stereo ve sinemanin ayri olmasi gerektigini dusunuyorum. Bu benim fikrim bunu ayirmak her urune kendi isini teslim etmek avr yi kotulemek anlamina gelmiyor.

Buda senin düşüncen ve yine bilmediğin artık piyasada ht bypass özellikli çok güzel ss stereo amfiler var,Aynı sistemde aynı anda AVR ile beraber kullanıyor çoğu insan.

Biliyorum. Çok güzel ürünler var. Kötülemiyorum da. Ben kendimce başka açıdan değerlendirdim ama tartışma açmak için yazmadım. Yanlışsa saygı duyarım yanlıştır. Hem avr de stereo da kendi segmentinde çok güzel ürünler tabiki var. Yeri gelir biz de kullanırız sonuçta.

• Beyler lütfen uzatmayalım...Mecanica ve eray rica ediyorum , ev sinema sistemi harici paylaşım yapmayalım, Stereo başlığı mevcut , okumak isteyen oradan okuyor zaten
  • Bir seyler yazicam ama bana saldirmayin lutfen

Avr, stereo amfi lerin stereo performanslari arasinda bir celiski yok. Bahsi gecen ust model avr lerin yaninda processor lerde dinlemisligim var. ancak ust duzey avr lerde kabullenilebilir stereo performanslar var. kabullenilebilirin altini ciziyorum, iyi demek degil. Ancak ana hedefi sinema olan kisi icin yeterli olabilir. Tabi bu noktada stereo yuda, sinema tadinda dinliyorsunuz. Processorlerdede benim dinledigim primare orta sinif ve bir tik uzeri, classe ust sinif tadinda, krell kendi ses anlayisinda basarili idi. Kisiden kisiye beklentilwr degistigi ve bazi seyleri algilamak icin tecrube gerektigi icin oldukca karisik gibi geliyor ama netice belli. Kullanici once ana amaci belirlemeli. Sinema asilsa is farkli, stereo asilsa is farkli. Ikisindende diyorsaniz mutlaka bir seylerden fedakarlik ediyorsunuz. Kaldiki forum ge elinde kullanilan cihaz kategorsini cikartsak, belii ma rx? Ler, dali ikon? Lar cok ust duzey bile kalabilir. Ki bunlarin cok cok uzerinde sinema sistemleri yapmak mumkun. Sevgili Nuri zamaninda Krell in teknolojik olarak nispeten eski bir processorune gectiginde, kullandigi flagship avr lerin yeni nesil ses cozumlerini dinlemis o,masina ragmen, Krell in eski nesil seslerini daha basarili bulmustu. Kisaca iyinin iyisi var. Eldeki ile mutlu olup, baskalarinij ne soyledigini cok dinlememek lazim. Bu hobby de malesef kendi tecrubeniz algiyi cok kisitliyor. Bosverin sukredielim halimize.

• Sayın , altanpsx çok haklısınız , tarafsız olarak ortak noktaya değinmişsiniz
  • quote:

İnsanları kısşkırtarak mükaşaya sokmaya çalışanlara bakacaksınız işinize gelmeyenlere değil.
    Gerçi ben yine yazını başında söylemiştim zıplamaya hazır bekleyenler vardır diye.

Burası DH forum herkese açık özgür bir forum senin blogun değilki!!! zıplama ne demek ???

Yorum yaparken RX tu kaka deyip eleştiri yapan sen, şimdi AVR lerede stereo tarafından tu kaka diyen sen,pioneer vsx-520 gibi giriş seviyesi avr tecrübenle tüm avr ler hakkında olumsuz yorum yapan sen.AVR kullanıcılarını eq ile stereo dinliyorlar diye cahilce ithamda bulunan sen.

Sonra ben inceleme yaptım diyip işin içinden sıyrılmaya çalışan yine sen. birde yalan dünya dizinsinden transfer bünyamin var yanında oh işte ev sinema sistemleri bölümünden hariç gidin kendinize blog açın çalıp oynayın o zaman kimse zıplamaz yorumlarınıza.

• Gazetecilerle ilgili gelen yorumlara bakıyorum hala Süpersiniz arkadaşlar ya. Bir alıntı yapmam yeter öyle sanmayın demedim mi? Bakın yine duruma işte
    Bugün pm den çıkamayacağız herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 24 Aralık 2012; 10:48:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Sevgili Nuri zamaninda Krell in teknolojik olarak nispeten eski bir processorune gectiginde, kullandigi flagship avr lerin yeni nesil ses cozumlerini dinlemis o,masina ragmen, Krell in eski nesil seslerini daha basarili bulmustu. Kisaca iyinin iyisi var. Eldeki ile mutlu olup, baskalarinij ne soyledigini cok dinlememek lazim. Bu hobby de malesef kendi tecrubeniz algiyi cok kisitliyor. Bosverin sukredielim halimize.

Sevgili altanpsx evet Nuri arkadaşımız Krellden çok memnun kaldı ve zaten şu an elinde sadece krell kaldı.Ne hoparlör ne sinema nede müzik krelle sarılıp mutlu oluyor...

Sen çok iyi bir analogçusun,Nuri ise tam bir sinemacı idi bu ikiliden oluşan meyve bu oldu işte,biribirimizi anlayalım diyorsak birbirimizin mutlu olduğu şeylerede saygılı olmalıyız.
  • Arkadaşlar , konu başlığı ev sinema sistemleri , müzik olayını stereo da devam edelim artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Amma cok Muhtar var burda ya o gerek avr ler le müzik dinlenmez gerzek rx lerle de öyle herkes biliyorda kabullenen yok

Zoruna mi gitti ?

• Kelime oyunu yapmaya gerek yok yazılar havaya değil foruma yazılıyor herşey forumda sabit ,cımbızdan bahsedip kendi cımbız gibi sadece 520 örneği göstermeside ayrı bir komedi.

Yazdıklarım burda

"Yorum yaparken RX tu kaka deyip eleştiri yapan sen, şimdi AVR lerede stereo tarafından tu kaka diyen sen,pioneer vsx-520 gibi giriş seviyesi avr tecrübenle tüm avr ler hakkında olumsuz yorum yapan sen.AVR kullanıcılarını eq ile stereo dinliyorlar diye cahilce ithamda bulunan sen.

Sonra ben inceleme yaptım diyip işin içinden sıyrılmaya çalışan yine sen. birde yalan dünya dizinsinden transfer bünyamin var yanında oh işte ev sinema sistemleri bölümünden hariç gidin kendinize blog açın çalıp oynayın o zaman kimse zıplamaz yorumlarınıza"
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

quote:

Amma cok Muhtar var burda ya o gerek avr ler le müzik dinlenmez gerzek rx lerle de öyle herkes biliyorda kabullenen yok

Zoruna mi gitti ?

İmzama bak bi öyle konus bunlar para ile satılan oyuncaklar değil mı ben bu yası coktan geçtim. Ayrıca bu mesajla birlikte seni blok ladim ne zirvalasan boş by

Imzana sokayim senin.

Sana sokacam ben o cihazların hepsini

Hani lan bloklamistin erkegin ozu:))

• quote:

Bir seyler yazicam ama bana saldirmayin lutfen

Avr, stereo amfi lerin stereo performanslari arasinda bir celiski yok. Bahsi gecen ust model avr lerin yaninda processor lerde dinlemisligim var. ancak ust duzey avr lerde kabullenilebilir stereo performanslar var. kabullenilebilirin altini ciziyorum, iyi demek degil. Ancak ana hedefi sinema olan kisi icin yeterli olabilir. Tabi bu noktada stereo yuda, sinema tadinda dinliyorsunuz. Processorlerdede benim dinledigim primare orta sinif ve bir tik uzeri, classe ust sinif tadinda, krell kendi ses anlayisinda basarili idi. Kisiden kisiye beklentilwr degistigi ve bazi seyleri algilamak icin tecrube gerektigi icin oldukca karisik gibi geliyor ama netice belli. Kullanici once ana amaci belirlemeli. Sinema asilsa is farkli, stereo asilsa is farkli. Ikisindende diyorsaniz mutlaka bir seylerden fedakarlik ediyorsunuz. Kaldiki forum ge elinde kullanilan cihaz kategorsini cikartsak, belii ma rx? Ler, dali ikon? Lar cok ust duzey bile kalabilir. Ki bunlarin cok cok uzerinde sinema sistemleri yapmak mumkun. Sevgili Nuri zamaninda Krell in teknolojik olarak nispeten eski bir processorune gectiginde, kullandigi flagship avr lerin yeni nesil ses cozumlerini dinlemis o,masina ragmen, Krell in eski nesil seslerini daha basarili bulmustu. Kisaca iyinin iyisi var. Eldeki ile mutlu olup, baskalarinij ne soyledigini cok dinlememek lazim. Bu hobby de malesef kendi tecrubeniz algiyi cok kisitliyor. Bosverin sukredielim halimize.

Ek olarak.... Aslında çok pahalı ekipman kullanmadan da ne oldugu anlaşılabilir durumun:

Çok kabaca...
    stereo entegre amfi: güç kaynağı-preamfi katı-amfi katı
    AVR: güç kaynağı-giriş sinyalini çözen dönüştürücüler- oda düzeltmesi vb. sağlayan dsp- preamfi kartı-amfi katı

Eğer stereo amfinin bu bileşenleri AVR'nin bileşenlerinden zayıf ise AVR daha iyi ses çıkarır ama normalde stereo amfi tek kutuda, bütün kaynaklar sadece o az sayıdaki bileşene ayrıldığı için aynı maliyet ile stereo amfi kendi alanında daha iyi iş yapar.

AVR yerine AVR'nin presi ile AVR'nin amfisinin ayrı olduğu cihazları (pre power ayrı) alıp teoride daha iyi ses almak mümkün. Ama çoğu kullanıcı için tek AVR yeterli geldiği için ayrı cihazlar fazla satmıyor ve bu da üretim satım miktarları yüzünden fiyatlara yansıyor. AVR preamfiler normal AVR ile aynı hatta daha pahalı oluyor, ve bu pahalı cihaz 2-3 sene sonra demode oluyor, elden kolay çıkmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Allah Allah, 520 ile tüm avrlere olumsuz yorum yapmışım haberim yok. 520 rezalet dedim, Lx le mukayese edilmez dedim ama yine her zamanki gibi cımbız kullanmaktan konu bütünlüğü algılanamamış. Hoş cımbız sayesinde gözden kaçmış ama Allah'tan sinema sistemi kurarsam Lx76-86 alırım demişim. Yoksa ileride adımız çıkardı AVR DÜŞMANI LX ALDI! diye. Nelerle uğraşıyor millet ya...
    Ersin kardeşim doğru diyorsun da ben sinema açısından konuşuyorum şu anda. Tam okunamıyor ki yazılar, sinema açısından değerlendirdiğimde 520 ile REZALET sonuç alınıyor diyorum. Hoş stereo olarak da 520 hiçbirşey yapamaz da, ne amfiden ne hoparlörden (Yani IKON dan. bak kendi hoparlörümden bahsediyorum) tad alınamıyor. Amfi yetersiz, hoparlör beslenemiyor, ortaya karışık salata çıkıyor. LX73 ile dinledim SÜPER di diyorum. Bunları tekrar tekrar yazmak gerekiyor. Hele ki yeni 76-86 serisi ile daha da SÜPER olacağını düşünüyorum diyorum.
    Ne diyeyim daha. LX86 hastasıyız, inanılmaz makina, inşallah imkanım olur da bir gün alırım ama benim için yeri ayrı işte cihazın. Uymayan yer varsa düzeltelim. Artık yazılan çizilende ortak mutabakata varmak şartmış gibi durum çıktı ortaya. Bunlar benim fikrimdir. Nokta.
    Resmen fıkralar gerçek oluyor arkadaş anlamıyorum vallahi.....

Usta buraya cok sık mesaj yazan 3 kişi yi blok ladim cok iyi özellik valla ne zirvalasalar görmüyorum sende yap kurtul ne muhattap oluyorsun

Doğru diyorsun ben de şimdi şuradan gereksizleri bloklalayım. Dediğin gibi demogoglar sana bana çamur atsalar ne yazar iftira atsalar ne yazar. Birçok kişi kimin ne olduğunu gördü ya, demogoji yapanların nasıl insanlar olduklarını gördü ya gerisini boşver. Varsın istedikleri gibi demogoji çalışması yapsınlar, zamanlarını bu boş işlere harcasınlar. En azından ben de boş adamların yüzünden zamanımı boşa harcamamış olurum. Onlar eline cımbızlarını biz elimize cd mizi plağımızı alalım.

• Anaaa eray, ne güzelmiş bu ya hiç kullanmamıştım. Tertemiz oldu benim burası süpermiş vallahi. Oh be...çok şükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

quote:

Bir seyler yazicam ama bana saldirmayin lutfen

Ek olarak.... Aslında çok pahalı ekipman kullanmadan da ne oldugu anlaşılabilir durumun:

Çok kabaca...
    stereo entegre amfi: güç kaynağı-preamfi katı-amfi katı
    AVR: güç kaynağı-giriş sinyalini çözen dönüştürücüler- oda düzeltmesi vb. sağlayan dsp- preamfi kartı-amfi katı

Eğer stereo amfinin bu bileşenleri AVR'nin bileşenlerinden zayıf ise AVR daha iyi ses çıkarır ama normalde stereo amfi tek kutuda, bütün kaynaklar sadece o az sayıdaki bileşene ayrıldığı için aynı maliyet ile stereo amfi kendi alanında daha iyi iş yapar.

AVR yerine AVR'nin presi ile AVR'nin amfisinin ayrı olduğu cihazları (pre power ayrı) alıp teoride daha iyi ses almak mümkün. Ama çoğu kullanıcı için tek AVR yeterli geldiği için ayrı cihazlar fazla satmıyor ve bu da üretim satım miktarları yüzünden fiyatlara yansıyor. AVR preamfiler normal AVR ile aynı hatta daha pahalı oluyor, ve bu pahalı cihaz 2-3 sene sonra demode oluyor, elden kolay çıkmıyor.

Hay azina saglık usta

• quote:

Anaaa eray, ne güzelmiş bu ya hiç kullanmamıştım. Tertemiz oldu benim burası süpermiş vallahi. Oh be...çok şükür

Ne güzel işte kendi kendinize yazıp çalın oynayın,incelemeler yapın tekerleği ve hifiyi yeniden keşfedin mutlu olun...

Sonra,
    Arasıra etrafınızdaki forum üyelerini arayıp dune tv301 den kendi kırmızı beyaz stereo kablosu ile çıkış yapıp müzik dinliyorum çok mutluyum diyin.

Etrafınızdakilere DAC aldım Dune tv301 den flac parçaları bitstream (PCM gönderebilir) gönderiyorum oh ne mutluyum diyin.

Arkadaşınız 4 ohmluk RX8 leri 6 ohmluk pioneer 2021 ile sürmeye çalışıp iyi sonuç alamayınca başka bir denemeniz olmadığı halde RX tukaka olsun.

AVR tecrübesi kendi adına sadece Pioneer VSX-520 iken,stereo performans anlamında tüm avrleri stereo amfiler gibi iş göremez diye anlatın.

Analaog direct ve pure directten haberiniz olmadığı icin AVR sahiplerini EQ ile müzik dinliyor zannedip tukaka diyin.

HT bypass özelliğinden haberiniz olmadığı için stereo ve sinema sistemi ayrı olmalı yazın.

Bunları okuyan veya duyan forum üyelerinin yaptığı eleştirileri zıplama diye adlandırın.

ya sen bünyamin ile binin bünyamin 12 metrelik teknesine kurun bir hifi tarikatı açılın denizlere mutlu olun buralarda neden harcanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 24 Aralık 2012; 13:12:43 >

• tüm bu tartışmalr arasında dali başlığı olduğu için soruyu buraya yazmayı düşündüm...
    giriş seviyesi için zensor 5 vocal ve zensor 1 den oluşan film izlemek için bir set kurmayı düşünüyorum. Kullanan veya test eden arkadaşlarrın yorumu nedir? parasının karşılığını alabilirmiyim yoksa hiç uğreçma samsungun paket sistemleride aynı sesi verirmi?
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.