Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
118.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mecanica sakın bulaşma diyen arkadaşların ne için dediler acaba biraz açmalarını istermisin.Kullanım zorluğundan olabilirmi acaba otomatik return otomatik stop gibi.
    Bunlar zaten yeni nesil pikapların çoğunda yok.
    Ben 2 pikapta da dışarıdan etkilenmelerinden sıkıntılıydım.Bulunduğu sehpaya hafif dokununca bile iğne atlıyordu.Anlattığım kapak
    düşme olayında olduğu gibi debutta bu yok.Carbon kol da çok hafif tüy gibi neredeyse ayrıca antiskating de çok başarılı.
  • Bu kadar pikap işiyle haşırneşir olmanız çok hoş. Tabiki sistemi daha iyi seviyeye çıkarmak için sizlerin tecrübelerinizden yararlanırken çok mutlu oluyorum.
    Bir başka bakış açısı daha var benim için. Ben plak olayının hatıralarını seviyorum. Küçükken bizde yemeklerden sonra kahve saatinde plak koyarlardı. Babamın ve amcamın babaanneme aldığı ve üzerine tarih ve not yazdıkları plaklar. 60'ların, 70'lerin Adamo ları, Celentano ları, Paul Anka ları , San Remolar vs. şimdi her nedar iyi muhafaza edilememiş olsa da, sistem her ne kadar kötü olsada, o plağı elime alıp o günlerde gittiğimde zaten kalite falan hissetmiyor kulaklarım. İşte ben de ileride bu dünyadan göçüp gittiğimde çocuğumun babam bunları dinlerdi deyip eline bir harddisk almasını istemiyorum. Ve bizim neler dinlediğimizi, dinlerken yaşadıklarımızı anılarımızı kültürümüzü yaşam tarzımızı unutmamasını sağlayacak ve bu anıları onlarda hep canlı tutacak olan plaklara ayrı bir önem veriyorum. İşte plak olayına yapım gereği audiophile gibi değil de bu şekilde bakıyorum. Tabi ki isterim çok iyi bir analog sisteme sahip olmayı ama imkan oldukça ufak tefek upgradeler le, plak alımını durdurmadan devam ediyorum şimdilik.
    Biraz uzun ve konu dışı oldu sanırım ama yazdık artık silmeyim dedim.

• @Altanpx
    @mecanica
    @hi-def-men
    @atalayalper

Albümlerin isimLeri İcin teşekkür ederim 33 adet Aldim iki üç tane de vardı 40 a yaklaştılar bakalım hayırlısı d&r dan bulabildiklerim bunlar daha listede eksik çok bakalım taksim civarı dediğiniz yerlere bakıcam arkadaşlar gayet güzel oldu çok temiz ve çok keyifli iş cd ve plak işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 22 Aralık 2012; 20:25:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yeni albüm önerileri varsa ben bunları dinlemeyi bitirmeden yazarsanız sevinirim
  • Eray güle güle dinle plaklarını fakat şöyle de bir şey söyleyeyim her gördüğün yerden plak alınmaz az çok anlıyorsun plak seçerken bunu ama kayıt nasıl bir dinle önce daha sonra al (bunu yapıyor musun bilmiyorum ama yapmıyorsun diye farz ederek söylüyorum)...Bir de plak performansı hakkında en büyük ip ucunu dış kabı verir o yıpranmışsa büyük ihtimal içindeki de o şekilde haşat olmuştur tabii istisnalar kaideyi bozmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Eray güle güle dinle plaklarını fakat şöyle de bir şey söyleyeyim her gördüğün yerden plak alınmaz az çok anlıyorsun plak seçerken bunu ama kayıt nasıl bir dinle önce daha sonra al (bunu yapıyor musun bilmiyorum ama yapmıyorsun diye farz ederek söylüyorum)...Bir de plak performansı hakkında en büyük ip ucunu dış kabı verir o yıpranmışsa büyük ihtimal içindeki de o şekilde haşat olmuştur tabii istisnalar kaideyi bozmaz

bunlar cd zaten ama biraz plak ta Aldim dinleyip alıyorum laleden falan

• quote:

Eray güle güle dinle plaklarını fakat şöyle de bir şey söyleyeyim her gördüğün yerden plak alınmaz az çok anlıyorsun plak seçerken bunu ama kayıt nasıl bir dinle önce daha sonra al (bunu yapıyor musun bilmiyorum ama yapmıyorsun diye farz ederek söylüyorum)...Bir de plak performansı hakkında en büyük ip ucunu dış kabı verir o yıpranmışsa büyük ihtimal içindeki de o şekilde haşat olmuştur tabii istisnalar kaideyi bozmaz

Sevgili atalayalper cok yerinde tespitler olmamis. Zira elimde ilk baski mono beatles albumleri var kapaklar cok iyi degil. Kapak degil plagin durumu onemli. Goz ile kismen anlamak mumkun. Piril piril gorunen bir plakta iyi cikmayabilir. Kayit konusuda quri bir konu.. Arzu edene sozlu detay bilgi verebilirim, ancak ikinci elde genel bir iki sey, albumun orjini yerde bailmislarini arayin, plagi goz ile isiga tutarak cizik ve deformasyon var mi bakin, p,ak duz mu ona bakin. Bunlarda garanti degil ama pek com yonden mutlu sona yaklastiran seyler. Bu konuda umman, uzun uzadiya yazmak lazim.

• @Eray: Tamam o zaman sen plak alırken yine de bunlara dikkat edersin...Cd alırken de ben kendi şahsım adına hybrid sacd bulabilirsem tercih ediyorum ya da en azından original remastered olsun.... Bu arada sever misin tarzlarını bilemem ama sana birkaç isim verebilirim aklıma gelen ve genelde dinlediğim bayan vokallerden bazıları

Melody Gardot
    Janis Ian
    Stacey Kent
    Katie melue
    Medelaine Peyroux
    Sade
    Diana Krall
    Jen Chapin
    Sara K
    Norah Jones
    Patricia Barber
    Lara Fabian
    Joss Stone
    Buika
    Sarah McLachlan
    Cassandra Wilson
    Tracy Chapman
    Malia
    Lene Marlin

@altanpsx Dış kabı plak için de fikir verir bu fikrime katılırsın veya katılmazsın bilemiyorum ama ben plak alırken bunu göz önünde bulunduruyorum ve zaten dikkat edersen yazdıklarıma İSTİSNALAR olabilir diye de yazmıştım...Senin verdiğin örnekler biraz istisna oluyor galiba..Çünkü kaç tane dışı berbat plak baktıysam içi de çizik içinde ve kötü durumda çıktı....Dışı iyi durumda olduğu zaman içi yine kötü çıkabilir ama daha az bir ihtimal değindiğim nokta bu....Dışına iyi bakan adam içine de genelde iyi bakıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 23 Aralık 2012; 1:28:03 >

• quote:

@Eray: Tamam o zaman sen plak alırken yine de bunlara dikkat edersin...Cd alırken de ben kendi şahsım adına hybrid sacd bulabilirsem tercih ediyorum ya da en azından original remastered olsun.... Bu arada sever misin tarzlarını bilemem ama sana birkaç isim verebilirim aklıma gelen ve genelde dinlediğim bayan vokallerden bazıları

Melody Gardot
    Janis Ian
    Stacey Kent
    Katie melue
    Medelaine Peyroux
    Sade
    Diana Krall
    Jen Chapin
    Sara K
    Norah Jones
    Patricia Barber
    Lara Fabian
    Joss Stone
    Buika
    Sarah McLachlan
    Cassandra Wilson
    Tracy Chapman
    Malia
    Lene Marlin

@altanpsx Dış kabı plak için de fikir verir bu fikrime katılırsın veya katılmazsın bilemiyorum ama ben plak alırken bunu göz önünde bulunduruyorum ve zaten dikkat edersen yazdıklarıma İSTİSNALAR olabilir diye de yazmıştım...Senin verdiğin örnekler biraz istisna oluyor galiba..Çünkü kaç tane dışı berbat plak baktıysam içi de çizik içinde ve kötü durumda çıktı....Dışı iyi durumda olduğu zaman içi yine kötü çıkabilir ama daha az bir ihtimal değindiğim nokta bu....Dışına iyi bakan adam içine de genelde iyi bakıyor...

Verdigin listenin yarısı kadarı yukarda aldığım cd Lerde var gerisini de satın alma listeme ekledim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Usta ne yaptın. Tarkannin evinde cayin lambalida ikonlar nasıl çaldı. Cok merak ediyorum cayın le uyumunu birde oda kac m2. İkon 7 yi doyuruyormu o anfi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 23 Aralık 2012; 14:12:02 >
  • Sevgili atalayalper 300-400 plak sahibi olduktan sonra soyledigim noktaya gelirsiniz. 1000 plaktan sonrada ayri bir aydinlanma oluyor. 2500, 5000 dede benzer farkindaliktan bahsediyorlar. 10,000 den sonrada kurtulma hissi basliyormus. Ben merakla 2500 seviyelerini bekliyorum(ulasmak icinde ugrasiyorum )
  • :)) Altan senin plak deneyimin bizlerden daha fazla görüşlerin de bu foruma çok faydalı oluyor ama böyle durumlarda yani pikap plak işine bulaştıktan sonra her yiğidin bir yoğurt yeme tarzı olur ya bende buna dikkat ediyorum ki ikinci el almaya yeni başladım yoksa her dışarı çıktığımda yeni aldığım pikap parası kadar sıfır plak alıyordum ki bu benim ocağıma incir ağacını dikmeden ikinci el olayına girdim hem maliyet azaldı hem de çeşitlilik artmış oldu :) Hani printer alırsınız ucuzdur ama daha sonra kartuş veya toner alırken printer parasından kat be kat fazla ödersiniz ya benim ki de o hesap oldu..

İkinci el apayrı bir dünya...Fransız sokağı yakınında ikinci el dergi kitap ve plak satan yaşlıca bir amca var...Dave Brubeck'leri hemen girişe dizmiş ve fena plaklar da değiller içeri girdim Dave Brubeck lere yöneldim hemen yanıma geldi sıradan bir plak ve sıradan temizlikte fazla çizik de yok üstünde fiyatını sordum 150 TL...!!!
    Sırada ikinci plak vardı yine dave brubeck şu "blue rondo a la turk"'un olduğu album onun fiyatına da 200 TL dedi....Delirdim ve fiyatların çok yüksek olduğunu hem de ikinci el olduğunu hatırlattım.....Verdiği cevap şu kardeşim Dave Brubeck öldü haberin var dimi? Daha yüzde 50 daha zam yapıcam bu fiyatlara :)) Plak sevdikleri için ve bu işe gönül verdikleri için değil şu sıralar tekrar revaçta olan bu muhabbeten nemalanmak için bu işi yapan esnaflarla dolu ortalık..

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Usta ne yaptın. Tarkannin evinde cayin lambalida ikonlar nasıl çaldı. Cok merak ediyorum cayın le uyumunu birde oda kac m2. İkon 7 yi doyuruyormu o anfi

Guzel bir aksam gecirdik eray ama fotolari getiremedigim yazmamistim. Neyse sonra fotolari eklerim.
    Ancak biseyler yazmak konusunda artik rahatsiz oldugumdan yazmak istemiyordum. Bu da artik sen ve senin gibi bircok arkadasla telefonla yogunlugumuzu artirdi. Waf faktoru su an peek yapmis durumda. Eve gelip gece yarisina kadar surekli bircok kisiyle benzer konulari konusmamizi kesinlikle anlamiyor hanimlar.
    Aksam saatleri de olsa testlerimizda alt ve ust komsularin olmamasi sayesinde tatminkar incelemeler yapabildik. Simdi bunlari anlatirken bircok urunu mukayese edip kendimizce en uygunu bulup bunu nedenleriyle yaziyoruz. Ancak begenmedigimiz diger urunleri nedenleriyle yaziya doktugumuzde her ne kadar bence desek de bu degerlendirmeleri algilamaktan yoksun, pohpohlanmaya alismis, elestiriyi kabul edemeyen, bazi farkli nedenlerle yazdigin herseyi anlamak yerine artik demogog olmus ve yazdigin her cumleyi demogoji yaparak seni rencide edebilmek icin kullanan, begenmedin mi "bak kendi malini ovuyor digerlerini kotuluyor" diyen demogoji ustalari hemen tetikte bekleyip ziplayiveriyorlar. Dolayisiyla tartisip degerlendirmek bile mumkun olmuyor.
    Neyse hadi gelelim konumuza;
    Her ne kadar demogoglar farkli dusunse de sana bir turlu dinlemedin diye aldirmadigim, sonrasinda kendin gorup "aylarca bana acimadin mi bunu aldirmadan rahat edebildin" dedigin gibi bu arkadasa da diger urunleri dinlemeden almamasi yonunde yorum yaptim. Rx dinlemis ancak hic begenmemis olmasi nedeniyle ozellik istanbul ziyareti oncesi bildigim zevki ve tarzi nedeniyle paradigm monitor u mutlaka dinlemesini tavsiye etmistim. Sonuc tum dinletiler sonrasinda Ikon7 oldu. Zaten Ikon7 yi 120m2 bir salonda dinlemis denge ornegi olan baslarin gogsune vurdugu piril piril tizlerin kulaklarini oksadigi (kendi yorumu boyleydi) bir deneyim sonrasinda olacak belliydi.
    Rx deki gibi yogun bas daha dogrusu stereo da istenmeyecek seviyedeki bas tabiki ikon da yok. Hicbir frekans birbirini yemiyor. Tabi burada gercek bir kontrabas sesinin nasil oldugunu bilmek ve hoparlorun bunu sisirmeden nasil verebildigi gozlemlemek bizim icin cok basit ve secimde cok etkili oldu. Biz tamamen stereo testlere giriyoruz. Cunku sinemada zaten paradigm birinci siraya cikmis, rx den cok daha dinamik, tane tane ve acik calan bir hoparlor olmasi nedeniyle bizi etkilemisti. Ayrica sinemanin bence olmazsa olmazi sub sisteme girdiginde asiri bas calan bir hoparlorden gelen o sesi almak da mantikli olmuyor ki zaten stereoda da aninda sinifta kaliyor. Bunun yerine zaten sub destegi varken daha acik ve detayli bir hoparlor cok daha mantikli hale geliyor. Ne derler hep; stereo da iyi olan zaten sub iceren sinema sisteminde de cok guzel sonuc verirken sadece sinemada basarili bir hoparlor malesef stereo da her zaman iyi sonuc vermiyor. Ayrica bu urunleri receiver gibi digital bir amfiden ziyade stereo bir amfi ile test ettik. Cunku receiver ile sismis frekanslara alismis kulaklar icin stereo amfi belki ilk basta sevimsiz gelebiliyor. Mesala eq kullanan arkadasa kullanma sunu diyince eq kapatip sesteki boguklugu kabul edemiyordu. Ama kullanmamaya baslayinca tekrar o sesin ne kadar sisirilmis ve yanlis bir ses oldugunun farkina varabiliyordu. Ben daha once netteki videolarda pop ve rockda da cok kullanildigini gordugum Ikon7 yi HarmanKardonun stereo amfisiyle ki sert karakteriyle bilinir, Nad ile denemis ve takdir etmistim.
    Simdi min 100 saat olarak onerilen sonrasinda da surekli guzellesen (sarap gibi benzetmesi buradan geliyor) Ikon7 nin bu sureci tamamlamasiyla cayin a50t ile guzel bir test ve dinleti gecesi yaptik.
    Cayin cok yakisikli bir amfi. Malzeme kalitesi cok guzel. Biraz hafif olmasindan da belli olan tork konusundaki hafif eksikligi muzigin ritmiyle unutuluyor. Opera kadar olmasa da sahneyi ortada kurabilen, enstrumanlari saga sola alabilen Ikon7 nin bunu yapamamasiyla lambalara baktik. Stok lambalardan 12au7 ler elektro harmonix, 12ax7 ler ise cayin markaydi. Pre lambalardan kaynaklandigini anladigimiz bbu sorun guzel bir pre lambayla halledilebilecek bir durum oldugundan keyfimizi kacirmadan devam ettik. O sicakli, detay, dinamizm harikaydi. Etrafta uguldamayan, insanin icinde hissettigi baslar (bu yaklasik 100-200 saat sonra olusuyor maalesef), kulaklari yormadan sanki odada calan tizler, o kadife gibi midler le saatlerce muzik dinledik. Duvardan 35 cm onde duran hoparlorler calarken cok rahatdilar. Duvara yaklastikca alt frekanslardaki yankilanma hemen etkisini gosteriyordu. Duvara yakin olmayi sevmeyen bir hoparlor ikonlar.
    Cayin I cok sevdim. Genelde jaz pop ve rock dinledik. Prog rock dinlemedik ama. Diana krall, norah jones, allan taylor, mark knopfler, john campbell, scorpions, sade, pink floyd, iron maiden (somewhere in time dinlemeden yapamadik), il divo, katie melua. Daha liste gidiyor ama uzatmayayim.
    Yuzumuzden tebessumu eksik ettirmedi bu ikili.

• atalayalper dedigin dukkani biliyorum kitaplar plaklar yerlerde toz toprak icinde olan yer olmasi lazim.o dukkandan sa biraz asagisindaki kontra plak ta daha uygun fiyata plaklar var.bir de zaten biliyorsundur Galatasaray lisesinin karsisindaki Asli pasajinda da uygun fiyatli ve temiz plaklar bulunabiliyor.Ama ne hikmetse cugu esnaf fiyatlar konusunda cok katilar 1 lira bile indirim yapmiyorlar halbuki orada duruyorlar iste satilsin dukkan kazansin .Yok hepsi tok satici.Ankaradaki ozzyturk hakkinda oldukca iyi yorumlar yapiliyor hem plaklarin temizligi hem de pazarlik konusunda.
  • Ayrica bakirkoyde de ikinci el satan bir plakciya fiyatlari nasil belirliyorsunuz ,temiz ciziksiz olmasina gore mi demistim.Yoo plak cizik bozuk benim icin onemli degil az bulunur olmasi onemli fiyatinin artmasi icin.Hatta bir kere kirik , pikaba konmasi imkansiz bir plagi 200 liraya sattim demisti.Sirf bulunamadigi icin.
  • Tesekkur ederim. Aslinda uzun zamandir bekliyordum hoparlorlerin tam pismesini bu bakimdan yerinde oldu. Cayin de hafif olmasi nedeniyle kuskular uyandirmasina ragmen beni sasirtti. Guzel bir lamba upgrade ile gercekten keyiften basindan kalkamayacaginiz bir uyum olacak aralarinda. Ayrica cok yakisikli bir cihaz. Benim amfinin kafes modelini begenmiyorum. Hanim jeneratore benzetiyor. Ayrica vidali sistem oldugundan cikarmak bazen zahmet verici oluyor. Ama cayin zaten kafesiyle daha guzel duruyor ve cekince rahatlikla cikiyor. Sesi, zarafeti ve tatminkar cikisiyla bence 2500TL alti urunler icinde isabetli bir secim olmus.

• güzel inceleme olmuş kulaklarınıza sağlık

Ikon 'u zaten biliyorduk ancak Cayin 50T ile eşleşiyor olması da bütçe dostu giriş seviyesi sistem kurmak isteyen odyofiller için baz teşkil edebilir.

Ben bu amfiyi Triangle Altea EX hoparlörlerle dinlemiştim . Beni etkilemişti ancak bunu kolay beslenmesiyle ünlü hoparlörlere vermiştim o zaman... Demek ki göründüğünden yetenekliymiş bu bücür
  • Aslinda cok guclu degil. Ikon da cok zor surulen bir hop degil. Ben de biraz buna bagladim. Mesela Jadis le Helicon bile kullaniyorlar ki Ikon un cigerini sokercesine bir torkla besliyor. A50T ise o kadar degil tabi ama hani zayif bir amfi surer de bir bosluk eksiklik hissedersiniz ya bunda oyle olmadi. Belli bir gucu var ve bu gucu cercevesinde gerekli torku verebiliyor. Ben buna sasirdim. Bos bos bagirtmadi hoparloru. Ben bu kadar beklemiyordum. Hatta alinirken dikkat et biraz hafif ve bu yuzden bir tatsizlik yasama dedim ama masallah olmadi ve o fiyata super cok tatli bir sonuc cikti ortaya. Jadis ten sonra hic haz etmem diye dusunurken o kucuk yakisikli gayet uzun bir sure bagladi beni basina.
    Ancak sanirim artik bunlari ce belgesinden dolayi bulmak oldukca zor. Insallah tekrar ithalatina baslanir da bu fiyatlara cok guzel bir lambali amfi secenegi daim olur.

• Ben bu CE belgesini hiç anlamıyorum.
    Senin kendi ülkende bir ürün üretilir ve yurt dışından alternatifleri gelmesin istersin işleri zorlaştırırsın anlarım. Ulan neredeyse buğday ithal edeceğiz (belki de ediyoruzdur) amfi ithal ederken belge istiyoruz.
    İlk depremde yıkılan binalar kamu kurumları önce şu statik hesapları için bir belge istesinler de binaların üzerine assınlar ... Ulan pazar pazar kızdırdılar bak beni de
  • quote:

... Ayrica bu urunleri receiver gibi digital bir amfiden ziyade stereo bir amfi ile test ettik. Cunku receiver ile sismis frekanslara alismis kulaklar icin stereo amfi belki ilk basta sevimsiz gelebiliyor. Mesala eq kullanan arkadasa kullanma sunu diyince eq kapatip sesteki boguklugu kabul edemiyordu. Ama kullanmamaya baslayinca tekrar o sesin ne kadar sisirilmis ve yanlis bir ses oldugunun farkina varabiliyordu.

Bu forumda yıllardır üst nesil bir AVRmi yoksa orta ayar bir Stereo Amfi diye yıllardır tartışılır.Sonuca tam anlamıyla bağlanmış bir konu olamamıştır.Son yıllarda daha önce ihtiyaç duymadıkları HT bypass özelliğini bugün stereo amfilere koyma gereği hisseden stereo amfi üreticilerin durumuda manidardır (ss leri kast ediyorum lambalılar haric).

Ama işte AVR olarak Pioneer VSX-520 den sonra Pioneer A6 stereo amfisine terfi etmiş ordanda jadise sıçramış olan kişinin avr ler hakkında ön yargılı olması doğal.Üst nesil bir avr kullanmamış insanların yada kullandıkları o anki üst nesil avrinin ses rengini beğenmeyince tüm üst nesil avrleri kötü gibi düşünmesi ise yanlıştır aynı şekilde bir iki orta ayar Stereo Amfiyi deneyip beğenmeyen insanların bu işlerde aldınmı en üstünü alacaksın orta ayar stereo amfi kesmiyor demeside doğru değildir.

Artı AVR lerde pure audio,analog direct gibi kavramlar var.Mesela ben Oppo 95 ile müzik dinlerken şu an sahip olduğum AVR LX76, oppo 95 in beğenilen dacı sabre den gelen sese dokunmadan analog direct kabul edip sadece power görevi görüp hoparlöre gönderebiliyor ve oluşan sesi ikon 7 ile çok beğendim.Bu özelliği pikap,dac,cdp sahibi olup ellerindeki orta üst veya üst nesil avrlerle kullanıp memnun kalan insanlar var.Analaog direct kavramını insanlar bilmiyor yada kullanmıyor olabilirler yada bu özelliğin hakkını verecek kaynaklara sahipte değillerdir, bu AVR lerin sucu değildir sistemi dizen kişiye ait bir eksikliktir.

Daha önceki yorumlarda tu kaka olan RX idi şimdi tu kaka sırası AVR lere gelmiş.

Bir zamanlar en iyi hoparlör Def-Tec en iyi amfi Pioneer ikilisi vardı,şimdi en iyi hoparlör ikon 7 stereo içinde stereo amfi şartı ikilisi geldi...hayırlı olsun yeni uzmanlarımız foruma memlekete millete...

edit: Birde en iyi sinema hoparlörü Paradigm Monitordur diyerek daha önce arakasından konuşulan PROAV Tuncayında gönlü alınmış olundu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 23 Aralık 2012; 23:54:46 >

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.