Şimdi Ara

Dalga geçtiğiniz adam artık GOOGLE'da (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
37
Favori
12.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Intern programına kabul edilmesi büyük bir olay... Umarım tam zamanlı olarak google a girmeyi başarır :) Bizim böyle zorlayan insanlara ihtiyacımız var.

Edit: Bilgisayar Mühendisliği ile bilgisayar ameleliği yapan programcıları bir tutan bir kitle var.*** Bil.Mühendisliği tamamen bir bilim dalı. İçerisinde yok yok. Yazılım bunun bir parçası sadece. Tabi ki yazılım dersleri var ancak bazı beyin yoksulları bilgisayar yazarsan açıkta kalırsın vsvs. bu kafaya girişiyolar. İnanmayın.

+Üniversitenin bir önemi yok sizi tutmaya. Hayalleriniz varsa, devam!

***: Her yazılımla uğraşan amelelik yapmaz. Ancak günümüzde bir yazılımın ortaya çıkmasında rol oynayan programcıların çoğu 2 yıllık okuyanlardan alınıyor. İş bulamam korkusuyla bu dala ayak atan mühendislerde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loneliest -- 17 Ağustos 2017; 5:16:3 >

• insanlar sanıyo ki googleda facebookta çalışmak için süper kod yazman lazım..

hayır o şirketlerde zaten her şey tıkırında şirketi kuran über adamlar zamanında kodları yazmış işleri yerine oturtmuşlar. Şirketlerin ihtiyacı olan eleman tipi laf dinleyen çalışkan deneni yapan kişiler.

gidip 0 dan mean stack ile facebook kodlayabilecek yetenekte elemana ihtiyaçları yok.bakıyolar okulları iyi mi not ortalamaları iyi mi heh tamam bu adam laf dinler akıllı çalışkan biri diyip görüşmeye çağırıyolar 2-3 tane algoritma sorusu sorup alıyor işe.

iyi bilgisayar mühendisi okulu okuyarak olunmaz gençler.3. sınıfım şuan wordpressten haberi olmayan yüksek not ortalamalı bir sürü arkadaşım var.Ödevleri ta ler ile birlikte yapmayı bilirler ama intelji yi bilgisayara konfigüre etmeyi beceremezler :D

Yok algoritmik düşünceymiş şuymuş buymuş geçiniz :D ezberliyolar sıralama algoritmalarını yazıyolar cheat sheetlere sonra ben iyi bilgisayar mühendisi oldum yav he he.zor dersleri yaz okulunda alıyolar hoca kolay soruyor vs vs yüksek not ortalaması yapmak için bir sürü bug var :D

nasıl bir doktor hemşireye emretmek için ondan işi iyi bilmesi gerekiyorsa mühendisinde programcıya emredip yönetebilmesi için o işi en az onun kadar iyi bilmesi gerekir..

bu her meslekte geçerlidir.süper integral olasılık sorusu çözerim algoritma problemleri benden sorulur iyi mühendis oldum ben böyle bişi günümüzde kalmadı.computer science and engineering programlarında zaten 2 tane yazılım dili öğretiliyor c++ ve java.günümüzde framerworkun frameworkunun frameworku var.bunlar hep performanstan ve zamandan kazandırıyor bunları bilmeyen adam çok iyi asal sayı problemi çözsün ne olacak ? ancak computer scientist olursun bilgisayara dokunmazsın bile ki böyle bilim insanları 1000 de 1 çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 17 Ağustos 2017; 12:45:6 >

• kurtarsın kendini
  • Başlığın açılmasına sebep olan adamın senden daha yetkin olduğuna adım gibi eminim. Sen tam olarak anlayamamışsın ne iş yaptığınızı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Candance kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim ki, eğer web tasarım kodlama yapmayacaksan HTML, CSS öğrenmene gerek yok. Ha öğrenmen güzel, fakat kullanmazsan unutacaksın. Ve HTML bence en kolay dil, o yüzden istediğin zaman öğrenmeye başlayabilirsin. Önceliğini C, C++, Java gibi dillere vermeni öneririm. Kazandığın okulun müfredatına bakabilirsin. Sonra mümkünse geçen sene 1. Sınıf olan birine sorup ilk sene derste hangi dili öğrettiklerini öğrenmen. Genelde C ile başlıyorlar. YouTube'da baya güzel türkçe C dersi videoları var. Bunları izleyebilirsin. Dersler başladığında inan etkisini göreceksin. Ben geçen sene Yazılım Mühendisliği'ni kazandım, inan 1-2 kişi dışında başka kimse kodlama bilmiyordu. Ben dahil. İlk başlarda zorlanıyorsun, o yüzden bu zorlanmayı şimdiden başlayarak azaltabilirsin. Ve bir şey daha, okul her şeyi vermiyor maalesef. Sadece temeli atıyor, o temelin üstüne inşa etmek senin görevin. Ayrıca labları (uygulamalı dersleri) ihmal etme. Ve, ne olursa olsun önceliğin derslerin olsun. İlgini çeken başka dilleri kendin öğrenmeye başlayabilirsin, ama derslerini geçmek için müdredatındaki dile de önem vermen lazım. Önünde uzun ve bol fırsatlı bir yol seni bekliyor. Kim ne derse desin önüne bak, yıldırmasın kimse. Hadi bakalım.

Gaza geldim birden böyle abilik yapayım dedim 😂😂😂

• Forumda her yazılanı takmayacaksın bu da kanıtı işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Atom nedir bilmeyen adamın kimya bölümünü seçmesini kuvvet nedir bilmeyen adamın makine seçmesini akım nedir bilmeyen adamın elektrik seçmesini insanlar nasıl küçümseyebilirlerse bunu da küçümseyebilir insanlar gayet doğal.Bu arkadaş gibi kod nedir onu dahi bilmeden bilgisayar mühendisliği yazan arkadaşların başarı oranı anca 10000de 1 felandır bu arkadaşta onlardan biri işte .

Kısacası boş bir konu.

Yanlisin var.

Verdigin ornekler oldukca alakasiz cunku lisede hatta ilk okuldan itibaren o dersler egitim sistemimiz bir parcasi. Universiteye kadar bu konuda bir fikri olmayan adam gidip de fizik ya da kimya secmeyecektir cok buyuk ihtimalle. Ha secerse yine imkansiz degil bir seyler basarmasi o ayri.

Kod nedir e gelince. Malesef bu da bizim egitim sistemimiz bir ayibi. Kim bilir belki 20-30-40 yillik mufredatlarin biraz modifiye edilip guncellenmis hallerini yillarca bize ogretiyorlar. Degisen zamana ayak uydurabilmis degil lisans oncesi egitimimiz. Lisedeyken de malesef hobi olarak kod yazmayi ogrenecek ya da anlamaya calisacak bir vaktim olmadi. Robot gibi universite sinavina hazirlaniyorduk ve bu aslinda biraz utanc verici.

Amerika'da ayni yasittaki insanlar cok bir cok alanda(ozellikle sosyal hayatlarinda) bizden cok daha donanimli ve kendilerine ozguvenli olarak universiteye basliyorlar. Egitim sistemimiz yuzunden biz hayatta bir cok seyden genc yasta cok eksik kaliyoruz. Bir kac yil icinde unutacagimiz bilgilerle beynimizi yillarca dolduruyoruz ve bunu yaparkan aslinda cok daha fazlasini da kaybediyoruz.

Kisacasi benim oyle bir konu acmam aslinda utanc verici. Hem benim adima, hem egitim sistemimiz adina.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkale

Biz ona Google da çalışamazsın demedik, biz Türkiye de çalışamazsın dedik. Bak gördüğünüz gibi Türkiye de iş bulamamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bkooper

Tuna reis

Aklimda bir isim var ama emin olamiyorum, bana bir mesaj atabilir misin, su an mesaj yazamiyorum telefon numaram onaylanamadi icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

insanlar sanıyo ki googleda facebookta çalışmak için süper kod yazman lazım..

hayır o şirketlerde zaten her şey tıkırında şirketi kuran über adamlar zamanında kodları yazmış işleri yerine oturtmuşlar. Şirketlerin ihtiyacı olan eleman tipi laf dinleyen çalışkan deneni yapan kişiler.

gidip 0 dan mean stack ile facebook kodlayabilecek yetenekte elemana ihtiyaçları yok.bakıyolar okulları iyi mi not ortalamaları iyi mi heh tamam bu adam laf dinler akıllı çalışkan biri diyip görüşmeye çağırıyolar 2-3 tane algoritma sorusu sorup alıyor işe.

iyi bilgisayar mühendisi okulu okuyarak olunmaz gençler.3. sınıfım şuan wordpressten haberi olmayan yüksek not ortalamalı bir sürü arkadaşım var.Ödevleri ta ler ile birlikte yapmayı bilirler ama intelji yi bilgisayara konfigüre etmeyi beceremezler :D

Yok algoritmik düşünceymiş şuymuş buymuş geçiniz :D ezberliyolar sıralama algoritmalarını yazıyolar cheat sheetlere sonra ben iyi bilgisayar mühendisi oldum yav he he.zor dersleri yaz okulunda alıyolar hoca kolay soruyor vs vs yüksek not ortalaması yapmak için bir sürü bug var :D

nasıl bir doktor hemşireye emretmek için ondan işi iyi bilmesi gerekiyorsa mühendisinde programcıya emredip yönetebilmesi için o işi en az onun kadar iyi bilmesi gerekir..

bu her meslekte geçerlidir.süper integral olasılık sorusu çözerim algoritma problemleri benden sorulur iyi mühendis oldum ben böyle bişi günümüzde kalmadı.computer science and engineering programlarında zaten 2 tane yazılım dili öğretiliyor c++ ve java.günümüzde framerworkun frameworkunun frameworku var.bunlar hep performanstan ve zamandan kazandırıyor bunları bilmeyen adam çok iyi asal sayı problemi çözsün ne olacak ? ancak computer scientist olursun bilgisayara dokunmazsın bile ki böyle bilim insanları 1000 de 1 çıkmaz.

Şaka maka Wordpress dedi . Wordpress .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 4.edite koptum adam harbi pilot olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnbackus

quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

insanlar sanıyo ki googleda facebookta çalışmak için süper kod yazman lazım..

Şaka maka Wordpress dedi . Wordpress .

gerçekler bunlar

derslere gidip okurken güzel ama 3-4 arkadaş toplanıp bir proje geliştirelim para kazanalım diyince kimin nasıl mühendis oldugu ortaya çıkıyor :D işte o zaman ne çözülen olasılık sorularının nede automata teorinin bir önemi kalıyor.

sabancıda adam gibi proje yapabileceğim adam bulamadım çocuga diyorum angularjs o ne diyor nodejs firebase diyorum ionic diyorum wtf diyor dandik ünide okuyan bir arkadaşım var çocuk merakli kurt gibi benim gözümde o arkadaşım burdaki nerdlerden kat kat daha iyi mühendistir 2.5 senede aldıgın 5-6 cs dersi ile iyi mühendis olmuyosun ne yazık ki öyle olsaydı benimde ortalamam yüksek ama itiraf ediyorum iyi mühendis falan degilim :D A ile geçtigim matematik derslerinin çoğunu unuttum bile hahaha

mesela boğaziçi mezunu teaching assistantımız vardı c++ dersinde kadın abdlerde yüksek lisanlar yapmış türkiyede bankalarda çalışmış ama gel gör ki kadının eline bilgisayar yakışmıyor dersi çok kötü anlatıyor 10 sene bankada 2-3 sql query yazarak geçirmiş vaktini ama kağıt üstünde baksan en kral mühendis o

bence mühendis adam para kazanmak istiyorsa akademiyi boş vereceksin benim şimdilik gözlemledigim bu sürekli eğitime para harcıyorsun ama sonunda iyi para kazanıp harcadığın parayı kazanabileceğinin garantisi yok kariyer yapıp parayı vuran sadece tıpçılar var çünkü onların direk geliri artıyor ünvana göre

ben okul biter bitmez iş hayatı istiyorum burdaki birçok arkadaşım yok abdede yüksek lisans avrupada mba doktora bilmem ne yaşlar gelecek 25 e hala eğitime para harca harca bir haltta öğrendiğin yok aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 18 Ağustos 2017; 12:40:13 >

• yüksel bakalım
  • Tekrar yüksel, YA! İBRETLİK ESER.
  • Up

• YBS ya da iktisattan teknoloji şirketlerine giden var mı acaba?
  • up
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.